MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΔεν θα πιστεύετε από πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλος

Δεν θα πιστεύετε από πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλος

Δεν θα πιστεύετε από πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλος
Image by chenspec from Pixabay Δεν θα πιστεύετε από πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλος

Δεν θα πιστεύετε από πότε αρχίζει να γερνάει ο εγκέφαλος

Το πότε ξεκινάει η γήρανση του εγκεφάλου είναι ένα κλασικό ερώτημα, η απάντηση του οποίου ανάγεται πια μόλις στην τρίτη δεκαετία της ζωής του ατόμου, αρχίζει δηλαδή μετά τα 20! Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να αντιστρέψετε την κατάσταση

Πόσο συχνά ξεχνάτε γιατί μπήκατε σε ένα δωμάτιο ή δυσκολεύεστε να θυμηθείτε μια λέξη που θέλατε να πείτε ή ακόμη μια πληροφορία που μόλις σας έδωσαν;

Πολλοί άνθρωποι μετά τα 50 αρχίζουν να παρατηρούν μια αύξηση σε τέτοιες εγκεφαλικές «διακοπές» και μπλακ άουτ. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα νεκρά διαστήματα είναι συνηθισμένα και δεν είναι σημάδια προβλήματος μνήμης ή γνωστικής/γνωσιακής λειτουργίας.

Μυστικά για διατήρηση και ενίσχυση της μνήμης σας 

Παρόλο που η πλειονότητα των ερευνών για την υγεία του εγκεφάλου έχει διεξαχθεί σε μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, νέες έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και στη μέση ηλικία ο εγκέφαλος μπορεί να ενισχυθεί με τη συμμετοχή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όταν το άτομο διανύει την τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία της ζωής του (20-40), δηλαδή όταν είναι νέος.

Για παράδειγμα, σε νευροψυχολογικές εξετάσεις (που επιτρέπουν την ακριβή μέτρηση και παρακολούθηση των γνωστικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων σκέψης, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται ότι ξεκινούν να χάνουν το δυναμικό της εγκεφαλικής τους λειτουργίας ήδη μετά τα 20 και σίγουρα μετά τα 30.

Παρόλο που αυτές οι μειώσεις είναι αρχικά ανεπαίσθητες, προστίθενται με κάθε δεκαετία που περνά και συχνά γίνονται πιο αισθητές μετά την ηλικία των 50.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ποσοστό της γήρανσης του εγκεφάλου στη σχετίζεται με το ρυθμό γήρανσης σε άλλα σωματικά συστήματα.

Σε μια καινοτόμο μελέτη που εξέτασε τον ρυθμό της γήρανσης σε νέους ενήλικες ηλικίας 26 έως 38 ετών, αυτοί που γερνούσαν με ταχύτερο ρυθμό σε διάφορα σωματικά όργανα και συστήματα (πνεύμονες, καρδιά, δόντια, νεφρά, ήπαρ και ανοσοποιητικό), επέδειξαν μεγαλύτερη μείωση της γνωσιακής λειτουργίας και γήρανση του εγκεφάλου ακόμα και από την ηλικία των 38.

03~Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης! 

Ποια είδη δραστηριοτήτων στη νεαρή ενηλικίωση έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία στη μέση ηλικία όμως;

Μια σειρά από καινοτόμες μελέτες παρακολούθησαν πάνω από 3.000 ανθρώπους 18 έως 30 ετών για είκοσι πέντε χρόνια, προκειμένου να μάθουν. Να δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα στα οποία αξίζει να δώσετε βάση.

Α) Ο,τι είναι καλό για την καρδιά είναι καλό και για τον εγκέφαλο!

Οι νεότεροι ενήλικες με ισχυρότερη καρδιαγγειακή υγεία και υψηλότερα ποσοστά σωματικής δραστηριότητας στη ηλικία των 20 και των 30 είχαν σημαντικά ισχυρότερη γνωστική λειτουργία 25 χρόνια αργότερα από όσους δεν το έκαναν.

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πιθανότητα να γίνει μια δια βίου συνήθεια που θα ενισχύει όχι μόνο την υγεία του εγκεφάλου αλλά και την σωματική υγεία, τη διάθεση, τον ύπνο και την ποιότητα ζωής.

Δείτε περισσότερα Ο,τι είναι καλό για την καρδιά είναι καλό και για τον εγκέφαλο 

Β) Τα χαμηλότερα επίπεδα τηλοψίας (παρακολούθησης TV) συνδέονται με την ισχυρότερη μελλοντική γνωστική λειτουργία.

Οι ενήλικες των 20 και 30 ετών που παρακολουθούσαν τηλεόραση για περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και ψυχική ευελιξία 25 χρόνια αργότερα, στη μέση ηλικία, από όσους παρακολουθούσαν λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα.

ΜΜΕ: Γιατί η τηλεόραση κάνει κακό στην υγεία 

ygeiamou.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Είναι δύο ακόμη πολύ σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου και την γήρανσή του, όπως και αυτήν ολόκληρου του οργανισμού:

α) Με τί τρέφουμε τον εγκέφαλο (τα κύτταρά μας);
– Με Τρόφιμα που ξανανιώνουν και διατηρούν υγιή και δραστήριο τον εγκέφαλο
– ‘Η με Διατροφικές απειλές για την υγεία εγκεφάλου και τις διανοητικές λειτουργίες 

Άλλωστε η εγκεφαλική λειτουργία έχει άμεση σχέση με την… εντερική: Η εντερική χλωρίδα επηρεάζει νευρικό σύστημα και εγκέφαλο~Τρόποι βελτίωσης Και

β) Με τί “τρέφουμε” την νόησή μας;
– Τα αρνητικά συναισθήματα και οι καταστάσεις όταν χρονίζουν, μας καταστρέφουν σε όλα τα επίπεδα Το άγχος κυριολεκτικά συρρικνώνει τον εγκέφαλο

«Τροφή-Φάρμακο»: Εφόσον, λοιπόν, κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο τρόπο ζωής σας, Συμπληρώματα που διατίθενται από την ιστοσελίδα και μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την αποτροπή του εκφυλισμού του είναι,:

1) Την φόρμουλα υγιείας

η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από 3 συστατικά ανά κάψουλα:
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
 τζίνγκο μπιλόμπα(κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών, επίδραση κατά των φλεγμονών και του άγχους, και πολύτιμα για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο καθώς, Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου

3) Το συνένζυμο Q10

αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη. Αυξάνει την ποσότητα του αίματος και του οξυγόνου στην καρδιά και αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το CoQ10 αποτρέπει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από το να συσσωρεύονται μαζί για να σχηματίζουν θρόμβους αίματος, και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

μπορεί να βοηθήσει τα μιτοχόνδρια σας να κάνουν πιο καθαρές και πιο αποτελεσματικές καύσεις. Αυτό μειώνει την ποσότητα του οξειδωτικού στρες και των ζημιών στα μιτοχόνδρια, βοηθώντας τα να επιβραδύνουν τις παθολογικές διεργασίες γήρανσης.

Το σύνολο της υγείας του σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τη διατήρηση της ακεραιότητας των μιτοχονδρίων: Q10, βελτιώνει την υγεία όσων πάσχουν από εκφυλιστικές νόσους-γήρανση 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Ισχυρός εγκέφαλος: Ενισχύουμε συγκέντρωση και μνήμη 

Τι προστατεύει την μνήμη και τον εγκέφαλο 

Παράγοντες που οδηγούν σε Άνοια-Αλτσχάιμερ-Απώλεια Μνήμης. Τι μπορεί να βοηθήσει

Ginkgo Biloba-Τζίνγκο Μπιλόμπα: Το βότανο της μνήμης και του εγκεφάλου

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και ηρεμούν το σώμα! 

Ποιά βότανα επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και ενισχύουν την πνευματική λειτουργία;  

Ποιό τρόφιμο στην εγκυμοσύνη βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια