MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΗ Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής

Η Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής

Η Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής
Image by Gerd Altmann from Pixabay Η Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής

Η Νο1 τροφή για τη βελτίωση της ακοής

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ματιών, αλλά η σχέση μεταξύ διατροφής και ακοής αναφέρεται λιγότερο συχνά.

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι η επιστημονική έρευνα έχει δείξει μια σαφή σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της υγιούς ακοής, ιδιαίτερα της απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 5% των ενηλίκων ηλικίας 45 έως 54 ετών έχουν σημαντική απώλεια ακοής, ποσοστό που αυξάνεται στο 10% για τους ενήλικες ηλικίας 55 έως 64 ετών.

Περισσότερο από το μισό του ενήλικου πληθυσμού άνω των 75 ετών έχει σημαντική απώλεια ακοής.

Θέλετε να προστατέψετε την ακοή σας όσο το δυνατόν καλύτερα μέσω της διατροφής σας; Ανακαλύψτε ποια τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ποιές καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την ακοή μας

Η σύνδεση μεταξύ της υγιεινής διατροφής και του τρόπου ζωής με την ακοή

Η Katie Koebel, M.A., ακοολόγος και Διευθύντρια του Ακοολογικού Τμήματος στην HearingLife Canada, εξηγεί ότι η σύνδεση μεταξύ διατροφής και ακοής οφείλεται σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία από την απώλεια ακοής.

«Έρευνες δείχνουν ότι το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο έχουν ιδιότητες που βοηθούν σε διαφορετικά συμπτώματα που σχετίζονται με την απώλεια ακοής», αναφέρει.

«Το εσωτερικό αυτί είναι ένα ευαίσθητο σύστημα οργάνων που είναι ευάλωτο σε βλάβες από

Με την πάροδο του χρόνου, η βλάβη στο εσωτερικό αυτί μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ακοής ή εμβοές, που είναι το βουητό στα αυτιά», εξηγεί η Dr. Jenn Schumacher, AuD, ακοολόγος και Διευθύντρια Ιατρικών Επικοινωνιών στην GN/ReSound.

Εμβοές: Πού οφείλονται και τρόποι αντιμετώπισης 

Ενώ η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο στην απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, η Dr. Schumacher δηλώνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα αυτιά σας είναι να αποφύγετε τους επικίνδυνα δυνατούς ήχους ή να χρησιμοποιείτε ωτοασπίδες όταν αυτό δεν είναι δυνατό.

Ηχορύπανση: Πώς τα ντεσιμπέλ κλονίζουν την υγεία μας 

Αναφέρει επίσης ότι είναι σημαντικό να αποφεύγετε το κάπνισμα, το οποίο έχει επίσης συνδεθεί επιστημονικά με την απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία.

«Υγιεινές συνήθειες, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή υποστηρίζουν τα αυτιά σας», λέει η Dr. Schumacher.

Μια μελέτη μ δείχνει ότι οι ενήλικες που ανέφεραν ότι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και βιταμίνη D ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν δυσκολίες στην ακοή τους, ενώ μια διατροφή με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12 (φυλλικό οξύ) συσχετίστηκε με μειωμένη πιθανότητα εμβοών.

Δεν ακούτε καλά: Τί πρέπει να τρώτε συστηματικά 

Η Νο1 τροφή για υγιή ακοή, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η ακοή μας είναι μια πολύτιμη αίσθηση και όπως όλα τα όργανα του σώματός μας, χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. Πολλοί αναρωτιούνται ποια τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της υγιούς ακοής.

Η Amy Koebel, ειδικός ακοολογίας, τονίζει ότι οι μπανάνες είναι πολύ καλές για την ακοή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.

«Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση των υγρών του εσωτερικού αυτιού, τα οποία μειώνονται με την ηλικία. Αυτή η μείωση μας κάνει πιο ευάλωτους στην απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία», εξηγεί.

Δεν είστε fan της μπανάνας; Η Koebel προτείνει ως εξαιρετικές πηγές καλίου:

  • το σπανάκι και
  • τα αβοκάντο

Μήπως σου λείπει κάλιο; Αιτίες, συμπτώματα, επιπτώσεις και πηγές 

Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν ψευδάργυρο, ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ακοή.

«Ο ψευδάργυρος βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής δραστηριότητας στο αυτί. Οι αλλοιώσεις σε αυτή τη δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσουν την εμβοή (βούισμα στα αυτιά), η οποία συνδέεται στενά με την απώλεια ακοής», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ο ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνοντας αυτά τα συμπτώματα.

Άλλες πηγές ψευδαργύρου είναι:

  • τα στρείδια,
  • το βόειο κρέας,
  • οι σπόροι κολοκύθας,
  • η γαλοπούλα,
  • το τυρί,
  • οι φακές και
  • το καστανό ρύζι.

Ψευδάργυρος για ανοσοποιητικό, καρκίνο, διαβήτη, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, προστάτη, κρυολόγημα 

Όπως ανέφερε η Koebel, το μαγνήσιο είναι επίσης σημαντικό για την υγιή ακοή και βρίσκεται και στις μπανάνες. «Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την απώλεια ακοής που προκαλείται από θόρυβο, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες στα μιτοχόνδρια των κυττάρων του αυτιού», εξηγεί.

Μαγνήσιο κατά καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και διαβήτη 

Ενώ η τακτική κατανάλωση μπανάνας μπορεί να υποστηρίξει την ακοή, η Dr. Schumacher τονίζει τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός σας (συμπεριλαμβανομένων των αυτιών σας) λαμβάνει την ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Όπως έδειξε η επιστημονική μελέτη, μ είναι επίσης σημαντική η επαρκής πρόσληψη:

  • πρωτεΐνης,
  • βιταμίνης D και
  • βιταμίνης Β12.

Εάν ήδη ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, σημαίνει ότι κάνετε το καλύτερο για να προστατευτείτε από την απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία. Αν όχι, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να ξεκινήσετε.

www.enikos.gr 

~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: ΌΛΑ τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά μπορείτε να συμπληρώσετε με ΈΝΑ και μόνον διατροφικό συμπλήρωμα (σε κάψουλα) που διατίθεται από την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για τα φύκια A.F.A., τα οποία μας παρέχουν ΌΛΑ τα αμινοξέα (σύνθεση πρωτεϊνών), κάλιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Διατίθεται ακόμη ΦΥΣΙΚΉ βιταμίνη D + Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς.

Ενώ, αλλά ΦΥΣΙΚΆ Συμπληρώματα διατροφής να συμβάλλουν στην καλή υγεία και λειτουργία των αυτιών και της ακοής σας, είναι:

1) Η φόρμουλα υγιείας του κυκλοφορικού,

αλλά και του αναπνευστικού συστήματος, που βοηθάει να διατηρήσετε τις αρτηρίες και τα αγγεία σας καθαρά και το κυκλοφορικό σας σε άψογη κατάσταση, ενώ έχει και θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Το προϊόν αποτελείται από 3 συστατικά: Πυκνογενόλη-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού

2) τα υπερ-πολύτιμα ωμέγα 3 λιπαρά

Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα έρευνας, η οποία είχε γίνει σε 65.215 νοσοκόμες από το 1991 ως το 2009. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών καταγράφηκαν 11.606 περιστατικά απώλειας της ακοής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι συγκριτικά με τις γυναίκες που κατανάλωναν σπάνια ψάρια, εκείνες που έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κώφωση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο American Journal of Clinical Nutrition.

3) Συνένζυμο Q10:

Ο κοχλίας, ένα ζωτικής σημασίας τμήμα του ακουστικού σου συστήματος που ανταποκρίνεται στις δονήσεις των ήχων, είναι πιο πιθανό να παραμείνει υγιής, ενώ σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας τονίζεται πως το συνένζυμο Q10 μειώνει ακόμα και τις εμβοές.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ακοή μας ακμαία 

Απώλεια ακοής: Απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση 

3 συμβουλές για φυσική βελτίωση της ακοής σας

Απώλεια ακοής: Φυσικές λύσεις για βελτίωση της ακοής

Εμβοές-Βουητό στα αυτιά: Αιτίες και αντιμετώπιση

Φαγούρα στο Αυτί: Τι σημαίνει και πως αντιμετωπίζεται 

Μάθετε πώς να καθαρίζετε σωστά τα αυτιά σας   


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια