MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΟι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος

Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος

Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος
Image by Bruno /Germany from Pixabay Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος

Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος

Ο Χειμώνας ήρθε και τα πρώτα κρύα πλησιάζουν! Το ανοσοποιητικό μας σύστημα καλείται να ανταπεξέλθει σε όλους τους πιθανούς εισβολείς που το βάλλουν.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός για να λειτουργεί εύρυθμα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Από την πλευρά της καθημερινής μας διατροφής, θα πρέπει να φροντίζουμε να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας.

Προβλήματα Υγείας: Η Προσπάθεια του Οργανισμού να Προσαρμοστεί στον Τρόπο Ζωής σου 

Ποια θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά;

Βιταμίνη D 

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία υπάρχει σε μικρές ποσότητες στα τρόφιμα, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί αλλά και ο κρόκος του αυγού. Επίσης, πολλά τρόφιμα εμπλουτίζονται με βιταμίνη D, όπως το γάλα.

“Τροφή-Φάρμακο”: Το γάλα από την φύση του περιέχει βιταμίνη D, όταν όμως προέρχεται από ζώα που μεγαλώνουν και τρέφονται φυσιολογικά και όχι στις φάρμες που είναι το ένα πάνω στο άλλο και κλεισμένα μέσα μεγαλώνοντας με φάρμακα και τροφές που δεν είναι φυσιολογικό να τρέφονται μονίμως.

Όσο για τα Εμπλουτισμένα τρόφιμα: Δεν είναι αυτό που νομίζουμε 

Όμως, τη βιταμίνη D μπορούμε να τη συνθέσουμε στον οργανισμό μας με τη βοήθεια των υπεριωδών ακτινών του ηλίου. Ωστόσο όπως φαίνεται και από τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τόσο η πρόσληψη όσο και η παραγωγή της βιταμίνης D δεν είναι επαρκής αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού εμφανίζει έλλειψη!

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών φαίνεται ότι το 13% των Ευρωπαίων έχει έλλειψη βιταμίνης D (δηλαδή <30 nmol/L της συγκέντρωση της 25(OH)D του πλάσματος).

Αν αναλογιστούμε ότι πια στη σύγχρονη κοινωνία, οι περισσότεροι δουλεύουμε σε κλειστούς χώρους, από το πρωί έως τη δύση του ήλιου και για πολλούς οι μόνες ημέρες έκθεσης στον ήλιο είναι 1 εβδομάδα το χρόνο στις διακοπές, ίσως να μπορέσουμε να καταλάβουμε από που έχει προέλθει αυτή η έλλειψη!

Είναι βασικό λοιπόν, να ελέγχουμε τακτικά τα επίπεδά της στον οργανισμό μας και να σκεφτούμε τη χορήγηση του κατάλληλου συμπληρώματος βιταμίνης D όταν αυτό απαιτείται.

Βιταμίνη D: Όταν η «μόδα» επιτάσσει την λήψη συμπληρώματος
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα 

Ψευδάργυρος 

Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού και είναι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η πιο γνωστή δράση του σχετίζεται με το κρυολόγημα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και να βοηθήσει στη γρήγορη ανάρρωση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι συχνά τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, άνω των 65 ετών, εμφανίζουν έλλειψη ψευδαργύρου. Συνεπώς, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται να εξετάσουμε και τη συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου.

Η έλλειψη ψευδαργύρου αναστέλλει τις θεραπευτικές διαδικασίες του οργανισμού
και Οι 8 καλύτερες διατροφικές πηγές ψευδαργύρου 

Βιταμίνη C

Ίσως η πιο διάσημη βιταμίνη αναφορικά με το ανοσοποιητικό σύστημα! Η βιταμίνη C υποστηρίζει τη λειτουργία του επιθηλιακού φραγμού κατά των παθογόνων, προάγει την οξειδωτική δράση του δέρματος και συσσωρεύεται σε φαγοκυτταρικά κύτταρα, όπως ουδετερόφιλα, και μπορεί να ενισχύσει τη μικροβιακή θανάτωση. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι η πιπεριά, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, η φράουλα κτλ.

Βιταμίνη C: Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων
και Παίρνετε αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή σας; 

Ποιες άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής ενισχύουν το ανοσοποιητικό;

Δείτε και τους 10 κανόνες για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Υπάρχουν βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν;

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε θαυματουργοί τρόποι για να φροντίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής συνολικά.

Η τέχνη της υγείας ως τρόπος ζωής 

Γνωστό βότανο για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού είναι, ο αστράγαλος είναι μια ρίζα που έχει ασιατική προέλευση και φαίνεται ότι επιταχύνει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού σε πιθανούς εισβολείς. Ακόμη, ο σαμπούκος είναι ένα φυτό πλούσιο σε φλαβονοειδή και σύμφωνα με μελέτη συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ευαγγελία Αυγεράκη, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc για το www.lifezone.gr   

~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού διατίθενται από την ιστοσελίδα ως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής:

  • Το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ (σε κάψουλα), ενίσχυση ανοσοποιητικού-Αντιφλεγμονώδη και προβιοτική δράση,
  • η Βιταμίνη D (ΦΥΤΙΚΉ) μαζί με Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η D αποτελεί το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα ελιάς παρέχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, δίνουν τη δυνατότητα και το χρόνο στο ανοσοποιητικό να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του,
  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών (πανεπιστήμιο Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα
  • Το Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιιικό, 
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Να θυμάσαι ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Δείτε ακόμη: Ανοσοποιητικό Σύστημα: Ο απόλυτος σύμμαχος της υγείας μας 

Προσαρμογόνα βότανα που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό  

Τι συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό είναι εξασθενημένο  

Η ζωτική σημασία της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος 

Πρόπολη: Πως θωρακίζει ανοσοποιητικό και οργανισμό 

Γιατί και Πότε Δυσλειτουργεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Ηλίας Πέτρου-Η φυσική ανοσία εξαλείφει τον κίνδυνο όλων των ασθενειών 

Βιβλιογραφία

  • Anitra C. Carr and Silvia Maggini, (2017), Vitamin C and Immune Function, Nutrients 2017
  • Barbara Prietl et al., (2013), Vitamin D and Immune Function, Nutrients.
  • Chasapis, C. T., Loutsidou, A. C., Spiliopoulou, C. A., & Stefanidou, M. E. (2012). Zinc and human health: an update. Archives of toxicology, 86(4), 521-534.
  • Pengju Zhang et al., (2018), Astragalus polysaccharides inhibit avian infectious bronchitis virus infection by regulating viral replication, Microbial Pathogenesis.
  • Evelin Tiralongo et al., (2016), Elderberry Supplementation Reduces Cold Duration and Symptoms in Air-Travellers: A Randomized, Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial, Nutrients. Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια