MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΟι απαραίτητες τροφές μετά από τραυματισμό

Οι απαραίτητες τροφές μετά από τραυματισμό

Οι απαραίτητες τροφές μετά από τραυματισμό
Image by press from Pixabay Οι απαραίτητες τροφές μετά από τραυματισμό

Οι απαραίτητες τροφές μετά από τραυματισμό

Γράφει: Διάκος Θοδωρής, Συντάκτης – Δημοσιογράφος

Πώς να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανέλθει μέσω της διατροφής μετά από έναν πιθανό τραυματισμό.

Ένας τραυματισμός στο σώμα μπορεί να συμβεί από το παραμικρό. Ένα στραβοπάτημα που θα οδηγήσει σε πτώση, μια λάθος κίνηση όσο γυμναζόμαστε… Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι της ζωής και δεν μπορούμε πάντα να τους αποφύγουμε.

Πώς μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να επανέλθει; Και τι ρόλο παίζει η διατροφή;

Είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι μετά από έναν τραυματισμό, καθώς κινούμαστε λιγότερο, πρέπει και να τρώμε λιγότερο. Όμως το σώμα μας χρειάζεται από 15% μέχρι και 50% περισσότερες θερμίδες, ανάλογα με τον τύπο και την σοβαρότητα του τραυματισμού. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσέχουμε τι φαγητό τρώμε, για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τον οργανισμό μας.

Πρωτεΐνη = Η μεγαλύτερη ανάγκη

Η πρωτεΐνη είναι το κλειδί για την ίαση τραυματισμών, συνεπώς καλό θα ήταν να τρώμε περισσότερη. Χωρίστε την πρωτεΐνη που τρώτε σε ισομερείς ποσότητες μέσα στην ημέρα, ώστε να υπάρχουν πάντα αποθέματα στον οργανισμό. Περίπου 20 γρ. πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, είναι ιδανικά.

Ειδικά οι τροφές που περιέχουν λευκίνη – το αμινοξύ που βοηθά στην παραγωγή πρωτεΐνης για τους μυς – όπως τα γαλακτοκομικά, το βοδινό και τα πουλερικά, τα αυγά αλλά και τα φασόλια.

Πρωτεΐνες: Πόσο και τι ποσότητα είναι απαραίτητη ημερησίως;  

Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό, και το λαμβάνουμε από τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Βοηθά στην καλή υγεία των οστών, αλλά και σε επιπλέον διεργασίες του οργανισμού που σχετίζονται με την ίαση.

Οι 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν 

Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό, καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Συνεπώς, τα φρούτα και λαχανικά είναι αναγκαίο κομμάτι της καθημερινής διατροφής όσο αντιμετωπίζετε έναν τραυματισμό. Προσπαθήστε να τα συμπεριλαμβάνετε σε κάθε γεύμα, αλλά και κάθε σνακ.

Τέλος, αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς επιβραδύνει την ίαση και επιβαρύνει τον οργανισμό.

Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο 

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν με τον πόνο;

Ευτυχώς ναι. Ας εξηγήσουμε…

Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε και επιπλέον θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό και την καλή υγεία του εντέρου. Για το ανοσοποιητικό μας, φροντίζουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, αυτό το ιχνοστοιχείο που δεν συζητάμε συχνά αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Τον βρίσκουμε στα φασόλια, στα ρεβίθια και στο βοδινό κρέας. Το έντερό μας μπορούν να φροντίσουν τα προβιοτικά που βρίσκουμε στο γιαούρτι.

Καλή ανάρρωση!

Πηγή: www.iatronet.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Για την ενδυνάμωση και διατήρηση της καλής υγιείας των οστών και των αρθρώσεων:

ένα πραγματικά δραστικό ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ κολλαγόνο (μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών), σε συνδυασμό με χονδροϊτίνη, τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα περιπτώσεις αρθρίτιδας και όλων τον προβλημάτων στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών.

η Βιταμίνη D3 (vegan) + K2 + Εκχύλισμα φύλλων ελιάς:

Επηρεάζει όλο το σκελετικό σύστημα, όπου μπορεί να δημιουργηθεί ή να προληφθεί σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, πλατυποδία, ραχιτισμός κ.α. Xωρίς βιταμίνη D το κόκκαλο είναι πιο μαλακό και δημιουργείται πιο εύκολα δυσμορφία.

Η βιταμίνη D βοηθά ιδιαίτερα τις αρθρώσεις και σε περιπτώσεις δυσκαμψίας, πόνου ή φλεγμονής όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα. Ακόμη η μεγάλη έλλειψη οδηγεί σε οστεοπενία και οστεοπόρωση.

– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους, ενώ δυναμώνει το ανοσοποιητικό και έχει ΚΑΙ προβιοτική δράση.

– τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Εκτός της αντιφλεγμονώδους δράσης τους, συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών (ακατάλληλα σε περίπτωση αιμορραγίας).

– τα φύκια AFA, Που δύνανται να καλύψουν τις ανάγκες για θρεπτικές ουσίες, όπως για πολυφαινόλες, ψευδάργυρο, αμινοξέα (όλα βασικά και μη βασικά, σε απορροφήσιμη μορφή), ενώ αναζωογονούν την εντερική χλωρίδα!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: 12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών

Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων 

Προσοχή στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης 

Πρόσθιος χιαστός: Είναι η κόπωση αιτία τραυματισμού του; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια