MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα

Πότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα

Πότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα
Image by Christian Supik + Manuela Pleier from Pixabay Πότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα

Πότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα

Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου MD, Ενδοκρινολόγος, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε τι γράφει μια αναγνώστρια:

“Υποψιάζομαι ότι είχα αδιάγνωστο υποθυρεοειδισμό εδώ και πολύ καιρό. Από μικρή ηλικία είχα ξηρό δέρμα με φαγούρα, ξηρά μαλλιά, εύθραυστα νύχια και ένα χρόνιο έκζεμα που οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Μετά από μια περίοδο μαζικής απώλειας των μαλλιών μου, που με έριξε στην κατάθλιψη, πέρασα πάνω από ένα χρόνο ερευνώντας τις αιτίες της τριχόπτωσης για να σώσω τα μαλλιά μου. Ευτυχώς από τότε που παίρνω τη θεραπεία για τη Χασιμότο η εμφάνιση του δέρματος μου και η τριχόπτωση έχουν βελτιωθεί κατά πολύ.”

Άραγε πόσοι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό και υπερθυρεοειδισμό παλεύουν με προβλήματα και νόσους του δέρματος; Και πόσοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο θυρεοειδής νοσεί;

Τα σημάδια της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς στο δέρμα είναι αρκετά διαφορετικά από εκείνα ενός υπερδραστήριου θυρεοειδούς.

Ο υποθυρεοειδισμός και το δέρμα

Όποια και αν είναι η αιτία της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς: Η ανεπάρκεια του ιωδίου, η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο, η θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού ή ορισμένα φάρμακα, τα σημάδια της ανεπάρκειας των θυρεοειδικών ορμονών είναι παρόμοια.

Όταν o θυρεοειδής υπολειτουργεί, η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται.
Σε προχωρημένες περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού, το δέρμα, στην πραγματικότητα, μπορεί να λάβει το ένα τέταρτο έως το ένα πέμπτο παροχής του αίματος από ό,τι σε καταστάσεις κανονικής παροχής.

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν σε μια επίσκεψη στο γιατρό και στη διάγνωση μιας νόσου του θυρεοειδούς:

Δείτε και Τα ύπουλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού 

Η εξέταση του δέρματος σε περίπτωση υποθυρεοειδισμού μπορεί να αποκαλύψει ακόμη:

  • Οίδημα (πρήξιμο) στο πρόσωπο, ιδιαίτερα στα βλέφαρα
  • Παχύ δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών με ωχρή ή κιτρινωπή εμφάνιση
  • Αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια, τη μασχάλη και το ηβικό τρίχωμα
  • Λεύκη 

Δείτε και 10 εκπληκτικές τροφές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού 

Η θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο, μια αυτοάνοση αιτία υποθυρεοειδισμού, σχετίζεται με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της λεύκης, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό περιοχών του δέρματος λόγω τοπικής αυτοάνοσης καταστροφής των μελανινοκυττάρων καθώς και της γυροειδούς αλωπεκίας, στην οποία παρατηρείται εστιακή τριχόπτωση.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο-Hashimoto: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση 

Με την υποκατάσταση των ορμονών του θυρεοειδούς, τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού σταδιακά υποχωρούν. Μερικοί ασθενείς, ωστόσο, μπορεί να συνεχίσουν να έχουν ήπια ξηρό δέρμα ακόμη και όταν οι εξετάσεις αίματος δείχνουν ότι τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών τους είναι στα φυσιολογικά όρια.

Γιατί οι εξετάσεις του θυρεοειδούς δεν λειτουργούν~Ο ρόλος του στομαχικού οξέος 

Η υποκατάσταση των ορμονών του θυρεοειδούς και η επίτευξη φυσιολογικών τιμών θα πρέπει να γίνεται σταδιακά για να αποφευχθούν οι επιπλοκές της θεραπείας, όπως οι εξάψεις, η εφίδρωση και παραδόξως, η περαιτέρω απώλεια μαλλιών.

Οι αντιδράσεις υπερευαισθησίας στη θυροξίνη είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν και την εμφάνιση αλλεργικού εξανθήματος στο δέρμα.

Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο; 

Ο υπερθυρεοειδισμός και το δέρμα

Η περίσσεια των ορμονών του θυρεοειδούς, που παρατηρείται στον υπερθυρεοειδισμό, οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού, του ρυθμού που πραγματοποιούνται οι βασικές μεταβολικές λειτουργίες στο σώμα.

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει ο υπερθυρεοειδισμός στο δέρμα είναι:

  • Δυσανεξία στη ζέστη, συχνά οι ασθενείς νιώθουν την ανάγκη να φορούν λιγότερα ρούχα από ό, τι στο παρελθόν
  • Αυξημένη εφίδρωση και ζεστό, υγρό δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα στις πτυχώσεις του δέρματος
  • Αυξημένη τριχόπτωση

Υπερθυρεοειδισμός, αιτίες, συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται 

Η νόσος του Graves είναι ο αυτοάνοσος υπεθυρεοειδισμός που συχνά συνοδεύεται από εξόφθαλμο. Περίπου 2% των ασθενών με νόσο του Graves μπορεί να αναπτύξει το λεγόμενο προκνημιαίο μυξοίδημα. Αυτό προκύπτει συνήθως σε θέσεις προηγούμενου τραυματισμού.

Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες και πιο συχνά σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών. Όπως και η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, η νόσος του Graves συνδέεται με τη λεύκη και τη γυροειδή αλωπεκία.

Θυρεοειδής και Νόσος του Graves: Συμπτώματα και αντιμετώπιση 

Η θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού επιτυγχάνεται με θυρεοστατικά φάρμακα, όπως η καρβιμαζόλη και η προπυλθειουρακίλη. Αυτά περιστασιακά μπορεί να προκαλέσουν δερματικό εξάνθημα, που συνήθως είναι ήπιο.

Σπάνια, μπορεί να προκύψει και αγγειίτιδα από υπερευαισθησία, η οποία μπορεί να εμφανιστεί στα πόδια. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ακολουθεί διακοπή της θεραπείας.

Οι νόσοι του θυροειδούς δεν είναι τόσο σπάνιες αλλά ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιμετωπίσιμες. Μην αγνοείτε τα συμπτώματα, ίσως το δέρμα σας να προσπαθεί να σας “μιλήσει”…

Δέρμα: Για ποιές ασθένειες μας προειδοποιεί; 

Πηγή: hashimoto.gr  Πότε ο θυρεοειδής μπορεί να βλάψει το δέρμα

~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Τι μπορεί να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και κατά συνέπεια όσων εξαρτώνται από αυτήν;

Να προσθέσετε τα προσαρμογόνα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν, όπως το maca, το οποίο μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Maca είναι η ικανότητα να υποστηρίζει το ενδοκρινικό σύστημα. 

Από μόνο του δεν περιέχει ορμόνες ούτε αλλάζει τα επίπεδα ορμονών στο αίμα όταν το πάρετε. Αντιθέτως συμβάλλει στην αποκατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος μέσω του υποθαλάμου / υπόφυσης άξονα βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου, της υπόφυσης και των επινεφριδίων.

Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία των ορμονών και την ομαλή έκκρισή τους στο σώμα. Με απλά λόγια εξασφαλίζει τη σωστή «ενδοεπικοινωνία» μεταξύ των ενδοκρινικών οργάνων.

Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο.

Άλλα προσαρμογόνα, που βοηθούν είναι τα 

Ενώ ΌΛΑ τα αμινοξέα (για την παραγωγή γλουταθειόνης), ΌΛΕΣ τις βιταμίνες και ΌΛΑ τα μέταλλα/ιχνοστοιχεία ώστε να τελούνται ΌΛΕΣ οι απαραίτητες συνέργειες από το σώμα μας, μας τα παρέχει ΈΝΑ ΜΌΝΟ ΦΥΣΙΚΌ συμπλήρωμα, τα φύκια A.F.A ή Blue Green Algae.

και τέλος τα ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ εκτός από την συμβολή τους στη  καλή λειτουργία, βοηθούν στην μείωση της ορμόνης που απελευθερώνεται λόγω ψυχολογικού στρες

Όλα τα παραπάνω, διατίθενται από την σελίδα ως συμπληρώματα διατροφής (ποτέ χύμα, ποτέ σε υγρή μορφή-πάντα και μόνον σε κάψουλα), εξαιρετικής ποιότητας, 100% οργανικά, για όσους ενδιαφέρονται.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Ορμόνες: Πως επηρεάζουν το δέρμα ανάλογα με την ηλικία 

και Ο Θυρεοειδής οι Λειτουργίες και οι Παθήσεις του  

14 Σημάδια-Καμπανάκια Δυσλειτουργίας του Θυρεοειδούς και Αντιμετώπιση   

Θυρεοειδής: Βασικές γνώσεις για να Προστατεύσετε τη Λειτουργία του 

Όσοι έχουν Θυρεοειδίτιδα Hashimoto έχουν Θρεπτικές Ελλείψεις που Αγνοούν 

Δώστε ώθηση στον θυρεοειδή σας με διατροφή

Ποιά η σχέση εντέρου και θυρεοειδούς αδένα;  

και Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Ποιά διατροφή συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία;

Ποιες ασθένειες συνδέονται με ορμονικές διαταραχές. Τι μπορούμε να κάνουμε 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια