Ο ιδιαίτερος ρόλος της διατροφής στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

simantikos-o-rolos-tis-diatrofis-sti-skyrinsi-kata-plakas

Ο ιδιαίτερος ρόλος της διατροφής στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σημαντικών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών θρεπτικών ουσιών σε σχέση με αυτούς που δεν νοσούν, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Η ερευνήτρια, Sandra Cassard, του John Hopkins University στη Βαλτιμόρη, δήλωσε ότι καθώς η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι χρόνια φλεγμονώδης νόσος το να έχει κάποιος αρκετές θρεπτικές ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου ή στη μείωση του κινδύνου υποτροπών σε όσους ήδη έχουν τη νόσο.
Δείτε: Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος 
8 φυσικά υποκατάστατα αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων χωρίς παρενέργειες! 
Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα! 
Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!

Η έρευνα περιέλαβε 27 λευκές γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας, ηλικίας 18 έως 60 ετών και μια ομάδα ελέγχου 30 υγιών λευκών γυναικών.

Κατά μέσον όρο, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είχαν χαμηλότερα επίπεδα 5 αντιοξειδωτικών ή αντιφλεγμονωδών θρεπτικών ουσιών: Φυλλικού οξέoς από τροφές, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, κερσετίνης και λουτεΐνης- ζεαξανθίνης.
Δείτε: Τα οφέλη του φυλλικού (φολικού) οξέως και οι τροφές που το περιέχουν! 
Βιταμίνη Ε: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της 
Υγεία: πολύτιμο μαγνήσιο! 
ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Τρόφιμα που τρώμε, «κλέβουν» μαγνήσιο! 
Και Τα φλαβονοειδή και που ωφελούν. 
Τα καροτενοειδή και η δράση τους!

Σε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας, η μέση καθημερινή πρόσληψη φυλλικού οξέως ήταν 244 μικρογραμμάρια σε σύγκριση με 321 που είχαν οι υγιείς γυναίκες. Η μέση καθημερινή πρόσληψη μαγνησίου ήταν 254 mg στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και 321 mg σε υγιείς γυναίκες. Η συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη ήταν 320 mg.

Η έρευνα που θα παρουσιαστεί σε συνέδριο αναφέρει ότι οι γυναίκες με τη νόσο είχαν επίσης επίσης χαμηλότερο ποσοστό θερμίδων από λιπαρά. Έρευνες που παρουσιάζονται σε ιατρικά συνέδρια θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικές μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Η Cassard δήλωσε ότι τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης σημαντικά για την καλή υγεία και βοηθούν στη μείωση της επίδρασης άλλων ειδών βλάβης που μπορεί να συμβούν σε κυτταρικό επίπεδο και να συμβάλλουν σε νευρολογικές νόσους όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πρόσθεσε ότι αν οι διατροφικές διαφορές που εντοπίστηκαν στην έρευνα είναι αιτία ή αποτέλεσμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν είναι ακόμα σαφές.
Δείτε: Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες και τα αντιοξειδωτικά! 
Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχος της υγείας μας! 
Λίστα τροφών με αντιοξειδωτική δράση!

Ρωτήστε με για το πραγματικά αποδεδειγμένα αποτελεσματικό ΚΑΙ στην σκλήρυνση κατά πλάκας κόρντισεπς: Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή ώστε να επωφεληθείτε των πολλών και εξαιρετικών ευεργετημάτων του στην υγιεία την δική σας και της οικογένειά σας, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Σκλήρυνση κατά πλάκας και κρόκος Κοζάνης!

Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής!

Πήρα πίσω την υγεία μου.

Πηγή: iatronet


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *