MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠως μας ειδοποιεί ο οργανισμός ότι έχουμε πολύ άγχος

Πως μας ειδοποιεί ο οργανισμός ότι έχουμε πολύ άγχος

Πως μας ειδοποιεί ο οργανισμός ότι έχουμε πολύ άγχος

Πως μας ειδοποιεί ο οργανισμός ότι έχουμε πολύ άγχος

Έχουμε συνδέσει το άγχος με πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα ωστόσο ο οργανισμός σας μπορεί να σας προειδοποιεί ότι πρέπει να πατήσετε pause με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους. Πως μας ειδοποιεί ο οργανισμός ότι έχουμε πολύ άγχος

Πόνος στον αυχένα

Η μυική τάση είναι μία από τις βασικές σωματικές εκφράσεις του άγχους και συνήθως το σφίξιμο και η ένταση εντοπίζεται στη βάση του κεφαλιού. Ένα μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά η διαχείριση του καθημερινού στρες είναι η μακροπρόθεσμη λύση που χρειάζεστε.
Πόνος στον αυχένα: Βότανα που βοηθούν στην άμεση ανακούφιση 

Πονοκέφαλος 

Το άγχος είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τους πονοκεφάλους τάσης, σύμφωνα με έρευνα από την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ. Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει κι άλλης μορφής πονοκεφάλους όπως ημικρανίες.
Αιτίες πονοκεφάλων και τι μπορείτε να κάνετε 

Ναυτία 

Μπορεί να νιώθετε έναν “κόμπο” στο στομάχι σας ή και τάση για εμετό. Σε κάθε περίπτωση το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί με πολλά συμπτώματα του γαστρεντερικού. Η σύνδεση μεταξύ των δύο είναι πως η πέψη γίνεται πιο δύσκολη και καθυστερεί όταν το νευρικό μας σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το άγχος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αμερικανικό οργανισμό Anxiety and Depression Association of America, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται άμεσα με το άγχος.
Ευερέθιστο έντερο: Πως επηρεάζει η σύνδεση εγκεφάλου-εντέρου 

Τριχόπτωση 

Η τριχόπτωση σχετίζεται με το έντονο στρες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επισημαίνει η Αμερικανίδα ψυχολόγος και ειδικός στη διαχείριση του άγχους Julie Pike, Ph.D. “Τυπικά, αν περνάτε μια συνηθισμένη φάση άγχους δεν θα επηρεαστούν τα μαλλιά σας.

Αν όμως βιώσετε ένα έντονο γεγονός, όπως το θάνατο ενός αγαπημένου ή μια μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική σας ζωή, τότε πραγματικά μπορεί να βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν” επισημαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός στρέφει όλη του την ενέργεια στη διαχείριση του στρες, με αποτέλεσμα να σταματά προσωρινά η ανάπτυξη των τριχών.

Όταν επανέλθει η λειτουργία του σε φυσιολογικούς ρυθμούς, οι τρίχες που ήταν στη φάση της ανάπτυξης θα πέσουν όλες μαζί, οπότε μπορεί όταν χτενίζεστε να βλέπετε πολλές τρίχες στη βούρτσα.
Ξαφνική Τριχόπτωση: Αιτίες, Διατροφή και Βότανα που Βοηθάνε 

Αύξηση βάρους

Το έντονο στρες σημαίνει υψηλά επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα σας. “Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του άγχους που δεν μας οδηγεί απλά συχνότερα στο ψυγείο, αλλά οδηγεί τον οργανισμό μας να συσσωρεύει λίπος και θερμίδες επειδή θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης” εξηγεί η Pike.
Κορτιζόλη: Ο ρόλος της και γιατί ΔΕΝ πρέπει να αυξάνεται 

Έξαρση ακμής

Η αυξημένη κορτιζόλη συνδέεται επίσης με την κυστική ακμή, ερεθισμένα σπυράκια με πύον, που δεν υποχωρούν εύκολα με τη συνηθισμένη φαρμακευτική ή καλλυντική αγωγή.
7 προσαρμογόνα βότανα που βοηθούν να μειώσουμε τα επίπεδα κορτιζόλης 

Πηγή: www.capital.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για τα προβλήματα άγχους και στρες που μπορεί να διακατέχεστε κάποιοι και σας “φρενάρουν”, μπορούν να βοηθήσουν,

– Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,

τα οποία μειώνουν τα επίπεδα άγχους περίπου σε ποσοστό 20% αλλά και τη φλεγμονή σε υγιείς ανθρώπους. Τα ω-3 , επίσης είναι απαραίτητα για την κανονική ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού.

Ακόμη το DHA μαζί με το αραχιδονικό οξύ, που περιέχονται στα ω 3, σε μεγάλες ποσότητες, απαιτούνται για την ανάπτυξη του νευρικού ιστού, ειδικά για την κυτταρική διαφοροποίηση και τη δημιουργία των νευρικών συνάψεων. και

– η βαλεριάνα,

η οποία χρησιμοποιείται για πάνω από 1.000 έτη και είναι γνωστή παγκοσμίως η δυνατότητά της να χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προωθεί τα συναισθήματα ηρεμίας για ήπιο ύπνο και ελάττωση της νευρικής υπερέντασης, καθώς και να μειώνει τα επίπεδα ανησυχίας και άγχους.

Αντίθετα από ότι πιστεύεται η βαλεριάνα ΔΕΝ είναι υπνωτικό και ΔΕΝ κοιμίζει, απλώς χαλαρώνει και έτσι έρχεται με μεγαλύτερη ευκολία ο ύπνος!

Διατίθενται από την ιστοσελίδα εξαιρετικής ποιότητας, βιολογική βαλεριάνα και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ως συμπληρώματα διατροφής, ώστε να λαμβάνετε τα οφέλη τους στον μέγιστο βαθμό. και τέλος, 

το προσαρμογόνο βότανο maca

το οποίο βοηθά να μειώσουμε την κορτιζόλη και μπορεί να βοηθήσει σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης, ενώ αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Το άγχος κυριολεκτικά συρρικνώνει τον εγκέφαλο 

Άγχος: Πόσο επιβλαβές είναι για το καρδιαγγειακό 

Πως το στρες καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας σύστημα 

Τεχνική μείωσης του άγχους και εναρμόνισης των ημισφαιρίων του εγκεφάλου 

Πως εμπλέκονται άγχος-ορμόνες-οστεοπόρωση-ανοσοποιητικό και ψυχοσωματικές ασθένειες 

Διατηρήστε το άγχος υπό έλεγχο και όχι το άγχος, εσάς 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια