MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΟδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία
Image by PublicDomainPictures from Pixabay Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

O απαραίτητος οδηγός σας για παροχή σημαντικών συμβουλών υγείας

Σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε νέες συμβουλές υγείας που έρχονται σε αντίθεση με αυτές που είχαν δοθεί τις προηγούμενες μέρες. Μόνο τους τελευταίους μήνες, έχουμε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί είναι καλό για την υγεία αλλά και κακό, το ίδιο για τον καφέ, το τσάι, τα ψάρια, το κόκκινο κρέας και το ψωμί.

Μέσα σε αυτή τη σύγχυση από αντιφατικές συμβουλές, από δίαιτες της μόδας και νέα καθεστώτα άσκησης, εδώ καταγράφουμε 18 χρυσούς κανόνες για μακροχρόνια καλή υγεία που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

1- Ανακαλύψτε τον μεταβολικό τύπο σας

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει κάποιος να γίνει χορτοφάγος, και ηθικά, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έπρεπε. Ωστόσο δεν είναι όλοι έτοιμοι να υιοθετήσουν μια χορτοφαγική διατροφή. Ένας τρόπος για να το μάθετε είναι να προσδιορίσετε το μεταβολικό τύπο σας, καθώς μερικοί άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ άλλοι τα πάνε καλύτερα με τους υδατάνθρακες.

Ο Γουίλιαμ Γουόλκοτ, κορυφαίος παγκοσμίως στο ζήτημα των μεταβολικών τύπων και συν-συγγραφέας, μαζί με την Τρις Φάχεϊ, του The Metabolic Typing Diet, ακολούθησε τα χνάρια του πρωτοπόρου σε θέματα καρκίνου Δρ Γουίλιαμ Κέλεϊ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μία διατροφική προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους για την καλή διατροφή και τη θεραπεία ασθενειών.

Ο Γουόλκοτ ανακάλυψε ότι, προσαρμόζοντας τη διατροφή με βάση το μεταβολικό τύπο κάθε ατόμου, πολλοί που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, ανέκτησαν την υγεία τους.

Θεραπευτική διατροφή: «Κλειδί» η εξατομίκευση 

Το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό σύστημα που αποτελούν παρακλάδια του νευρικού συστήματος ρυθμίζουν διαφορετικά σύνολα μεταβολικών δραστηριοτήτων, όργανα και αδένες και, όπως ανακάλυψαν οι Κέλεϊ και Γουόλκοτ, οι περισσότεροι από εμάς επηρεάζονται πιο έντονα από το ένα ή το άλλο σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικά σωματικά, συμπεριφορικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη διατροφή, ανάλογα με το αν σε εμάς κυριαρχεί το συμπαθητικό ή το παρασυμπαθητικό σύστημα.

Η ιδανική διατροφή για ένα άτομο μπορεί να είναι κυριολεκτικά δηλητήριο για κάποιον άλλο.

Μία δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνη έχει πολύ διαφορετική επίδραση σε ένα άτομο που είναι «τύπος πρωτεΐνης» από ό,τι σε ένα άλλο άτομο που είναι «τύπος υδατάνθρακα».

Η ανεύρεση του μεταβολικού τύπου μας αποκαλύπτει τη διατροφή που είναι σωστή για το σώμα μας, και μερικοί πάσχοντες καρκίνου έχουν δει ακόμη και εξαφάνιση των όγκων τους μόνο με την υιοθέτηση μιας διατροφής που είναι κατάλληλη για το σώμα τους.

2- Φάτε ένα καλό πρωινό

Είναι μια αυταπόδεικτη αλήθεια ότι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής το πρωί και λιγότερης το βράδυ μπορεί να μειώσει την συνολική πρόσληψη τροφής και να βοηθήσει τη θεραπεία ή την πρόληψη της παχυσαρκίας.7

Το ιδανικό πρωινό θα μπορούσε να περιλαμβάνει βρώμη, ένα από τα πιο υγιεινά ξεκινήματα για οποιαδήποτε ημέρα, και είναι ακόμα πιο υγιεινό όταν ολοκληρώνεται με πραγματικό σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα. Η βρώμη περιέχει μοναδικές ενώσεις που προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις από αποτρέπουν την υψηλή χοληστερόλη και άλλους παράγοντες κινδύνου.8

(“Τροφή-Φάρμακο”: Εδώ έχω ένσταση! Ίσως να υπάγεται στην κατηγορία “Το ιδανικό για κάποιον, μπορεί να μην είναι και για όλους”. Αυτό φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει πως κάνει και κακό στην υγεία! Διατροφικοί μύθοι~Το απαραίτητο πρωινό και τα πολλά μικρά γεύματα

3- Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ως απλός κανόνας, ισχύει το εξής: μην τρώνε τίποτα που δεν προέρχεται κατευθείαν από τη φύση. Αποφύγετε κάθε τι που είναι λευκό, όταν θα πρέπει να είναι καφέ, καθώς και τις κατεψυγμένες τροφές, όταν θα μπορούσαν να είναι φρέσκες, ή τα τρόφιμα που είναι φορτωμένα με συντηρητικά, αρωματικές ουσίες, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άλλες «χρήσιμες» χημικές ουσίες. Με λίγα λόγια, αν έχουν περάσει από μονάδα παραγωγής, μην τα αγοράζετε και σίγουρα μην τα τρώτε.

Με ποιά προβλήματα υγείας συνδέεται η συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων 

4- Φροντίστε να λαμβάνετε επαρκή βιταμίνη D

Οι επιστήμονες μόλις πρόσφατα άρχισαν να κατανοούν τη ζωτική σημασία της βιταμίνης D στη γενική υγεία μας και ειδικά στην ψυχική υγεία μας. Η πιο πλούσια πηγή είναι, φυσικά, ο ήλιος, αλλά έχουμε τρομάξει τόσο πολύ από τον καρκίνο του δέρματος που περίπου οι μισοί από εμάς έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Είναι σημαντικό να εκτίθεστε τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Συμπληρώστε τα επίπεδα βιταμίνης D σας με συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα όπως το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι και τα λιπαρά ψάρια, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο ήλιος είναι πιο αδύναμος για να προσφέρει υγιεινά οφέλη.

Δείτε και Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος 

5- Πιείτε άφθονο, φιλτραρισμένο νερό

Θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα. Η ποσότητα ποικίλει ανάλογα τον άνθρωπο, οπότε ακούστε προσεκτικά το σώμα σας, που θα σας πει πότε και πόσο θα πρέπει να πίνετε. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καλής ποιότητας για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα χημικά, τα βαρέα μέταλλα, τα παράσιτα και το φθόριο έχουν αφαιρεθεί ή αγοράστε μεταλλικό νερό, κατά προτίμηση σε γυάλινες φιάλες, καθώς τα πλαστικά μπουκάλια εκλύουν τοξίνες.

Δείτε και Πώς θα καταφέρετε να πίνετε αρκετό νερό
Ενώ το πλέον προηγμένο σύστημα επεξεργασίας νερού, μπορείτε να το βρείτε ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΕΔΏ!

6- Να είστε προσεκτικοί με τα φαρμακευτικά προϊόντα

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να είναι σημαντικά στα πρώιμα στάδια οποιασδήποτε ασθένειας, καθώς βοηθούν να κατασταλούν τα χειρότερα συμπτώματα όπως ο πόνος και η δυσφορία.

Αλλά είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση, και θα πρέπει πάντα να αναζητάτε την υποκείμενη αιτία της κάθε ασθένειας.

Τα φάρμακα δεν θεραπεύουν πάντα, συνήθως βοηθούν να εξαφανιστούν τα συμπτώματα, ενώ διατρέχετε τον κίνδυνο μιας αλυσιδωτής χημικής αντίδρασης που προκαλεί μια ολόκληρη σειρά από παρενέργειες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τη φαρμακευτική βιομηχανία ότι τα φάρμακα μπορούν να στοχεύουν ορισμένους υποδοχείς στον οργανισμό με ακρίβεια, το γεγονός είναι ότι πολλά άσχετα οργανικά συστήματα έχουν τους ίδιους υποδοχείς – το οποίο είναι ο λόγος που τα φάρμακα επηρεάζουν όλα τα μέρη του σώματος αδιακρίτως και προκαλούν παρενέργειες.

Υπάρχει πάντα μια καλύτερη εναλλακτική λύση για σχεδόν κάθε πρόβλημα υγείας, εκτός από περιστατικά έκτακτης ανάγκης, στα οποία η συμβατική ιατρική είναι η μόνη λύση. Εάν σας πυροβολήσουν, σας μαχαιρώσουν ή έχετε ένα τροχαίο ατύχημα, ή αν έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, τότε η σύγχρονη δυτική ιατρική είναι η μόνη επιλογή.

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα φάρμακα ΔΙΑΚΌΠΤΟΥΝ τις αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού μας! Π.χ. Σταματήστε να εμποδίζετε την φλεγμονή με φάρμακα: Ανακουφίζεστε προσωρινά, αλλά μονιμοποιείτε τον πόνο
Ή Πυρετός και αντιπυρετικά: ΔΕΝ καταπολεμάμε το σύμπτωμα, αλλά την ΑΙΤΊΑ με βότανα  Ή Προσοχή στις στατίνες~Η «κακή» χοληστερόλη βοηθά να ζήσουμε περισσότερο 

7- Βρείτε τη σωστή ισορροπία ωμέγα-3 / ωμέγα-6

Η ισορροπία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων είναι εξίσου σημαντική με την οξεο-βασική ισορροπία του οργανισμού. Η συνηθισμένη Δυτική διατροφή προκαλεί μια ανισορροπία σε αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Η αναλογία του μέσου ατόμου είναι 1 προς 20 υπέρ των ωμέγα-6, ενώ το ιδανικό είναι 1 προς 4. Αυτό είναι αποτέλεσμα των επεξεργασμένων τροφίμων που τρώμε, όπως τα φυτικά έλαια, οι σάλτσες για σαλάτες και οι μαργαρίνες που είναι πλούσια σε ωμέγα-6.

Στις τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 περιλαμβάνονται το λινέλαιο, το μουρουνέλαιο, και τα φρέσκα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος, το σκουμπρί και η ρέγκα.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας: αυξήσετε την πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (άλφα-λινολενικό οξύ) και μειώστε αυτή των ωμέγα-6 (λινελαϊκό οξύ και αραχιδονικό οξύ).

Καταστροφή της υγείας η δυσαναλογία Ω 3 και Ω6 λιπαρών 

8- Διατηρήστε σωστή οξεοβασική ισορροπία

Πολλές χρόνιες ασθένειες πιστεύεται ότι οφείλονται στην οξεοβασική ανισορροπία. Η διατροφή που είναι πλούσια σε κρέατα, αυγά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς και μερικά δημητριακά δημιουργεί οξύ περιβάλλον, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά δημιουργούν αλκαλικό (βασικό) περιβάλλον.

Αν και η λάθος διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία όξινου-αλκαλικού περιβάλλοντος, η διαδικασία περιπλέκεται από τον μεταβολικό τύπο, που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε τρόφιμα καταναλώνονται είτε όξινα ή αλκαλικά.

Έτσι, ενώ οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι ορισμένα τρόφιμα είναι εγγενώς όξινα ή αλκαλικά, αγνοούν το γεγονός ότι η επίδραση της τροφής στο σώμα εξαρτάται από έναν αριθμό ομοιοστατικών ελέγχων, όπως το αυτόνομο νευρικό σύστημα, ο κύριος ελεγκτής του μεταβολισμού, καθώς και ο μεταβολισμός του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος.

17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποίησης 

9- Προτιμήστε βιολογικές τροφές

Όσο είναι δυνατόν, προσπαθήστε να καταναλώνετε μόνο βιολογικά τρόφιμα και ποτά. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο ακριβά και η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη διότι δεν έχουν φυτοφάρμακα και συντηρητικά, αλλά τουλάχιστον ξέρετε ότι παίρνετε καλύτερης ποιότητας τροφή.3

Μύθοι και αλήθειες για τα βιολογικά προϊόντα 

10- Εξασφαλίστε επτά ώρες ύπνου

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος και οι επτά ώρες φαίνεται να είναι η ιδανική ποσότητα ύπνου κάθε βράδυ. Μελέτες διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο, ή οκτώ ώρες ή περισσότερο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι4 ή να εμφανίζουν προβλήματα υγείας.

Ο ύπνος για περισσότερο και λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας5, ενώ ο κίνδυνος θανάτου μεταξύ των γυναικών είναι χαμηλότερος μεταξύ εκείνων που κοιμούνται έξι με επτά ώρες σε σύγκριση με λιγότερο από πέντε ή περισσότερες από οκτώ ώρες6.

Στέρηση ή κακή ποιότητα ύπνου και επιπτώσεις 

11- Ασκηθείτε καθημερινά

Δεν χρειάζεται να ιδρώνετε στο γυμναστήριο, ωστόσο το σώμα χρειάζεται να ασκείται κάθε μέρα. Μία καλή έντονη βόλτα είναι αρκετή- και αυτό σημαίνει περίπου 100 βήματα ανά λεπτό για 20 λεπτά.

Πράγματι, μόνο το περπάτημα σε μέτριο ρυθμό (5 χιλιόμετρα / ώρα) παρέχει κάθε όφελος κατά των εκφυλιστικών ασθενειών ή των καρδιαγγειακών προβλημάτων.9 Και το δυναμικό περπάτημα (8 ή περισσότερα χιλιόμετρα / ώρα) καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι να τρέχετε με παραπλήσια ταχύτητα.10

Μόλις μισή ώρα καθημερινό, γρήγορο περπάτημα, αλλάζει την ζωή μας 

Όταν περπατάτε, αναπνεύστε βαθιά και γεμίστε τους πνεύμονες. Αν το περπάτημα σας είναι δύσκολο λόγω προβλημάτων όπως π.χ. η αρθρίτιδα, δοκιμάστε το κολύμπι κάθε μέρα.

Όσοι δε βρίσκουν καιρό να γυμναστούν θα βρουν καιρό να αρρωστήσουν 

12- Μην αποκλείετε εντελώς τα λίπη από τη διατροφή σας

Ζούμε σε μια κοινωνία τροφίμων χαμηλών λιπαρών. Αυτό βασίζεται εξ ολοκλήρου στην πεποίθηση ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης είναι βλαβερά για εμάς, και αποτελούν την αιτία της χρόνιας καρδιακής νόσου.

Και συμβαίνει εν τελώς το αντίθετο!! Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τα Χαμηλά λιπαρά: Σύνδεση με παχυσαρκία και καρδιαγγειακά 

Ωστόσο, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η χοληστερόλη θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη από τις τιμές που σήμερα αποτελούν «σήμα κινδύνου» για πρόκληση βλαβών στην καρδιά και τις αρτηρίες.

Επιπλέον, τα λίπη είναι απαραίτητα καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, και είναι ένα από τα πιο ζωτικά συστατικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ: Το λίπος και η χοληστερίνη δεν είναι οι “κακοί της υπόθεσης” 

Αυτός είναι ο λόγος που τα φάρμακα μείωσης της χοληστερόλης, οι στατίνες, συνδέονται συχνά με απώλεια μνήμης και γενική πνευματική εξασθένηση, αφού μειώνουν τη χοληστερόλη σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Η χοληστερόλη είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς γερνάμε, όταν χρειαζόμαστε τα λίπη και τη χοληστερόλη ως «τροφή» του εγκεφάλου μας.

Πως σχετίζονται χοληστερόλη-στατίνες, με εγκέφαλο και Αλτσχάιμερ
και Λιπαρά και Χοληστερόλη: Ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο 

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ηλικιωμένες γυναίκες με καρδιακή νόσο, εκείνες που έτρωγαν τακτικά περισσότερα κορεσμένα λίπη έδειξαν ότι είχαν λιγότερες ασθένειες από εκείνες που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε πολυακόρεστα λίπη και υδατάνθρακες.1

Και μια μελέτη για τον καρκίνο που εξέταζε την πρόσληψη λιπαρών σε 28.098 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες για πέντε χρόνια, δε σημείωσε δυσμενείς επιπτώσεις με την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.2

Διατροφικοί μύθοι~Τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις 

14- Μην ρίχνετε αμέσως τον πυρετό

Η συμβατική ιατρική βλέπει τον πυρετό ως μία σοβαρή προειδοποίηση και προχωρά σε άμεση αντιμετώπιση για να τον ρίξει όσο γρηγορότερα γίνεται. Παρά το γεγονός ότι ένας ασυνήθιστα υψηλός πυρετός μπορεί να είναι επικίνδυνος, ωστόσο είναι μια αναγκαία διαδικασία.

Βοηθά να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνει τα μικρόβια και τους ιούς, και ακόμα εξαφανίζει τις ασθένειες όπως ο καρκίνος στα πρώιμα στάδιά τους.

Πυρετοφοβία-Αντιπυρετικά: Σταματήστε να ρίχνετε τον πυρετό, διαλύεται το ανοσοποιητικό σας 

Όταν ανεβάζετε πυρετό, παρακολουθήστε τον προσεκτικά και αφήστε τον να υπάρχει για κάποιο διάστημα πριν επιδιώξετε να κατεβάσετε τη θερμοκρασία σας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολλά υγρά και ξεκουράζεστε σε ένα δωμάτιο που αερίζεται κατάλληλα.

Βοηθάμε το ανοσοποιητικό μας να κάνει αυτό που ξέρει καλλίτερα από οτιδήποτε: Να μας υπερασπιστεί, να μας προφυλάξει και να μας διατηρήσει υγιείς!! Πυρετός και αντιπυρετικά: ΔΕΝ καταπολεμάμε το σύμπτωμα, αλλά την ΑΙΤΊΑ με βότανα 

15- Αναπνεύστε σωστά

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν αναπνέουμε σωστά. Παίρνουμε συχνές πολύ ρηχές ανάσες, και ορισμένοι από εμάς αναπνέουμε από το στόμα, όταν θα πρέπει να λαμβάνουμε συχνή βαθιές ανάσες από τη μύτη, γεμίζοντας τα πνευμόνια μας με οξυγόνο, πριν από την απελευθέρωση του αέρα αργά από το στόμα.

Η λανθασμένη αναπνοή μπορεί να συμβάλλει στο άσθμα12 και σε αναπνευστικά προβλήματα και το ροχαλητό είναι τώρα υπό αυστηρότερο έλεγχο ως πιθανή αιτία της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και των μαθησιακών δυσκολιών.

Εάν δεν αναπνέετε σωστά, η μέθοδος Buteyko για τη σωστή αναπνοή μπορεί να βοηθήσει11, όπως μπορούν να βοηθήσουν και οι ασκήσεις αναπνοής (pranayama) που ασκούνται στη γιόγκα.13

Η σωστή αναπνοή το κλειδί για υγεία κι ευεξία 

16- Αποφύγετε το κάπνισμα και περιορίστε το αλκοόλ πίνοντας με μέτρο

Είναι αυτονόητο: αν είστε καπνιστές, να σταματήσετε σήμερα. Ο βελονισμός αλλά και τα προγράμματα αυτο-ύπνωσης μπορούν να σας βοηθήσουν στην απεξάρτηση από το τσιγάρο.

Έχεις αποφασίσει να κόψεις το κάπνισμα; Σου έχουμε τη λύση 

Με το αλκοόλ, το κλειδί είναι η μετριοπάθεια. Ένα ποτήρι κρασί κάθε τόσο μπορεί να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό, αλλά είναι σημαντικό να απέχουμε από το αλκοόλ αρκετές μέρες κάθε εβδομάδα για να επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να αποκατασταθεί.

10 μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ 

17- Διατηρήστε τα ούλα σας υγιή

Οι γιατροί μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία των ούλων και των δοντιών για τη γενική υγεία μας. Πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά η καρδιοπάθεια, συνδέονται με την κακή κατάσταση των δοντιών και των ούλων.

Η φλεγμονή των ούλων που συχνά ματώνουν (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) είναι πολύ πιθανό να προκαλεί προβλήματα στο υπόλοιπο σώμα μας. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τα μαύρα σφραγίσματα (σφραγίσματα αμαλγάματος) και τις απονευρώσεις, όταν αυτό είναι δυνατόν.

ΜΑΥΡΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ: Υπεύθυνα για εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών και γενετικών ανωμαλιών σε ΒΡΕΦΗ 

Ο ερευνητής και πρωτοπόρος οδοντίατρος Γουέστον Πράις ανακάλυψε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της υγείας συγκεκριμένων δοντιών και της υγεία των οργάνων του σώματος. Πίστευε ότι η απονεύρωση προκαλεί βακτηριακή διαρροή, υπεύθυνη για αυτοάνοσες συστηματικές νόσους όπως η αρθρίτιδα.

Η σύνδεση κακής στοματικής υγιεινής με προβλήματα υγείας
και Η κακή στοματική υγιεινή σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο 

18- Ψυχική υγεία

Εάν πάσχετε από χρόνια κατάθλιψη, και ιδιαίτερα εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα για αυτό, θα πρέπει να ερευνήσετε την κατάστασή σας. Είναι ζωτικής σημασίας να μην προχωρήσετε μόνοι, αλλά να συνεργαστείτε στενά με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Δεν έχει σημασία ο κλάδος τους, πρέπει να είναι φιλικοί προς την ιδέα ότι η χρόνια κατάθλιψη έχει και μια βιοχημική άποψη. Αν και οι παροδικές και ήπιες καταθλίψεις είναι κάτι από το οποίο όλοι υποφέρουν από καιρό σε καιρό, η χρόνια κατάθλιψη είναι ένα πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται.

Οι επιπτώσεις της κατάθλιψης στο σώμα 

Τα αντικαταθλιπτικά και άλλα φάρμακα όπως τα αντιψυχωσικά μπορεί να έχουν τη θέση τους στη θεραπεία σοβαρών μορφών κατάθλιψης, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το βασικό πρόβλημα. Καθώς είναι πολύ ισχυροί χημικοί παράγοντες, ακολουθούνται από εξίσου ισχυρές παρενέργειες.

Ο γκουρού της ψυχιατρικής, Ivor Browne, εξηγεί γιατί τα αντικαταθλιπτικά δεν λειτουργούν 

Σχεδόν σίγουρα, κάτι στη ζωή σας – το άμεσο περιβάλλον σας ή η διατροφή σας – προκαλεί την κατάθλιψή σας. Μια χρόνια τροφική αλλεργία ή ακόμα και η διαρροή από μια κουζίνα αερίου θα μπορούσε να είναι το αίτιο.

Αν υποψιάζεστε ότι κάποιες τροφές μπορεί να είναι υπεύθυνες για την κατάθλιψη σας, οι πρώτοι ύποπτοι που πρέπει να εξαλειφθούν είναι το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την πλειοψηφία των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών.

Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη ή πεσμένη διάθεση μετά από ένα σάντουιτς ή κάποιο άλλο φαγητό με βάση το σιτάρι, αυτό είναι μια ένδειξη ότι το σιτάρι θα μπορούσε να είναι ο ένοχος.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις από δημητριακά χωρίς γλουτένη, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κόψετε το καθημερινό σας ψωμί. Το ίδιο ισχύει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην αγορά.

Πώς και ποιά διατροφή στρεσάρει το σώμα 

Μπορεί επίσης η κατάθλιψη να οφείλεται σε ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά (π.χ. Β12, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C), έτσι είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο στα επίπεδά σας.

Η βιταμίνη Β12 και πως συνδέεται με την κατάθλιψη 

Η αιτία είναι εξίσου πιθανό να είναι κάποια χημική ουσία ή τοξίνη στο άμεσο περιβάλλον σας: το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε, το αποσμητικό χώρου ή κάτι άλλο στο σπίτι σας.

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες έχουν ένα σωρευτικό αποτέλεσμα.

Βλαβερή η έκθεση σε τοξικές ουσίες, έστω και αν αυτές βρίσκονται σε επιτρεπόμενα όρια 

Το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος έχει παρομοιαστεί με ένα βαρέλι νερό που ξεχειλίζει όταν προστίθεται πάρα πολύ νερό της βροχής.

Απλά αφαιρώντας μερικές τοξίνες από το περιβάλλον σας μπορεί να είναι αρκετό για να μειώσετε το συνολικό φορτίο του σώματός σας, επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό σύστημα να ξεκινήσει την αποβολή των δηλητηρίων από το σώμα σας.

Σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού: Η σωτηρία μας!
Και Αποτοξίνωση: Γιατί είναι απαραίτητη για την υγεία μας; 

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια άλλη αιτία της χρόνιας κατάθλιψης, αν και οι περισσότεροι από μας είναι εξοικειωμένοι με το αντίθετό της, τον υπερθυρεοειδισμό, όταν ο θυρεοειδής αδένας είναι υπερδραστήριος.

Πολλοί πάσχουν από υπολειτουργία του αδένα, η οποία μπορεί να προκαλείται από τη διατροφή και το στρες. Μόλις διαγνωστεί, είναι σχετικά εύκολο να επιλυθεί, αλλά δεν αυτοθεραπεύεται. Αντ’ αυτού, αναζητήστε τη συμβουλή κάποιου επαγγελματία υγείας. 

Υποθυρεοειδισμός: Ποια διατροφή βοηθάει και τι να προσέξετε  

Πηγή άρθρου www.holisticlife.gr Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο“: Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής και αφορά την διατροφή, την άσκηση, την αποτοξίνωση και την καλή ψυχολογία.

Εφόσον προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσετε, στο μέτρο του δυνατού, το προλαμβάνειν και να απομακρύνετε όσο γίνεται περισσότερο ό,τι σας βλάπτει, μπορείτε επιπλέον, να ενισχύσετε τον οργανισμό μας με μία βασική τετράδα ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων, που διατίθεται από την ιστοσελίδα μας και τα οποία παρέχουν στο σώμα σας ΌΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται στο έργο του, να αυτοεπισκευάζεται-ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ!

Πρόκειται για 

– Τα φύκια A.F.A

τα οποία παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να είναι πλήρης, βιταμινών, μετάλλων/ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, ενζύμων, κ.α, ενώ αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα.

– Το πρωτόγαλα,

το οποίο στηρίζει και ενισχύει απόλυτα το ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε “εχθρό”, ενώ ταυτόχρονα έχει και προβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση! Ειδικότερα, όσον αφορά τα αυτοάνοσα, επαναπροσδιορίζει το ανοσοποιητικό ώστε να ΜΗΝ επιτίθεται στον εαυτό του!

– Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

για εγκέφαλο, νευρικό σύστημα, καρδιά, κυκλοφορικό, κ.α. απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, και τέλος, 

– Μία ισχυρή αντιοξειδωτική φόρμουλα υγείας

η οποία βελτιώνει το κυκλοφορικό, την υγιεία ολόκληρου του καρδιαγγειακού, καθαρίζει τις αρτηρίες και τους πνεύμονες, και ένα σωρό ακόμη λειτουργίες στον οργανισμό. Περιέχει: Φλοιό πεύκου (πυκνογενόλη)-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού (εκτός των άλλων, και τα τρία συστατικά, είναι δυνατά αντιοξειδωτικά).
Με αυτήν την βασική τετράδα, καλύπτουμε τα πάντα στο σώμα, όλες τις ανάγκες του και έτσι του δίνουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μόνο του το/τα πρόβλημα/τα που μπορεί να προκύψει/ουν!!

Επίσης, πολύ σημαντικό, όλα έχουν αποτοξινωτικές, αντιοξειδωτικές ΚΑΙ αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!!

Διατίθεται επίσης το Νο 1 φίλτρο επεξεργασίας νερού!

Φυσικά απαραίτητο είναι να βάλουμε και μία οποιαδήποτε μορφή άσκησης στην ζωή μας, αλλά και η καλή ψυχολογία!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΠΡΟΣΟΧΉ: Ο τρόπος ζωής μας σήμερα είναι οι στρατιές των χρόνιων αρρώστων ή μη του αύριο  

Δείτε ακόμη: Τί χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές;

Τι λειτουργεί εσφαλμένα στη διατροφή της εποχής μας;  

10 άγνωστοι «κανόνες» της υγιεινής διατροφής 

Οι βασικοί “δείκτες” που φανερώνουν την υγεία μας 

Καλύπτοντας τις ελλείψεις του οργανισμού προλαμβάνουμε αλλά ΚΑΙ θεραπεύουμε Λοιμώξεις και Χρόνιες Ασθένειες  

Πρόληψη: Είμαι υγιής από επιλογή, όχι τύχη-Βασικοί πυλώνες   

Προβλήματα Υγείας: Η Προσπάθεια του Οργανισμού να Προσαρμοστεί στον Τρόπο Ζωής σου

Αναφορές Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία

Am J Clin Nutr, 2004; 80: 1175-84
J Intern Med, 2005; 258: 153-65
Chivian E, Bernstein A, eds. Sustaining Life: How Human Health Depends on Biodiversity. Oxford, UKL: Oxford University Press, 2008: 397
Am J Clin Nutr, 2008; 87: 310-6
BMC Public Health, 2014; 14: 295
Sleep, 2004; 27: 440-4
J Nutr, 2004; 134: 104-11
Nutr J, 2012; 11: 54
Med Sci Sports Exerc, 2000; 32 [9 suppl]: 5498-504
J Sports Med Phys Fitness, 2000; 40: 297-302
J Asthma, 2000; 37: 557-64
BMJ, 2001; 322: 1098-100
J Asthma, 1991; 28: 437-42.

Μπράιαν Χάμπαρντ Οδηγός: 18 χρυσοί κανόνες/στόχοι για καλή υγεία


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια