MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΑπαλλαχτείτε από τα τρόφιμα που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό

Απαλλαχτείτε από τα τρόφιμα που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό

Απαλλαχτείτε από τα τρόφιμα που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό
Image by Welcome to all and thank you from Pixabay Απαλλαχτείτε από τα τρόφιμα που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό

Απαλλαχτείτε από τα τρόφιμα που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό

Τι να αλλάξετε στη διατροφή σας ώστε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι έρχεται βαριά περίοδος γρίπης και τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Κι ενώ ο εμβολιασμός, το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η σωστή χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό σας, το τι βάζετε στο πιάτο σας επηρεάζει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

“Τροφή-Φάρμακο”: Μα γιατί φέτος δεν μας “προφυλάσσει” η μάσκα από την γρίπη όπως πέρυσι; Μάλλον δεν θα πιάνει στην φετινή… μετάλλαξη: Μετα-ανάλυση 178 επιστημονικών μελετών: Κανένα χειροπιαστό όφελος από την γενικευμένη χρήση μάσκας 

Μάλιστα, ορισμένες από τις διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να βλάψουν το ανοσοποιητικό σας με τρόπους που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει.

6 διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σας

1. Δεν προσλαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες και γνωστές βιταμίνες για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, περιορίζει τις φλεγμονές, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση, ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου, βελτιώνει την υγεία του δέρματος, προάγει την καλή λειτουργία της καρδιάς και προστατεύει από τις συνέπειες των βαρέων μετάλλων.

Αν και το πορτοκάλι είναι η πιο διάσημη πηγή βιταμίνης C, δεν είναι η μόνη ούτε η πιο πλούσια. Το μπρόκολο, οι φράουλες, το ακτινίδιο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πιπεριές τσίλι είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C.

“Τροφή-Φάρμακο”: Η C, πράγματι είναι μία εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας: Βιταμίνη C: Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων
Το πρόβλημα είναι πως οι τροφές, είτε λόγω της αργοπορίας τους να φτάσουν στο πιάτο μας, είναι λόγω της επεξεργασίας τους ΔΕΝ είναι αρκετή για να μας καλύψει: Παίρνετε αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή σας; 

2. Καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των μολύνσεων.

Πως η ζάχαρη κυριολεκτικά τσακίζει το ανοσοποιητικό 

Και ακόμη κι αν δεν τρώτε κέικ κάθε πρωί ή πίνετε τον καφέ σας σκέτο, η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αυξηθεί με απροσδόκητους τρόπους, αφού η ζάχαρη συχνά «μεταμφιέζεται» στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων ως:

  • γαλακτόζη,
  • γλυκόζη,
  • δεξτρόζη,
  • εκχύλισμα βύνης,
  • ζάχαρη άχνη,
  • ινβερτοσάκχαρο,
  • ισογλυκόζη,
  • καστανή ζάχαρη,
  • λακτόζη,
  • μαλτόζη,
  • μαλτοδεξτρίνη,
  • μελάσα,
  • νέκταρ αγκάβε,
  • σακχαρόζη,
  • σιρόπι γλυκόζης,
  • σιρόπι ή χυμός ζαχαρο-κάλαμου,
  • σιρόπι καστανής ζάχαρης,
  • σιρόπι ρυζιού,
  • σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού,
  • τροποποιημένο άμυλο.

Τα γλυκαντικά αντικατάστασης ως επί το πλείστον είναι ακόμη χειρότερα: Διατροφικοί μύθοι~Η αντικατάσταση της ζάχαρης με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες πιο “υγιεινές” 

Υπάρχουν επίσης τροφές που προκαλούν την ίδια ανταπόκριση από το σώμα όπως η ζάχαρη: 10+ λόγοι να μην ξαναφάμε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι 

Επομένως, προσοχή στις Διατροφικές «βόμβες» ζάχαρης που ίσως δεν φαντάζεστε. Τι να κάνετε  

3. Ακολουθείτε μια εξαντλητική δίαιτα

Οι θερμίδες που προσλαμβάνετε σε καθημερινή βάση φαίνεται να επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Συγκεκριμένα, οι εξαντλητικές δίαιτες με σκοπό τη γρήγορη απώλεια κιλών μπορούν να μειώσουν την ανοσολογική λειτουργία. Γι’ αυτό μείνετε μακριά από τις ανθυγιεινές, εξαντλητικές και μονοφαγικές δίαιτες.

Πότε μια δίαιτα είναι επικίνδυνη 

4. Δεν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, συντίθεται στον οργανισμό κυρίως κατά την έκθεση στον ήλιο και είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο μηχανισμό της όρασης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Περίπου το 90% της βιταμίνης D που χρειάζεστε το παίρνετε από τον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία διασπά τη χοληστερίνη που βρίσκεται στο δέρμα και έτσι συντίθεται η βιταμίνη D. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί ότι 15 λεπτά καθημερινής έκθεσης στον ήλιο (των χεριών και του προσώπου) είναι αρκετά για να πάρετε την ποσότητα που χρειάζεται.

Το υπόλοιπο 10% της βιταμίνης D που έχετε ανάγκη το προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής. Οι κρόκοι αυγών, ο σολομός, ο τόνος σε κονσέρβα, τα μανιτάρια, οι ρέγγες, οι σαρδέλες και ορισμένα εμπλουτισμένα τρόφιμα θα αυξήσουν τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας.

Οι τροφές με D είναι απαραίτητες για να πάρει ο οργανισμός προ-βιταμίνη D, η οποία με τον ήλιο θα μετατραπεί σε D: Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα

5. Ξεχνάτε την πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα άλλο σημαντικό συστατικό για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, επομένως βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα. Ο σολομός, το αυγό, το κεφίρ, ο πασατέμπος, ο τόνος, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το τυρί κότατζ, το γιαούρτι, οι φακές και το τόφου είναι μερικές από τις πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης.

Πρωτεΐνη: Σε ποιά ποσότητα είναι απαραίτητη ημερησίως; 

6. Τρώτε συχνά πρόχειρο φαγητό

Σίγουρα, το πρόχειρο φαγητό μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό και νόστιμο, αλλά μπορεί επίσης να είναι γεμάτο αλάτι. Δεδομένου ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι έχει συνδεθεί με ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, προτιμήστε τροφές χωρίς πολύ νάτριο.

Πως επιδρά το πρόχειρο φαγητό-fast food στον οργανισμό 

Πηγή: www.imommy.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού διατίθενται ως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής:

  • Το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ (σε κάψουλα), ενίσχυση ανοσοποιητικού-Αντιφλεγμονώδη και προβιοτική δράση,
  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών (πανεπιστήμιο Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε ακόμη: ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

10 κανόνες για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Προσαρμογόνα βότανα που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό 

Η ζωτική σημασία της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος 

Πρόπολη: Πως θωρακίζει ανοσοποιητικό και οργανισμό 

Τι αποδιοργανώνει και φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Ηλίας Πέτρου-Η φυσική ανοσία εξαλείφει τον κίνδυνο όλων των ασθενειών 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια