MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΚοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως

Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως

Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως
Image by Shutterbug75 from Pixabay Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως

Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως

Γράφει ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος, ιχθυολόγος  

Κοκαΐνη, αμφεταμίνη, αναλγητικά, ψυχοφάρμακα, εντομοκτόνα, τοξικές ουσίες στα ψάρια που τρως συνάνθρωπε. Διαβάστε.

Η Παράξενη Συμπεριφορά Σολομών σε Ιχθυοτροφείο Πιθανώς Οφείλεται στην Κοκαΐνη σε σολομούς ιχθυοκαλλιέργειας στη Γερμανία. (Πριν λίγο καιρό)

Σύμφωνα με την έκθεση, ερευνητές πήραν δείγμα νερού από τα ρυάκια που τροφοδοτούσαν τις δεξαμενές ψαριών και το ανέλυσαν, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης υψηλής ακρίβειας.

Βρήκαν έναν αριθμό διαφορετικών ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, φυτοφαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων, όλα σε χαμηλές ποσότητες χωρίς «καμία σαφή ένδειξη ότι η συμπεριφορά του σολομού θα μπορούσε να προέλθει από αυτά».

Στη συνέχεια, ανίχνευσαν «δύο εμφανείς ουσίες» σε ένα από τα ρεύματα:

  • την κοκαΐνη και
  • το προϊόν χημικής αποικοδόμησης της βενζοϋλογονίνης.

Ο γερμανικός σολομός δεν είναι το μόνο ψάρι που έχει εκτεθεί σε «ανεβαστικά» ναρκωτικά.

Δείτε και Προσοχή: Σολομοί ιχθυοτροφείων από τις πιο τοξικές τροφές στον κόσμο 

Πολλές έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις επιδράσεις των ψυχαγωγικών ναρκωτικών που βρίσκονται στα νερά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και αλλού.

Ερευνητές στην Τσεχία, ακόμα και πρόσφατα, προκάλεσαν σκόπιμο εθισμό της πέστροφας στη μεθαμφεταμίνη, με τη χρήση τυπικών επιπέδων της ουσίας, για να δείξουν τις αρνητικές επιπτώσεις και διαπίστωσαν ότι τα ψάρια ενδέχεται να εμφανίσουν συμπτώματα στέρησης μετά την τοποθέτησή τους σε περιβάλλον χωρίς meth.

-το 2020 στην Ελλάδα ο Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθυντής του Τμήματος Χημείας και των Εργαστηρίων Ελέγχου Προστασίας και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος προειδοποιεί:

Kαταναλώνουμε ψάρια με… αναλγητικά και ψυχοφάρμακα.

Σε σύνολο 600 δειγμάτων που ελήφθησαν σε διαφορετικά σημεία, εντοπίστηκε η ύπαρξη φυτοφαρμάκων και άλλων φυτοπροστατευτικών ουσιών – ρυπαντών. Σε ποσοστό 67% των δειγμάτων που ελήφθησαν, εντοπίστηκαν χημικές ενώσεις πάνω από μια ενώ σε κάποιο πιο περιορισμένο αριθμό δειγμάτων υπήρχαν από 5-10 από τις ερευνώμενες ενώσεις – ρύποι.

Μεγάλες συγκεντρώσεις φαρμακευτικών ουσιών που περιέχονται σε ψυχιατρικά φάρμακα, αντιβιοτικά και κυρίως αναλγητικά, δείγμα της εντατικής χρήσης αλλά και άλλων πηγών μόλυνσης όπως τα απόβλητα νοσοκομείων. Οι φαρμακευτικές χημικές ενώσεις, σε μεγάλο επίσης ποσοστό όπως τα φυτοφάρμακα, συνυπάρχουν στα ίδια δείγματα που ερευνήθηκαν.

Υψηλές συγκεντρώσεις ψυχιατρικών ουσιών εντοπίστηκαν στις εκβολές των ποταμών Λούρου και Αράχθου που αποτελούν ένα ενιαίο οικοσύστημα (κύκλο ζωής στη φύση) για τους υδρόβιους οργανισμούς.

«Σε ιζήματα στις εκβολές υπάρχουν οργανισμοί θαλάσσιοι που ζουν αποκλειστικά εκεί» υπενθύμισε στο κοινό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προβαίνοντας στην εκτίμηση πως «πλέον οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η επιβάρυνση είναι ίδια για τα ανθρωποφάρμακα, με τα φυτοφάρμακα!»

Όπως ανέφερε, στα δείγματα που ελήφθησαν και εξετάστηκαν, εντοπίζονται ακόμη και σήμερα αγροτικά προϊόντα επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα, τα οποία είναι απαγορευμένα εδώ και χρόνια.

Πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ για τα Φυτοφάρμακα: Η πικρή αλήθεια 

– Το 2019 έρευνα από το King’s College. (δες https://www.lifo.gr/now/world/yperdiegersi-sta-helia-toy-tamesi-prokalei-i-kokaini-poy-katanalonoyn-oi-londrezoi)

Υπερδιέγερση στα χέλια του Τάμεση προκαλεί η κοκαΐνη που καταναλώνουν οι Λονδρέζοι.
Υπερδιέγερση προκαλεί στα χέλια του Τάμεση η υψηλή συγκέντρωση κοκαΐνης στα υγρά απόβλητα της πόλης, σύμφωνα με επιστήμονες.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φοβούνται πως αυτό κάνει κακό στην πανίδα του ποταμιού.
«Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή αύξηση το Σαββατοκύριακο, εύρημα που δεν συμβαδίζει με αντίστοιχα άλλων πόλεων», ανέφεραν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Οι επιστήμονες που εγκατέστησαν ένα σύστημα ελέγχου κοντά στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου ανακάλυψαν πως ένα σταθερό χαμηλό επίπεδο κοκαΐνης εισέρχεται στο ποτάμι. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας ύδατος του Λονδίνου αδυνατούν να φιλτράρουν την ουσία ενώ οι βροχοπτώσεις υπερχειλίζουν τις εγκαταστάσεις φέρνοντας λύματα στο ποτάμι.

«Αυξήσεις στην καφεΐνη, την κοκαΐνη και τη βενζοϋλεκγονίνη παρατηρήθηκαν 24 ώρες μετά τις υπερχειλίσεις των υπονόμων», ανέφεραν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα ψάρια που εκτίθενται στην κοκαΐνη βρίσκονται σε υπερδιέγερση σε σχέση με αυτά που κρατούνταν σε καθαρά νερά.

Έχοντας εκθέσει ψάρια σε νερό που περιείχε μικρή ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ανακάλυψαν πως η κοκαΐνη συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία του σώματός του όπως τον εγκέφαλο και τα βράγχια. Παράλληλα παρατήρησαν πως και οι σκελετικοί μύες επηρεάζονται, με την επίδραση να διαρκεί ως και δέκα μέρες μετά την απομάκρυνση των ψαριών από τα μολυσμένα νερά.

– Στο σολομό ιχθυοκαλλιέργειας κάθε χρόνο ανιχνεύονται πάνω από 5 ειδη εντομοκτόνων που ρίχνουν στα ψάρια εκτροφής για να πολεμήσουν την θαλάσσια ψείρα που τα τσακίζει στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

– Στην Ελλάδα το 2020

Οι Έλληνες πήραν περισσότερα ναρκωτικά & αντικαταθλιπτικά στην καραντίνα- Τι «αποκαλύπτουν» τα απόβλητα Κατακόρυφη αύξηση στην χρήση αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών αλλά και ναρκωτικών ουσιών κατά την περίοδο της καραντίνας στην Ελλάδα.

Κατακόρυφη αύξηση στη χρήση αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών αλλά και ναρκωτικών ουσιών κατά την περίοδο της καραντίνας στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ανάλυση των αστικών αποβλήτων στην Ψυττάλεια.

Ο γκουρού της ψυχιατρικής, Ivor Browne, εξηγεί γιατί τα αντικαταθλιπτικά δεν λειτουργούν 

Σύμφωνα τα στοιχεία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, η χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων φαίνεται πως διπλασιάστηκε (αύξηση 176%), ενώ αύξηση 77% παρουσιάζει και αγχολυτική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Όπως αποκαλύπτουν τα δεδομένα που παραχώρησε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η χρήση κοκαΐνης αυξήθηκε κατά 67% από το 2019, συνιστώντας την μεγαλύτερη μεταβολή από το 2010 έως σήμερα.

Lockdown~Δραματική αύξηση ναρκωτικών και ψυχοφαρμάκων στα λύματα 

Θηριώδης αύξηση κατά 650% καταγράφηκε και στη χρήση της αμφεταμίνης, και 37% στην μεθαμφεταμίνη. Αντίθετα μειώθηκε η χρήση του ecstasy (ΜDMA) κατά 38%.

– Στον Πόρο στην Ελλάδα εταιρεία χρησιμοποίησε 77 τόνους φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες του Πόρου.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδίκημα δηλητηρίασης πηγών και τροφίμων, κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πόρου για κακουργηματική χρήση της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στα ιχθυοτροφία της.

Χρ.Στελακάτος-Ιχθυολόγος: Τρώτε ψάρια ιχθυοτροφείων γεμάτα καρκινογόνα φορμόλη και φάρμακα 

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, ύστερα από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου».

Ο έλεγχος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έδειξε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί «συστηματικά και εκτεταμένα» 77 τόνοι φορμόλης στις μονάδες της εταιρείας σε 2 χρόνια.
Η χρήση της συγκεκριμένης καρκινογόνου ουσίας δεν προβλέπεται στις εγκριθείσες μελέτες και αντίστοιχους περιβαλλοντικούς όρους. 

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές;   

Δείτε ακόμη: Απάτες στην αγορά θαλασσινών και ψαριών σε παγκόσμια κλίμακα 

Συμβουλή ιχθυολόγου για να ξεχωρίζεις εάν ένα Ψάρι είναι Φρέσκο 

Μολυσμένα ψάρια στο πιάτο μας. Τι να κάνουμε 

Οδηγός για τα Κυριότερα Βρώσιμα «Ελληνικά» Ψάρια 

Πως να ξεχωρίζετε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα ψάρια και συμβουλές

Δεν καταναλώνουμε ψάρια, όστρακα, μαλάκια και καρκινοειδή από ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ 

Σταματήστε να παίρνετε ψάρια καθαρισμένα ή φιλέτα~Δεν έχετε ιδέα τι τρώτε 

Τέλος, δυστυχώς το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στα ψάρια: Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα 

Βιομηχανία τροφίμων: Λόμπι πολυεθνικών αποφασίζει τι θα τρως 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια