MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΈλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο
φώτο Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

Μια τεραστία διαφορά μεταξύ των διάφορων κολλαγόνων σε ο,τι αφορά την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα του.
Αν και το κολλαγόνο είναι ένα από τα στοιχεία που μας κρατά σε μια γενική νεανικότητα, εντούτοις οι περισσότερες αναφορές γίνονται μόνο σε θέματα ομορφιάς. Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

Αυτό από μόνο του είναι άδικο μιας και το κολλαγόνο το χρειάζονται

Με λόγια απλά το κολλαγόνο θα βοηθήσει θεαματικά στην ίαση από

Ποιος είναι αυτός όμως που γνωρίζει επ’ ακριβώς τα ευεργετήματα του κολλαγόνου, όταν η μεγαλύτερη προώθηση του γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής;

Ως απλοϊκό παράδειγμα θα αναφέρω, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εξωτερική μας εικόνα αντικατοπτρίζει την εσωτερική.
Γερνά το δέρμα μας και κάνει ρυτίδες στο πέρασμα των χρονών μεν, αλλά το ίδιο συμβαίνει πρωτίστως με τα αγγεία μας, τα υπόλοιπα όργανα του σώματος μας, τα οστά, τους μυς και τους συνδέσμους των αρθρώσεων.

Χαρακτηριστικά: Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης 

Ε, δεν είναι άτοπο να χρησιμοποιούμε μόνο κρέμες ομορφιάς με κολλαγόνο για το πρόσωπο και να αδιαφορούμε για το υπόλοιπο 85 με 90% του σώματος μας;

Αυτό το λέω γιατί το κολλαγόνο είναι μια από τις βασικές ουσίες που μειώνεται από την μια με την πάροδο του χρόνου, ενώ από την άλλη επιτελεί το έργο της ανάπτυξης και διατήρησης της νεανικότητας.

Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι το κολλαγόνο:

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδετικούς ιστούς.

Τα θηλαστικά έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου.

Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα.

Το χαρακτηριστικό ενός τυπικού μορίου κολλαγόνου είναι η μακριά, άκαμπτη τρίκλωνη ελικοειδής μορφή του, στην οποία τρεις πεπτιδικές αλυσίδες κολλαγόνου περιελίσσονται η μια γύρω από την άλλη σε μια σχοινοειδή έλικα.

Με τη σειρά τους τα μόρια αυτά συναρμολογούνται σε πολυμερή γνωστά ως ινίδια κολλαγόνου και αυτά με τη σειρά τους σε ακόμη παχύτερες ίνες κολλαγόνου.
Άλλα μόρια κολλαγόνου βρίσκονται στην επιφάνεια των ινιδίων κολλαγόνου και διασυνδέουν τα ινίδια τόσο το ένα με το άλλο, όσο και με άλλα συστατικά του εξωκυττάριου χώρου.

Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το είδος του ιστού:

  • Στο δέρμα, τένοντες και άλλους συνδετικούς ιστούς λέγονται ινοβλάστες.
  • Στα οστά οστεοβλάστες.

Όλα τα μόρια του εξωκυττάριου στρώματος, (Μαζί και το κολλαγόνο) συντίθενται ενδοκυττάρια και απελευθερώνονται με εξωκυττάρωση.
Για να μην πολυμεριστούν μέσα στο κύτταρο, παρασκευάζεται μια πρόδρομη μορφή του κολλαγόνου, το προ-κολλαγόνο, το οποίο διαθέτει επιπρόσθετα πεπτίδια που παρεμποδίζουν τη σύνθεση ινιδίων.

Οι πρωτεϊνάσες κολλαγόνου, ένα εξωκυττάριο ένζυμο αποκόπτει αυτές τις ακραίες περιοχές και έτσι η συναρμολόγηση εκτελείται μόνο μετά την εξαγωγή των μορίων από το κύτταρο.

Στο σώμα μας υπάρχουν 28 διαφορετικά είδη κολλαγόνου.

Οι βασικοί τύποι κολλαγόνου που εντοπίζονται στο δέρμα είναι

  • ο τύπος I,
  • ο τύπος II και
  • ο τύπος III.

Το κολλαγόνο τύπου Ι απαντά στο δέρμα, στα νύχια, τα μαλλιά, τους μύες, τους τένοντες και τα οστάΣτα οστά, το κολλαγόνο ενισχύεται με ιόντα ασβεστίου ώστε να σηκώσει το βάρος του σώματος.
Το κολλαγόνο τύπου II απαντά στους χόνδρους των αρθρώσεων.

Από το κολλαγόνο επίσης παράγεται η ζωική ζελατίνη με μερική υδρόλυση.

Το Κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη η οποία αποτελεί το 45% του βάρους ενός κανονικού ανθρώπου και είναι υπεύθυνη για όλες τις βασικές δομές του σώματος, όπως τους τένοντες, την καρδιά, τα νύχια, τα μαλλιά, το δέρμα, τα ούλα, τα µάτια, τις αρθρώσεις και τα αιμοφόρα αγγεία.

Μετά την ηλικία των 30 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κατά 1 με 1,5% το χρόνο και αυτό έχει εµφανείς συνέπειες στην επιδερµίδα όπου αρχίζουν να γίνονται φανερά τα πρώτα σημάδια γήρανσης, καθώς και στα αγγεία με συνέπεια επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής µας.

Έως εδώ θεωρώ ότι έγινε κατανοητή από όλες και όλους η χρησιμότητα του κολλαγόνου για την διατήρηση της νεανικότητας αφενός και αφετέρου η αναγκαιότητα της ενίσχυσης αυτής όσο περνούν τα χρόνια ως συμπλήρωμα.

Κολλαγόνο και ενίσχυση δια μέσου διατροφής:

Ασφαλώς και υπάρχουν τροφές που υποβοηθούν την παραγωγή κολλαγόνου σε σώμα και οργανισμό όπου εμείς απλά θα πρέπει να αυξήσουμε τις ποσότητες αυτών στο καθημερινό μας τραπέζι.

Κόκκινες πιπεριές:

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου.
Μόλις ½ φλιτζάνι κόκκινων πιπεριών παρέχει το 158% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C με 95 mg ανά μερίδα.
Άλλες καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα γκρέιπ φρουτ, τα ακτινίδια, οι πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, οι φράουλες και τα πορτοκάλια.

Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C 

Ντομάτες:

Είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που βοηθά στην προστασία του κολλαγόνου από περιβαλλοντικές βλάβες.
Μία αιτία που χάνουμε το κολλαγόνο με την πάροδο των χρόνων, είναι οι βλάβες που προκαλούν οι ρύποι και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Το λυκοπένιο βοηθά στην προστασία του δέρματος και στη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου.
Εκτός από τις ντομάτες θα το βρείτε και σε άλλα κόκκινα και πορτοκαλί λαχανικά, όπως το καρπούζι και το ροζ γκρέιπφρουτ.

Λυκοπένιο: Μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με πολλά οφέλη 

Σολομός:

Τα καλά λιπαρά δεν ωφελούν μόνο την καρδιά, αλλά προστατεύουν και την επιδερμίδα από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Ειδικά ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή υγιεινών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που απομακρύνουν τον κίνδυνο φλεγμονής και εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Άλλες καλές πηγές τέτοιων λιπαρών είναι το αβοκάντο, τα καρύδια, οι σπόροι τσία, η σαρδέλα και τα ωμά αμύγδαλα.

Ω 3 λιπαρά οξέα: Ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας 

Γλυκοπατάτα:

Αρκεί η κατανάλωση μόλις μίας μεγάλης ψημένης γλυκοπατάτας, για να πάρετε την εξαπλάσια από την απαιτούμενη ημερήσια δόση βιταμίνης Α και να διατηρήσετε υγιή το δέρμα και τις αρθρώσεις σας.

Η βιταμίνη Α βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη των κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία των οργάνων του σώματος.
Εκτός από τις γλυκοπατάτες, βιταμίνη Α θα βρείτε επίσης στα καρότα, το πεπόνι, τα μάνγκο και τα βερίκοκα.

Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη της νεότητας και ποιές τροφές την περιέχουν 

Άπαχη γαλοπούλα:

Πολλά αμινοξέα εμπλέκονται στην παραγωγή κολλαγόνου.
Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, η οποία αποτελείται από αμινοξέα.

Η γαλοπούλα είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης και λυσίνης, ενός από τα σημαντικότερα αμινοξέα για την παραγωγή κολλαγόνου.
Είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, η οποία μετατρέπεται σε γλυκίνη για την παραγωγή κολλαγόνου.
Εάν δεν τρώτε κρέας, μπορείτε να πάρετε λυσίνη από μη ζωικές πηγές, όπως η σόγια και τα κάσιους.

Αμινοξύ Λυσίνη: Για απλό έρπητα, οστεοπόρωση, αθηροσκλήρωση και κολλαγόνο 

Αμινοξέα: Ποιος ο ρόλος τους και φυσική πρόσληψη 

Αυγά:

Οι κρόκοι των αυγών είναι πλούσιοι σε χολίνη, μια βιταμίνη της ομάδας Β, η οποία μετατρέπεται σε γλυκίνη – ένα από τα αμινοξέα που εμπλέκονται στην παραγωγή κολλαγόνου.
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χολίνη μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Αν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, πρέπει να ξέρετε ότι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και 300 mg χοληστερόλης την ημέρα, ενώ οι πάσχοντες από διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιακές παθήσεις μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και 200 mg.

Ένα μεγάλο αυγό έχει 187 mg χολίνης. Άλλες καλές πηγές χολίνης είναι τα ρεβίθια, τα φασόλια, η γαλοπούλα, ο σολομός και το κουνουπίδι.

Χολίνη: Χρήσιμη σε ηπατική νόσο, αθηροσκλήρωση και νευρολογικές διαταραχές 

Ηλιόσποροι:

Μόλις 30 γραμμάρια ηλιόσπορων παρέχουν το 37% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης βιταμίνης Ε. Όπως και τα άλλα αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη Ε βοηθά στην απομάκρυνση της δημιουργίας ελεύθερων ριζών που προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

Άλλες καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και το φυστικοβούτυρο.

Βιταμίνη Ε: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της 

Έως εδώ βλέπουμε τις βασικές τροφές που θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μας.

Πέρα τις αντικειμενικής δυσκολίας του να τις λαμβάνουμε καθημερινά αυτή την μεγάλη ποικιλία, εδώ θα σταθώ και στην δυσκολία τόσο της ποιότητα προϊόντων γενικά στο εμπόριο, όσο και στις αποδεδειγμένες αντενδείξεις που έχουν ορισμένες εξ’ αυτών τροφές.

Για παράδειγμα, ο σολομός που συνήθως υπάρχει στο εμπόριο στο 95% είναι ιχθυοκαλλιέργειας ατλαντικού που σημαίνει υπερβολική δόση και σε βαρέα τοξικά μέταλλα.
και όχι μόνον: Προσοχή: Σολομοί ιχθυοτροφείων από τις πιο τοξικές τροφές στον κόσμο 

Επίσης η σόγια, ένα μεταλλαγμένο φυτό που έχει κατηγορηθεί ευρέως για στειρότητα και κύρια ανδρική ανικανότητα. (Στυτική δυσλειτουργία).

Σε γενικές γραμμές: Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν 

Τα συμπεράσματα δικά σας σε ότι αφορά την διατροφή.

Υποβοηθούμενη παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό με φυσικές βιταμίνες ως συμπλήρωμα.

Είναι ένας άλλος δρόμος βοήθειας του οργανισμού για παραγωγή κολλαγόνου και πέρα της διατροφής ασφαλώς.
όπως προανέφερα στην διατροφή, εύκολα όλοι διαπιστώνουμε ότι με την λήψη ως συμπλήρωμα βιταμινών όπως είναι η C, η Α, η Ε ή ακόμα χολίνης και λυσίνης θα μπορέσουμε σε μια πρώτη φάση να βοηθήσουμε τον οργανισμό να παράγει κολλαγόνο.

Εδώ βέβαια θα πρέπει ασφαλώς να σας θυμίσω πως τόσο η βιταμίνη Ε, όσο και η βιταμίνη Α θέλουν προσοχή στην λήψη τους γιατί μεγάλες ποσότητες αυτών δημιουργούν μεγάλες συγκεντρώσεις στο ήπαρ μιας και είναι λιποδιαλυτές.

Λήψη κολλαγόνου ως συμπλήρωμα:

Με απαραίτητη προϋπόθεση το αγγειακό να είναι σε καλή κατάσταση, μονόδρομα από την συμπλήρωση, (ανάλογα από άνθρωπο σε άνθρωπο) και του τεσσαρακοστού ένατου έτους της ηλικίας μας καλό είναι τουλάχιστον για κάποιους μήνες του χρόνου να λαμβάνουμε αυτούσιο κολλαγόνο και μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια οι μήνες αυτοί να αυξάνονται.

Το ερώτημα όμως που σήμερα δημιουργείται είναι η επιλογή του κολλαγόνου ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Σίγουρα η τιμή δεν μπορεί να είναι αυτή που θα μας καθορίσει την επιλογή, όσο η περιεκτικότητα σε mg, η μορφή και η επιλογή ενίσχυσή του.

Ένα απλό ελαιώδες κολλαγόνο σαφώς είναι υποδεέστερο ενός βιοενεργού ανεξαρτήτου της πιθανότητας ενίσχυσης με βιταμίνες που ενδεχομένως να περιέχει.

Σύγχρονες μελέτες απέδειξαν ότι η βιονεργή φαρμακοτεχνική μορφή κολλαγόνου έχει πολλαπλάσια δράση στον τελικό στόχο ίασης με την χρήση του.

Διευκρινίζοντας αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας διευκρινίσω τα εξής:

Με τον όρο βιοενεργά ή βιοδραστικά συστατικά διεθνώς εννοούμε τα συστατικά εκείνα για τα οποία υπάρχουν επαρκώς τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα ότι μπορούν να επιτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία εντός του οργανισμού.

Πρόκειται για ουσίες που βρίσκονται φορές σε συμβατικά τρόφιμα και που αποδεικνύεται από μελέτες, κλινικές και επιδημιολογικές ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας μέσω της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών ή και της βελτίωσης της λειτουργίας των συστημάτων του οργανισμού που αναφέρονται.

Τέτοιες ουσίες μπορεί να ανήκουν στα γνωστά μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, λιπαρά οξέα κ.α. ή να ανήκουν σε άλλες κατηγορίες φυτοχημικές, πολυφαινόλες, ταννίνες κ.α.

Τα βιοενεργά συστατικά βρίσκονται σε πληθώρα συμβατικών φυτικών και ζωικών ιαμάτων καθώς και λειτουργικών τροφίμων.

Αυστηρότατη ελεγκτικοί μηχανισμοί παγκοσμίως επιτρέπουν την χρήση του όρου βιοενεργό μόνο σε όσες έστω και κοινές ουσίες έχουν επαρκείς κλινικές αποδείξεις in vivo.

Ένα τέτοιο βιοενεργό κολλαγόνο μελέτησε και το πανεπιστήμιο των Αθηνών εμπλουτίζοντας το μάλιστα με επακριβώς την κατάλληλη ποσότητα βιταμίνης C, προβιταμίνης A και χονδροϊτίνης που κλινικά in vivo έχει να παρουσιάσει θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο σε θέματα αισθητικής, (Δέρμα, ρυτίδες κτλ) αλλά σε ουσιαστικές παθήσεις τόσο του μυοσκελετικού συστήματος, όσο και του καρδιαγγειακού.

Αξίζει να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα αυτή παρουσιάστηκε σε διεθνή ιατρικά φόρουμ αποσπώντας θετικότατες κριτικές σε διάφορες εφαρμογές της όπως:

  • Μείωση των συµπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας. (Πόνος, δυσκαμψία)
  • Μείωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. (Πόνος, δυσκαμψία, παραμόρφωση αρθρώσεων)
  • Ριζική και μόνιμη μείωση συμπτωμάτων και πόνου που προκαλεί η χονδροπάθεια.
  • Ταχύτερη ανάρρωση κακώσεων των αρθρώσεων έως και 75%. (Ρήξη μηνίσκος κτλ 
  • Ταχύτερη και οριστική ανάρρωση φλεγμονών σε τένοντες. (Τενοντίτιδες)
  • Βελτίωση και διατήρηση της ελαστικότητας αρτηριών και αγγείων.
  • Ενδυνάμωση και διατήρηση μυο-σκελετικού.
  • Αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας και οριστική ίαση της ξηρότητας.
  • Μείωση του βάθους των ρυτίδων κατά 82%.
  • Μείωση των λεπτών ρυτίδων 100%.
  • Αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας 98%.
  • Μείωση των καφέ κηλίδων γήρανσης 100%.
  • Διατήρηση της δραστικότητας των βιταμινών Α και C κατά την πόση.
  • Ασφαλές 100% για την νεφρική λειτουργία.
  • Κατάλληλο ακόμη και για διαβητικούς (και άρα ασφαλές ΚΑΙ για το συκώτι)

Άλλα οφέλη του κολλαγόνου:

• Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών

• Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών

• Ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς και συνολικά της κυκλοφορίας του αίματος.

• Διορθώνει τα αδύναμα, σπασμένα, νύχια

• Δυναμώνει τα μαλλιά και μειώνει την τριχόπτωση

• Βελτιώνει την ελαστικότητα και την αντοχή του συνδετικού ιστού, του δέρματος και των αγγείων

• Βελτιώνει την ταχύτητα επούλωσης των πληγών και την θεραπεία των μυικών τραυματισμών

• μείωση του πόνου στα γόνατα

Τεκμηριωμένα αποσπάσματα κλινικών ερευνών της συγκεκριμένης φόρμουλας:

· Πολυάριθμες επιστημονικές κλινικές μελέτες, µας απέδειξαν ότι µία ημερήσια δόση 4 με 5gr βιοενεργού κολλαγόνου έχει προληπτική, ευεργετική και θεραπευτική δράση.

· Ο χυμός υδρολυμένου κολλαγόνου χαμηλού µοριακού βάρους (< 3000 D) µε εξαιρετικές οργανοληπτικές ιδιότητες και στιγμιαία διαλυτότητα είναι ο καταλληλότερος για θεραπευτική λήψη.

· Ο µόνος χυμός παγκοσμίως που συνδυάζει το κολλαγόνο µε άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό συστατικά, όπως το εκχύλισμα ροδιού και σταφυλιού, την εκπληκτικά δραστική χονδροϊτίνη, και τις βιταμίνες Α (β-καροτένιο) και C (ασκορβικό οξύ) σε χαμηλή δοσολογία που προκύπτει από κλινικές μελέτες με τόσο σύντομα ορατά αποτελέσματα.

· Ο συνδυασμός των ενεργών συστατικών της φόρμουλας του Πανεπιστημίου των Αθηνών αυξάνει το αντιγηραντικό αποτέλεσμα στο δέρμα και την καταλυτικά ευεργετική δράση στους χόνδρους των αρθρώσεων αλλά και των οστών, κάτι που τεκμηριώθηκε από κλινικές μελέτες.

· Πιο συγκεκριμένα,

ο συνδυασμός λήψης υδρολυμένου κολλαγόνου µε χονδροϊτίνη αναφέρεται ότι μειώνει την ξηρότητα της επιδερμίδας κατά 76%, ενώ παράλληλα αυξάνει την περιεκτικότητα του κολλαγόνου στο δέρμα κατά 6% με 12% άμεσα.

· Η λήψη του ίδιου σκευάσματος (Υδρολυmένου κολλαγόνου & χονδροϊτίνης) σε μεγαλύτερη ημερήσια δόση για 10 εβδομάδες μείωσε τα συμπτώματα του πόνου από την οστεοαρθρίτιδα, µε σημαντική στατιστική διαφορά σε σχέση µε άτομα που δεν είχαν κάνει λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, αλλά κάποιων άλλων παρεμφερών.

· Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι εμφανέστερο από αυτό της λήψης µόνο της χονδροϊτίνης (10 εβδομάδες) και πιο γρήγορο από το αποτέλεσμα του συνήθους συνδυασμού χονδροϊτίνης & γλυκοζαμίνης & κερκετίνης, όπου το αποτέλεσμα μείωσης πόνου γίνεται αντιληπτό μεταξύ 12 και 16 εβδομάδων.

Γλυκοζαμίνη-Χονδροϊτίνη: Λιπαίνουν ΦΥΣΙΚΆ τις αρθρώσεις, αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο 

· Επίσης, η χονδροϊτίνη που συμπεριλαμβάνεται  στη συγκεκριμένη φόρμουλα, αναστέλλει το ένζυμο υαλουρονιδάση που είναι υπεύθυνο για τη μείωση του υαλουρονικού οξέως στο αρθρικό υγρό.

· Η προσθήκη δε του εκχυλίσματος ροδιού, (Ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες) καθώς και του εκχυλίσματος κόκκινου σταφυλιού, (Προανθοκυανιδίνες και ρεσβερατρόλη) προσφέρουν ένα επιπλέον αποτέλεσμα, εκτός της αύξησης της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας,(μειώνουν και το χρώμα των καφέ κηλίδων. (Πανάδες)

· Επιπλέον, συστατικά που περιέχονται στο εκχύλισμα ροδιού (ανθοκυανίνες) αναστέλλουν το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του κολλαγόνου της επιδερμίδας µε αποτέλεσμα την αύξηση της περιεκτικότητάς του, προκαλώντας ταυτόχρονα την ανανέωσή της και την προστασία της από τη φωτογήρανση.
Επισημαίνω δε, πως το ρόδι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος, περιέχει 40% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ Ανθοκυανίνες: Τι είναι και που ωφελούν 

Συμπερασματικά:

Αναμφίβολα το κολλαγόνο έχει λόγους ύπαρξης ως συμπλήρωμα διατροφής κυρίως μετά το πέρας της 3ης δεκαετίας της ζωής μας, ενώ χρήσιμο μπορεί να φανεί σε περιπτώσεις ατυχημάτων-επεμβάσεων, κ.λπ. καθώς επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.
Ο μέγας προβληματισμός που μας προκύπτει είναι η επιλογή του ιδιοσκευάσματος που θα κάνουμε προκειμένου να παραταθεί η γενικευμένη νεανικότητα μας (εσωτερική και εξωτερική).

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός για το bio365.blogspot.com
Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

“Τροφή-Φάρμακο”: Οι περισσότεροι έχετε ακούσει για το κολλαγόνο και τις ιδιότητές του και κάποιοι ίσως το έχετε ήδη αγοράσει ή σκέφτεστε να το αγοράσετε. Άλλοι πάλι σίγουρα έχετε δει σχετικό άρθρο που καταρρίπτει τον “μύθο” των κολλαγόνων και πολύ καλά κάνει όσον αφορά τα  εμπλουτισμένα “νεράκια και λαδάκια” που κυκλοφορούν στην αγορά…

Σε κάθε περίπτωση ο,τι και να πιστεύετε και είτε είστε ειδικοί (θεραπευτές, κ.λπ), είτε όχι, κυριολεκτικά σας ΠΡΟΚΑΛΏ να καταρρίψετε και το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί!!

Δοκιμάστε το σε οτιδήποτε, μελετήστε το, αναλύστε το, κάντε ο,τι μπορείτε να φανταστείτε και το ΜΌΝΟ που θα πετύχετε, θα είναι να διαπιστώσετε κι εσείς τις ιδιότητές του.

Οι θεραπευτές δε, ΟΦΕΊΛΕΤΕ να το εντάξετε στην “φαρέτρα των όπλων σας” για την καλυτέρευση της υγιείας και της ποιότητας της ζωής των ασθενών που σας συμβουλεύονται!!

Και μόνον που δεν είναι σε υγρή μορφή (γιατί σε αυτήν την μορφή χρειάζεται ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΆ για να διατηρηθεί), αλλά σε σκόνη η οποία πίνεται πάραυτα, όταν διαλυθεί σε νερό, όπως ακριβώς ένας φρεσκοστυμμένος χυμός, σας δείχνει πόσο προσεκτικά έχει σχεδιαστεί, ώστε να μην επιβαρύνει στο παραμικρό τον οργανισμό και μόνο να προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη του!

Προσωπική εμπειρία:
– η γρήγορη επούλωση και με λίγους πόνους μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα άμεσου συγγενούς και
– η αποτροπή τενοντίτιδας και έλεγχος του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, που με ταλαιπωρούσε λόγω της μόνιμης ενασχόλησης με τον υπολογιστή.

Διατίθεται από την ιστοσελίδα, λοιπόν, ΤΟ ΝΟ 1 ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ MΕ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις 

Ποιες τροφές καταστρέφουν το κολλαγόνο και γερνούν το δέρμα
Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

ΜΕΛΕΤΕΣ BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο

SATO,N., YSHINAKA,R., ITOH,Y., SATO,M., 1989. Comp. Biochem. Physiolo. 92B, 87-91
ZYLBERBERG, D.J., BONAVENTURE, J., CHOEN-SOLAL, L., HARTMAN, D.I., BEREITERAHN, J. 1992. Jcell sci 103, 273-285
BARON, E., BIONDO-SIMOES, M., AUERSVALD, A., AUERSVALD, L., NETTO, M., ORTOLAN, M., KOHLER, J. 2012. Acta. Cir. Bras vol27 no10
LI, X., REZAEI, R., WU, E., 2011. Amino Acids 40(4):1 159-68
KAWAHARA, K., NISHI, Y., NAKAMURA, S., UZHIYAMA, S., NISHIUCHI, Y., NAKAZAWA, T., OHKUTO, T., KOBAYASHI, Y., Biochem 2005. 6;44(48):15212-22
IWAI, K., HASEGAWA, T., TAGUCHI, Y., MORIMATSU, F., SATO, K., NAKAMURA, Y., HICASH, A., KIDO, Y., NAKABO, Y., OHTSUKI, K. 2005. J. Agric. Food Chem., 3, 6531-37
OHARA, H., MATSUMOTO, H., ITO, K., IWAI, K., SATO, K., 2007. J. Agric. Food Chem. 55, 1532-35
SATO, K., IWAI, K., AITO-INOVE, M., 2008. J. Aoac. Inter. Vo1 91 No4
SUGIHARA, F., INOVE, N., KUWAMORI, M., TANEUCHI, M. 2012. J. Biosci. Bioeng. 113(2): 202-3
AITO-INOVE, M., LACKEYRAM, D., FAN, MZ., SATO, K., MINE, Y., 2007. J. Pept. Sci 13(7):468-74
KAWAGUCHI, T., NANBU, PN., KUROKAWA, M., 2012. Biol. Pharm. Ball. 35(3):422-7
WATANABE-KAMIYAMA, M., SHIMIZU, M., KAMIYAMA, S., TACUCHI, Y., SONE, H., MOKIMATSU, F., SCHIRAKAWA, H., FURUKAWA, Y., KOMAI, M., 2010. J. Agric. Food Chem. 27;58(2):835-41
SHICEMURA, Y., IWAI, K., MORIMATSU, F., IWAMOTO, T., MOKI, T., ODA, C., TAIRA, T., PARK, E., NAKAMURA, Y., SATO, K., 2009. J. Agric. Food Chem. 28;57(2) 444-9
OHARA, H., ICHIKAWA, S., MATSUMOTO, H., AKIYAMA, M., FUJIMOTO, N., KOMAYASHI, T., TAJIMA, S., 2010. J. Derm. 37(4):330-8
OHARA, H., IIDA, H., ITO, K., TAKEUCHI, Y., NOMURA, Y., 2010. Biosci. Bioctechnol. Biochem 74(10):2096-9
NAKATAVI, S., MANO, H., SAMQEI, C., SHIMIZU, J., WADA, M., 2009. Osteoarthritis Cartilage 17(12):1620-7
BAUCHRT, C., MORZEL, M., CHAMBON, E., MIRAND, P., REYNES, C., BUFFIERE, C., REMOND, D., 2007. Br. J. Nutr. 98(6):1187-95
ESCUPERO, E., SENTANDREU, M.A., TOLDRA, F., 2010. J. Agric. Food Chem. 58:5160-65
MESSIA, MC., MARCONI, E., 2012. Methods of Biol. 828:281-9
OBA, C., OHARA, H., MORIFUJI, M., ITO, K., ICHIKAWA, S., KAWAHATA, K., KOGA, J., 2013. Photod. Photoimn. Photomed. 29(4):204-11
PROKSCH, E., SEGGER, D., DEGWERT, J., SCHUNCK, M., ZAGUE, V., OESSER, S., 2014 Skin Pharm. Physiol. 27(1):45-55
KOYAMA, Y., 2009. Shokuhinto Kaihatsu 44:10-12
MATSUMOTO, H., OHARA, H., ITOH, K., NAKAMURA, Y., TAKAHASHI, S., 2006. ITE Lett. 7:386-90
BELLO, AE., OESSER, S., Curr. Med. Res. Opin. 2006. 22(11):2221-32
SCHADOW, S., SIEBERT, HC., LOCHNIT, G., KORDELLE, S., RICKERT, M., STEINMEYER, J., PLOS One 2013. 8(1):E53955
GUILLERMINET, F., BEAUDIED, H., FABIEN-SOULE, V., TOME, D., BENHAMON, GL., ROUX, C., BLAIS, A., 2009. Bone xxx xxx-xxx
LEEM, KH., LEE, S., JANE, A., KIM, HK., 2013. J. Med. Food 16(5):447-53
SCHWARTZ, S., PARK, J., 2012. J. Clin. Interv. Aging 7:267-73
SCHAUSS, AG., STENEHJEM, J., PARK, J., ENDRES, JP., CLEWEEL, A., 2012. J. Agric. Food Chem. 25;60(16)4096-101
MAZIERES, B., HUCHER, M., ZAIM, M., GANERO, P., 2007. Ann. Rheum. Dis. 66(5):639-45
MATSUNO, H., NAKAMURA, H., KATAYAMA, K., HAYASHI, S., KANO, S., YODOH, K., KISO, Y., 2009. Biotechnol. Biochem. 73(2)288-292
KANZAKI, N., SAITO, K., MAEDA, A., KITAWAGA, Y., KISO, Y., WATANABE, K., TOMONAGA, A., NAGAOKA, I., YAMAGUCHI, H., 2012. J. sci Food Agric. 15:92(4):862-9
NATURAL STANDARD (CHONDROITIN SULFATE) MONOGRAFS 2007
BUONOCORE, D., LAZZERETTI, A., TOCABENS, P., NOBILE, V., CESTONE, E., SANTIN, E., BOTTONE, M., MARZATICO, F., 2012. Clin. Cosmet. Invest. Derm. 5:159-165
CHAMCHCU, JC., AFAG, F., SUED, DN., SIDDIQUI, ADHAMI, VM., KHAN, N., SINEH, S., BOYLAN, BT., WOOD, GS., MUKHTAR, H., 2013. Exp. Derm. 22(5):342-8
LIM, TG., JUNES, K., KIM, JE., KIM, Y., LEE, H.J., JANG, TS., LEE, KW., Exp. Dermatol. 2013. 22(6):428-30
PARK, HM., MOON, E., KIM, AJ., LEE, S., LEE, JB., PARK, Y.K., JUNG, HS., KIM, YB., KIM, SY., 2010. Int. J. Dermatol. 49(3):276-82
JEAN-GILLES, D., LI, L., VAIDYANATHAN, VG., KING, R., CHO, B., WORTHEN, DR., CHICHESTER, C., SEERAM, NA., 2013. Chem. Biol. Interact 25;205(2):90-9
HASEEB, A., CHEN, D., HAGGIT, M., 2013. Rheumatology 52(6):998-1008
SHEN, CL., SMITH, B., LO, DF., CHYU, MC., DUNN, D., CHEN, CH., KWUN, IS., 2012. J. Nutrit. Biochem. 23:1367-77
BALEIR-GURMANA, FUARMAN, B., BRAUN-MOSCOVICI, V., MARKOVITS, D., AVIRAM, M., 2011. 13(8):474-9
CHO, S., LEE, DH., WON, CH., KIM, SM., LEE, S., LEE, MJ., CHUNG, JH., 2010. Dermatology 221(2):160-71
SEGGER, D., SCHONLAU, F., 2004. J. Dermatol. Treat. 15(4):222-6
GREUL, AN., GRUNDMANN, JU., HEINRICH, F., PHITZNER, J., BERNHARDT, J., AMBACH, A., BIESALSKI, AK., GAINICK, H., 2002. Skin Pharm. App. Skin Physiol. 15(5):307-15
KISHIMOTO, Y., SAITO, N., KURITA, K., SHIMOKADO, K., MARVYAMA, N., ISHIGAMI, A., Biochem. Biophys. Res. Commun. 2012. 5006-291x(12)62310-8
Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ κολλαγόνο


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια