MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΔεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα
Αυτοάνοσα νοσήματα Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

Ας ξεκινήσουμε από λίγη μυθολογία. Ο Ασκληπιός, είχε δύο κόρες. Την Πανάκεια, θεά της θεραπείας και την Υγεία, θεά της πρόληψης. Στον αιώνα μας, ακριβώς αυτόν της υπερ-αφθονίας, έχουμε ανάγκη να κατανοήσουμε τί σημαίνει πανάκεια, και τί πρόληψη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αυτοανοσίας.

Τα αυτοάνοσα, προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και στη συνέχεια, τα πολύτιμα όργανα του. Ένας στους δέκα πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, κύρια αιτία χρονίων ασθενειών, που επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ό,τι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτων, πενήντα εκατομμύρια Αμερικανοί, ένας στους πέντε δηλαδή, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Όλοι γνωρίζετε κάποιον που έχει κάποιο αυτοάνοσο αν, δεν είσθε κι οι ίδιοι στην “οικογένεια”.

Όσο υψηλότερο το βιοτικό επίπεδο τόσο μεγαλύτερη είναι και η επίπτωση τους.

Κι όμως αυτή η οντότητα: Τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι το υψηλό τίμημα που πληρώνουμε, για έναν τρόπο ζωής που συνεχώς απομακρύνεται από το φυσιολογικό πρότυπο.

Τρόπος ζωής: Οι σκέψεις, το περιβάλλον, η διατροφή δημιουργούν την υγεία ή την ασθένεια 

Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα εκεί που ξεκινά.

Στο επίπεδο των κυττάρων των βιολογικών δηλαδή μονάδων, από τις οποίες αποτελείται ο ανθρώπινος οργανισμός. Συστάδες κυττάρων, με κοινά χαρακτηριστικά, συναθροίζονται και σχηματίζουν όργανα, αδένες, μορφώματα, και τελικά έναν ανθρώπινο οργανισμό.

Το κύτταρο είναι φτιαγμένο από μια ποικιλία δομικών συστημάτων, και χρησιμοποιεί θρεπτικά συστατικά για να τραφεί και να λειτουργήσει. Αυτά είναι τα διάφορα

Θρεπτικές ουσίες: Μακροθρεπτικά-Μικροθρεπτικά συστατικά-Αντιοξειδωτικά 

Οι τροφές μας, όμως, έχουν χάσει σε ποιότητα, τόσο που επηρεάζουν την διατροφική κατάσταση των κυττάρων μας και κατ’ επέκταση τη δική μας. Παλαιότερα είχαμε ένα χωράφι και σπέρναμε σ’ αυτό εκατό μαρούλια. Σήμερα στο ίδιο χωράφι σπέρνονται χίλια.

Τα θρεπτικά συστατικά που έχει το χωράφι πρέπει να μοιραστούν τώρα σε χίλια μαρούλια αντί για εκατό όπως κάποτε. Αν βέβαια υπολογίσουμε ότι και τη προηγούμενη χρονιά είχαμε σπείρει χίλια μαρούλια το χωράφι είναι ακόμα φτωχότερο σε θρεπτικά συστατικά από την προηγούμενη χρονιά.

Εδώ έρχονται να βοηθήσουν τα λιπάσματα. Με τη χρήση τους, αυτά τα μαρούλια αντί να αναπτυχθούν πλήρως μέσα σε δύο μήνες, τώρα αναπτύσσονται σε ένα μήνα.

Και έχουν κι άλλες συνέπειες! Οι επιπτώσεις από τη χρήση χημικών λιπασμάτων 

Για να πάρει το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που έπαιρνε, από ένα μαρούλι πενήντα χρόνια πριν, σήμερα είναι απαραίτητο να καταναλώσουμε σαράντα μαρούλια. Αυτό δεν είναι όμως εφικτό. Το ίδιο συμβαίνει και για τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνουμε, είτε είναι φυτικές είτε ζωικές..

Αναλυτικότερα Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν 

Τα κύτταρα μας, δεν προσλαμβάνουν και δεν έχουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Έτσι δημιουργούνται ελλείψεις, σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο μια και συστατικά, που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο κύτταρο, πλέον απουσιάζουν.

Η ζωή μας τώρα, δεν στηρίζεται ποτέ σε μια μεταβολική οδό. Έχει εναλλακτικές λύσεις. Ποτέ όμως η δεύτερη εναλλακτική δεν είναι το ίδιο αποδοτική με την πρώτη.

Η υγεία μας αρχίζει να έχει πρόβλημα

Δεν νοιώθουμε το ίδιο καλά όπως κάποτε. Κάθε μέρα που περνάει απομακρυνόμαστε από την σωστή κατάσταση. Πιστεύουμε κλασσικά, ότι αυτό οφείλεται στα χρόνια που περνάνε.

Αν προσέξουμε όμως θα δούμε ότι παρόμοια, μερικές φορές και χειρότερα προβλήματα, κατακλύζουν και νεότερα άτομα. τα αυτοάνοσα, ιδίως η φοβερή πολλαπλή σκλήρυνση, πλήττουν όλο και νεαρότερα άτομα.

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Κλειδί η νευροπροστασία 

Το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ.

Πέρα των ελλείψεων σε διατροφικά ποιοτικά στοιχεία, τα κύτταρα μας επιβαρύνονται και με τοξικές ουσίες, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Η εικόνα του κυττάρου μας έχει αλλάξει πλέον πλήρως από την αρχική υγιή κατάσταση..

Συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί απουσιάζουν και άλλα ξένα προς τη ζωή, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, είναι παρόντα.

Και να που φτάσαμε στην συγκλονιστικά καθαρή απάντηση του γιατί το σώμα δεν αναγνωρίζει πλέον αυτά τα κύτταρα ως δικά του και τους επιτίθεται.

Κι έτσι αρχίζει το παραμύθι με την “αυτοανοσία”, που έχουμε μάθει να θεωρούμε λαχείο, που όμως επουδενί είναι, μια και διάφοροι παράγοντες, βοηθούν σ’ αυτό, όπως με την κληρονομικότητα, το περιβάλλον και τις διατροφικές επιλογές

Έτσι λοιπόν, τα κύτταρα που απομακρύνονται περισσότερο από το φυσιολογικό, δέχονται πρώτα την επίθεση. Σε πολλές περιπτώσεις το σώμα επιτίθεται σε πάνω από ένα όργανο ή συστήματα, όπως συμβαίνει στον ερυθηματώδη Λύκο που λέγεται και συστηματικός. 

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: 9 συμπτώματα και διατροφικές συμβουλές 

Η λύση βέβαια δεν είναι να επιβαρύνουμε το σώμα με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας φάρμακα, που αλλοιώνουν περαιτέρω την βιολογική του ισορροπία.

Η λύση είναι να αποκαταστήσουμε τη φυσιολογική οδό διατροφής. Να χορηγήσουμε αυτά που λείπουν και να αφαιρέσουμε αυτά που περισσεύουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε Μόνοι μας Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

Να τρώμε πλήρεις τροφές.

Οι τροφές πρέπει να έχουν υποστεί την μικρότερη δυνατή επεξεργασία. Τα βιολογικά τρόφιμα έχουν αποδεδει-γμένα μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Να διατηρούμε τη βιταμίνη D στο αίμα μας σε βέλτιστα επίπεδα 60ng/ml.

Όταν η βιταμίνη D βρίσκεται σε βέλτιστα επίπεδα μειώνει σημαντικά τι πιθανότητα να νοσήσουμε από αυτοάνοσο νόσημα και βελτιώνει την εικόνα αν πάσχουμε ήδη από κάποιο.

Βιταμίνη D: «Κλειδί» για την αντιμετώπιση σωρείας ασθενειών 

Να ασκούμαστε τακτικά.

Η άσκηση βελτιώνει το ορμονικό μας προφίλ και μειώνει σημαντικά το κίνδυνο να νοσήσουμε

Να κοιμόμαστε επαρκώς.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος στο σώμα μας για να μπορέσει να διορθώσει βλάβες που προκύπτουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η Έλλειψη Ύπνου Επηρεάζει το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα 

Να ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού.

Ναι ασφαλώς όχι που θα το ξέχναγα

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές 

Να παίρνουμε ιχθυέλαιο σε μόνιμη βάση.

Για περισσότερα: Βιταμίνη D και ιχθυέλαια μειώνουν τον κίνδυνο για αυτοάνοσες παθήσεις 

Το σώμα μας είναι γενετικά προγραμματισμένο να είναι υγιές, καθήκον της ιατρικής αλλά και δικό μας είναι να το βοηθάμε σε αυτή του την προσπάθεια.

Ανθρώπινο Σώμα: Μια Εκπληκτική Μηχανή Επιβίωσης 

Χαίρετε.

Πηγή άρθρου: kosmaser.wordpress.com Δεν είμαστε Ανυπεράσπιστοι απέναντι στα Αυτοάνοσα

~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ως συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας,

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Το Επόμενο Βήμα μετά τη Διάγνωση Αυτοάνοσου Νοσήματος 

Τι πυροδοτεί τα αυτοάνοσα νοσήματα 

Αυτοάνοσα νοσήματα και Γαστρεντερικό Σύστημα~Μηχανισμοί και αίτια 

Μειώστε τα συμπτώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων διατροφικά 

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Κατανοώντας τις μυστηριώδεις παθήσεις 

Αυτοάνοσα νοσήματα: Πως το Σώμα Χάνει την Ισορροπία του 

Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Αυτοάνοσα νοσήματα και μικροβίωμα 

και Ο μακρύς κατάλογος ασθενειών που σχετίζονται με έλλειψη Ω 3 

Ω 3 λιπαρά οξέα: Ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας 

και Βιταμίνη D: Τι μπορεί να εμποδίζει την παραγωγή της στον οργανισμό μας; 

Βιταμίνη D: Πώς να καταλάβεις εάν έχεις έλλειψη~Ποιοί την χρειάζονται περισσότερο 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια