MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΑιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές

Αιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές

Αιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές
Image by Narupon Promvichai from Pixabay Αιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές

Αιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές

Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τους ακριβείς μοριακούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση, αλλά και τη θεραπεία πολλών α σ θ ε ν ε ι ώ ν, Ίσως Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους. Έτσι φτάνουμε στο φαινόμενο:

Από άσημοι δευτεραγωνιστές να καταντούν πρωταγωνιστές

Ο Φυσιολογικός Αριθμός Αιμοπεταλίων Κυμαίνεται Μεταξύ 150,000 Και 400,000 Ανά Μικρολίτρο Αίματος.

Ως φαίνεται τα αιμοπετάλια μπορεί να έχουν περισσότερους ρόλους, όπως ας πούμε:

Ωστόσο οι άγνωστες λειτουργίες των αιμοπεταλίων δεν είναι όλες κακές.

Κ ρ α τ η θ ε ί τ ε.

Φαίνεται ότι τα αιμοπετάλια, που οι περισσότεροι από εμάς τα αγνοούμε, είναι σε θέση.

Να Παράγουν Το Ανθρώπινο Αντίστοιχο Των Αντιβιοτικών. Αυτό που λέμε: Αντιμικροβιακά Πεπτίδια τα οποία μπορούν να είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνά μας, έναντι μικροοργανισμών

Μικροοργανισμοί: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 

Η μοίρα της ιατρικής είναι να λέει: άλλα τη μια στιγμή, άλλα την παράλλη.

Έτσι μέχρι πρόσφατα, εθεωρούντο τα αιμοπετάλια, σαν στοιχεία του πλάσματος, που βοηθούσαν σε μιαν αιμορραγία. Φαίνεται όμως ότι, δεν είχαμε ιδέα το πόσο έξυπνα είναι.

Οι απλές ενδείξεις που είχαμε από καιρό, σιγά-σιγά, άρχισαν να γίνονται Αποδείξεις για τον πολλαπλό τους ρόλο εδώ και καιρό, που ως φαίνεται δεν εκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε παρά μονάχα πρόσφατα.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές, άρχισαν να κατανοούν τον ρόλο τους, στην προαγωγή της επούλωσης των τραυμάτων, βλέποντας ότι τα οστικά μοσχεύματα ήταν περισσότερο επιτυχή, όταν η αιματική κυκλοφορία τους, περιείχε υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων.

Όπως αποδείχθηκε, η πηγή των εν λόγω αυξητικών παραγόντων ήταν τα αιμοπετάλια.

Από τότε, τα σχετικά κέντρα των Νοσοκομείων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα είδος gel που παράγεται από το αίμα των ασθενών ονομάζεται Πλάσμα Πλούσιο Σε Αιμοπετάλια Platelet R i c h Plasma προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μεταμοσχεύσεις δέρματος και οστών.

Το ίδιο κάνουν και ορισμένοι αθλητές προκειμένου να επιταχύνουν την επούλωση τραυμάτων.

Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια ή αυξητικούς παράγοντες: Τί είναι και πώς μας ωφελεί; 

Το έναυσμα είχε δοθεί. Η έρευνα μπήκε σε καλό δρόμο και Σύντομα διεπιστώθηκε ότι Τα Ποσοστά Των Λοιμώξεων Μεταξύ Όσων Είχαν Λάβει Το PRP Μειώνονταν πράγμα που οδήγησε στην ανακάλυψη μιας αντιμικροβιακής ουσίας η οποία ονομάστηκε Beta-Defensin 2.

Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω, στο Πανεπιστήμιο του Ααχεν, χρησιμοποίησαν αντισώματα για να σημάνουν την beta-defensin 2, και να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μικροσκοπίου.

Διαπίστωσαν ότι:

Η Πηγή Της ήταν Μικρές Δομές Μέσα Στα Αιμοπετάλια. Και ότι Μόλις Απελευθερωθεί η Beta-Defensin 2. Προσδένεται Στην Επιφάνεια Βακτηριδίων Όπως Το Εντεροβακτηρίδιο E.Coli Προκαλώντας Τον Θάνατό Τους.

Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι ο κύριος ρόλος των αιμοπεταλίων είναι στην πήξη του αίματος και ίσως στην ιστική αποκατάσταση, Αλλά Όχι Και Ότι Διέθεταν Αντιμικροβιακό Δυναμικό.

Άλλος ένας σημαντικός ρόλος, αναφάνηκε από έρευνες, που δείχνουν ότι τα αιμοπετάλια μπορεί να εκκρίνουν ουσίες, που διατηρούν τους συνδέσμους μεταξύ των επιθηλιακών κυττάρων των αγγείων.

Φλεγμονώδεις Νόσοι Όπως η Αρθρίτιδα, συχνά επιφέρουν διαρροή υγρών από τα αιμοφόρα αγγεία. Μετά από έρευνες διεπιστώθη ότι τα αιμοπετάλια προκαλούσαν Διάνοιξη Των Τοιχωμάτων Των Αγγείων Μέσω Έκλυσης Σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστού, γνωστού για την επίδρασή του στη διάθεσή μας.

Η μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων είχε ως αποτέλεσμα Την Ανακούφιση Των Συμπτωμάτων Της Αρθρίτιδας.

Ίδιο αποτέλεσμα επετεύχθη όταν παρεμποδίστηκε η συσσώρευση σεροτονίνης στα αιμοπετάλια, με χρήση αντικαταθλιπτικών Επιλεκτικων Αναστολεων Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης.

Αρθρίτιδες: 22+1 εναλλακτικοί τρόποι για να τις νικήσετε 

Ο λόγος για τον οποίο τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση της αρθρίτιδας παραμένει μυστήριο προς το παρόν και δεν είναι το μόνο.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν η διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων να είναι ένα θετικό βήμα στην επούλωση των τραυμάτων, αλλά φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει και στην αρθρίτιδα η φλεγμονώδης αντίδραση δεν σταματά.

Τα αιμοπετάλια προωθούν καταστάσεις σχετικά με τις κακοήθειες, λέει Ο Richard Hynes Από Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο David H. Koch Του ΜΙΤ. 

Τί σημαίνει αυτό;

Ο καρκίνος συχνά περιγράφεται σαν Πληγή Που Δεν Επουλώνεται και ο Hynes έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ότι Τα Καρκινικά Κύτταρα Επωφελούνται Από Ένα Μεταβολικό Μονοπάτι Που Εμπλέκεται Στην Επούλωση Των Τραυμάτων Προκειμένου Να Διασκορπιστούν Στον Ανθρώπινο Οργανισμό.

Υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων συχνά έχουν συνδεθεί με χειρότερη πρόβλεψη επιβίωσης ασθενών με καρκίνο, αλλά κανείς δεν γνώριζε το γιατί. Ο Hynes και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι Τα Αιμοπετάλια Προσδένονται Στα Καρκινικά Κύτταρα Και Αρχίζουν Χημικές “Συζητήσεις” Που Καθιστούν Τα Καρκινικά Κύτταρα Περισσότερο Επιθετικά.

Όταν οι ερευνητές ανέστειλαν τα μεταβολικά μονοπάτια ή τους υποδοχείς των αιμοπεταλίων που εμπλέκονταν στις “χημικές συζητήσεις” ανεστάλησαν και οι μεταστάσεις.

Η παραπάνω ανακάλυψη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχοποίησης της συγκεκριμένης διαδικασίας για την πρόληψη των μεταστάσεων.

Καρκίνος, Φλεγμονές, Μεταστάσεις, Διατροφή και Ιχθυέλαιο 

Συνολικά δε μια καλύτερη κατανόηση της φυσιολογίας των αιμοπεταλίων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μια σειρά ασθενειών όπως:

Ωστόσο τα σήματα κινδύνου από τους ειδικούς ερευνητάς μας προειδοποιούν ότι:

Ο Πολυσχιδής, και γιατί όχι, πολύτιμος, Ρόλος Των Αιμοπεταλίων σημαίνει πολύ απλά, πως η φαρμακευτική, ή άλλως πως μείωση του αριθμού τους, θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη με πολλούς τρόπους.

Εκτός κι αν μπορέσουμε να διαλευκάνουμε τους ακριβείς μοριακούς μηχανισμούς μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση των α σ θ ε ν ε ι ώ ν

Τότε, Ίσως, Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους.

Χαίρετε

Πηγή: ihthielaio.wordpress.com Αιμοπετάλια: Από «κομπάρσοι» πρωταγωνιστές

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Μπορείτε να θρέψετε το αίμα σας με τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: 

  • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. 
  • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12. 
  • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
  • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. 
  • Βήτα καροτένιο ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
  • Λιπαρά οξέα. 
  • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία.

Διατίθενται από την ιστοσελιδα μας ως συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: 7 τρόφιμα για αύξηση του αριθμού των αιμοπεταλίων σας 

Χαμηλά αιμοπετάλια: Τι σημαίνουν και τι μπορείτε να κάνετε 

Αίμα: Ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο μετά την καρδιά

Βότανα που προστατεύουν και αναζωογονούν αίμα και κυκλοφορικό 

Ποιες βιταμίνες διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος

Σημαντικότατο Θρέψτε το αίμα: Βελτιώνοντας το, βελτιώνεται και η υγεία 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια