MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΟ ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ
Image by Gerd Altmann from Pixabay Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Αντώνιος Δημητρακόπουλος MD, PhD

Οι πλάκες του β αμυλοειδούς και τα νευροϊνιδικά πλέγματα της πρωτεΐνης ταυ θεωρούνται σήμερα χαρακτηριστικές βλάβες της νόσου Alzheimer. Ωστόσο, πλάκες β αμυλοειδούς έχουν βρεθεί και σε ηλικιωμένους που δεν πάσχουν από νόσο Alzheimer, γεγονός που δείχνει ότι η νόσος έχει πιθανώς και άλλα αίτια.

Μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η φλεγμονή του εγκεφάλου είναι ο παράγοντας που ενοχοποιείται για την εμφάνιση άνοιας και νόσου Alzheimer στους ασθενείς που έχουν πλάκες β αμυλοειδούς και νευροϊνιδικά πλέγματα.

Φλεγμονή: Επίδραση σε εγκέφαλο και Αλτσχάιμερ 

«Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν πλάκες β αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, ωστόσο δεν παρουσιάζουν ποτέ νόσο Alzheimer. Γνωρίζουμε ότι η συσσώρευση των πλακών β αμυλοειδούς δεν αρκεί για να εμφανιστεί άνοια στους ασθενείς.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η αλληλεπίδραση ανάμεσα στη φλεγμονή και την παθολογία του αμυλοειδούς είναι αυτή που προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο και έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών», αναφέρουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine.

Νευροφλεγμονή

Αν και προηγούμενες μελέτες είχαν παρατηρήσει επίσης νευροφλεγμονή σε ασθενείς με νόσο Alzheimer, αυτή είναι η πρώτη έρευνα που αποκαλύπτει το ρόλο της στην εμφάνιση της νόσου.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η ενεργοποίηση των ανοσιακών κυττάρων στον εγκέφαλο (μικρογλοίων) διευκολύνει την εξάπλωση των νευροϊνιδικών πλεγμάτων και των πλακών β αμυλοειδούς.

«Η φλεγμονή παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και γενικά των παθογόνων στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα.

36 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των λοιμώξεων 

Τα μικρογλοία βοηθούν στην απομάκρυνση των παθογόνων ή των νευρώνων που έχουν υποστεί βλάβες από τον εγκέφαλο. Ωστόσο, μία χρόνια φλεγμονώδης απόκριση, δηλαδή η μεταβολή από οξεία σε χρόνια φλεγμονή, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αρκετά νευροεκφυλιστικά νοσήματα», αναφέρει η μελέτη.

Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία~Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες 

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, η φλεγμονή δεν συνδέεται άμεσα με την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών. Ωστόσο, όταν η νευροφλεγμονή συνυπάρχει με το β αμυλοειδές, αυτό μπορεί να επιδεινώσει την παθολογία της πρωτεΐνης ταυ.

Οι 3 παραπάνω παράγοντες (β αμυλοειδές, νευροφλεγμονή, παθολογία ταυ) ευθύνονται συνολικά για την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών.

Δεδομένα από Ζωντανούς Εθελοντές

Προηγούμενες μελέτες σε καλλιέργειες κυττάρων ή πειραματόζωα είχαν δείξει ότι η ενεργοποίηση των μικρογλοίων μπορεί να επηρεάσει την εξάπλωση των νευροϊνιδικών πλεγμάτων. Ωστόσο, η παρούσα μελέτη ήταν η πρώτη που έδειξε το παραπάνω γεγονός σε ανθρώπους εθελοντές.

Οι επιστήμονες έκαναν εξετάσεις MRI και PET scan σε 130 εθελοντές σε όλο τη ηλικιακό φάσμα που εμφανίζεται η νόσος Alzheimer και παρατήρησαν την έκταση της ενεργοποίησης των μικρογλοίων, τις πλάκες β αμυλοειδούς, καθώς και τα νευροϊνιδικά πλέγματα της πρωτεΐνης ταυ.

Τι Σημαίνουν οι Παρατηρήσεις της Έρευνας

Ο περιορισμός της νευροφλεγμονής με σκοπό την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer, αν και φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Σήμερα υπάρχουν διάφορα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που μπορούν να περιορίσουν τη νευροφλεγμονή, ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές ανεπιτυχώς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της παρούσας μελέτης, αυτό πιθανώς συνδέεται με το χρόνο που χορηγήθηκαν. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν, τα φάρμακα θα πρέπει ιδανικά να χορηγούνται όταν η παθολογία της πρωτεΐνης ταυ είναι ακόμα περιορισμένη. Η χορήγησή τους αργότερα, πιθανώς δεν θα μπορεί να προσφέρει οφέλη στους ασθενείς.

Σήμερα, διάφοροι οργανισμοί μεταξύ των οποίων και το Alzheimer’s Association προσπαθούν να διευκολύνουν την ανάπτυξη φαρμάκων για τη νόσο Alzheimer. Τα φάρμακα αυτά θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση της νευροφλεγμονής και θα χορηγούνται στα πρώιμα στάδια της νόσου, με σκοπό να βελτιώσουν τις γνωστικές λειτουργίες στους ασθενείς.

Πηγή: pathologia.eu Ο ρόλος της Νευροφλεγμονής στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την αποφυγή του εκφυλισμού του είναι,

1) τα ΥΠΕΡ-πολύτιμα για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ 

Για περισσότερα Αλτσχάιμερ: Πρόληψη και αποτροπή με ένα μόλις θρεπτικό συστατικό

2) η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΥΓΕΙΑΣ που περιέχει ΚΑΙ τζίνγκο μπιλόμπα

το οποίο δεν το λένε τυχαία βότανο της μνήμης!! Και η προσθήκη και των δύο άλλων συστατικών εκτινάσσει την δράση του: Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου

– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου ΚΑΙ αναπνευστικό).
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι εγκέφαλο και καρδιά),
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό και τα 3 μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου, του αναπνευστικού και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

3)  Το συνένζυμο Q10

μπορεί να βοηθήσει τα μιτοχόνδρια σας να κάνουν πιο καθαρές και πιο αποτελεσματικές καύσεις. Αυτό μειώνει την ποσότητα του οξειδωτικού στρες και των ζημιών στα μιτοχόνδρια, βοηθώντας τα να επιβραδύνουν τις παθολογικές διεργασίες γήρανσης.

Το σύνολο της υγείας του σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τη διατήρηση της ακεραιότητας των μιτοχονδρίων: Q10, βελτιώνει την υγεία όσων πάσχουν από εκφυλιστικές νόσους-γήρανση  

ΌΛΑ έχουν ΚΑΙ αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε ακόμη: Αλτσχάιμερ: Μία περίπλοκη νευρολογική δυστυχία που μπορείς να αποφύγεις 

Τί είναι με απλά λόγια η νόσος Αλτσχάιμερ; 

Φρουκτόζη: Με ποιόν μηχανισμό οδηγεί σε Αλτσχάιμερ; 

Αντιοξειδωτικά: Σύμμαχοι “κλειδιά” κατά του Αλτσχάιμερ 

Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ 

Παράγοντες που οδηγούν σε Άνοια-Αλτσχάιμερ-Απώλεια Μνήμης. Τι μπορεί να βοηθήσει  

Αλτσχάιμερ: Μια ασθένεια ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών

Πως σχετίζονται χοληστερόλη-στατίνες, με εγκέφαλο και Αλτσχάιμερ   

Αλτσχάιμερ: Χρόνιο στρες και εκφυλισμός του εγκεφάλου 

Αλτσχάιμερ: Τα μάτια προειδοποιούν πριν τα συμπτώματα-19 ακόμη παράγοντες κινδύνου  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια