MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΙατρικό ΚατεστημένοΘυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;

Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;

Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;
φώτο Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;

Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;

ΜΕΡΟΣ 2 – Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ – μαθησιακές δυσκολίες και επιδόσεις στο σχολείο – Γιατί οι γυναίκες στην Κύπρο έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ προβλημάτων θυρεοειδούς

Για να δείτε το πρώτο μέρος, πατήστε εδώ!
—————————————-
4η σε Καρκίνο θυρεοειδούς η Κύπρος με αλματώδη αύξηση στις γυναίκες – Επιβεβαιώθηκαν τα χαμηλά επίπεδα ιωδίου στους Κυπρίους.
—————————————-

Ο θυρεοειδής αδένας δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά σε περιβάλλον έλλειψης ιωδίου.

Μία από τις συνέπειες της έλλειψης ιωδίου είναι η βρογχοκήλη-goiter (το πρήξιμο του θυρεοειδούς). Ίσως πάνω από εκατό χρόνια πριν, αποδείχθηκε ότι το goiter μπορεί να αποφευχθεί και συχνά να αντιστραφεί με ιώδιο.

Εκτός από το goiter, η έλλειψη ιωδίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις θυρεοειδούς συμπεριλαμβανομένου του υποθυρεοειδισμού, των αυτοάνοσων του θυρεοειδούς όπως το Hashimoto και καρκίνο του εν λόγω αδένα. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με έλλειψη ιωδίου έχουν αυξημένα θυρεοειδικά αντισώματα.

Εσείς αναγνωρίζετε τα συμπτώματα της ανεπάρκειας ιωδίου; 

———————————-

Η σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων ιωδίου και του υποθυρεοειδισμού.

Οι Τ4 και Τ3 είναι οι πιο κοινές ορμόνες θυρεοειδούς που παράγονται. Το ‘4’ στην Τ4 και το ‘3’ στην Τ3 αναφέρονται στον αριθμό των ατόμων ιωδίου.

– Το αποτέλεσμα της έλλειψης ιωδίου είναι σοβαρό για την υγεία. Μπορεί να περιλαμβάνει μη επαρκές λειτουργία θυρεοειδή, goiter, αυτοάνοσα προβλήματα και αυξημένο κίνδυνο θυρεοειδικού καρκίνου.

– Η θυρεοειδική ορμόνη είναι απαραίτητη για την κανονική ανάπτυξη του εγκεφάλου του νεογνού. Δεδομένου ότι το ιώδιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης, σε κατάσταση έλλειψης ιωδίου, μπορεί να προδιαθέσει το νεογνό για κακή ανάπτυξη του εγκεφάλου.

ΠΑΙΔΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

– Στα παιδιά, η έλλειψη ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε

  • διανοητική καθυστέρηση,
  • goiter,
  • μειωμένο IQ,
  • διαταραχή υπερκινητικότητας και έλλειψης προσοχής (ADHD) και
  • αυτισμό.

Επιπλέον, η ανεπάρκεια του εμβρυϊκού ιωδίου συσχετίζεται με αυξημένους ρυθμούς προγεννητικής θνησιμότητας, άμβλωση και γενετικές ανωμαλίες.

– Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η έλλειψη ιωδίου είναι ο σημαντικότερος λόγος διανοητικής καθυστέρησης.

– Έρευνες έχουν διαπιστώσει σχεδόν 50% αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας εξαιτίας ανεπάρκειας ιωδίου. Όταν η έλλειψη ιωδίου διορθωθεί, η νεογνική θνησιμότητα έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται κατά περισσότερο από 50%

– Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που ζουν σε περιοχές με ανεπάρκεια ιωδίου έχουν χαμηλότερα ποσοστά IQ σε σύγκριση με τα παιδιά που ζουν σε περιοχές χωρίς ελλείψεις ιωδίου.

Μια μεγάλη ανάλυση που συγκρίνει τα παιδιά που ζουν σε περιοχές με επαρκή επίπεδα ιωδίου σε σύγκριση με περιοχές με έλλειψη ιωδίου, έδειξε μια διαφορά 13,5 μονάδων στο IQ!

Η έλλειψη ιωδίου είναι μεταφερόμενη από την μάνα στο μωρό.

Και ενώ οι ‘επιστήμονες’ ψάχνουν να βρουν τους λόγους που τα παιδιά μας έχουν πιάσει πάτο στην εκπαίδευση, η εξήγηση είναι πολύ απλή…

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η έλλειψη ιωδίου (και όχι το εκπαιδευτικό σύστημα – είναι όμως και η έκθεση σε κινητά-τάπλετς). Η έρευνα για το θέμα είναι ξεκάθαρη και κατανοητή. Επίσης τα παιδιά μας είναι τα πιο παχύσαρκα στην Ε.Ε. – ΚΑΙ αυτό εξηγείται από την τεράστια έλλειψη ιωδίου που έχουμε. – Κάποτε θα το καταλάβουν και οι ‘επιστήμονες’!

Τροφές με ιώδιο: Για ποιο λόγο τις χρειαζόμαστε 
———————————-

Το ιώδιο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της φυσιολογικής αρχιτεκτονικής των αδένων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς, των ωοθηκών, της μήτρας, του μαστού και του προστάτη.

Όταν τα κύτταρα του αδενικού ιστού φέρουν ιώδιο, ο ιστός διατηρεί μια κανονική δομή. Όταν το ιώδιο είναι ανεπαρκές, η αρχιτεκτονική του αδενικού ιστού διακόπτεται και ο ιστός γίνεται κυστικός (κύστες) και δεν μπορεί να κάνει τις εκκρίσεις.

Η ανεπάρκεια ιωδίου συνδέεται με ινοκυστικούς μαστούς (fibrocystic breasts), που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ή να προληφθεί με ιώδιο. Η ινομυστατική νόσος του μαστού πλήττει τουλάχιστον το 50% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Εάν η ανεπάρκεια ιωδίου συνεχίσει να υφίσταται, οι κύστες γίνονται οζώδεις – δηλαδή, γίνονται πιο σκληρές όταν τις ψηλαφήσετε. Εάν η ανεπάρκεια ιωδίου συνεχίσει, τα οζίδια αρχίζουν να αλλάζουν την ιστολογική τους δομή και γίνονται υπερπλαστικά

Υπερπλασία ουσιαστικά σημαίνει ‘υπέρ-κατασκευή’. Στην υπερπλαστική κατάσταση, τα κύτταρα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Τελικά, αν η έλλειψη ιωδίου δεν διορθωθεί, το τελικό στάδιο της συνεχούς υπερπλασίας μπορεί να είναι καρκίνος.

Πως να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού 
—————————————

ΚΥΠΡΟΣ – ΙΩΔΙΟ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στην Κύπρο ο καρκίνος του θυρεοειδούς παρουσιάζει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο πληθυσμό κατατάσσοντας τη χώρα στην 4η θέση της Ευρώπης με τα ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ νέα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς. – πάμε για πρωτεία εδώ τα καταφέραμε πάλι με την ευγενή συνεισφορά των ‘επιστημόνων’ μας! –

Στην Κύπρο τα επίπεδα ιωδίου είναι χαμηλότερα και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από τα όρια που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως φυσιολογικά. Για πρώτη φορά ερευνήθηκαν τα επίπεδα ιωδίου των Κυπρίων.

Δείτε το άρθρο του sigmalive για το θέμα: https://www.sigmalive.com/lifestyle/health/280592/4i-stin-europi-se-karkino-tou-thyreoeidous-i-kypros

Γιατί όμως οι γυναίκες έχουν περισσότερο πρόβλημα από τους άντρες με τον θυρεοειδή; – Για τον πολύ απλό λόγο ότι οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο ιώδιο για τους μαστούς και τις ωοθήκες. ;) – (υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός λόγος που είναι οι καισαρικές τομές-δεν θα επεξηγηθεί εδώ)
——————————–

Οι “επιστήμονες” δημιούργησαν την έλλειψη ιωδίου στην Κύπρο –

Πριν χρόνια, το ιώδιο βρισκόταν σαν πρόσθετο στο ψωμί και αντικαταστάθηκε από το βρώμιο (bromine)… διότι είμαστε έξυπνοι και ‘επιστήμονες’. Το βρώμιο όπως και το χλώριο και κυρίως το ΦΘΟΡΙΟ (halogens), εκτοπίζουν το ιώδιο εξαιτίας του μοριακού βάρους (το ιώδιο είναι το πιο βαρύ).

Ειδικά το φθόριο που βρίσκεται στην οδοντόπαστα κάνει μεγάλη ζημιά…άρα αντικαταστήστε την οδοντόπαστα σας με μη-φθοριούχα από το βιολογικό κατάστημα.

Φθόριο: Επηρεάζει αρνητικά, γαστρεντερικό και ενδοκρινικό σύστημα, ένζυμα και επίφυση 

Επίσης βάλτε φίλτρο νερού. Το νερό μας είναι γεμάτο χλώριο.

Πριν 3-4 χρόνια γίνονταν συζητήσεις με το Ισραήλ για αντικατάσταση της χλωρίνης στο νερό με Chlorine Dioxide που δεν είναι τοξικό και δεν δημιουργεί αυτά τα προβλήματα. Δεν το κάναμε….ήταν ακριβό. Αν το αντικαθιστούσαμε θα είχαμε πολύ καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού (ρουφάμε μνημόνια)

Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων 

—————————-

Standard Medical Care – Όταν επισκεφτείτε τον ενδοκρινολόγο σας. –

Όταν κάποιος έχει προβλήματα θυρεοειδή τον αναλαμβάνει ο γιατρός-ενδοκρινολόγος. Βασικά ο ενδοκρινολόγος κάνει το έξης:

Δίνει θυροξίνη και σας λέει να πάτε ξανά σε 3 μήνες. Στους 3 μήνες βλέπει ο γιατρός τα αποτελέσματα και σας ρυθμίζει την ποσότητα του φαρμάκου-θυροξίνης μέχρι να βρει την ιδεατή δόση. Αυτό κάνει στην ουσία ένας ενδοκρινολόγος και τίποτα άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι, να σαπίζει ο θυρεοειδής, να δημιουργούνται προβλήματα στο χρόνο, μέχρι να σας πει τώρα έχετε καρκίνο θυρεοειδούς και πρέπει να τον αφαιρέσετε.

Μπορεί και να σας κάνει και ultrasound. Αν ο εδοκρινολόγος βρει κάτι στο θυρεοειδή, σας λέει θα το παρακολουθούμε. Το παρακολουθεί μέχρι να επιδεινωθεί και να σας αφαιρέσει το θυρεοειδή – ό,τι να ναι δηλαδή….δεν κάνει τίποτα ο ενδοκρινολόγος σήμερα. Απλά πουλά φάρμακα. Standard Medical Care του 21ου αιώνα!

Τα περισσότερα προβλήματα του θυρεοειδή μπορούν να αποτραπούν και πολλές φορές να διορθωθούν.

Πριν πολλά χρόνια και μέχρι το 1960-1970 ο ενδοκρινολόγος προσπαθούσε να διορθώσει τον θυρεοειδή χρησιμοποιώντας ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο.

Ποιος ο ρόλος Τυροσίνης, Ιωδίου, Πεψίνης στην υγεία του Θυρεοειδούς 

Περί το 1960 – 1970 εμφανίστηκε η συνθετική θυροξίνη. Μέσα σε ένα βράδυ άλλαξε όλη η ύλη των πανεπιστημίων-ενδοκρινολογίας και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις-πωλήσεις των ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

Από τότε, αντί ο γιατρός να προσπαθεί να διορθώσει αρχικά τον θυρεοειδή δίνοντας του αυτά που χρειάζεται, απλά σας πουλά θυροξίνη-φάρμακο. Αν μιλήσετε με ενδοκρινολόγο ηλικίας (ας πούμε 80), τα γνωρίζει αυτά.

Ο ενδοκρινολόγος δεν φταίει.

Απλά κάνει αυτό που του επιβάλει το ιατρικό κατεστημένο σαν STANDARD MEDICAL CARE και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο γιατρός. Ούτε και ξέρει. Μόνον οι φυσικοπαθητικοί γνωρίζουν αυτά τα πράγματα και όχι όλοι. Δύσκολο να το κατανοήσετε αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα:

Η πιο κάτω μελέτη μας δείχνει ότι απλά να παίρνετε συμπλήρωμα σεληνίου, τα αντισώματα του θυρεοειδή (TPO) μειώνονται 40% σε σύγκριση με 10% αύξηση σε αυτούς που δεν έπαιρναν σελήνιο (placebo group).

50% ΜΕΙΩΣΗ TPO αντισώματα απλά με σελήνιο!

Χωρίς σελήνιο ΔΕΝ ενεργοποιούνται οι θυρεοειδικές ορμόνες 

Διερωτώμαι ποιος ενδοκρινολόγος έχει πει σε οποιονδήποτε ασθενή με θυρεοειδή να πάρει σελήνιο. ΚΑΝΕΙΣ ή ελάχιστοι μόνον τα τελευταία 1-2 χρόνια! – ό,τι να ναι φίλοι μου και δεν στοιχίζει και τίποτα – Money Vs Science

Δείτε τη μελέτη – Selenium supplementation in patients with autoimmune thyroiditis decreases thyroid peroxidase antibodies concentrations.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11932302

Χαράλαμπος Βιολάρης – WAKEUPCyprus Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Η ρίζα Maca είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Είναι ένα Περουβιανό βότανο πλούσιο σε αμινοξέα, φυτοχημικές ενώσεις, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι προσαρμογόνο. Πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλει στη ρύθμιση συνολικά του οργανισμού, ανεξαρτήτως προφίλ. Maca: Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις 

Η Μάκα, περιέχει ΚΑΙ τυροσίνη ΚΑΙ σελήνιο ΚΑΙ μικρή ποσότητα ιωδίου, αλλά το βασικό της πλεονεκτήματα είναι η ικανότητα να υποστηρίζει το ενδοκρινικό σύστημα. Και εάν προσέξετε λίγο την φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, όπου αναγράφονται τα απαραίτητα θρεπτικά (και όχι μόνον) στοιχεία για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, θα διαπιστώσετε πως η μάκα τα εμπεριέχει ΌΛΑ!

Από μόνο του δε περιέχει ορμόνες ούτε αλλάζει τα επίπεδα ορμονών στο αίμα όταν το πάρετε. Αντιθέτως συμβάλλει στην αποκατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος μέσω του υποθαλάμου / υπόφυσης άξονα βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου, της υπόφυσης και των επινεφριδίων.

Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία των ορμονών και την ομαλή έκκρισή τους στο σώμα. Με απλά λόγια εξασφαλίζει τη σωστή «ενδοεπικοινωνία» μεταξύ των ενδοκρινικών οργάνων.

Διατίθεται λοιπόν ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΜΑς Η καταπληκτική στις ιδιότητες ρίζα, ως βιολογικό, συμπλήρωμα διατροφής (σε κάψουλα)

όΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΣΤΕ Για ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΕς, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη Θυρεοειδής, Ιώδιο και ορμόνες 

Ο θυρεοειδής αδένας και η σχέση του με τη διατροφή 

Ιώδιο: Πόσο χρειάζομαι, Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις και Αλληλεπιδράσεις 

Γιατί οι εξετάσεις του θυρεοειδούς δεν λειτουργούν~Ο ρόλος του στομαχικού οξέος

Μπορεί το φθόριο να προκαλεί υποθυρεοειδισμό; 

Γιατί έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καρκίνου του θυρεοειδούς; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια