Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις

flegmoneskai-kardiakes-pathiseis

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς


Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης

Μια νέα εκδοχή της αξονικής τομογραφίας, προσφέρει την δυνατότητα να ανιχνεύσουμε πρώιμα καρδιολογικές βλάβες που θα μπορούσαν να στοιχίσουν την ζωή μας. Η συγκεκριμένη εξέταση εντοπίζει την εναπόθεση ασβεστίου στην καρδιά και τα αγγεία της (coronary calcium scan). Με αυτή την εξέταση, που πριν λίγα χρόνια είχε γίνει εξώφυλλο στο TIME, μπορούμε να εντοπίσουμε βλάβες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Η νόσος των αγγείων της καρδιάς (στεφανιαία αγγεία) είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό ενώ το 50% των θανάτων στην Ελλάδα οφείλονται σ’ αυτήν.

Ο κύριος παράγοντας πίσω από τα καρδιολογικά νοσήματα είναι η σκλήρυνση και η απώλεια της ομαλής λειτουργίας των στεφανιαίων αγγείων (αρτηριοσκλήρυνση).
Η αρτηριοσκλήρυνση προκύπτει λόγω της εναπόθεσης ασβεστίου μαζί με οξειδωμένη χοληστερίνη στα τοιχώματα των αγγείων. Η όλη διαδικασία ξεκινά και τροφοδοτείται υπό συνθήκες φλεγμονής.
Δείτε: Χοληστερίνη, Καλή Υγεία και Πρόληψη.

flegmoneskai-kardiakes-pathiseis-artiriesΗ μειωμένη ελαστικότητα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του εύρους των αγγείων και της παροχής αίματος στην καρδιά αλλά και σε άλλα όργανα όπως ο εγκέφαλος ή τα νεφρά. Η μειωμένη παροχή αίματος οδηγεί σε προβληματική λειτουργία των συγκεκριμένων οργάνων και ιστών. Ο ίδιος μηχανισμός κρύβεται πίσω και από την πρόκληση του γήρατος επηρεάζοντας τελικά κάθε κύτταρο στο σώμα μας.

Ενώ όμως στη πλειοψηφία των περιπτώσεων η λειτουργία των υπόλοιπων οργάνων επιδεινώνεται σταδιακά, στη περίπτωση της στεφανιαίας νόσου, πολύ συχνά το πρώτο σύμπτωμα είναι ο αιφνίδιος θάνατος. Πρόκειται λοιπόν για μια νόσο που μπορεί να μην μας δώσει 2η ευκαιρία.

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τρόπο ζωής;
Γνωρίζουμε ότι αλλαγή τρόπου ζωής μειώνει την πιθανότητα για έμφραγμα κατά 81%, δεν είναι όμως πάντοτε εφικτή. Η κλινική εμπειρία μας δείχνει ότι ακόμη και όσοι έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα, πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Πρόκειται βέβαια για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα όπου βαριές μεταβολικές διαταραχές:

1. Ρίχνουν τα επίπεδα ενέργειας του ατόμου
2. Επηρεάζουν αρνητικά την διάθεση του και
3. Καθιστούν σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε αλλαγή αν δεν προηγηθεί η βελτίωση του βασικού μεταβολικού προβλήματος.

Η χρήση φαρμακευτικής αγωγής ως προφυλακτικό μέσο φαίνεται να αμφισβητείται έντονα από το κοινό, τους ίδιους τους γιατρούς αλλά και από την επιστημονική κοινότητα (βλ. πηγές, πρόσφατη αναφορ
ά της Cohrane Collaboration, του σημαντικότερου ίσως επιστημονικού οργανισμού παγκόσμια σχετικά με ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες).

Μια Νέα Ελπίδα με Φυσικό Μηχανισμό
Στο παραπάνω αδιέξοδο έρχεται να δώσει νέες ελπίδες μια νέα θεραπεία με απόλυτα φυσικό τρόπο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα καρδιολογικά νοσήματα συνδέονται άμεσα με την δράση της βιταμίνης Κ. Ενώ γνωρίζαμε την συμμετοχή της συγκεκριμένης βιταμίνης στην διαδικασία της πήξης του αίματος, δεν της είχαμε αποδώσει μέχρι σήμερα άλλες ιδιότητες.

Μετά από πολυετής κλινικές μελέτες μια Νορβηγική εταιρεία αναμένεται να είναι η πρώτη που θα λάβει έγκριση για την χρήση μιας συγκεκριμένης μορφής της βιταμίνης Κ που προλαμβάνει και αναστρέφει την αρτηριοσκλήρυνση και την εναπόθεση ασβεστίου στο τοίχωμα των αρτηριών.
Δείτε: 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες!
10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες!
Και: Θεραπευτικό ρόφημα για την αρτηριοσκλήρωση!

Πρόκειται για μια εντελώς νέα ματιά στα καρδιολογικά νοσήματα. Δεν αφορά πλέον μόνο στην επιβράδυνση της νόσο αλλά στην αναστροφή της βλάβης.
“Τροφή”: Να συμπληρώσουμε εδώ πως υπάρχει ήδη λύση, μάλιστα φυσική και γνωστή χρόνια στον ιατρικό κόσμο, που καθαρίζει αποτελεσματικότατα τις αρτηρίες, και λέγεται πυκνογενόλη! Μάθετε περισσότερα, όπως και πως μπορείτε να την προμηθευτείτε και να προφυλαχτείτε από καρδιακά αλλά και εγκεφαλικά επεισόδιαPinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το “tuboflo” των αρτηριών!

Η βιταμίνη Κ2, σε συνεργασία με την βιταμίνη D και το Μαγνήσιο, διαχειρίζονται την εναπόθεση ασβεστίου στα όργανα και στους ιστούς. Αν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα βιταμίνης Κ τότε το σώμα μας δεν είναι σε θέση να διακρίνει που και πόσο ασβέστιο πρέπει να εναποθέσει. Τα αγγεία μας είναι από τα πρώτα όργανα που πλήττονται και αναπόφευκτα δημιουργείται αρτηριοσκλήρυνση.

Μέσα από κλινικές μελέτες που εξέτασαν χιλιάδες περιστατικά για πάνω από δέκα χρόνια, παρατηρήθηκε ότι όσοι είχαν αυξημένη πρόσληψη Κ2 εμφάνιζαν 50% λιγότερη ασβέστωση των αρτηριών τους και 50% λιγότερα καρδιολογικά περιστατικά από όσους είχαν μειωμένη πρόσληψη.
Αντιθέτως χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα όπως και αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου συνδέονται με αυξημένους καρδιακούς θανάτους.

Κ2, οστεοπόρωση και καρκίνος
Η βιταμίνη Κ2 ήδη χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες, όπως η Ιαπωνία, για την θεραπεία της οστεοπόρωσης με καλά αποτελέσματα. Έχει επίσης συνδεθεί σε αρκετές μελέτες η αυξημένη λήψη Κ2 με μειωμένη επίπτωση του καρκίνου του προστάτη.
Δείτε: Ρυτίδες: μια ματιά στον καθρέφτη δείχνει σε ποιες βιταμίνες έχουμε έλλειψη.

Οι μελέτες που εμφανίζονται σχετικά με την σπουδαιότητα της Κ2 στην υγεία μας φαίνεται να προμηνύουν ότι η Κ2 θα είναι μια καινούργια “βιταμίνη D”. Η βιταμίνη Κ2 είναι σημαντικός παράγοντας στη δράση της ίδιας της βιταμίνης D.

Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να φροντίζουμε ώστε το σώμα μας να έχει επαρκή:

– Κ2
– D3 και
– Μαγνήσιο

Η μέτρηση των επιπέδων της βιταμίνης D είναι πλέον εφικτή σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο.
Δείτε: 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.
Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!

Οι πιο αξιόπιστες μέθοδοι μέτρησης των επιπέδων μαγνησίου είναι είτε αυτή που γίνεται στο εσωτερικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, είτε η αξιολόγηση της επάρκειας ή της ανεπάρκειας του, μέσω μέτρησης οργανικών οξέων. Αυτές οι μετρήσεις χρειάζονται φασματογράφους μάζας υψηλής ανάλυσηςκαι μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λίγα μόνο εργαστήρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Δείτε: Υγεία: πολύτιμο μαγνήσιο!
ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Τρόφιμα που τρώμε, «κλέβουν» μαγνήσιο!

Για την αξιολόγηση πιθανής έλλειψης βιταμίνης Κ2 είναι απαραίτητες εξετάσεις που δεν είναι διαθέσιμες σε ευρεία κλίμακα προς το παρόν. Αναμένεται όμως στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό τον τομέα. Μια νέα ειδική εξέταση θα μπορεί να μας δείξει τον κίνδυνο για καρδιολογικό νόσημα μέσα από την αξιολόγηση της δράσης της Κ2 στην λειτουργία μιας πρωτεΐνης (Matrix Gla Protein, MGP).
Δείτε: Γνωρίστε την βιταμίνη Κ και τις ιδιότητές της!
Βιταμίνη Κ2 ο χαμένος κρίκος στη σύγχρονη Διατροφή

Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο στη μάχη μας κατά των καρδιολογικών νοσημάτων όπου λαμβάνοντας μια απολύτως ασφαλή φυσική ουσία (προσοχή σχετικά με την δοσολογία χρειάζονται μόνο όσοι λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή) μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία μας και να μειώσουμε τον κίνδυνο νόσου. 

«Τροφή»: Εκτός από την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση, έχουμε και 3 εξαιρετικά πολύ ισχυρούς συμμάχους,”φίλους καρδιακούς”, στο πλευρό μας:

1) Το συνένζυμο Q10 αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη (Στο εξωτερικό συνταγογραφείται για όλα τα προβλήματα της καρδιάς από το 1960!!!)

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα επίσης, Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών και τέλος 

3) Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από:
 Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
Τα δύο τελευταία συμπληρώματα, έχουν και πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση!!
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να αποκτήσετε και τα τρία ή κάποιο από τα τρία παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: 10 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χρόνια φλεγμονή 

Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση

Πηγές
www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=104107

archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/169/15/1355
www.cochrane.org/reviews/en/ab004816.html
www.responsesource.com/releases/rel_display.php?relid=61593
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18722618
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19179058
jn.nutrition.org/content/134/11/3100.full
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400723
www.ajcn.org/content/93/2/253.abstract
www.bmj.com/content/341/bmj.c3691.abstract
www.mayoclinic.com/health/heart-scan/MY00327
aje.oxfordjournals.org/content/169/12/1437.abstract
http://www.springerlink.com/content/1g23144331716857/


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *