Χοληστερίνη – Φλεγμονές και Becel pro-activ

holisterini-flegmones-kai-becel-pro-activ

Ακόμα και η Unilever υποχρεώθηκε να αποσύρει τις διαφημίσεις της για τα Becel pro -activ.
Ο κώδικας διαφημιστικής δεοντολογίας, στην Αγγλία υποχρέωσε την Unilever να αποσύρει και τις δύο τηλεοπτικές της διαφημίσεις, για τα προϊόντα της Becel pro-activ (Flora), που είχε ανεβάσει στην τηλεόραση, γιατί ο ισχυρισμός τους ότι μειώνουν την χοληστερίνη και μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη, τόσο πολύ όσο αυτά, αντιβαίνει στον κώδικα διαφημιστικής δεοντολογίας.

Δυο καταγγελίες από ανταγωνιστικά προϊόντα είχαν γίνει, για τον ισχυρισμό ότι, δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη, τόσο πολύ.
Δυστυχώς το διαφημιστικό και από το you tube έχει αποσυρθεί.

Η απάντηση της Unilever ήταν ότι δεν είχαν πρόθεση να παραβούν την νομοθεσία περί συγκριτικής διαφήμισης, δεν εννοούσαν ότι το δικό τους προϊόν ήταν καλύτερο από τα άλλα που υπήρχαν, αλλά ότι κανένα άλλο δεν θα μπορούσε να χαμηλώσει την χοληστερίνη περισσότερο.

Φανταστείτε να αρχίσει να ισχύει και στην Ελλάδα αυτό, στην Ευρωπαϊκή ένωση άλλωστε δεν είμαστε;

Μετά από μελέτες Γερμανών επιστημόνων από το Germany’s Federal Institute for Risk Assessment (BfR), οι οποίες έδειξαν ότι η κατανάλωση στερόλων-στανόλων μαζί με επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως ψωμί, μαργαρίνες, γάλα από ανθρώπους που δεν έχουν χοληστερίνη, θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Έτσι η Unilever υποχρεώθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014 να βάλει επισήμανση επάνω στα προϊόντα της, ότι θα πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που έχουν ήδη διαπιστωμένη χοληστερόλη.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις ότι, «το προϊόν δεν προορίζεται για ανθρώπους που δεν χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.»

Δηλητήρια καθημερινά μέσα στο σπίτι μας
Στη συνέχεια: «Ο σκοπός αυτής της υποχρεωτικής προειδοποίησης, είναι να διασφαλιστεί ότι το προϊόν απευθύνεται στην συγκεκριμένη ομάδα και έτσι να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση από άλλες ομάδες.»

Γιατί άραγε; Υποτίθεται ότι είναι αγνά η όχι;

Ευαγγέλου Μαριάννα – Bιοχημικός Μsc
fytro.wordpress.com

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούσα διάφορες διαφημίσεις με το συγκεκριμένο προϊόν. Αρχικά μου έκανε εντύπωση πως παρουσιαζόταν σαν φάρμακο αντί σαν τρόφιμο με δράση ενάντια στην χοληστερίνη. Κατά δεύτερον μου έκανε εντύπωση που δεν ανέφερε σε καμιά των περιπτώσεων από τι παράγεται και τι είναι.

Όλα αυτά με βάλανε σε υποψία και παρατήρησα σήμερα την ετικέτα στο Σούπερ Μάρκετ. Παρασκευάζεται λοιπόν από Ηλιέλαιο (δεν γράφει το ποσοστό) από κραμβέλαιο (βγαίνει από την ελαιοκράμβη, και επίσης δεν γράφει ποσοστό) και λινόλη (ούτε σε αυτό γράφει ποσοστό και δεν ξέρω από πού παράγεται και τι πράγμα είναι). Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που περιέχει είναι ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά προϊόν, από τα χειρότερα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά και υπολείπεται κατά πολύ από το ελαιόλαδο.
Το χειρότερο είναι ελάχιστο για τούτο δω το… πράμα: Κραμβέλαιο ή λάδι κανόλα (Canola) και υγιεία.
Δώστε μεγάλη προσοχή, διότι στην Ελλάδα μπορεί να μην το ξέρουμε ακόμη, αλλά έξω διαφημίζεται για υγιεινό, τρομάρα του: Ποιος θα “φάει” το κραμβέλαιο τώρα που θα αποσυρθεί από …Βιοκαύσιμο;

Χρησιμοποίησαν σαν τέχνασμα για πώληση, την δήθεν πτώση της χοληστερίνης που υποστηρίζουν ότι γίνεται με την χρήση αυτού του προϊόντος. Καταρχάς δεν παρουσίασαν καμία επιστημονική έρευνα που να υποστηρίζει την πτώση της χοληστερίνης από το συγκεκριμένο προϊόν, μιας και είναι τρόφιμο και όχι φάρμακο και δεν χρειάζονται τέτοιες έρευνες για να κυκλοφορήσει στην αγορά. Ούτε υπάρχει και κάποια άλλη αρχή για να καταθέσουν τέτοια αποτελέσματα έρευνας. Και δεύτερο η πτώση της χοληστερίνης χωρίς προβλήματα άλλου είδους είναι πιο εύκολη με την χρήση απλού ελαιόλαδου.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τα ύποπτα και χαμηλής ποιότητας σπορέλαια για να ζούμε καλύτερα. Ζούμε στην Ελλάδα και ευτυχώς το ελαιόλαδο φτάνει σχετικά εύκολα σε όλους. Oi εταιρείες του χώρου, πρώτα τα βάλανε με τους αγρότες, που πουλούσαν το λάδι στους γνωστούς τους. Έκαναν διαφημίσεις με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέγανε πόσο κακό είναι το λάδι των παραγωγών και πόσο καλό είναι αυτό των εταιρειών και τώρα ρίχνουν στην αγορά τα χειρότερα σπορέλαια (ίσως και μεταλλαγμένα) για να βρει ο κόσμος δήθεν την υγεία του.
Δείτε: Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!!  
“Τροφή”: Και βέβαια το ελαιόλαδο είναι μακράν πολύ καλλίτερο σε ΌΛΑ τα θέματα υγιείας από όλα τα λάδια που κυκλοφορούν ευρέως, όσο για τις μαργαρίνες, δεν το συζητώ καν. 
Ο μόνος τρόπος για να μοιραστούμε το υπερ-πολύτιμο λαδάκι μας ήταν να μας πασάρουν κάτι άλλο, δήθεν, καλλίτερο και έτσι για να μπορούν και οι βόρειες χώρες να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο μας, μας έχουν τρελάνει στην προπαγάνδα για λάδια πολύ πιο υποδεέστερα.
Έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ, τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες, έχουμε στραφεί στα δήθεν «υγιεινά» φυτικά λάδια, από τα οποία το καλλίτερο δεν φτάνει ούτε το ήμισυ της αξίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου (με εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις το σουσαμέλαιο)!!
Τα φυτικά έλαια, άπαξ και θερμανθούν όχι μόνο καθίστανται άχρηστα, αλλά και βλαβερά. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τις … περίφημες μαργαρίνες, οι οποίες όχι μόνον δεν ωφελούν στο καρδιαγγειακό, αλλά είναι υπεύθυνες και για φλεγμονές, οι οποίες οδηγούν σε καρδιακά προβλήματα, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ του Becel pro-activ: Μαργαρίνες και Φυτικές Στερόλες: Πόσο Επικίνδυνες Είναι;
Ας γνωρίσουμε τη μαργαρίνη… και τους 10 λόγους για να την αποφεύγετε!

και όσο εμείς παραμυθιαζόμαστε και τρώμε κυριολεκτικά τις σαβούρες, έξω συμβαίνουν άλλα: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο 

Δείτε τώρα, τι συμβαίνει με τις φλεγμονές που τα παραπάνω “υγιεινά” λίπη και έλαια δημιουργούν:  Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις
και Όχι απλά το Becel pro-activ ΔΕΝ μειώνει την χοληστερίνη, αλλά την δημιουργεί κιόλας, καθώς για να επουλώσει τις φλεγμονές ο οργανισμός ΠΑΡΑΓΕΙ χοληστερίνη: Χοληστερίνη, Καλή Υγεία και Πρόληψη. 

Σας συνιστώ επίσης να κάνετε ένα πείραμα: Κρατήστε στη μία χούφτα σας ένα κομμάτι βούτυρο και στην άλλη, ένα κομμάτι από οποιαδήποτε μαργαρίνη θέλετε και παρατηρήστε τι θα συμβεί στην συνέχεια. Το βούτυρο θα λιώσει και θα κυλήσει από το χέρι σας, η μαργαρίνη θα μαλακώσει μεν ΔΕΝ θα λιώσει δε.
Αντιληφθείτε τώρα, πως την ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχουν αυτά τα δύο ΚΑΙ στο σώμα σας, το ένα αφομοιώνεται και το άλλο δημιουργεί προβλήματα!

Δεν θέλουμε τον χημικό πόλεμο στο τραπέζι μας. Ας ενημερώσουμε τον κόσμο για την ποιότητα αυτού του προϊόντος
Η δήθεν πτώση της χοληστερίνης είναι μικρή υπόθεση μπροστά στα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιου τύπου υδρογονωμένα σπορέλαια. Εξάλλου το ελαιόλαδο έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από τα διάφορα τέτοιου είδους υποκατάστατα.

Σημειώστε δε πως το θέμα είναι αμφιλεγόμενο, υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω, υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι αντίθετοι. Όλα αυτά αφορούν την δική μου γνώση και έρευνα, εσείς έχετε την υποχρέωση να το ψάξετε και μόνοι σας, ώστε να καταλήξετε σε αυτό που αντιπροσωπεύει εσάς!

Τέλος όσον αφορά την χοληστερίνη καιρός είναι να απαλλαχτείτε από τις στατίνες και τις παρενέργειές τους με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ αγωγή που σας προτείνω: Μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ πατέντα, ως συμπλήρωμα διατροφής, προϊόν μελέτης του τομέα της Κλινικής Φαρμακολογίας της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία.

Σας εγγυώμαι προσωπικά για την ασφάλεια, αλλά και την αποτελεσματικότητά του.
Μην φοβάστε την χοληστερίνη, ΙΣΟΡΡΟΠΉΣΤΕ ΤΗΝ!
Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης

Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

athens.indymedia.org


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *