MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΈρευνα που διχάζει: Το κόκκινο κρέας δεν κάνει κακό

Έρευνα που διχάζει: Το κόκκινο κρέας δεν κάνει κακό

Έρευνα που διχάζει: Το κόκκινο κρέας δεν κάνει κακό
Image by RitaE from Pixabay Έρευνα που διχάζει: Το κόκκινο κρέας δεν κάνει κακό

Έρευνα που διχάζει: Το κόκκινο κρέας δεν κάνει κακό

Νέα έρευνα σου λέει πάνω-κάτω ότι μπορείς να τρως όσο μπέικον θες. Σχεδόν.
Όπως σε κάθε τέτοια έρευνα, οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Αίσθηση προκάλεσε στον επιστημονικό κόσμο η δημοσίευση νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αφού είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα ότι κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.

Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν αυτά τα κρέατα, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το αγαπημένο του μοσχάρι, λουκάνικο, ζαμπόν ή μπέικον.

“Τροφή-Φάρμακο”: Είναι συχνό πλέον το φαινόμενο των αντικρουόμενων… επιστημονικών ερευνών κάτι που μας μπερδεύει και στο τέλος φυσικά θα πάψουμε και να τους εμπιστευόμαστε. Στην “τροφή μας το φάρμακό μας” έχουμε μία πάγια θέση εξ αρχής του ιστολογίου η οποία είναι,

– Για το κόκκινο κρέας: εφόσον έχουμε εξασφαλίσει όσο είναι δυνατόν πως το κρέας που θα καταναλώσουμε δεν είναι γεμάτο με αντιβιοτικά, ορμόνες κ.α., μπορούμε να το καταναλώνουμε περιπου μία φορά την εβδομάδα.
Γι’ αυτό και σε σχετικό, παλαιότερο άρθρο, υπογραμμίζουμε, πως τα προβλήματα συνδέονται με τη συχνή κατανάλωση και την κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων ή υπερκατανάλωση: 

Πιο επικίνδυνα από όσο γνωρίζουμε κόκκινο κρέας και αλλαντικά

– Τα λουκάνικα, τα ζαμπόν και τα λοιπά αλλαντικά ΔΕΝ τα εμπιστευόμαστε, καθώς από την μία περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού και από την άλλη λόγω της επεξεργασίας που έχουν υποστεί, μπορεί να εμπεριέχουν οτιδήποτε στην σύστασή τους, όπως για παράδειγμα μέρη του σώματος του ζώου που δεν είναι προς κατανάλωση.

Γι΄αυτό κι εδώ, θα πρέπει να καταναλώνουμε προϊόντα μικρών παραγωγών που να εμπιστευόμαστε ή και να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε τις διαδικασίες παραγωγής των προϊόντων τους.

– Τέλος, το μπέικον εφόσον τηγανίζεται και μάλιστα αρκετά, δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι περισσότερο, καθώς η διαδικασία του μαγειρέματος τα καθιστά ενίοτε ακόμη και βλαβερά:

Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας

Αυτό μπορεί να χαροποιήσει τους φανατικούς του κρέατος, αλλά θα φέρει σύγχυση στο ευρύτερο κοινό που βλέπει τους επιστήμονες κατά καιρούς να κάνουν στροφή 180 μοιρών σε θέματα διατροφής, καθώς το κόκκινο κρέας δεν είναι η μοναδική υπό αμφισβήτηση περίπτωση (βλ. αλάτι, λίπη, υδατάνθρακες, αυγά κ.α.).

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κυρίαρχη επιστημονική συμβουλή και από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας είναι ότι οι καταναλωτές πρέπει να μην τρώνε πολλά κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, επειδή περιέχουν κορεσμένα λίπη και συντηρητικά. Άλλες φορές, τα ευρήματα συμπεριλάμβαναν λέξεις ακόμα πιο τρομακτικές όπως καρκίνος και καρδιακή προσβολή.

“Τροφή-Φάρμακο”: Χρήσιμο θα είναι να μελετάμε ο,τι γράφεται ή λέγεται και να προσέχουμε για παράδειγμα εκείνα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένους σκοπούς. Τι θέλω να τονίσω; ΔΕΝ υπάρχουν φανατικοί του κρέατος. Υπάρχουν αυτοί που ανέκαθεν έτρωγαν κρέας και συνεχίζουν.

Υπάρχουν όμως φανατικοί κατά του κρέατος οι οποίοι “με δημοκρατικές διαδικασίες” αποφασίζουν και διατάσσουν τι είναι καλό ή κακό και τι μπορούμε να τρώμε και τι όχι.

Ας δούμε και λοιπά… αμφισβητούμενα είδη: Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος
Αθώα τα παραδοσιακά ζωικά λίπη. Οι «οδηγίες» ήταν λάθος
Απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες~Ποιοι είναι και ποιοι μας ωφελούν
Αυγά, ψέμματα και χοληστερίνη 

και Η απενοχοποίηση των κορεσμένων λιπαρών

Όσο για τα συντηρητικά, το να φάμε ένα χημικό, δεν είναι πρόβλημα, το να καταναλώνουμε ΜΟΝΟ από την διατροφή τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο είναι αδιαμφισβήτητα πρόβλημα!

Τέλος η πολλη επεξεργασία, εις βάρος της ποιότητας επίσης αποτελεί πρόβλημα: Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 

Η νέα αυτή έρευνα αμφισβητεί κατά πόσο τα εμπειρικά στοιχεία επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Αμέσως ξέσπασε επιστημονική διαμάχη, με άλλους επιστήμονες να κατηγορούν τους ερευνητές για λανθασμένα και επικίνδυνα συμπεράσματα που αθωώνουν κακώς το κόκκινο κρέας.

Η έρευνα διήρκησε τρία χρόνια, και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ενώ οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν γύρω στα 54.000 άτομα.

Βέβαια, καλό θα ήταν να αναφέρουμε πως υπάρχουν πολλοί ειδικοί που αμφισβητούν τα ευρήματα αυτά, αλλά κυρίως τονίζουν πως η ίδια αυτή έρευνα δεν δικαιολογεί την αλόγιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και πως πάντα πρέπει να τηρείται η ισορροπία στην διατροφή μας.

“Τροφή-Φάρμακο”: Και πάλι, βλέπουμε πως γίνεται αναφορά στην υπερβολική κατανάλωση και ΌΧΙ απαγόρευση, ακόμη και από τους αντίθετους στην τελευταία αυτήν έρευνα.

Θα πρέπει τέλος να κάνουμε μία αναφορά στους ανθρώπους που υποστηρίζουν πως κόβοντας το κρέας, είδαν οφέλη στην υγιεία τους. Εάν το κρέας που έτρωγαν ήταν φορτωμένο με χημικά, θαρρώ πως είναι λογικό. Το ίδιο βέβαια ισχύει για ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ παρά τη φύση του είναι γεμάτο με ανθρωπογενής προελεύσεως βλαβερά  χημικά.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις για να γίνει ένας σωστός απολογισμός, θα πρέπει να δούμε εάν αυτοί οι άνθρωποι αναζητώντας στην πορεία της ζωής τους κάτι που να θεωρούν οι ίδιοι ως πιο υγιεινό,

  • μείωσαν τις ποσότητες τροφής που κατανάλωναν,
  • εάν παράλληλα άρχισαν να ασκούνται και
  • εάν ταυτόχρονα, άρχισαν να αγοράζουν πιο ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα, όπως για παράδειγμα προϊόντα ολικής άλεσης αντί για λευκό αλεύρι..

Έτσι, θα πρέπει να εξεταστεί η δήλωσή τους με γνώμονα την ολική στάση ζωής τους πριν και μετά την απόφαση μη κατανάλωσης μίας ομάδας τροφίμων, καθώς κάποιος που μπαίνει στην διαδικασία μίας τέτοιας αλλαγής συνειδητά, τότε είναι σίγουρο πως αλλάζει εν γένει τρόπο ζωής με λογική συνέπεια την αίσθηση της καλλιτερεύσης της υγιείας του.

Οι πολέμιοι του κρέατος, προσοχή τι εύχεστε: Το συνθετικό “κρέας” και η Μεγάλη Επανεκκίνηση στη διατροφή 

Συνθετική καλλιέργεια κρέατος: Λύση στην επισιτιστική κρίση ή τεράστια παγίδα;

υπάρχουν και… χειρότερα Τα είχαμε όλα θα μας ταΐζουν και έντομα με τις ευλογίες της ΕΕ 

3D Printing: Το μέλλον του φαγητού είναι η εκτύπωση ή φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο 

Επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι όλα τα κρέατα ίδια! Τα κρέατα του εμπορίου είναι επικίνδυνα για την υγεία σου 

Και εάν ήταν ανέκαθεν όσο βλαβερά θέλουν να μας πείσουν ότι είναι η ανθρωπότητα ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΕ ΕΠΙΖΉΣΕΙ: Το κρέας στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή: www.in2life.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια