MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΗ Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου

Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου

Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου
φώτο Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου

Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου

copyright  ©kosmaser.wordpress.comΗ Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου

Ένα πολυ-βασανισμένο θέμα, που απασχολεί όλες τις… μετα-εμμηνοπαυσιακες γυναίκες, και αφορά την οστεοπενία-οστεοπόρωση, θα μας απασχολήσει σήμερα.

Κι ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι θα μπορούσαμε να το θεραπεύσουμε οριστικά, με το να παίρνουμε ασβέστιο, βιταμίνη D, καλσιτονίνη ή ό,τι άλλο θέλει να μας δώσει ο γιατρός μας, για να μας προφυλάξει απ τις επερχόμενες ζημιές στην.. οστική μας μάζα.. στα κόκαλά μας, που τελικά παραμένουν το ίδιο άρρωστα όπως ήταν εξ αρχής. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδικά το ασβέστιο που δίνουν ως συμπλήρωμα 1.000.000 κουτιά να πάρετε, όχι μόνο δεν πρόκειται έστω να σταματήσει την φθορά, αλλά βλάπτει κιόλας: Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε
Τα συμπληρώματα ασβεστίου προκαλούν ασβεστοποίηση των αγγείων της καρδιάς

Η οστεοπενία-οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι μια ασθένεια ..έλλειψης.. ασβεστίου,

ως στοιχείου, του οποίου πασχίζουμε να επιτύχουμε, την αποκατάσταση.. Αφήστε που το ασβέστιο δεν είναι καν το σπουδαιότερο θρεπτικό στοιχείο για τα οστά μας.

Ίσως για άλλα πράγματα.. γιατί πράγματι το ασβέστιο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη λειτουργία του οργανισμού, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές ζωτικές λειτουργίες του, όπως επίσης και στη διαδικασία της μυϊκής ανάπτυξης και ανάρρωσης.
Δείτε και Ο ρόλος του ασβεστίου στον οργανισμό μας.

“Τροφή”: Ας δούμε τι είναι και ποια η διαφορά τους:

Η Οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται από ελάττωση της πυκνότητας και της δύναμης των οστών μ’ αποτέλεσμα την εύκολη δημιουργία καταγμάτων. Παρόμοια αλλά ηπιότερη κατάσταση είναι η Οστεοπενία στην οποία το οστό είναι πιο αραιωτικό από το φυσιολογικό αλλά όχι τόσο όσο στην οστεοπόρωση.

Η Οστεοπόρωση μπορεί να αποτελεί για χρόνια μια σιωπηλή κατάσταση καθώς από μόνη της δε γίνεται εμφανής παρά μόνο μέσω της εμφάνισης καταγμάτων. Η οστεοπόρωση ¨δε πονάει ¨μέχρι την εκδήλωση κατάγματος!

Έτσι… τόσο οι γυναίκες..μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και οι άνδρες μετά τα 65 απειλούνται από την εξασθένιση των οστών και τη μείωση της μάζας τους.

Συνεπώς η οστεοπόρωση γενικά θα έπρεπε να απασχολεί εξίσου και τους άνδρες μετά τα 65 τους.

Ο κίνδυνος συνίσταται στο να υποστούμε κάταγμα, συνήθως στα ισχία ή στα άκρα, αλλά επίσης και στην σπονδυλική στήλη. Ένα κάταγμα σε προχωρημένη ηλικία μπορεί να απορυθμίσει τον οργανισμό μας, ακόμα και με μοιραία κατάληξη.

Οι συνηθισμένες δίαιτες στέρησης θερμίδων και χαμηλών λιπαρών απειλούν κι αυτές σοβαρά τα οστά μας.

Είναι γνωστό ότι: Ένα 30% τουλάχιστον από όσο βάρος χάνεται, είναι οστά και μυς.
Αυτά χάνονται οριστικά και σε..έξι, το πολύ μήνες, οι 9 στους 10 …θα έχουν ανακτήσει όλο το προηγούμενο βάρος τους αλλά αποκλειστικά σε λίπος,

Δηλαδή θα έχουν χάσει πολύτιμα κόκαλα και μυς και θα έχουν γίνει ακόμα πιο πλαδαροί και παχύσαρκοι, αλλά και με.. “δαντελένια”.. οστά.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι όλα τα πράγματα που αφορούν τον οργανισμό μας…..ρυθμίζονται από τους αδένες και τις ορμόνες μας.. τις ενδοκρινείς, παρακρινείς, και κυρίως αυτές τις φοβερές αυτοκρινείς ορμόνες, για τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές,

Από τις ορμόνες αυτές εξαρτώνται: Κυρίως ο μεταβολισμός μας, το αμυντικό μας σύστημα, Ο σκελετός μας.. και σε τελική ανάλυση ολόκληρο… το σώμα μας, και φυσικά η ψυχική μας διάθεση, τη στιγμή που είμαστε ψυχο-σωματικές υπάρξεις..
Ας δούμε και Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Τί λοιπόν πρέπει να κάνουμε, ώστε το ορμονικό μας σύστημα να δουλεύει σωστά…

θα πρέπει να τρώμε 3 κύρια γεύματα, οπωσδήποτε, δηλαδή Πρωϊνο, μεσημεριανό, βραδυνό και δύο ενδιάμεσα, δεκατιανό και απογευματινό….

καταπίνοντας στο ενδιάμεσο, ένα κουταλάκι ιχθυέλαιο, και να φύγουμε για τις απασχολήσεις μας, έχοντας σ’ ένα γυάλινο μπουκάλι και μισό λίτρο φιλτραρισμένο.. (κι όχι εμφιαλωμένο) νερό.
Δείτε γιατί Ο μύθος του “καθαρού” εμφιαλωμένου νερού σε σχέση με αυτό της βρύσης
Ενώ μπορούμε να έχουμε με απόλυτη ασφάλεια και οικονομικά το φιλτραρισμένο νεράκι μας: Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά – Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

Το δεκατιανό μας μπορεί να είναι ένα γιαουρτάκι πρόβειο 100 γραμμαρίων…ναι με όλα του τα λιπαρά, κι ένα-δύο ροδάκινα.

Το μεσημεριανό μας κατα κύριο λόγο ψάρι, απ την ταπεινή σαρδέλα, που αν κατορθώσουμε (θέλει λίγη προσπάθεια) να την τρώμε με τα κόκκαλά της, θα προσφέρουμε ευεργεσία στο σύστημα μας και θα θωρακίσουμε το σκελετό μας…..

μέχρι τον κολιό, όταν είναι η εποχή του, το σκουμπρί, την τσιπούρα, τον απίθανο σαργό, που τον βρίσκουμε πλέον και σε φιλέτο, αρκεί να μάθουμε να τα τρώμε στον…ατμό και να..

αφήνουμε το κακό λίπος ..στο νερό…και όχι στα κάρβουνα, που καψαλίζεται στους… 400 βαθμούς.. καπνίζει το ψάρι.. και γίνονται, συμφωνώ, πολύ νόστιμα, αλλά λίγο μας ωφελεί σ αυτό που ψάχνουμε..
Προσοχή όμως, μιλάμε μόνο για άγρια ψάρια 9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων
και στην εποχή τους: Ποια ψάρια πρέπει να τρώμε ανά εποχή

Πάλι στο ενδιάμεσο καταπίνουμε ένα κουταλάκι ιχθυέλαιο, με λίγο λεμόνι, που απαλύνει τη γεύση του..

Αν τώρα δεν πολυσυμπαθούμε το ψάρι, να περιορισθούμε στο κοτόπουλο ή την γαλοπούλα.. Ισως δεν είναι τόσο γευστική όσο μια χοιρινή μπριζόλα, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ καλλίτερη για τον οργανισμό μας..

Πάλι ένα γιαουρτάκι το απόγευμα με ένα ή δύο φρούτα,και το βραδυνό πλούσιο σε φρέσκα και βραστά λαχανικά, παρθένο ελαιόλαδο, και καλής ποιότητος τυρί.. με ένα καλής ποιότητος (όσο αυτό είναι δυνατό, μιας και όλα τα κόκκινα κρέατα είναι γεμάτα αυξητικές ορμόνες και κυρίως αντιβιοτικά σε απίθανες ποσότητες..δυστυχώς) μπιφτέκι απο μοσχάρι και πάλι…στον ατμό..

Ολα τα άλλα, τα νόστιμα, τα πικάντικα και τα ποτά γενικώς, μας παχαίνουν, μας αρρωσταίνουν και μας καταστρέφουν χτυπώντας τους αδένες μας, που είναι οι μόνοι που,δυστυχώς, δεν ανανεώνονται…

Ναι όλα τα κύτταρα μας ανανεώνονται κάθε λίγο, κάθε μερικές μέρες, όχι όμως οι αδένες μας, οι οποίοι ακολουθούν τη θνητότητα και φθαρτότητα, που κληρονομήσαμε απ τους προπάτορες μας..
Ας δούμε και Το σώμα μας αναγεννιέται μέσα σε 365 μέρες!

Όπως θα προσέξατε, αφήσαμε έξω: ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, ζυμαρικά κάθε είδους, πατάτες, ρύζι, καλαμπόκι, χυμούς (του εμπορίου), αλκοόλ, καφεΐνη και…γλυκά κάθε είδους…

Οπως και να το κάνουμε, όλα αυτά επιτίθενται στην..καρδιά των αδένων μας και τους καταστρέφουν..
Ας δούμε για παράδειγμα: Θυρεοειδής: Ρυθμιστής του Μεταβολισμού. Γιατί νοσεί, τι μπορούμε να κάνουμε

Φυσικά και χρειαζόμαστε άσκηση, όχι όμως οποιαδήποτε άσκηση, αλλά αυτή που θα βοηθήσει τα κόκαλά μας και που είναι η γυμναστική με ένα απλό, φτηνό και εύκολο στη χρήση λάστιχο γυμναστικής, που θα το στηρίξουμε στο τοίχο και με ήσυχες κινήσεις, θα κάνουμε ανοίγματα των χεριών και των ποδιών για 20-30 λεπτά τρείς έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.. χρησιμοποιώντας χαμηλή αντίσταση ..

Μια εναλλακτική στην παραπάνω λύση, είναι το περπάτημα σε κινούμενο τάπητα, με ταχύτητα έως 5 χιλιομετρα την ώρα και για 30- 45 λεπτα 3-4 φορές την εβδομάδα.
Ας δούμε και Πως να παραμείνετε δραστήριοι για μια ζωή

Τα κυριότερα ιχνο-στοιχεία για τα οστά μας είναι..

Ολα τα παραπάνω, τα παίρνουμε με μια σωστή διατροφή, όπως περιγράψαμε παραπάνω, και

η χονδροϊτίνη- γλυκοζαμίνη, υπάρχει σε συμπλήρωμα, όπως αυτό εδώ: Γλυκοζαμίνη-Χονδροϊτίνη: Λιπαίνουν ΦΥΣΙΚΆ τις αρθρώσεις, αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο 

Πηγή άρθρου: © kosmaser.wordpress.com 

~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Τα ΩΜΕΓΑ 3 λιπαρά, επίσης υπάρχουν σε συμπλήρωμα, με το οποίο δεν έχουμε τον φόβο της κακή μυρωδιάς-γεύσης, όπως αυτό: Γιατί τα Ω 3 είναι απαραίτητα στην εμμηνόπαυση 

Και όλα τα υπόλοιπα ΜΑΖΊ μπορείτε να τα λαμβάνετε με ΈΝΑ και μοναδικό ΦΥΣΙΚΟ συμπλήρωμα διατροφής, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, όπως του ασβεστίου, και με ΌΛΕΣ τις αναγραφόμενες παραπάνω ουσίες, ώστε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους, για υψηλή απορρόφηση και ΒΙΟ-διαθεσιμότητα!!

Οπότε αντί να ψάχνετε για δέκα διαφορετικά συμπληρώματα, καθώς οι τροφές όσο πάνε και φτωχαίνουν, μπορείτε να τις ενισχύσετε με τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A

Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο (ΔΕΝ υπάρχει θρεπτική ουσία να μην την περιέχει!!!)

Χρήσιμα επίσης η χονδροϊτίνη- γλυκοζαμίνη ή το μοναδικό ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ  Κολλαγόνο μας  (και  γιατα δύο έχουν προηγηθεί μελέτες του πανεπιστημίου Αθηνών), αλλά και το πρωτόγαλα!

Επωφεληθείτε τώρα κι εσείς από τις ευεργετικές ιδιότητες των παραπάνω συμπληρωμάτων.

Για περισσότερα και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Πως εμπλέκονται άγχος-ορμόνες-οστεοπόρωση-ανοσοποιητικό και ψυχοσωματικές ασθένειες 

Θυμηθείτε Το 35% των Ελληνίδων, πάσχει από οστεοπόρωση! 

οπότε Αντιμετωπίστε την Οστεοπόρωση με φυσικά μέσα! 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια