MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΒάζουμε Λουλούδια που τρώγονται στο πιάτο μας

Βάζουμε Λουλούδια που τρώγονται στο πιάτο μας

Βάζουμε Λουλούδια που τρώγονται στο πιάτο μας

Βάζουμε Λουλούδια που τρώγονται στο πιάτο μας

Όταν σκεφτόμαστε τα λουλούδια το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας δεν είναι το φαγητό! Όμως πολλά από αυτά τα όμορφα λουλούδια μπορούν να προστεθούν στο φαγητό μας, προσθέτοντας χρώμα και γεύση σε ωμές σαλάτες ή ακόμα και σε μαγειρεμένο φαγητό.Βάζουμε Λουλούδια που τρώγονται στο πιάτο μας

Κάποια είναι γλυκά και νόστιμα ενώ άλλα θέλουν λίγο λάδι ή λεμόνι για να τα απολαύσουμε καλύτερα. Βέβαια δεν μιλάμε για τα λουλούδια που θα βρείτε στα ανθοπωλεία – είναι γεμάτα χημικές ουσίες και δεν προορίζονται για φάγωμα – αλλά για αυτά που μπορεί να υπάρχουν στον κήπο σας και είστε σίγουροι πως είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικά.

Τα 12 τρόφιμα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα και αντιμετώπιση 

Τριαντάφυλλο 

Τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται για διάφορες συνταγές από γλυκό κουταλιού, μέχρι στο παγωτό και στο τσάι. Τα μπουμπούκια περιέχουν βιταμίνη C και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένα για παρασκευή ροφήματος. Βάλτε στις παγοθήκες από ένα ροδοπέταλο και νερό και φτιάξτε χρωματιστά και αρωματικά παγάκια. Φτιάξτε κρύο τσάι και στολίστε με ροδοπέταλα και φύλλα μέντας.

Δεν φαντάζεστε πόσες χρήσεις έχουν ακόμη: Τι μπορούμε να φτιάξουμε από τριαντάφυλλα
Ενώ φημισμένη για την βιταμίνη C είναι η ΆΓΡΙΑ Τριανταφυλλιά & κυνόροδο: Ένας άκρως θεραπευτικός καρπός 

Κρίνος Ημεροκαλλίς

Αυτό το λουλούδι έχει γλυκιά γεύση και τρώγεται και ωμό. Οι βολβοί της ρίζας μπορούν να βραστούν σαν πατάτες. Τα μπουμπούκια έχουν βιταμίνη C και καροτένιο. Υποκατάστατο του σπαραγγιού ή του σέλινου.

Παίρνετε αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή σας; 

Πασχαλιά 

Μπορεί η μυρωδιά της πασχαλιάς να είναι έντονη, όχι όμως και η γεύση της. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν γαρνιτούρα. Βάλτε τα λουλουδάκια της στο παγωτό γιαούρτι ή σε παγωτό βανίλια για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.

Απλώς φροντίστε να είναι δικής σας παρασκευής, Παγωτό: Μια δηλητηριώδης, γλυκιά, παγωμένη ιστορία, με πολλά λεφτά 

Γαρίφαλο 

Πολλοί βάζουν φύλλα γαρίφαλου στο κρασί τους για μια άλλη γεύση και μυρωδιά.

Προφανώς μιλάει για “καρφάκια” από μοσχοκάρφι, το οποίο έχει πάρα πολλά οφέλη,  Γαρίφαλο: Ισχυρό φυσικό αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό μπαχαρικό 

Ιβίσκος 

Τα άνθη του είναι βρώσιμα αλλά ο καλύτερος τρόπος να τα απολαύσετε είναι σε μορφή ροφήματος. Βάλτε περίπου 10 άνθη ιβίσκου σε ζεστό νερό για λίγη ώρα, προσθέστε λίγο μοσχολέμονο και πιείτε το ζεστό ή αφήστε το να κρυώσει για κάτι πιο δροσιστικό.

Προσοχή! Δεν πρόκειται για το καλλωπιστικό φυτό, αλλά για το βότανο, Ιβίσκος: Βοηθά στη ρύθμιση σωματικού βάρους, μεταβολισμού και όρεξης 

Αγιόκλημα 

Αυτό το λουλούδι έχει μια γλυκιά γεύση από νέκταρ και μπορεί να καταναλωθεί ολόκληρο. Εξαιρετικό σε σαλάτες.

Αγιόκλημα: Ιδιότητες, οφέλη και χρήσεις 

Βιολέτα 

Τα λουλούδια με το εξαιρετικό χρώμα μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες. Συχνά χρησιμοποιείται σε ζελέ ροφήματα αλλά και ζαχαρωμένα σαν διακοσμητικά.

Καλέντουλα 

Έχει ονομαστεί και “σαφράν του φτωχού” και έχει μια πικάντικη και λίγο πιπεράτη γεύση. Ταιριάζει τέλεια στις συνταγές με ρύζι, ζυμαρικά και σούπες.

Πως να καλλιεργήσεις και να χρησιμοποιήσεις την Καλέντουλα θεραπευτικά 

Πικραλίδα  

Είναι το γνωστό χορταρικό με την πικρή γεύση και γεμάτο αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Τα άνθη του είναι επίσης βρώσιμα και παρά την πικρή τους γεύση ταιριάζουν στις ωμές σαλάτες.

Ταραξάκο ή Πικραλίδα: Φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις 

Κολοκυθοανθός 

Τα πορτοκαλί-κίτρινα άνθη τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα. Τα έχετε δοκιμάσει γεμιστά με ρύζι; Πρέπει όμως να καταναλωθούν αμέσως γιατί μαραίνονται γρήγορα.

Φυτέψτε κολοκυθάκια στο μπαλκόνι σας

“Τροφή-Φάρμακο”: Να προσθέσουμε ορισμένα ακόμη:

Ο ανθός της μπιγκόνιας (βιγόνια), το elderflower, και οι βρώσιμες ορχιδέες είναι ορισμένα από τα βρώσιμα λουλούδια τα οποία συναντάμε, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ακακία, η αμυγδαλιά, το γεράνι, το γιασεμί, αλλά και η λεβάντα και οι λεμονανθοί είναι ορισμένα ακόμα.

Συνεχίζουμε με τη μηλιά και το νεροκάρδαμο, τις παπαρούνες και την πορτοκαλιά. Ολοκληρώνουμε τη σύντομη λίστα μας με το χαμομήλι, το χρυσάνθεμο και τα άνθη της ροδακινιάς και της πορτοκαλιάς και αφήνουμε για το τέλος ένα γνωστό αγαπημένο λουλούδι που βάζουμε στο τραπέζι μας συχνά-πυκνά: εκείνο της αγκινάρας! 

Μπόραγκο-Borage:

Το Borage έχει ένα άρωμα και γεύση σαν αγγούρι. Τα ζωντανά μπλε λουλούδια κάνουν μια εντυπωσιακή προσθήκη σε μια σαλάτα ή ένα τελευταίο λεπτό γαρνιτούρα μαγειρεμένα τρόφιμα.

Ναστούρτιο:

Εύκολο να αναπτυχθεί. Τα λουλούδια έχουν μια πιπέρι που τους τραγουδάει. Τα φωτεινά χρώματα κάνουν μεγάλες προφορές στις σαλάτες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την έγχυση ξύδι. ή ακόμα και βότκα.

Πανσές:

Το πλήρες λουλούδι είναι βρώσιμο, σέπαλ και όλα. Οι κολοκύθες έχουν ήπια, λεπτή γεύση. Τα λουλούδια λειτουργούν καλά για καραμέλα και κάνουν μεγάλες διακοσμήσεις πάνω από τα ορεκτικά και τα κέικ.

Δείτε ακόμη: Η θεραπευτική επίδραση των λουλουδιών στον άνθρωπο

Γεμίστε λουλούδια το σπίτι~Μειώνουν τα επίπεδα πόνου και στρες

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη

Η θεραπευτική δύναμη της Φύσης

Δέντρα: Διδάσκουν, Προσφέρουν, Προστατεύουν, Ανατροφοδοτούν και Επηρεάζουν την υγεία μας 

Πηγή: Υγειοφάγος – “Flower Cookery-The Art of Cooking with Flowers”. Mary MacNicol.


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια