Το διαρρέον έντερο συνδέεται με διαταραχές θυρεοειδή. Κάντε το τεστ

to-diarreon-entero-syndeetai-me-diatarahes-thyreoeidi-kante-to-test

Η σύνδεση διαρρέοντος ή διαπερατού εντέρου και θυρεοειδούς που θα θέλετε ο γιατρός να σας είχε ενημερώσει

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το 80% όλων των Αμερικανών έχει διαρρέον έντερο. Οι άνθρωποι δεν μιλούν ιδιαίτερα γι’ αυτό, και δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν τι σημαίνει.

Η συγκεκριμένη κατάσταση αναπτύσσεται στο λεπτό έντερο. Προκαλείται από βλάβη της εντερικής επένδυσης με αποτέλεσμα το έντερο να μην μπορεί να φιλτράρει σωστά τα θρεπτικά συστατικά.

Τέτοιες βλάβες επιτρέπουν τη διαρροή τοξινών, βακτηρίων, ατελούς χωνεμένου λίπους, πρωτεϊνών και άλλων αποβλήτων στην κυκλοφορία του αίματος. Οι διαρροές αυτές προκαλούν αυτοάνοση αντίδραση

Δείτε και Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;
το παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος
έτσι το Αίμα: Ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο μετά την καρδιά

Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα:

Διαρρέον έντερο και υγιεία

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για τον Θυρεοειδή (American Thyroid Association), περίπου το 12% των Αμερικανών αντιμετωπίζει προβλήματα θυρεοειδούς.

20 εκατομμύρια Αμερικανοί, λοιπόν, αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφής δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.
δείτε και Εκατομμύρια γυναίκες αγνοούν τα συμπτώματα διαταραχής του θυρεοειδούς. Εσείς;

Το άγχος, οι τοξίνες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο “διαρροής”. Τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά καθιστούν ακόμα χειρότερη την κατάσταση. 

Δείτε και Διατηρήστε το άγχος υπό έλεγχο και όχι το άγχος, εσάς
Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 

Ενώ τα φάρμακα και κυρίως τα αντιβιοτικά, δημιουργούν πολλά προβλήματα με κύριο την ανισορροπία της εντερικής χλωρίδας και γνωρίζουμε πως Η αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας έχει δυσάρεστες συνέπειες

Το διαρρέον έντερο προκαλεί ένα χάος στο σώμα.

Περίπου το 70% του ανοσοποιητικού σας συστήματος συγκεντρώνεται στα έντερα μας. Μόλις οι τοξίνες από τα έντερα σας καταλήξουν στην κυκλοφορία του αίματος το σώμα σας δημιουργεί μια φλεγμονή ως απάντηση στη “διαρροή”.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το διαρρέον έντερο προκαλεί θυρεοειδίτιδα του Hashimoto και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.
Δείτε και Χασιμότο – Hashimoto ή χρόνια θυρεοειδίτιδα: Τι είναι, πως αντιμετωπίζεται

Ενώ από την άλλη τα προβλήματα του θυρεοειδούς οδηγούν σε διαρροή του εντέρου. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο!

Το διαρρηγμένο έντερο δεν είναι το μόνο πρόβλημα εδώ. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς δημιουργούν ένα τέλειο έδαφος για την πάθηση και καλά θα κάνετε να το ελέγξετε αμέσως.

Οι θυρεοειδικές ορμόνες επηρεάζουν τη γαστρεντερική οδό. Οι ορμόνες Τ3 (τριδιοθυρονίνη) και η Τ4 (θυροξίνη) προστατεύουν την επένδυση του εντέρου από τα έλκη που προκαλούνται από το άγχος.
Μην ξεχνάτε Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Οποιεσδήποτε ανισορροπίες θυρεοειδικών ορμονών βάζουν “φωτιά” στο έντερο (δημιουργούν δηλαδή, φλεγμονή).
Και εάν η φλεγμονή καταστεί χρόνια, τα πράγματα μετά γίνονται πολύ δύσκολα: Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες

Η σύνδεση μεταξύ του διαρρέοντος ή διαπερατού εντέρου και του θυρεοειδούς αδένα

Το T4 πρέπει να μετατραπεί σε Τ3 για να παρέχει τη βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς. Περίπου το 20% του Τ4 μετατρέπεται στα έντερα.

Αυτή η μετατροπή απαιτεί ένα ένζυμο που ονομάζεται εντερική σουλφατάση και δημιουργείται από τα υγιή βακτηρίδια στα έντερα.

Η μετατροπή επηρεάζεται σε περιπτώσεις σοβαρής ανισορροπίας μεταξύ φιλικών και παθογόνων βακτηρίων. Λάβετε σοβαρά αυτό υπόψιν την επόμενη φορά που θα κάνετε ένα εργαστηριακό τεστ.
Δείτε Μικροβίωμα: Τα μικρόβια είναι ο ρυθμιστής της υγείας μας 

Η διαρροή του εντέρου οδηγεί σε βλάβη των εντερικών κυττάρων και αυτό επηρεάζει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων.

Έτσι δημιουργούνται πεπτικά προβλήματα, τα οποία εκδηλώνονται με φούσκωμα, κράμπες, αέρια, δυσκοιλιότητα, διάρροια, καούρα, ρεψίματα, ασυμβίβαστα κόπρανα κλπ.
δείτε και πως θα αποκτήσετε πληρότητα πεπτικών ενζύμων, εδώ; Απαραίτητα πεπτικά ένζυμα για πλήρη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών

DIY τεστ θυρεοειδούς

Μην ξεχάσετε να κάνετε τον έλεγχο ρουτίνας και συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οι εξετάσεις αίματος είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι όταν αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε μορφή θυρεοειδούς, αλλά μερικές φορές μπορείτε να κάνετε και ένα τεστ στο σπίτι.

Διατηρείτε πάντα ένα θερμόμετρο κοντά σας. Ελέγξτε τη θερμοκρασία σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Κάντε την διαδικασία για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Η κανονική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 36,5 ℃ και 36.7 ℃. Εάν, χωρίς να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, έχετε κάτω από 36,5 ℃, ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί πολύ καλά (υπολειτουργεί). Αν η θερμοκρασία σας ξεπερνάει τους 36.7 ℃, ο θυρεοειδής σας υπερ-λειτουργεί.

Σημείωση: Οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν το τεστ τις πρώτες τέσσερις ημέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Ελέγξτε την τραχεία σας για οίδημα και φούσκωμα/πρήξιμο. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά, πιθανώς να έχετε κάποιο θέμα με τον θυρεοειδή σας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο.

«Η καλή λειτουργία του εντέρου και η υγιή εντερική χλωρίδα αποτελούν τις «ρίζες» της υγείας μας. Όπως ένα δέντρο, που έχει άρρωστες τις ρίζες του, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει, έτσι και ο οργανισμός δεν πρόκειται να είναι υγιής, χωρίς την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος». 

Ο ιδανικός τρόπος για να πετύχουμε την άριστη υγιεία και πρόληψη του πεπτικού μας είναι η δική μας πολύ ιδιαίτερη μαστίχα της Χίου: Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!

Η “τροφή”, λοιπόν, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου σε μορφή κάψουλας, για διατήρηση και αποτελεσματικότητα.

Εάν τώρα το πρόβλημά σας έχει να κάνει με τον θυρεοειδή και τις ορμονικές ανισορροπίες, η πρότασή μου είναι η ρίζα maca – μάκα: Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις

Για να αποκτήσετε ένα ή και τα δύο επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Διαρρέον ή Διαπερατό έντερο: Κύρια αιτία ασθενειών-Φυσική αντιμετώπιση 

και Θυρεοειδής: Ρυθμιστής του Μεταβολισμού. Γιατί νοσεί, τι μπορούμε να κάνουμε

Πηγή: Juicing For Health 
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ενεργό λινκ και ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *