MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΟστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Δεν λαμβάνουμε αρκετό Ασβέστιο ή μήπως… χάνουμε περισσότερο από τα Οστά μας; Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου

Παρόλο τις συνεχείς πιέσεις για αυξημένη πρόσληψη Ασβεστίου και βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων ή μέσω διατροφής, καμία διαφορά δεν παρατηρείται στη μείωση εμφάνισης οστικού κατάγματος(2).

Το 30% των Ελληνίδων μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών σήμερα πάσχει από οστεοπόρωση, όπως και το 11% των αντρών >60 ετών (1).

Το 35% των Ελληνίδων, πάσχει από οστεοπόρωση 

Αναλυτικότερα, σε μια έρευνα ανασκόπησης (μετα-ανάλυση) που αναθεώρησε 33 συνολικές έρευνες (randomized clinical trials) σε σύνολο 51145 ανθρώπων, κατέληξε ότι η χρήση συμπληρωμάτων που περιέχουν Ασβέστιο, βιταμίνη D, ή και τα δύο μαζί, δεν συσχετίστηκε με σημαντική διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων του ισχίου, συγκρινόμενα με πλασίμπο, ή καμία θεραπεία (2).

“Τροφή-Φάρμακο”: Ειδικά η λήψη συμπληρωμάτων για τα συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία, είναι από αχρείαστα έως άχρηστα: Τα συμπληρώματα βιταμίνης D ΔΕΝ βελτιώνουν την υγεία των οστών
Έως και σοβαρότατα βλαβερά: Τα συμπληρώματα ασβεστίου προκαλούν ασβεστοποίηση των αγγείων της καρδιάς 

Ταυτόχρονα η αυξημένη πρόσληψη Ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών ή συμπληρωμάτων, παράγει μικρή και μη προοδευτική αύξηση της οστικής πυκνότητας, η οποία είναι απίθανο να οδηγήσει σε κλινικά σημαντική μείωση του κινδύνου καταγμάτων (3,4).

Αντιθέτως, υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες μέχρι σήμερα, που εξετάζουν αν τελικά η αυξημένη πρόσληψη Ασβεστίου με οποιαδήποτε μέθοδο, είναι ασφαλής για την καρδιακή όπως και τη νεφρική λειτουργία.

Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε 

Επίσης, δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί ερευνητικά εάν η κατανάλωση γαλακτοκομικών βοηθά στη μείωση κινδύνου καταγμάτων(5,6).
Μάλιστα σε μετα-ανάλυση πολλών ερευνών, βρέθηκε ότι δεν υπήρξε κάποια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών και του κινδύνου κατάγματος ισχίου στις γυναίκες(5).

Αξιόλογα όμως, δύο μεγάλες Σουηδικές μελέτες με 20ετή παρακολούθηση 61,433 γυναικών (39-74 χρονών) και 45,339 αντρών (45-79 χρονών) οι όποιοι κατανάλωναν γαλακτοκομικά καθημερινά, ανέδειξαν έναν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων στις γυναίκες, καθώς 17,252 γυναίκες παρουσίασαν κάποιο κάταγμα, εκ των οποίων οι 4259 περιπτώσεις αφορούσαν το ισχίο(7).

Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες και για τους άντρες (5), είναι αβάσιμη όπως παρατηρείται η συσχέτιση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών με την καλύτερη οστική υγεία.

“Τροφή-Φάρμακο”: Το θέμα όμως είναι τι είδους γαλακτοκομικά χρησιμοποιούνται στις μελέτες, διότι εάν πρόκειται για το γάλα και τα παράγωγά του όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, σαφώς και δεν ωφελούν στην οστική ή ακόμη και την γενικότερη υγιεία: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 
……………………………

Ορισμός της οστεοπόρωσης (Wikipedia):

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Η οστεοπόρωση είναι μια.. μεταβολική νόσος. 

Με βάση τον παραπάνω ορισμό, πιο χρήσιμο ερευνητικά θα μπορούσε να ήταν η εξέταση του γιατί χάνουμε Ασβέστιο από τα οστά μας και όχι το εάν λαμβάνουμε αρκετό από τη διατροφή, καθώς όπως παρατηρήσαμε η χορήγηση Ασβεστίου, βιταμίνης D ή και των 2 μαζί, μπορεί να μη βοηθά ιδιαίτερα τη μείωση των οστικών καταγμάτων…

Σε μελλοντικό άρθρο θα ερευνήσουμε τους πιθανούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην εμφάνιση και επικράτεια της οστεοπόρωσης.
Για αρχή: Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου 

Πηγή άρθρου: Σάββας Τσανασίδης Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για την οστεοπόρωση μπορείτε να επιλέξετε ΦΥΣΙΚΕΣ λύσεις όπως:

– τα ΦΥΚΙΑ AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.

– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους

– τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

– Και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότηταςΚΟΛΛΑΓΟΝΟ(μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών), το οποίο: Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών και Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών.

Με καθημερινή λήψη επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μαςμ ενώ ταυτόχρονα τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά). 

Όλα διατίθενται από τη ιστοσελίδα σε εξαιρετική ποιότητα. Όσοι ενδιαφέρεστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Σημάδια που μπορεί να σημαίνουν οστεοπόρωση 

Πως εμπλέκονται άγχος-ορμόνες-οστεοπόρωση-ανοσοποιητικό και ψυχοσωματικές ασθένειες 

Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης 

Αντιμετωπίστε την Οστεοπόρωση με φυσικά μέσα! 

ΠΗΓΕΣ:

1. Επιδημιολογικά δεδομένα οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.
http://www.hjn.gr/…/uploads/2015/03/01_509_stamatopoulou_sp…
2. Έρευνα μετα-αναλυσης των συμπληρωμάτων Ασβεστίου και Βιταμίνης D ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων ισχίου.
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2667071
3. Πρόσληψη Ασβεστίου και μείωση κινδύνου καταγμάτων(1).
https://www.bmj.com/content/351/bmj.h4183
4. Πρόσληψη Ασβεστίου και μείωση κινδύνου καταγμάτων(2).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24738525
5. Μετα-ανάλυση για γαλακτοκομικά και μείωση κινδύνου καταγμάτων(1).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20949604
6. Γαλακτοκομικά και μείωση κινδύνου καταγμάτων(2).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3983667
7. Σουηδικές έρευνες για κατανάλωση γαλακτοκομικών και κίνδυνο καταγμάτων.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25352269


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια