MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΚυτταρική κηπουρική: Μετά το "κρέας" εργαστηρίου τώρα και "φρούτα" εργαστηρίου

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το “κρέας” εργαστηρίου τώρα και “φρούτα” εργαστηρίου

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το "κρέας" εργαστηρίου τώρα και "φρούτα" εργαστηρίου
Image by Dima Dmitry from Pixabay Κυτταρική κηπουρική: Μετά το “κρέας” εργαστηρίου τώρα και “φρούτα” εργαστηρίου

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το “κρέας” εργαστηρίου τώρα και “φρούτα” εργαστηρίου

Ερευνητές εξερευνούν την δημιουργία φρούτων στο εργαστήριο από κύτταρα.

Τι στιγμή που ο τομέας των καλλιεργημένων (στο εργαστήριο) τροφίμων γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια και περισσότερες από 80 εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εμπορευματοποιήσουν το κρέας και τα θαλασσινά με βάση τα κύτταρα, επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία δημιουργούν το έδαφος για καλλιέργεια εργαστηριακών φρούτων.

Το συνθετικό “κρέας” και η Μεγάλη Επανεκκίνηση στη διατροφή 

Σύμφωνα με το FoodIngredientsFirst, επί του παρόντος καλλιεργούν φυτικά κύτταρα για να δημιουργήσουν εργαστηριακά φρούτα όπως

  • βατόμουρα,
  • μήλα,
  • κεράσια,
  • feijoas,
  • ροδάκινα,
  • νεκταρίνια και
  • κύτταρα σταφυλιού.

Οι ειδικοί στον τομέα της κηπουρικής στο Plant and Food Research, ένα κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο, στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν τρόπο ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους και να βελτιώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής τροφίμων μέσω της επιστήμης

Τρέφεις την ψευδαίσθηση ότι το ζήτημα είναι το περιβάλλον; 

Σύμφωνα με τον Dr. Ben Schon, επιστήμονα και επικεφαλής του προγράμματος Food by Design στην Έρευνα Φυτών και Τροφίμων, υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον και ανάπτυξη στα κυτταρικά συστήματα παραγωγής τροφίμων σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

“Η κυτταρική κηπουρική έχει επί του παρόντος μικρότερο προφίλ από την κυτταρική γεωργία και την υδατοκαλλιέργεια, αλλά πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πραγματικά συναρπαστικός τομέας της επιστήμης όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας στη βιολογία των φυτών και την επιστήμη των τροφίμων για να εξερευνήσουμε τι θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό σύστημα παραγωγής τροφίμων στο μέλλον”.

Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που αποφάσισαν (και μάλιστα με ελλιπείς γνώσεις) να γίνουν “θεοί”! Αποκωδικοποίησαν το DNA του καρπουζιού, γιατί άραγε;

Και πως ξεκίνησε η ΎΒΡΙΣ; Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο “αθώα” είναι 

Ο τομέας των τροφίμων που βασίζονται σε εργαστηριακή καλλιέργεια, αγωνίζεται να επιτύχει τόσο υφή και γεύση, όσο και θρεπτική αξία. Για παράδειγμα, ο παραγωγός καλλιεργημένου κρέατος Steakholder Foods χρησιμοποιεί τρισδιάστατη εκτύπωση για να δημιουργήσει υφές ινών που προσομοιώνουν την υφή του συμβατικού κρέατος.

Ο Dr. Schon επισημαίνει ότι οι γνώσεις της έρευνας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν καλύτερες ποικιλίες φρούτων.

Ναι, επειδή μέχρι σήμερα έχουν… μεγάλες επιτυχίες! Διατροφικοί μύθοι: Τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα είναι ασφαλή 

ΟΎΤΕ τα απλά! «Βελτιώσαμε» τόσο τη ντομάτα που τώρα χρειάζεται… γεύση 

Εκτός από τη διερεύνηση της βιωσιμότητας της κυτταρικής κηπουρικής ως μελλοντικού εργαλείου για την παραγωγή τροφίμων, η έρευνα στοχεύει επίσης να παρέχει μια καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των φρουτοκυττάρων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ωφελούσε τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται από τον τομέα κηπευτικών της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τη Dr. Samantha Baldwin, επιστήμονα και συν-επικεφαλή για την κατεύθυνση στο ινστιτούτο, παγκοσμίως, η βιομηχανία τροφίμων βλέπει μια ταχεία ανάπτυξη στην κάθετη γεωργία, στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του περιβάλλοντος καθώς και στους χώρους κυτταροκαλλιέργειας κρέατος.

Πρότεινε επίσης ότι «τα φυτικά τρόφιμα που καλλιεργούνται με κύτταρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για την αύξηση του αστικού πληθυσμού, με απαιτήσεις για ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κοντά σε αυτές τις αστικοποιημένες αγορές».

Πηγή: cibum.grwww.foodingredientsfirst.com   

Δεν μπορείς να πεις.. Από τότε που βιομηχανοποιήθηκε η τροφή όλο… βελτιώσεις και πρόοδο έχουμε! Γι’ αυτό να τους εμπιστευόμαστε..

Αυτά με έναν πολύ πολύ πρόχειρο απολογισμό.. Σκεφτείτε τί γίνεται.. Αλλά δεν έχει σημασία που Ό,ΤΙ έχει βιομηχανοποιηθεί αυτόματα έχει υποβαθμιστεί θρεπτικά, σημασία έχει να τρώμε ηθικά (ποιός ΟΡΊΖΕΙ τί είναι ηθικό;): Επανεκκίνηση και στην διατροφή με… ηθικά τρόφιμα~Από συνθετικά κρέατα μέχρι σκουλήκια 

κι έχουμε ακόμη μέλλον, γιατί οι… θεοί των εργαστηρίων βρήκαν κι άλλο… παιχνιδάκι! 3D Printing: Το μέλλον του φαγητού είναι η εκτύπωση ή φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο 

Εν τω μεταξύ προσπαθούν εναγωνίως να επιτύχουν τόσο υφή και γεύση, όσο και θρεπτική αξία οι άνθρωποι, αλλά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία, θα ασχοληθεί καμμία άλλη… βιομηχανία (ονόματα, δεν λέμε).. Και βέβαια, το πειραματόζωο παραμένει το ίδιο, μιας ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΊ ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ.. Λεπτομέρειες..

Πως να σταματήσουμε την ελίτ του παγκόσμιου διατροφικού ελέγχου


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια