03. Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης!

03-nikiste-tis-7-aities-tis-giransis

Συνεχίζουμε, από το 2ο μέρος: Οι «έξυπνες» εξετάσεις – Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης, με τις επόμενες δύο αιτίες γήρανσης και τις στρατηγικές φυσικής αντιμετώπισής τους.

Ο τέταρτος υπαίτιος γήρανσης είναι η υπερβολική οξείδωση του σώματός μας από τις ελεύθερες ρίζες.

Αυτές είναι ηλεκτρικά φορτισμένες ουσίες που «κλέβουν» συνεχώς ηλεκτρόνια από τις δομές του σώματός μας, αφήνοντας πίσω τους καταστροφές.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι σαν τις σπίθες στο τζάκι. Θέλεις αρκετές για να έχεις φωτιά αλλά δεν θέλεις να ξεφύγουν από το τζάκι και να σου κάψουν το σπίτι.

Το θέμα της οξείδωσης και των αντιοξειδωτικών είναι παρεξηγημένο και συχνά παρουσιάζεται μονόπλευρα στον κόσμο, κάτι που κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Χωρίς οξείδωση δεν υπάρχει ούτε ζωή, ούτε αμυντικό σύστημα. Με υπερβολική οξείδωση φθείρεται τόσο γρήγορα όλο το σώμα μας που δεν προλαβαίνει να επιδιορθώσει.

Υπερβολική οξείδωση οδηγεί επίσης σε χρόνια σιωπηλή φλεγμονή (βλέπε πιο κάτω). Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, για συγκεκριμένους λόγους, έχουν υπερβολικά λίγες ελεύθερες ρίζες και αν πάρουν υψηλές δόσεις αντιοξειδωτικών, όπως άκριτα τους συστήνεται, θα βλάψουν την υγεία τους. 

Δείτε και Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και τα αντιοξειδωτικά!
Ελεύθερες ρίζες: Γιατί μας απειλούν και πως τις αντιμετωπίζουμε
Φυλαχτείτε από τις ελεύθερες ρίζες τον μεγαλύτερο εχθρό της νεότητας

Από την άλλη, τα υψηλά επίπεδα ελεύθερων ριζών συνηθέστατα οφείλονται σε συγκεκριμένες ορμονικές εκτροπές, οπότε η πραγματικά αιτιολογική θεραπεία δεν είναι το να παίρνουμε απλώς αντιοξειδωτικά αλλά το να διορθώσουμε τις ορμονικές μας ανισορροπίες με φυσικούς τρόπους.

Με έξυπνες εξετάσεις μπορούμε να ξέρουμε πόση οξείδωση γίνεται στο σώμα μας και έτσι να αποκαταστήσουμε την ισορροπία των ελεύθερων ριζών για να αποκτήσουμε ιδανική υγεία.

Δείτε και Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τις ορμόνες σας;
Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Ο πέμπτος υπαίτιος γήρανσης είναι ο σιωπηλός πόνος, δηλαδή η χρόνια ανεπαίσθητη φλεγμονή.

Φυσιολογικά η φλεγμονή είναι μια διαδικασία που ξεκινάει το σώμα μας όταν αντιληφθεί κάποιον πραγματικό εχθρό ή κίνδυνο και έχει σαν σκοπό να κινητοποιήσει το αμυντικό/ανοσολογικό μας σύστημα για να επιτεθεί στον εχθρό (πυρπολώντας τον και με ελεύθερες ρίζες!), να τον περιορίσει και να τον εξουδετερώσει.

Φυσιολογικά η φλεγμονή έχει αρχή, μέση και τέλος. Δυστυχώς, σε ένα αμυντικό σύστημα που του λείπουν θρεπτικά στοιχεία –κορυφαία από τα οποία είναι οι ορμόνες– πολλά μπορούν να πάνε στραβά με το μηχανισμό της φλεγμονής.

Σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, το ανοσολογικό σύστημα ξεκινάει σιωπηλή (ανεπαίσθητη) φλεγμονώδη αντίδραση χωρίς πραγματική απειλή, συχνά μάλιστα στρεφόμενο εναντίον δομών του ίδιου του σώματος (αυτοάνοσες ασθένειες).

Δείτε και Ανοσοποιητικό και Φλεγμονή: Τι είναι και πως επιδρούν στην υγιεία
Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Η υποκλινική αυτή φλεγμονή συνεχίζεται ανεξέλεγκτα και εξαπλώνεται απεριόριστα χωρίς να τελειώνει. Τότε δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο έδαφος, στο οποίο φυτρώνουν όλα τα άνθη του κακού: καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά, καρκίνος, χρόνιες εκφυλιστικές και αυτοάνοσες ασθένειες, λοιμώξεις, κατάθλιψη, οστεοπόρωση, άνοια κ.λπ.

Χωρίς υπερβολή, όλες οι ασθένειες συναντιούνται στο σταυροδρόμι της φλεγμονής που αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της φθοράς.
Δείτε αναλυτικότερα: Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες 

Με έξυπνες εξετάσεις μπορεί να ανιχνευθεί έγκαιρα το αν σιγοκαιγόμαστε. Με ορμονικά έξυπνη ζωή και διατροφή και με φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά μπορεί να αναστραφεί η χρόνια ύπουλη φλεγμονοπάθεια και να ξαναρυθμιστεί το αμυντικό μας σύστημα, ώστε να λειτουργεί ομαλά. Έτσι ακυρώνουμε ίσως τον σπουδαιότερο τελικό μηχανισμό γήρανσης και θεραπευόμαστε.
Δείτε και Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση  

«Τροφή»:

Το μόνο που δρα αποτελεσματικά και στις δύο παραπάνω αιτίες γήρανσης (ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές) και που μπορώ με ασφάλεια να σας προτείνω με ασφάλεια, είναι σε μία φόρμουλα υγιείας (προϊόν Μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από:
 Πυκνογενόλη – (όλα τα παραπάνω και κυρίως καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
 τζίνγκο μπιλόμπα – (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού – (αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και κατά συνέπεια και αντιγηραντική, αλλά και ταυτόχρονα, την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση της και για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

 

Συνεχίζεται… 

Το είδα: sites.google.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *