MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΜικροβίωμα: Βακτήρια του εντέρου συνδέονται με το Αλτσχάιμερ

Μικροβίωμα: Βακτήρια του εντέρου συνδέονται με το Αλτσχάιμερ

Μικροβίωμα: Βακτήρια του εντέρου συνδέονται με το Αλτσχάιμερ
Μικροβίωμα: Βακτήρια του εντέρου συνδέονται με το Αλτσχάιμερ

Μικροβίωμα: Βακτήρια του εντέρου συνδέονται με το Αλτσχάιμερ

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ αναζήτησε μια πιο σαφή σχέση μεταξύ της νόσου Αλτσχάιμερ και των οργανισμών που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα.

Οι εντάσεις μεταξύ του εγκεφάλου, του εντέρου και του μικροβιώματος φαίνεται να παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Ενώ τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της σύνδεσης μεταξύ του άξονα μικροβίωμα-έντερο-εγκέφαλος (MGBA) και της νόσου Αλτσχάιμερ συνεχίζουν να αυξάνονται, ο ακριβής μηχανισμός πίσω από τη σχέση δεν είναι ακόμη κατανοητός.

Έρευνα: Σύνδεση βακτηριακής χλωρίδας με την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών διαταραχών 

Χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη μελέτη συσχέτισης σε επίπεδο γονιδιώματος της ανθρώπινης εντερικής μικροχλωρίδας που έγινε ποτέ, μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ αναζήτησε μια πιο σαφή σχέση μεταξύ της νόσου Αλτσχάιμερ και των οργανισμών που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα.

Η ανάλυσή τους αποκάλυψε μια γενετική σύνδεση μεταξύ διαφορετικών γενών βακτηρίων του εντέρου και της διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς και μια σύνδεση μεταξύ των μικροβίων και ενός γενετικού παράγοντα κινδύνου για τη νευροεκφυλιστική διαταραχή.

Η μελέτη υπογραμμίζει περαιτέρω την αλληλεπίδραση γενετικών παραγόντων και φλεγμονώδους μικροχλωρίδας του εντέρου στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Η εντερική χλωρίδα επηρεάζει νευρικό σύστημα και εγκέφαλο~Τρόποι βελτίωσης 

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί στην πολύπλοκη σχέση μεταξύ της εντερικής μικροχλωρίδας, του ανοσοποιητικού συστήματος και της νευρολογικής λειτουργίας, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν γιατί περιοχές του εγκεφάλου εκφυλίζονται και προκαλούν τα συμπτώματα απώλειας μνήμης και γνωστικής έκπτωσης που αναγνωρίζουμε ως νόσο Αλτσχάιμερ.

Εντοπίστηκαν συγκεκριμένα βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ (MDPI)

Μελέτες παρατήρησης έχουν αποκαλύψει μείωση της ποικιλομορφίας των μικροβίων του εντέρου σε άτομα που διαγνώστηκαν με την πάθηση, ενώ εργαστηριακές αναλύσεις έχουν δείξει ότι τα βακτήρια του εντέρου μπορούν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιβλαβή φλεγμονώδη σήματα στον εγκέφαλο.

Η σημασία του μικροβιώματος για την εύρυθμη λειτουργία της Καρδιάς, του Ανοσοποιητικού, των Φλεγμονών 

Τα πράγματα περιπλέκει ένα γονίδιο που εμπλέκεται στη διακίνηση των λιπών μέσω του αίματος, γνωστό ως απολιποπρωτεΐνη Ε (APOE). Από τις τρεις εκδοχές που έχουν βρεθεί στον άνθρωπο, μια παραλλαγή γνωστή ως Ε4 φαίνεται να αποτελεί γενετικό κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι σαφές, αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η ύπαρξη τουλάχιστον ενός αντιγράφου του APOE E4 μπορεί να ασκεί κάποια επιρροή στη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου.

Αυτή η πιο πρόσφατη διερεύνηση των συνδέσεων μεταξύ μικροβίων, APOE E4 και Αλτσχάιμερ παρέχει ακόμη πιο πειστικές αποδείξεις ύπαρξης ενός μηχανισμού που λειτουργεί στο έντερο.

Ένα ισχυρό εντερικό μικροβίωμα μπορεί να ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία 

Η ομάδα αναζήτησε τα αρχεία 119 γένη βακτηρίων βασιζόμενοι σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εθελοντές, γνωστή ως MiBioGen Consortium.

Μια αρχική αναζήτηση των βακτηριακών γονιδίων που θα μπορούσαν να συσχετιστούν με τη νόσο Αλτσχάιμερ αποκάλυψε 20 γένη για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παίζουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου.

Μια δεύτερη αναζήτηση ενός πιο περιορισμένου δείγματος κατέληξε σε 10 γένη – έξι από τα οποία ήταν πιο σπάνια μεταξύ των διαγνωσμένων ασθενών, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν πιο κοινά.

Από αυτά τα 10 γένη βακτηρίων, τα τέσσερα φάνηκε να έχουν σχέση με ένα αλληλόμορφο APOE που θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Και τί ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ κυρίως για τις ανισορροπίες στο μικροβίωμα (κάντε τους συνειρμούς μόνοι σας!); Αντιβιοτικά: Πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι φαντάζεστε-Νέα στοιχεία 

Ένα παράδειγμα γένους είναι το Actinobacterium Collinsella,

το οποίο δεν σχετίζεται μόνο με τη νόσο Αλτσχάιμερ και την παραλλαγή APOE, αλλά και με

Όλες ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με φλεγμονές! Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ 

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η ικανότητα του Collinsella να προάγει την έκφραση φλεγμονωδών αγγελιοφόρων ορμονών, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να κάνει το έντερο πιο διαπερατό, θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στην επιδείνωση – αν όχι στην πρόκληση – νευρολογικών βλαβών.

Διαρρέον ή Διαπερατό έντερο: Κύρια αιτία ασθενειών-Φυσική αντιμετώπιση
και Μικροβίωμα: Οτιδήποτε τρώτε έχει τεράστια επίδραση στις ορμόνες και τα βακτήριά σας 

ΠΗΓΗ: www.ertnews.grScience Alert   

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Εφόσον κάνετε και τη δική σας έρευνα σχετικά με τη σημασία ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας και εν γένει του μικροβιώματος για την υγεία, αλλά και την ανάγκη διαχείρισης των χρόνιων φλεγμονών, μπορείτε να ελέγξετε και τα παρακάτω ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής τα οποία διατίθενται από την ιστοσελίδα μας καθώς συμβάλλουν στην προαγωγή/αντιμετώπιση των παραπάνω:

1. Τα ΦΥΚΙΑ A.F.A, καθώς αναζωογονούν, προστατεύουν και ενισχύουν την πολύτιμη εντερική μας χλωρίδα ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΏΔΗ δράση,

2. το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ, το οποίο ενισχύει και “κάνει επανεκκίνηση” του ανοσοποιητικού, ενώ έχει και προβιοτική ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΏΔΗ δράση και τέλος,

3. τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, συμβάλλουν στη μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο, γεγονός που προάγει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα ενώ έχουν ΚΑΙ ισχυρή ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΏΔΗ δράση: Ωμέγα 3, το κλειδί για την υγεία του εντέρου

4. το σκόρδο (ΆΟΣΜΟ), αντιμυκητιακό, αντιβακτηρικό, με πρεβιοτική ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΏΔΗ δράση.

Όσοι ενδιαφέρεστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Φροντίζοντας τον εγκέφαλο, φροντίζουμε και το έντερο και το αντίθετο 

Οι χρόνιες ασθένειες και η Θεραπεία τους ξεκινούν από το έντερο 

Έρευνα: Αλλάζοντας το μικροβίωμά μας αποκαθίσταται η υγεία μας

Μικροβίωμα: Από την Εντερική Χλωρίδα εξαρτάται η Σωματική και Ψυχική  Υγεία

Μικροβίωμα: Οι μηχανισμοί που τα μικρόβια ελέγχουν το σώμα μας 

και Αλτσχάιμερ: Υποσχόμενο φάρμακο από φύκια στοχεύει στην Αλληλεπίδραση Εγκεφάλου-Μικροβιώματος 

Αλτσχάιμερ: Μία περίπλοκη νευρολογική δυστυχία που μπορείς να αποφύγεις 

Τί είναι με απλά λόγια η νόσος Αλτσχάιμερ; 

Αντιοξειδωτικά: Σύμμαχοι “κλειδιά” κατά του Αλτσχάιμερ 

Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ  

Πως σχετίζονται χοληστερόλη-στατίνες, με εγκέφαλο και Αλτσχάιμερ   

Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου  

Και ένα ακόμη βακτήριο, Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές νόσους: Γλαύκωμα-Αλτσχάιμερ-Σκλήρυνση κατά πλάκας  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια