MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΓιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση;

Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση;

Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση;

Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση;

Η οστεοπόρωση είναι πολύ συχνή μετά την εμμηνόπαυση, καθώς οι φυσιολογικές αλλαγές που τη χαρακτηρίζουν οδηγούν σε ταχεία απώλεια οστικής μάζας και διαταραχή της αρχιτεκτονικής των οστών. Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση;

Όμως, γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση; Και γιατί σε ορισμένους ανθρώπους μειώνεται ο κίνδυνος οστεοπορωτικού κατάγματος;

«Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας και χαρακτηρίζεται από την οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται γύρω στα 51 χρόνια, με μια απόκλιση 3-4 ετών.

Οφείλεται στη διακοπή της παραγωγής ωοθυλακίων από τις ωοθήκες και σηματοδοτεί αφενός το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας, αφετέρου την ανεπάρκεια των ορμονών του φύλου, δηλαδή των οιστρογόνων».

Τι συμβαίνει στον οργανισμό κατά την εμμηνόπαυση 

Τα οιστρογόνα συντηρούν την οστική μάζα και θωρακίζουν τα οστά έναντι των τραυματισμών. Μόλις τα οιστρογόνα σταματήσουν να παράγονται μετά την εμμηνόπαυση, παρατηρείται ταχεία απώλεια οστικής μάζας, σε συνδυασμό με διαταραχή της αρχιτεκτονικής των οστών, που μειώνει την αντοχή του σκελετού.

Έτσι μπορεί να συμβεί κάταγμα με ελάχιστο τραυματισμό, π.χ. με το κατέβασμα μιας σκάλας ή έπειτα από φτέρνισμα. Τα κατάγματα αυτά ονομάζονται κατάγματα οστεοπόρωσης.

Οιστρογόνα: Απαραίτητα για ισορροπημένο και υγιές σώμα και πνεύμα  

Παράγοντες κινδύνου

Η απώλεια της οστικής μάζας παρατηρείται σε όλες τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο δεν θα εμφανίσουν όλες οι γυναίκες οστεοπορωτικό κάταγμα. Υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο κατάγματος και είναι οι ακόλουθοι:

▪ Ιστορικό κατάγματος στο παρελθόν
▪ Οικογενειακό ιστορικό κατάγματος, κυρίως σε συγγενείς 1ου βαθμού, δηλαδή σε γονείς και αδέλφια
▪ Πολύ χαμηλό σωματικό βάρος
Κάπνισμα 
▪ Κατάχρηση αλκοόλ 
Καθιστική ζωή και έλλειψη σωματικής άσκησης 
▪ Χαμηλή οστική πυκνότητα 
▪ Λήψη φαρμάκων που επηρεάζουν την αντοχή των οστών (π.χ. κορτιζόνη
▪ Ατομικό ιστορικό νοσημάτων που επηρεάζουν την αντοχή των οστών (λ.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα).

“Τροφή-Φάρμακο”: Στις γυναίκες γίνεται πλύση εγκεφάλου για το ότι μετά από την ηλικία των 50, υπάρχει ο κίνδυνος οστεοπόρωσης. Ωστόσο τα περισσότερα από όσα αναφέρονται για αυτή την «σιωπηλή» επιδημία είναι λάθος. Για παράδειγμα, η οστεοπόρωση δεν είναι φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, αλλά μια ασθένεια του σύγχρονου τρόπου ζωής μας.

Προβλήματα Υγείας: Η Προσπάθεια του Οργανισμού να Προσαρμοστεί στον Τρόπο Ζωής σου 

Στην παραπάνω λίστα, λοιπόν, θα πρέπει απαραίτητα να προσθέσουμε την ΔΙΑΤΡΟΦΉ και δη αυτήν που εμπεριέχει πολύ ζάχαρη σε όλες της τις μορφές (αναψυκτικά, λευκό αλεύρι και ΌΛΑ τα παράγωγα)

10+ λόγοι να μην ξαναφάμε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι 

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως η οστεοπόρωση εμφανίζεται μόνο σε χώρες όπου η διατροφή περιλαμβάνει ραφιναρισμένες τροφές.

Μία δίαιτα που βασίζεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, που επίσης οδηγεί σε ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, καθώς και το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία. Γι’ αυτό, μαγειρέψτε τα γεύματά σας και μη χρησιμοποιείται έτοιμες συσκευασμένες τροφές (Bone,2004;45:89-115).

Και τέλος ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι το Στρες. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα καταστέλλουν της σεξουαλικές ορμόνες και αυξάνουν την ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη που αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης (ILARJ,2004;45:89-11

Προστασία

Για να προστατευθούν οι γυναίκες από την οστεοπόρωση, μπορούν να κάνουν τα εξής:

▪ Αύξηση της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν ασβέστιο, όπως γάλα, γιαούρτι, τυρί, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ταχίνι.

Δεν είναι ανάγκη να τρως ασβέστιο, αλλά να ΜΗΝ χάνεις το υπάρχον, Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου  

▪ Βελτιστοποίηση των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα. Αυτό εξαρτάται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Τα επίπεδα μπορούν να μετρηθούν με εξέταση αίματος και να διορθωθούν, εάν είναι χαμηλά, με διατροφικό συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα 

▪ Σωματική δραστηριότητα που φορτίζει τον σκελετό, όπως μισή ώρα περπάτημα την ημέρα. Συμπληρωματικά συνιστώνται ασκήσεις που δυναμώνουν τους μυς και βοηθούν στην ισορροπία, ώστε να αποφεύγονται οι πτώσεις.

Άσκηση: Ένα δυνατό «όπλο» κατά της οστεοπόρωσης 

▪ Διακοπή καπνίσματος.

▪ Μετριασμός της κατανάλωσης αλκοόλ.

▪ Εξασφάλιση συνθηκών που αποτρέπουν τις πτώσεις: χαλιά που δεν γλιστράνε, καλός φωτισμός χώρων, αποφυγή ολισθηρών επιφανειών (π.χ. χιονισμένοι ή βρεγμένοι δρόμοι), παπούτσια με αντιολισθητικούς πάτους, εξασφάλιση καλής όρασης, αποφυγή φαρμάκων που προκαλούν διαταραχές ισορροπίας.

Βοηθήματα

Η διερεύνηση της οστεοπόρωσης συνήθως συμπίπτει με τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Συχνά οι γυναίκες σε αυτή τη φάση της ζωής τους εμφανίζουν έντονα συμπτώματα που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής τους, όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές του ύπνου, κόπωση, καταθλιπτικό συναίσθημα, άγχος, ευερεθιστότητα και κεφαλαλγίες.

Βότανα και Συμπληρώματα Διατροφής για τις Εξάψεις της Εμμηνόπαυσης 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για την ενδυνάμωση και διατήρηση της καλής υγιείας των οστών και των αρθρώσεων, αλλά και την φυσική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, σας διαθέτω:

Τον πολύ ωφέλιμο συνδυασμό υαλουρονικού–MSM–γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης

ή

ένα πραγματικά δραστικό ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ κολλαγόνοσε συνδυασμό με χονδροϊτίνη, τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα περιπτώσεις αρθρίτιδας και όλων τον προβλημάτων στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών.

ΚΑΙ τα δύο έχουν προκύψει από μελέτες του πανεπιστημίου Αθηνών

– τα φύκια AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.

– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους

– τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Δείτε ακόμη: Οστεοπόρωση: Μία ύπουλη ασθένεια~Αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση 

Τροφές και βότανα που αποτρέπουν την οστεοπόρωση 

Σημάδια που μπορεί να σημαίνουν οστεοπόρωση 

12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών 

Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων

Ο μηχανισμός του ασβεστίου και η πραγματική αιτία της οστεοπόρωσης 

Οστική απώλεια και οστεοπόρωση σχετίζονται με 25 παθήσεις 

και Άσκηση: Ένα δυνατό «όπλο» κατά της οστεοπόρωσης 

Ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα επηρεάζουν σημαντικά τον κίνδυνο για οστεοπόρωση 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια