MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΘυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ποιές τροφές να αποφεύγετε

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ποιές τροφές να αποφεύγετε

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ποιές τροφές να αποφεύγετε
Image by reomsd from Pixabay Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ποιές τροφές να αποφεύγετε

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ποιές τροφές να αποφεύγετε

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια αυτοάνοση πάθηση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση όπου ο θυρεοειδής δεν παράγει αρκετές ορμόνες όσες έχει ανάγκη το σώμα. Σε περιόδους εξάρσεων μπορεί να παρατηρηθεί και υπερθυρεοειδισμός.

Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του λαιμού και το σχήμα του ομοιάζει με αυτό μιας πεταλούδας. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αδένες στο ανθρώπινο σώμα, καθώς ελέγχει τον μεταβολισμό, τον καρδιακό ρυθμό και άλλες λειτουργίες στο σώμα.

Ο Θυρεοειδής οι Λειτουργίες και οι Παθήσεις του

Μια συχνή παρενέργεια του υποθυρεοειδισμού είναι η αύξηση του βάρους, ανεξάρτητα από το διατροφικό προφίλ και τη σωματική δραστηριότητα.

Εάν παίρνετε κιλά ενώ ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζεστε σε τακτική βάση, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας ώστε να ελέγξετε την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Υποθυρεοειδισμός: Η Διατροφή που μπορεί να επαναφέρει τη λειτουργία του Θυρεοειδούς 

Το να παρακολουθείτε τι τρώτε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις επιπτώσεις της πάθησης του θυρεοειδούς σας και σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε διαγνωστεί με προβλήματα θυρεοειδούς είναι τρόφιμα τα οποία περιέχουν βρογχογόνα.

Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται γκοϊτρίνη και η οποία μπορεί να επηρεάσει τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών – όταν το άτομο έχει διαγνωστεί με ανεπάρκεια ιωδίου (η κύρια αιτία για τη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, παγκοσμίως).

Έλλειψη ιωδίου-Θυρεοειδής και προβλήματα υγείας – Υπάρχει λύση; 

Παραδείγματα βρογχογόνων τροφίμων είναι τα άψητα σταυρανθή λαχανικά όπως

  • το μπρόκολο,
  • το κουνουπίδι και
  • το λάχανο, καθώς επίσης
  • η σόγια και
  • το κεχρί.

Ωστόσο, για να απαλλαγείτε από μερικές από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των λαχανικών, μπορείτε απλά να τα ζεστάνετε, καθώς η θέρμανση των σταυρανθών λαχανικών εξαλείφει τη βρογχογόνο δράση τους.

Η έρευνα δείχνει πως και η κατανάλωση άψητων σταυρανθών και σόγιας, αν γίνεται με μέτρο, δεν φαίνεται να απειλεί την υγεία του θυρεοειδούς. Ωστόσο, οι περισσότεροι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να εξαλείψετε εντελώς το κεχρί από τη διατροφή σας.

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο όταν εστιάζετε στα προβλήματα του θυρεοειδούς σας. Η υπερβολική κατανάλωση ενός τροφίμου και ο αποκλεισμός κάποιου άλλου, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του αδένα, π.χ. πάρα πολλά λιπαρά, ασβέστιο και ιώδιο.

Ο θυρεοειδής αδένας και η σχέση του με τη διατροφή 

Επίσης, ορισμένα άγνωστα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα λαχανικά μπορεί να είναι βρογχογόνα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχουν στο λάχανο και άλλα μέλη της οικογένειας Brassica, αλλά και στα λαχανικά της οικογένειας Cruciferae.

Πηγή: www.onmed.gr  

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας και τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην συμπλήρωση ΌΛΩΝ των απαραίτητων στοιχείων και μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδή, του ανοσοποιητικού και εν γένει του οργανισμού είναι:

1. Τα ΦΎΚΙΑ A.F.A. (άφα), (ΧΩΡΊΣ ιώδιο) τα οποία παρέχουν ΌΛΑ τα τα θρεπτικά στοιχεία (αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα) συμπεριλαμβανομένων των Σελήνιο, Μαγνήσιο. Παράλληλα αναζωογονούν την εντερική μας χλωρίδα.

2. Το πλέον κατάλληλο διατροφικό σκεύασμα, το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ, το οποίο λειτουργεί όχι μόνο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και για τον “επαναπρογραμματισμό ” του ώστε να μην επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό. Έχει προβιοτική δράση και παρέχει αρκετά απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

3. Η ΡΙΖΑ MACA η οποία είναι ο πλέον κατάλληλος ορμονικός εξισορροπιστής (συμβάλλει στην σωστή επικοινωνία ανάμεσα στα ενδοκρινή όργανα) (παρέχει και προ-Βιταμίνη D-Σελήνιο-Μαγνήσιο): Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

4. Η Βιταμίνη D3 (vegan) + K2 + Εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η ενεργητική μορφή της βιταμίνης D3 υπεισέρχεται στον οργανισμό και τον βοηθά στη δημιουργία διαφόρων σημαντικών βιολογικών διαδικασιών, όπως στη λειτουργία του θυρεοειδή και του παραθυρεοειδή αδένα και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το χασιμότο και η νόσος του graves, αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδή, μπορούν ωφεληθούν εξίσου από την βιταμίνη D επειδή μειώνει τη φλεγμονή.

5. Τα ΩΜΈΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΆ ΟΞΈΑ, Επιδρούν ιδιαίτερα θετικά στην πορεία αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα και η Hashimoto Θυρεοειδίτιδα ενώ παρέχουν και προ-Βιταμίνη D. Σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς θυρεοειδή. Τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί η αργή λειτουργία του θυρεοειδούς.

6. Το Μανιτάρι ΚΟΡΝΤΙΣΕΠΣ (CORDYCEPS), το οποίο έχει γενικότερα ωφέλιμη δράση στα αυτοάνοσα: Πολύτιμο βότανο που αντιμετωπίζει σωρεία ασθενειών ΚΑΙ αυτοάνοσων

7. Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών, και τζίνγκο μπιλόμπα

Διατίθενται όλα από την ιστοσελίδα ως συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΠΡΟΣΟΧΉ! Γιατί οι εξετάσεις του θυρεοειδούς δεν λειτουργούν~Ο ρόλος του στομαχικού οξέος 

Διαβάστε ακόμη: Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Τί να τρώτε και τί όχι 

Χασιμότο-Hashimoto ή χρόνια θυρεοειδίτιδα: Τι είναι, πως αντιμετωπίζεται   

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο-Hashimoto: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Μαύρο κύμινο και θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Νέα έρευνα 

Θυρεοειδής, Ιώδιο και ορμόνες

Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα

Βαλεριάνα, Άγχος και Θυρεοειδίτιδα Hashimoto 

7 «Ύποπτες» Ουσίες σε κάθε Σπίτι που Διαταράσσουν τον Θυρεοειδή 

Ο Θυρεοειδής οι Λειτουργίες και οι Παθήσεις του 

Επαναλαμβάνω Όσοι έχουν Θυρεοειδίτιδα Hashimoto έχουν Θρεπτικές Ελλείψεις που Αγνοούν 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια