MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΠαγκάσιους: Το υποβαθμισμένο ψάρι κακής ποιότητας που ταΐζουν τα παιδιά μας στους...

Παγκάσιους: Το υποβαθμισμένο ψάρι κακής ποιότητας που ταΐζουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς

Παγκάσιους: Το υποβαθμισμένο ψάρι κακής ποιότητας που ταΐζουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς
Image by eatde from Pixabay Παγκάσιους: Το υποβαθμισμένο ψάρι κακής ποιότητας που ταΐζουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς

Παγκάσιους: Το υποβαθμισμένο ψάρι κακής ποιότητας που ταΐζουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς

Γράφει ο ιχθυολόγος Λοβερδος Στελακατος Χρηστος,

Πως είναι δυνατόν να ζούμε σε έναν τόπο με τόσα είδη ψαριών που βρέχεται παντού από θάλασσα και να ταΐζουμε σε ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ τα παιδιά μας με ψάρι ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ ιχθυοκαλλιέργειας ή μη από πολυεθνικές στο Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές.

Ένα ψάρι φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και βαρέων μετάλλων.
Ένα ψάρι χωρίς διατροφική αξία μόνο και μόνο γιατί εξυπηρετεί συμφέροντα πολυεθνικών και είναι φτηνό.

Βιομηχανία τροφίμων: Λόμπι πολυεθνικών αποφασίζει τι θα τρως 

Για όσους τρώνε ΨΆΡΙ ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ Pangasius από την ΑΣΊΑ από μεγαλεμπόρους ψαριών στον ΕΛΛΑΔΙΚΌ ΧΏΡΟ κυρίως φιλέτο.

Το ψάρι Παγκάσιους από το Βιετνάμ, είναι ένα από τα πιο καταναλώσιμα ψάρια στον κόσμο για το χαμηλό κόστος, την ήπια γεύση και την εμφάνιση φιλέτου χωρίς δέρμα ή αγκάθια. Ζητείται ιδιαίτερα στα κυλικεία των σχολείων και στα κέντρα ανώτερης ηλικίας.

Αλλά η τοξικολογική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα Ισπανών επιστημόνων δείχνει τώρα ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο σε ορισμένα δείγματα υπερβαίνει κάθε όριο, επομένως συνιστάται η κατανάλωση άλλων ψαριών στον παιδικό πληθυσμό.

Υδράργυρος στα τρόφιμα: Πόσο επικίνδυνος είναι για την υγεία 

Αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε υδράργυρο (Pangasius hypophtha. Με βάση τα αποτελέσματα που ελήφθησαν σε μελέτες για το Παγκάσιους, είναι απαραίτητος ένας εξαντλητικός έλεγχος της περιεκτικότητας σε υδράργυρο σε αυτό το είδος ψαριού. Επιπλέον, θα θεσπιστεί περιορισμός κατανάλωσης για τα παιδιά.

-Στο Βιετνάμ, που όπως αναφέραμε είναι βασική εξαγωγός χώρα του είδους αυτού, η αξία των εξαγωγών Πανγκάσιους, αν και προβλέπεται να ακολουθήσει πτωτική τάση, αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Το ψάρι εκτρέφεται στις λιμνοθάλασσες της χώρας, οι οποίες, παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόσει νόμους που θα αναστείλουν την ρύπανσή τους, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα μολυσμένες.

Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από την ρύπανση των υδάτων 

Βασική αιτία μόλυνσης των υδάτων είναι η βιομηχανοποίηση της χώρας. Σύμφωνα με το UKEssays η επιμόλυνση των υδάτων του Βιετνάμ με κυάνιο είναι κατά 85 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, ενώ το υδρόθειο και η αμμωνία βρίσκονται σε ποσότητες 4,2 και 84, αντίστοιχα, μεγαλύτερες από το όριο ασφαλείας.

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ υφίστανται όρια ασφαλείας όταν περιβαλλόμαστε από σωρεία χημικών (το καθένα εντός ορίων μεν, αλλά συσσωρεύονται όλα μαζί δε!): Βλαβερή η έκθεση σε τοξικές ουσίες, έστω και αν αυτές βρίσκονται σε επιτρεπόμενα όρια 

Επίσης, εκτός από τα βιομηχανικά απόβλητα, δύο ακόμη βασικοί παράγοντες μόλυνσης είναι τα χρησιμοποιούμενα λιπάσματα, αλλά και οι παράνομες εξαγωγές πετρελαίου.

Μια δραματική περίπτωση των επιπτώσεων της θαλάσσιας μόλυνσης στο Βιετνάμ είναι η μετονομασία ενός χωριού με το αρχικό όνομα Tu Lac σε Tu Tiet, που σημαίνει “Όλοι Νεκροί”, καθώς τα κρούσματα θανατηφόρου καρκίνου είναι αμέτρητα την τελευταία δεκαετία.

Στις τοπικές κοινωνίες χρησιμοποιείται ο όρος “κοινότητες του καρκίνου”, προκειμένου να περιγράψει τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ανόι, την πρωτεύουσα της χώρας, τα βιομηχανικά και οικιακά απόβλητα που απορρίπτονται στην θάλασσα και τις λιμνοθάλασσες αγγίζει τα 400.000 m2 την ημέρα.

Εξάλλου η ίδια η καλλιέργεια των Πανγκάσιους δημιουργεί συνθήκες μόλυνσης στα νερά.

Το ψάρι (Pangasius Fillets) πωλείται με τη μορφή κατεψυγμένων φιλέτων σε όλη την Ευρώπη σε πολύ φτηνή τιμή, για αυτό και είναι τόσο δημοφιλές. Ωστόσο, αυτό το ψάρι από το Βιετνάμ είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας!

Τα ψάρια (Pangasius Fillets) καλλιεργούνται κοντά στον ποταμό Μεκόνγκ στο Βιετνάμ, έναν από τους πιο μολυσμένους ποταμούς στον κόσμο. Το ψάρι καλλιεργείται σε δεξαμενές λυμάτων που περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξινών και βακτηρίων που καταλήγουν στο κρέας.

Εκτός αυτού, το κρέας έχει βρεθεί ότι περιέχει βαρέα μέταλλα, χλωρικά, ισομερή, εξαχλωροβενζόλιο και άλλες επιβλαβείς ενώσεις. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή των ψαριών Basa λόγω των υψηλών επιπέδων προσμείξεων στο κρέας, καθώς και λόγω της υποψίας ότι περιέχει αντιβιοτικά. 

Βαρέα μέταλλα: Η αποφυγή έκθεσης είναι αδύνατη-Τι μπορούμε να κάνουμε 

Τα ψάρια (Pangasius Fillets) είναι πολύ ανθυγιεινά και τρέφονται με απορρίμματα που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Στη φύση, τα ψάρια μεγαλώνουν 4 φορές πιο γρήγορα, αλλά τα ψάρια που πωλούνται στις αγορές μας εγχέονται αντιβιοτικά και ορμόνες που υποτίθεται ότι κάνουν τα ψάρια μεγαλύτερα.

Πρύτανης Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει: Τρώμε ψάρια ιχθυοτροφείων γεμάτα αντιβιοτικά και ψυχοφάρμακα 

Το κρέας βρέθηκε να περιέχει ορμόνες που επιταχύνουν την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των ψαριών και στη συνέχεια πωλείται σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες που δεν έχουν σημασία για την ανθρώπινη υγεία.

Το ψάρι πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή που προσελκύει τα σούπερ μάρκετ και τους πελάτες τους να τα αγοράσουν, χωρίς να γνωρίζουν τη χαμηλή ποιότητα του κρέατος.

Τεχνίτες οικονομικές κρίσεις της ΕΛΙΤ των πολυεθνικών εταιριών πάνω στα κεφάλια των λαών για να τρέφονται με τα χαμηλής ποιότητας επιτρεπτών ορίων καρκίνου προϊόντα τους. 

Διαβάστε ακόμη: 9 ψάρια που καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε  

Λέον Μάρσαλ: Επιτακτική ανάγκη η εκτροφή ζώων χωρίς αντιβιοτικά 

Σταματήστε να παίρνετε ψάρια καθαρισμένα ή φιλέτα~Δεν έχετε ιδέα τι τρώτε     

Απάτες στην αγορά θαλασσινών και ψαριών σε παγκόσμια κλίμακα   

Χρ.Στελακάτος-Ιχθυολόγος: Τρώτε ψάρια ιχθυοτροφείων γεμάτα καρκινογόνα φορμόλη και φάρμακα 

Ροδέλες καλαμαριού από… μείγμα υπολειμμάτων θράψαλου, ψαριών και άλλες ουσίες 

Δεν καταναλώνουμε ψάρια, όστρακα, μαλάκια και καρκινοειδή από ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ 

Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως   

Σημαντικό~Μάθε να αναγνωρίζεις που αλιεύθηκαν τα ψάρια που αγοράζεις 

και Καρτέλ 10 πολυεθνικών γιγάντων ελέγχει ΌΛΑ τα τρόφιμα της αγοράς 

και Ανθυγιεινά ειδικά για παιδιά πάνω από τα μισά τρόφιμα του εμπορίου  

Πόσο απέχουμε σήμερα από την υγιεινή διατροφή; 

Μολυσμένα γάλατα και θρεπτικά φτωχά τρόφιμα, τι παιδιά μεγαλώνουμε;  

Σώστε τα Παιδιά σας~5 τρόποι μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης  

Πως να μεγαλώσεις υγιεινά ένα παιδί, σε έναν ανθυγιεινό κόσμο 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια