MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΆσκηση6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε...

6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε αυχένα και πλάτη

6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε αυχένα και πλάτη
Image by Sofie Zbořilová from Pixabay 6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε αυχένα και πλάτη

6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε αυχένα και πλάτη

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, υπάρχουν συγκεκριμένες διατάσεις και ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα παραπονιούνται για πόνους στην πλάτη και κακή στάση λόγω καθιστικής ζωής και εργασίας. Ακόμη και οι εργονομικές καρέκλες δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ώρες που αναγκαζόμαστε να παραμείνουμε στην ίδια θέση.

Κι όμως! Η σωματική δραστηριότητα, ακόμα κι αν είναι για μόλις τριάντα λεπτά την ημέρα, μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

Ίσως θεωρείτε ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό, ίσως είναι και μάταιο, να προσέξουμε τη σωστή στάση του σώματος. Ωστόσο, η σωστή στάση του σώματος και το να ξέρουμε πώς θα την πετύχουμε δεν επηρεάζει μόνο την εμφάνιση, αλλά αυξάνει επίσης τη δύναμη, την ευλυγισία και την ενέργεια του σώματός, μειώνοντας τους μυϊκούς πόνους.

Η σωστή στάση της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης είναι απαραίτητη, καθώς μια άβολη στάση μπορεί να καταπονήσει πολύ τους μύες και τις αρθρώσεις.

Καθιστική ζωή: Συνδέεται με 14 σοβαρές παθολογικές καταστάσεις 

Ας δούμε μερικές ασκήσεις που βελτιώνουν τη στάση μας!
6 Εύκολες ασκήσεις για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και τη μείωση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη

Στάση του παιδιού για μείωση των πόνων στην πλάτη.

Αυτή η απλή στάση γιόγκα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη, τους μηρούς και τους γλουτούς. Επίσης ανακουφίζει από την ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης και τεντώνει τους αστραγάλους, τους ώμους και τους μηρούς. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στη μέση, αυτή η στάση πρέπει να γίνει βασικό στοιχείο στην καθημερινή σας εκγύμναση.

Πώς γίνεται:

  • Στηριχτείτε τα γόνατά σας και καθίστε αναπαυτικά στις φτέρνες σας με τα μεγάλα δάχτυλά του ποδιού στο έδαφος. Ανοίξτε τα γόνατά σας έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τον κορμό σας ανάμεσά τους.
  • Στη συνέχεια, σκύψτε προς τους γοφούς και απλώστε τα χέρια σας όσο πιο μακριά γίνεται. Μπορείτε να ακουμπήσετε το μέτωπό σας στο έδαφος, ή να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για επιπλέον άνεση.
  • Στη συνέχεια, οδηγήστε το κάτω μέρος της μέσης προς τις φτέρνες και τοποθετήστε τους γοφούς στα πόδια σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη στάση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τους μηρούς σας για πρόσθετη υποστήριξη.
  • Μείνετε σε αυτή τη στάση όσο θέλετε, εισπνέοντας και εκπνέοντας απαλά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αναπνεύστε βαθιά και αφήστε τον εαυτό σας να ελεύθερο να ακολουθήσει τη στάση του σώματος.
  • Τα χέρια σας μπορεί να είναι τεντωμένα μπροστά ή να τα ακουμπάτε δίπλα στα πόδια σας με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω.

Επίκυψη για βελτίωση της στάσης του σώματος.

Η άσκηση της επίκυψης μπορεί να κάνει θαύματα στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η διάταση σε όρθια στάση ανακουφίζει τους τεντωμένους μύες και τις αρθρώσεις στη σπονδυλική στήλη, τους μηριαίους και τους γλουτούς ενώ τεντώνει τα πόδια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το αίμα να ρέει μέχρι τον εγκέφαλο!

Πως γίνεται:

  • Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα και τις φτέρνες ελαφρώς ανοιχτές.
  • Κατεβάστε απαλά τα χέρια σας στους γοφούς σας και σκύψτε μπροστά.
  • Ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάτωμα, στους αστραγάλους ή σε ένα τουβλάκι γιόγκας.
  • Εκτελέστε κατά βούληση και όπως αισθάνεστε εσείς άνετα.
  • Εάν χρειάζεται, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας για να μείνετε σε αυτή τη στάση περισσότερο.
  • Επίσης, επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Τοποθετήστε το πηγούνι στο στήθος και αφήστε το κεφάλι σας να πέσει κοντά στα γόνατά σας.
  • Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα ή δύο λεπτά.

Διαβάστε και Σπονδυλική στήλη: Πώς την επιβαρύνουμε και τί μπορούμε να κάνουμε 

Στάση γάτας-αγελάδας.

Αυτή η διάσταση βοηθά στην ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος. Εάν υποφέρετε από χρόνιους πόνους στην πλάτη, σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη στάση!

Η άσκηση αυτή ανοίγει την πλάτη και ανακουφίζει από την ένταση στους ώμους και τον λαιμό. Επιπλέον, η στάση γάτας-αγελάδας ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο στο σώμα.

Πώς γίνεται:

  • Τοποθετηθείτε στα τέσσερα με τα χέρια στο ύψος των ώμων και τα γόνατα ακριβώς στο ύψος των γοφών.
  • Εισπνεύστε και κοιτάξτε μπροστά, σφίγγοντας την κοιλιά σας καθώς εκτείνετε την πλάτη.
  • Κατά την εκπνοή, οδηγήστε το πηγούνι προς το στήθος και χαμηλώστε το κεφάλι. Τραβήξτε την κοιλιά σας προς τη σπονδυλική στήλη και προς τα πάνω, διαμορφώνοντας μια αψίδα με το σώμα σας.
  • Συνεχίστε εναλλάξ μεταξύ στάσης γάτας και αγελάδας για τουλάχιστον πέντε σετς.

Διαβάστε και Πόνος στον Αυχένα και τους ώμους: 11 Ασκήσεις για ενδυνάμωση, ανακούφιση και πρόληψη 

Διάταση πλάτης για βελτίωση της στάσης του σώματος.

Αυτή η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος, ενισχύει τους μύες της πλάτης και προλαμβάνει τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να την εκτελούν στα μηχανήματα διάτασης στο γυμναστήριο, αλλά μπορεί να γίνει και στο σπίτι.

Χρειάζεστε μόνο ένα χαλάκι και έναν κύλινδρο αφρού για να ξεκινήσετε. Οι υπάλληλοι γραφείου και όσοι κάνουν καθιστική ζωή θα εκτιμήσουν πολύ αυτή τη διάταση.

Πώς γίνεται:

  • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα σε ένα χαλάκι. Τοποθετήστε τον κύλινδρο αφρού ακριβώς κάτω από τους ώμους.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια στο στήθος σαν να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας.
  • Ενώστε τα πόδια και λυγίστε τα στα γόνατα.
  • Εκπνεύστε καθώς σηκώνετε το στήθος, το κεφάλι και τους ώμους από το πάτωμα. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και λυγίστε τη σπονδυλική στήλη καθώς τεντώνετε το κάτω μέρος της πλάτης.
  • Αναπνέετε αργά και βαθιά και μείνετε σε αυτή τη στάση για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα.
  • Κάντε τουλάχιστον δέκα επαναλήψεις αυτής της άσκησης για να βελτιώσετε τη στάση του σώματος.

Σπονδυλική στήλη: Παθήσεις με πόνο στην πλάτη και λύσεις 

5. Στάση σανίδας για πόνους στην πλάτη.

Η στάση σανίδα ενισχύει τους κοιλιακούς και την ισορροπία, βελτιώνει επίσης τη στάση και την αντοχή του σώματος και μας προπονεί επίσης στην υπομονή. Η στάση προϋποθέτει ότι πρέπει να κρατήσουμε το βάρος μας σε αυτή τη θέση, οπότε είναι μια εξαιρετική άσκηση που γυμνάζει τα πάντα.

Πως γίνεται:

  • Στηριχθείτε στα χέρια και τα γόνατα και κρατήστε τα πόδια σας πίσω τεντωμένα. Λυγίστε ελαφρά τους αγκώνες σας, ώστε το βάρος σας να ακουμπάει στους βραχίονες.
  • Κρατήστε το σώμα ίσιο και αποφύγετε να πέσει η λεκάνη, διότι αυτό μπορεί να τραυματίσει την πλάτη. Σφίξτε τους μύες του σώματος ενώ επιμηκύνετε τον αυχένα και τη σπονδυλική σας στήλη.
  • Κοιτάξτε προς τα κάτω με τεντωμένο το στήθος. Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι είναι στο ύψος τους και δεν ανεβαίνουν προς το ύψος του λαιμού.
  • Μείνετε έτσι για τουλάχιστον ένα λεπτό, ή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διάταση κόμπρας για βελτίωση της στάσης του σώματος.

Αυτή η στάση γιόγκα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη στάση του σώματος. Η στάση κόμπρα κάνει επίσης διάταση στους θωρακικούς μύες και ενισχύει την αναπνευστική ικανότητα. Τέλος, επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη και τεντώνει ακόμη και τους γλουτούς και τους μηριαίους.

Πως γίνεται:

  • Ξαπλώνετε στο πάτωμα μπρούμυτα. Τοποθετήστε τις παλάμες στο ύψος του στήθους και ανασηκώστε το στήθος από το χαλάκι εισπνέοντας.
  • Ισιώστε τα χέρια με την ίδια κίνηση και σφίξτε δυνατά τους κοιλιακούς.
  • Στη συνέχεια, με το κεφάλι να κοιτάει μπροστά κρατήστε τους ώμους ακίνητους.
  • Εάν κάνετε τη στάση σωστά, θα πρέπει να μοιάζετε με κόμπρα έτοιμη να επιτεθεί. Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ή όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκπνεύστε καθώς χαλαρώνετε στο χαλάκι.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις για τη βελτίωση της στάσης του σώματος, την ενίσχυση της δύναμης και την αύξηση της ευλυγισίας. Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν το γυμναστήριο όταν πρέπει να ασκηθούν, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αυτές τις στάσεις στην άνεση του σπιτιού σας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένα χαλάκι, ρολό αφρού και ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε. Ευτυχώς, αυτές οι στάσεις είναι σχετικά εύκολες για αρχάριους και μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία του οργανισμού, τη σωστή στάση του σώματος και τη μείωση των πόνων στην πλάτη.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ. – naturalsoul.gr  6 ασκήσεις βελτίωσης της στάσης του σώματος για μείωση του πόνου σε αυχένα και πλάτη

~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Παράλληλα ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας και μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην καλή λειτουργεία και υγεία των αρθρώσεων, των οστών και των μυών είναι τα,

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα και παραγγελίες, μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Καθιστική ζωή: 10+1 τρόποι για να φροντίσεις σωστά τη μέση σου 

Μπορεί το σαγόνι να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη; 

Βότανα και φυσική αντιμετώπιση Μυοσκελετικών προβλημάτων 

Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων 

Τρόπος εξάλειψης των πόνων σπονδυλικής στήλης, πλάτης και κάτω άκρων  

Καθαρίζουμε τα τοξικά άλατα οστών και αρθρώσεων 

Οι επιπτώσεις του άγχους στην σπονδυλική μας στήλη 

Πόνοι στη Μέση-Οσφυαλγία: Αιτίες, πρόληψη και φυσικοί τρόποι διαχείρισης 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια