MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψις10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα

10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα

10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα
Image by Marielou Lolilop from Pixabay 10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα

10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα

Απλές συμβουλές για να αναρρώσετε πλήρως ύστερα από ένα κρυολόγημα.

Αρρωστήσατε, «επανήλθατε» αλλά ακόμη αισθάνεστε αδύναμοι και την ενέργειά σας να σας «προδίδει»; Πολλές φορές, μπορεί να σας πάρει εβδομάδες μέχρι να ανακάμψετε πλήρως και να νιώσετε και πάλι ο εαυτός σας ύστερα από ένα κρυολόγημα.

Πώς θα επιταχύνετε την ανάρρωσή σας;

Tips για να αναρρώσετε γρήγορα μετά από ένα κρυολόγημα
Για σύντομη αποκατάσταση της υγείας και της ενέργειάς σας αφού αρρωστήσατε, δοκιμάστε να:

#1 Καταναλώσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Μπορεί όσο ήσασταν άρρωστοι η όρεξή σας να είχε «κοπεί», αλλά τώρα που αισθάνεστε καλύτερα, θα πρέπει να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός σας στερήθηκε ώστε να νιώσετε και πάλι «δυνατοί».

Προτιμήστε την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων, όπως το πλιγούρι βρώμης, άπαχες πρωτεΐνες, όπως ένα αυγό ή κοτόπουλο, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα φασόλια και τρόφιμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Με ποιά διατροφή αντιμετωπίζονται εποχιακές ιώσεις και λοιμώξεις; 

#2 Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Για να μην αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι, καταναλώστε αρκετό νερό. Φροντίστε επίσης να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά για να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας και ισορροπημένα τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό σας.

Πώς θα καταφέρετε να πίνετε αρκετό νερό 

#3 Επιστρέψτε σταδιακά στην προπονητική σας ρουτίνα

Η άσκηση είναι ένας φυσικός τρόπος για τόνωση της ενέργειας. Ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε καλά, δοκιμάστε να κινήσετε το σώμα σας, ακόμη κι αν είναι για 10 μόνο λεπτά κάθε μέρα.

#4 Ξεκουραστείτε

Αποφύγετε να κάνετε πολλά- πολλά και απλώς χαλαρώστε. Αντί να βγείτε έξω, μείνετε μέσα στο σπίτι και δείτε μια ταινία. Εάν οι «δουλειές» τρέχουν και αγχώνεστε, αναβάλετε τα πάντα για την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι κακό να «χαρίσετε» στον εαυτό σας λίγες παραπάνω μέρες ξεκούρασης μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

#5 «Χορτάστε» ύπνο

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες για να είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, είναι φυσικό να δυσκολεύεστε να εκτελέσετε έως και απλές καθημερινές εργασίες. Ο μη επαρκής ύπνος σε τακτική βάση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ποικίλες παθήσεις.

Η Έλλειψη Ύπνου Επηρεάζει το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα 

#6 Εξασκήστε τη γιόγκα

Οι άνθρωποι συνήθως στρέφονται στη γιόγκα και τον διαλογισμό όταν αναζητούν έναν τρόπο να χαλαρώσουν. Γνωρίζατε όμως πως η γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας;

Σε μια μελέτη, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη γιόγκα, να διαλογιστούν και να διαβάσουν. Σε μόλις 10 λεπτά, όσοι έκαναν γιόγκα και διαλογισμό παρουσίασαν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα διάθεσης και ενέργειάς τους.

#7 Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ δρα ως «ηρεμιστικό». Εάν είστε ήδη κουρασμένοι, θα σας εξαντλήσει περισσότερο. Πέραν αυτού, το ποτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο με αποτέλεσμα αντί να τον απολαμβάνετε, να τον στερείστε.

#8 Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Ενώ με τη ζάχαρη θα αισθανθείτε μια «έκρηξη» ενέργειας, η αίσθηση αυτή, γρήγορα εξασθενεί και το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε ακόμη πιο κουρασμένοι.

Πώς η ζάχαρη τσακίζει το ανοσοποιητικό 

#9 «Μαζέψτε» ήλιο, «γεμίστε» ενέργεια

Το ηλιακό φως ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και μας δίνει περισσότερη ενέργεια. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε καλύτερα και να παραμείνουμε ήρεμοι.

Οι ειδικοί προτείνουν να παραμένουμε περίπου 15 με 30 λεπτά εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου. Για περισσότερο χρόνο απόλαυσης του ηλιακού φωτός, φροντίστε πάντα να εφαρμόζετε αντηλιακό.

Τεράστια οφέλη! Πως ο ήλιος ωφελεί την υγεία, εκτός της βιταμίνης D 

#10 Ζητήστε βοήθεια

Εάν εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε καλά αφού αρρωστήσατε, δεν είναι «ντροπή» να ζητήσετε βοήθεια. Το να ζητήσετε από έναν φίλο να παραμείνει με τα παιδιά σας ή το να μοιραστείτε υποχρεώσεις με τον σύντροφό σας είναι μερικοί απλοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν και θα σας βοηθήσουν σημαντικά να ανακάμψετε από την όποια ασθένεια.

Πηγή: www.vita.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι η καλλίτερη λύση που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και να δώσουμε έξτρα δυνάμεις στον οργανισμό μας!

Προς αυτήν την κατεύθυνση, διατίθενται από την ιστοσελίδα ως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής:

  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα, ήπια αποτοξίνωση,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών, (μελέτη πανεπιστημίου Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, ήπια αποτοξίνωση,
  • Το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ(σε κάψουλα), ενίσχυση ανοσοποιητικού-Αντιφλεγμονώδη και προβιοτική δράση,
  • η Βιταμίνη D (ΦΥΤΙΚΉ) μαζί με Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η D αποτελεί το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα ελιάς παρέχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, δίνουν τη δυνατότητα και το χρόνο στο ανοσοποιητικό να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του,
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα,
  • Το Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιιικό, 
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέαΣυμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε ακόμη: Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης 

Γιατί ο βήχας μπορεί να επιμένει για μέρες μετά το κρυολόγημα 

Μου πέρασε η αρρώστια αλλά η συμφόρηση επιμένει~Τί συμβαίνει και τί κάνουμε 

Πώς αντιμετώπιζε τη γρίπη και το κρυολόγημα ο Ιπποκράτης 

Βοηθάμε τον οργανισμό στο έργο της αυτοθεραπείας του, από το να ανακόπτουμε τους θεραπευτικούς του μηχανισμούς: Αντιμετωπίστε κρυολόγημα, συνάχι και γρίπη με βότανα 

Βότανα που προλαμβάνουν γρίπη, βήχα, κρυολογήματα, ιούς και βακτήρια   

Γιατροσόφια για κρυολόγημα, γρίπη, πυρετό, βήχα, λαιμό, μύτη   

Σταματήστε φυσικά τον ενοχλητικό ξερόβηχα της νύχτας~Και για παιδιά 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια