MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΜέταλλα/ΙχνοστοιχείαΟι συνήθειες που "κλέβουν" ασβέστιο ή εμποδίζουν την απορρόφησή του

Οι συνήθειες που “κλέβουν” ασβέστιο ή εμποδίζουν την απορρόφησή του

Οι συνήθειες που "κλέβουν" ασβέστιο ή εμποδίζουν την απορρόφησή του
Image by KNFind from Pixabay Οι συνήθειες που “κλέβουν” ασβέστιο ή εμποδίζουν την απορρόφησή του

Οι συνήθειες που “κλέβουν” ασβέστιο ή εμποδίζουν την απορρόφησή του

Εάν αντιμετωπίζεις συχνούς πόνους στα κόκκαλα ή νιώθεις τους μυς σου συνέχεια «πιασμένους», η κακή απορρόφηση ασβεστίου, μπορεί να είναι ο πιθανός «ένοχος» πίσω από αυτές τις ενοχλήσεις.

Για να αυξήσεις την πρόσληψη του ασβεστίου και να βεβαιωθείς ότι λαμβάνεις αρκετό, ίσως χρειάζεται να κάνεις μερικές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες.

5 σημάδια ότι το σώμα σου χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο 

Καταρχάς, ας συζητήσουμε γιατί η σωστή απορρόφηση ασβεστίου είναι τόσο απαραίτητη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ασβέστιο είναι υπεύθυνο για τη μυϊκή λειτουργία, τη μετάδοση των νεύρων, την ορμονική έκκριση και πολλά άλλα.

Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία τους βασίζεται στο ασβέστιο, αυτές οι διεργασίες αντιπροσωπεύουν μόνο λιγότερο από το 1% του συνολικού ασβεστίου του σώματος. Το άλλο 99% συγκεντρώνεται στα οστά και στα δόντια, προσφέροντας τους δύναμη και δομή.

Για περισσότερα για την χρησιμότητά του: Ασβέστιο: Εκτός από τα οστά, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού, μυικού και καρδιαγγειακού συστήματος 

Ενώ το ασβέστιο είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο σώμα, χρειάζεται να αναπληρώνεται τακτικά. Για να γίνει αυτό, οι ειδικοί συνιστούν την πρόσληψη 1.000mg για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών, 1.300mg για εφήβους και εφήβους ηλικίας 9 έως 18 ετών και 1.000 έως 1.200mg την ημέρα για άτομα 19 ετών και άνω.

Τροφές που εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου

Ενώ το βασικό θρεπτικό συστατικό μπορεί να βρεθεί σε πολλά τρόφιμα – υπάρχει ασβέστιο στο γάλα, το γιαούρτι και το τυρί – υπάρχουν εξίσου πολλά τρόφιμα που εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι απορροφούν περίπου το 30% του ασβεστίου από τα τρόφιμα που καταναλώνουν, αν και αυτό ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη τροφή.

Οι 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν 

Mια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, φυτικό οξύ (το οποίο μπορεί να βρεθεί στα φασόλια, τα brazilian nuts, τα φουντούκια και άλλα) καθώς και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, μπορεί να οδηγήσει σε κακή απορρόφηση ασβεστίου.

(“Τροφή-Φάρμακο”: ΠΡΟΣΟΧΉ, το Νάτριο ΚΛΈΒΕΙ το ασβέστιο! Η πρόσληψη νατρίου 2.100-2.400mg (περίπου 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι), δεν επηρεάζει την υγεία του σκελετού. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση αυξάνει την αποβολή ασβεστίου. Το αλάτι και το νάτριο δεν είναι το ίδιο)

Όπου το φυτικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο και άλλα μέταλλα, εμποδίζοντας αποτελεσματικά την απορρόφηση, η υπερβολική κατανάλωση νατρίου αναγκάζει το σώμα να πάρει μέταλλα από τα οστά για να δημιουργήσει ισορροπία, με αποτέλεσμα μια συνολική καθαρή απώλεια απορρόφησης.

Φυτικό οξύ: Τι είναι, πως μειώνεται, ποιοι πρέπει να ανησυχούν 

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D επηρεάζει τη ρύθμιση του ασβεστίου συνολικά.

Επιπλέον, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικό οξύ, όπως το σπανάκι, εμποδίζουν επίσης την απορρόφηση του ασβεστίου. Το ίδιο ισχύει για το πίτουρο σιταριού, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Οξαλικό οξύ: Αιτία ασθενειών και πως να το αποφύγουμε 

Εκτός από αυτές τις τροφές, συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση καφέ παίζουν επίσης ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Παρεμποδίζουν την εντερική απορρόφηση, καθώς δρουν ως ήπια διουρητικά, αναγκάζοντας το ασβέστιο να βγει στις απεκκρίσεις του οργανισμού, πριν προλάβει να απορροφηθεί.

Ένας ακόμη “Κλέφτης” ασβεστίου είναι και η ζάχαρη και τα παράγωγά της, αλλά και ό,τι την εμπεριέχει. Μάθετε περισσότερα, εδώ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA 

Τι βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου

Η κατανάλωση περισσότερου ασβεστίου δεν είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της συνολικής απορρόφησης του από τον οργανισμό. Η βιταμίνη D και το μαγνήσιο βοηθούν επίσης και παίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία των οστών συνολικά.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να καταναλώνεις όχι μόνο τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, αλλά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D και μαγνήσιο.

Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και χωρίς λιπαρά, κονσέρβες σαρδέλες και τόνου, τόφου, λάχανο, μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές, φράουλες και άλλα.

Ναι μεν, Η ανοησία λήψης μεμονωμένων θρεπτικών ουσιών: Συνεργία Βιταμίνης D3-Βιταμίνης Κ2-Μαγνησίου-Ασβεστίου 

Αλλά ΠΟΤΈ και για ΚΑΝΈΝΑΝ λόγο ΔΕΝ καταναλώνουμε προϊόντα με χαμηλά ή χωρίς λιπαρά: Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τα Χαμηλά λιπαρά: Σύνδεση με παχυσαρκία και καρδιαγγειακά 

Οι εύκολοι τρόποι για να προσθέσεις αυτά τα φαγητά στη διατροφή σου περιλαμβάνουν πράγματα όπως να συνοδέψεις το γιαούρτι σου με λαχανικά ή/και να απολαύσεις ένα σνακ με φρούτα και τυρί.

Εάν δεν μπορείς να εντάξεις εύκολα αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σου, φροντίστε να (σ.σ. ΜΗΝ) εφοδιαστείς με συμπληρώματα ασβεστίου και να προσθέσεις ωμέγα-3 λιπαρά, καθώς αυτά βοηθούν επίσης στην προώθηση της υγείας των οστών.

ΠΟΤΈ και ΚΑΝΈΝΑ συμπλήρωμα ασβεστίου, ΔΕΝ βοήθησε τα οστά. Αντίθετα, μπορεί να έχει βλάψει κιόλας! Συμπληρώματα ασβεστίου: «Χτυπούν» τα αγγεία~Σύνδεση με καρδιακά-εγκεφαλικά 

Πηγή: www.ladylike.gr   

~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η χαμηλή λήψη ασβεστίου, αλλά πως με τον τρόπο ζω’ης μας ΧΆΝΟΥΜΕ αυτό που έχουμε στις αποθήκες μας (οστά/δόντια): Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Απομακρυνόμαστε, λοιπόν, από όλους τους παραπάνω “κλέφτες” ασβεστίου και παράλληλα, για την ενδυνάμωση και διατήρηση της καλής υγιείας και λειτουργίας των οστών και των αρθρώσεων, αλλά και την φυσική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, διατίθενται από την ιστοσελίδα μας:

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα και παραγγελίες, μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Η οστεοπόρωση και ο μύθος του ασβεστίου 

Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση; 

12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών  

Οστεοπόρωση: Μία ύπουλη ασθένεια~Αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση 

Τροφές και βότανα που αποτρέπουν την οστεοπόρωση 

Έρευνα: Tο 5G μπορεί να μειώσει την αντοχή των οστών 

Σημάδια που μπορεί να σημαίνουν οστεοπόρωση 

Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου 

Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων 

Όλοι οι τρόποι για να δυναμώσουν τα κόκκαλά σας 

MSM, αντιμετωπίζει πόνους σε πλάτη-αρθρώσεις, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες, αλλεργίες, άσθμα, παράσιτα

και Άσκηση: Ένα δυνατό «όπλο» κατά της οστεοπόρωσης   


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια