MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΑλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου

Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου

Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου
Image by Gerd Altmann from Pixabay Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες

Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας, αφού προσβάλει το 10% των ατόμων άνω των 60 ετών και το 20% των ατόμων άνω των 80 ετών. Με τον όρο άνοια περιγράφεται η παθολογική κατάσταση της προοδευτικής έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών.

Είδη άνοιας, συμπτώματα και πως να τα αποφύγετε 

Η νόσος Αλτσχάιμερ ανήκει στις μη αναστρέψιμες εκφυλιστικές άνοιες. Παρουσιάζεται συνήθως κατά την 7η δεκαετία της ζωής, αν και υπάρχουν πρώιμες περιπτώσεις ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία, που παρουσιάζονται σε ένα ποσοστό 25-40% περίπου.

Αυτό καθιστά τεράστιας σημασίας την έγκαιρη ανίχνευση του κινδύνου εκδήλωσης Αλτσχάιμερ, ώστε να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες επιβράδυνσης της προόδου του.

Σε μια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurobiology of Aging, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανακάλυψαν το εξής:

Η μέτρηση του πόσο γρήγορα διαστέλλεται η κόρη του οφθαλμού ενός ατόμου κατά τη διάρκεια γνωστικών εξετάσεων είναι μια χαμηλού κόστους και χαμηλής παρεμβατικότητας μέθοδος, για να προσδιοριστεί ο κίνδυνος για Αλτσχάιμερ, προτού καν ξεκινήσουν τα συμπτώματα.

Πώς η διαστολή της κόρης του οφθαλμού είναι «δείκτης» για Αλτσχάιμερ

Η νέα μελέτη επικεντρώνεται στην αντίδραση της κόρης του οφθαλμού που προκαλείται από το σύμπλεγμα νευρώνων locus coeruleus, το οποίο εμπλέκεται και στη ρύθμιση της γνωστικής λειτουργίας. Η Τ-πρωτεΐνη είναι ο πρώτος γνωστός βιοδείκτης για Alzheimer. Εμφανίζεται αρχικά στο locus coeruleus και σχετίζεται περισσότερο με τη γνωστική λειτουργία παρά με το β-αμυλοειδές.

Το σύμπλεγμα νευρώνων locus coeruleus προκαλεί την αντίδραση της κόρης του οφθαλμού (δηλαδή την μεταβολή της διαμέτρου της) κατά τη διάρκεια γνωστικών εξετάσεων (τεστ). Είναι ήδη γνωστό, ότι οι κόρες των οφθαλμών μεγαλώνουν σε μέγεθος όσο πιο δύσκολο είναι το έργο του εγκεφάλου.

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι ενήλικες με ήπια γνωστική εξασθένηση, που είναι συχνά πρόδρομος για Alzheimer, επέδειξαν μεγαλύτερη διαστολή της κόρης οφθαλμών και γνωστική προσπάθεια απ’ ό,τι γνωστικά υγιείς ενήλικες.

Στην επισκόπηση, οι επιστήμονες συνδέουν την διαστολή της κόρης του οφθαλμού με γνωστούς βιοδείκτες για Αλτσχάιμερ.

Αλτσχάιμερ: Οι 10+9 παράγοντες κινδύνου

Η νόσος Αλτσχάιμερ σχετίζεται ισχυρά με συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου, η αποφυγή των οποίων μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο εκδήλωσής της.

Επιστήμονες εντόπισαν 19 παράγοντες κινδύνου για Αλτσχάιμερ. Οι 10 από αυτούς είναι οι πιο σημαντικοί απ’ όλους, επειδή είχαν την πληρέστερη επιστημονική τεκμηρίωση. Πρόκειται για:

– Το μορφωτικό επίπεδο: Όσο λιγότερο μορφωμένος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει

– Τη νοητική δραστηριότητα: Όσο λιγότερο εξασκεί το μυαλό του ένα άτομο (π.χ. διαβάζοντας, λύνοντας σταυρόλεξα ή παζλ), τόσο περισσότερο κινδυνεύει

– Τα πολλά περιττά κιλά αργά στη ζωή

– Τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης: Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ. Τα επίπεδά της αυξάνονται όταν ένα άτομο έχει ανεπάρκεια ορισμένων βιταμινών (Β12, Β6, φολικό οξύ), καρδιοπάθεια ή μια σπάνια κληρονομική διαταραχή.

– Την κατάθλιψη

– Το στρες

– Τον σακχαρώδη διαβήτη: Προκαλεί βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του οργανισμού

– Τους τραυματισμούς στο κεφάλι

– Την υπέρταση στη μέση ηλικία

– Την ορθοστατική υπόταση

…και ακολουθούν οι επόμενοι 9 παράγοντες κινδύνου:

“Τροφή-Φάρμακο”:  Θαρρώ πως στο σημείο που αναφέρει την σωματική άσκηση, εννοεί την έλλειψή της, καθώς είναι γνωστή η ευεργετική της δράση σε ολόκληρο τον οργανισμό μη εξαιρουμένων του εγκεφάλου/νευρικού συστήματος: Χάρβαρντ: Η καλύτερη γυμναστική για τον εγκέφαλο  

«Σχεδόν τα δύο τρίτα των παραγόντων που εντοπίσαμε σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και την αγγειακή υγεία. Αυτό υποδηλώνει πόσο σημαντική είναι η υγιεινή ζωή για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr Jin-Tai Yu, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Fudan, στη Σαγκάη.

Δείτε Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
και Άνοια-Αλτσχάιμερ: Εξαλείφονται κατά 50% απλώς και ΜΟΝΟ με αλλαγή τρόπου Ζωής 

Πηγές: www.iatropedia.gr
medicalxpress.com, jnnp.bmj.com   

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σε κάθε περίπτωση, ΜΠΟΡΕΊΤΕ να θρέψετε τον εγκέφαλό σας, να σταματήστε τον εκφυλισμό του και να βελτιώσετε αισθητά την καλή κυκλοφορία του αίματός σας, αλλά ΚΑΙ την λειτουργία του νευρικού σας συστήματος με

1. τα ΥΠΕΡ-πολύτιμα για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,

2. την φόρμουλα υγείας που περιέχει ΚΑΙ τζίνγκο μπιλόμπα

–τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου ΚΑΙ αναπνευστικό)
–Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι εγκέφαλο και καρδιά),
–εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
 σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)

σε συνδυασμό και τα 3 σε μία κάψουλα, ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου, του αναπνευστικού και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 

3. την βιταμίνη CΜεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients», συμπεριέλαβε ανασκόπηση όλης της μέχρι τώρα βιβλιογραφίας για το ρόλο της βιταμίνης C σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Alzheimer. Μεταξύ άλλων, στην νόσο Alzheimer η έλλειψη βιταμίνης C συνδέεται με αυξημένο οξειδωτικό φορτίο.

4. την βιταμίνη D3 + Κ2 και εκχύλισμα Φύλλων ελιάςΗ ενεργητική μορφή της βιταμίνης D3 υπεισέρχεται στον οργανισμό και τον βοηθά στη δημιουργία διαφόρων σημαντικών βιολογικών διαδικασιών, όπως στη λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά ή και προλαμβάνει περιπτώσεις Αλτσχάιμερ, άνοιας.

5. Τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ (A.F.A.)τα οποία αποτελούν μία 100% ΠΛΗΡΗ τροφή καθώς μας παρέχουν όλα τα αμινοξέα, Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12, Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%, Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα, Λιπαρά οξέα, Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία.

Διατίθενται όλα από την ιστοσελίδα μας ως συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ 

Αντιοξειδωτικά: Σύμμαχοι “κλειδιά” κατά του Αλτσχάιμερ 

Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν διπλά να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ;

Αλτσχάιμερ: 4 πρώιμες ενδείξεις πλην της απώλειας μνήμης 

Νευροεκφυλιστικές ασθένειες~Ποιοί παράγοντες ευνοούν την εκδήλωση και ποιοί την προλαμβάνουν 

Παράγοντες που οδηγούν σε Άνοια-Αλτσχάιμερ-Απώλεια Μνήμης. Τι μπορεί να βοηθήσει 

Αλτσχάιμερ: Μια ασθένεια ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών 

Πως σχετίζονται χοληστερόλη-στατίνες, με εγκέφαλο και Αλτσχάιμερ 

Αλτσχάιμερ: Ποιό σύμπτωμα μας προειδοποιεί πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια