MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΥπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ

Υπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ

Υπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ
Image by Pana Koutloumpasis from Pixabay Υπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ

Υπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ

Ένας στους έξι ανθρώπους παγκοσμίως εμφανίζει υπογονιμότητα, σύμφωνα με μια έκθεση η οποία αποκαλύπτει την έκταση του προβλήματος.

Περίπου το 17,5% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού–σχεδόν ένας στους έξι–θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του υπογονιμότητα, όπως αναφέρεται στην 98σέλιδη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τα στοιχεία αυτά είναι οι πρώτες εκτιμήσεις του Οργανισμού ως προς την έκταση της υπογονιμότητας εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Όπως είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, η έκθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της υπογονιμότητας ως ζήτημα δημόσιας υγείας και την επείγουσα ανάγκη να διευρυνθεί η πρόσβαση στην πρόληψη, τη διάγνωση και τις θεραπείες.

“Η έκθεση αποκαλύπτει μια σημαντική αλήθεια–η υπογονιμότητα δεν κάνει διακρίσεις.

Το ποσοστό των ανθρώπων που πλήττονται δείχνει την αναγκαιότητα να διευρυνθεί η πρόσβαση στη φροντίδα της γονιμότητας και να διασφαλιστεί ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι πλέον παραγκωνισμένο ως προς την έρευνα και την πολιτική υγείας ώστε ασφαλείς, αποτελεσματικοί και οικονομικά εφικτοί τρόποι να επιτυγχάνουν την απόκτηση παιδιού και να είναι διαθέσιμοι σε εκείνους που τους επιζητούν”, είπε ο Τέντρος.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, δεν επαρκούν οι ενδείξεις ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε αν η εμφάνιση του φαινομένου είναι συχνότερη ή όχι.

Παραδόξως, οι νέες εκτιμήσεις του ΠΟΥ, που βασίζονται σε πάνω από 100 μελέτες που διεξήχθησαν από το 1990 ως το 2021, δείχνουν περιορισμένες αποκλίσεις ως προς την παρουσία του φαινομένου από περιοχή σε περιοχή.

Τα ποσοστά, εξάλλου, είναι συγκρίσιμα για χώρες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υπογονιμότητα είναι μια σοβαρή υγειονομική πρόκληση σε κάθε κοινότητα, χώρα και περιοχή του κόσμου.

Η ισόβια παρουσία του φαινομένου εμφανίζεται κατά 17,8% στις χώρες υψηλού εισοδήματος και κατά 16,5% στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

“Για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ο δρόμος για να γίνουν γονείς μπορεί να είναι δυσπρόσιτος, αν όχι αδύνατος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι ένας στους έξι ανθρώπους πλήττεται από την αδυναμία να αποκτήσει παιδί κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το που ζει και τι πόρους διαθέτει”, πρόσθεσε ο Τέντρος.

Η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση του ανδρικού ή του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, η οποία ορίζεται από την αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης έπειτα από 12 ή παραπάνω μήνες σεξουαλικών επαφών χωρίς τη λήψη μέτρων προστασίας, λέει η έκθεση.

Μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες και δυσφορία, στιγματισμό και οικονομικές δυσκολίες και να επηρεάσει την ψυχική κατάσταση του ατόμου.

“Τα αίτια της υπογονιμότητας ποικίλλουν και συχνά είναι σύνθετα, είναι κάτι που μπορεί να βιώσουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Πράγματι, μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων σε όλες τις περιοχές μπορεί να χρειαστεί φροντίδα γονιμότητας.

Υπογονιμότητα: Όταν τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα 

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να έχουν οι άνθρωποι τις καλύτερες ευκαιρίες να αποκτήσουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν. Ωστόσο, στις περισσότερες χώρες αυτές οι υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς”, σημείωσε ο Τέντρος.

Παρά την έκταση του ζητήματος, λύσεις για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της υπογονιμότητας–περιλαμβανομένης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (γνωστής ως εξωσωματική ή IVF) παραμένουν υποχρηματοδοτούμενες και απρόσιτες για πολλούς εξαιτίας του υψηλού κόστους, του κοινωνικού στίγματος και της περιορισμένης διαθεσιμότητας, αναφέρει η έκθεση.

Στις περισσότερες χώρες οι θεραπείες γονιμότητας χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικά, συχνά με αποτέλεσμα τα τεράστια οικονομικά κόστη.

Στις πιο φτωχές χώρες οι άνθρωποι δαπανούν ένα μεγαλύτερο τμήμα του εισοδήματός τους για τη φροντίδα της γονιμότητας σε σύγκριση με τους ανθρώπους στις πλουσιότερες χώρες, γράφει η έκθεση.

Τα υψηλά κόστη εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας ή μπορεί να τους βυθίσουν στη φτώχεια ως αποτέλεσμα της αναζήτησης αυτής της φροντίδας, προστίθεται στην έκθεση.

Παρότι η νέα αυτή έκθεση παρουσιάζει πειστικά αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης παρουσίας της υπογονιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει ακόμη μια εμμένουσα έλλειψη δεδομένων σε πολλές χώρες και σε κάποιες περιοχές.

Πηγή: www.neakriti.gr  Υπογονιμότητα: Πλήττει 1 στους 6 ανθρώπους, λέει ο ΠΟΥ

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Μάλλον η υπογονιμότητα εν τέλει κάνει διακρίσεις κρίνοντας από την Ινδία, αρκετές αφρικανικές χώρες και ίσως και την Κίνα!

Με δεδομένο ότι στις πολυπληθέστατες αυτές περιοχές δεν έχει σημειωθεί υπογονιμότητα ή έχει πολύ μικρή κάμψη αντιλαμβάνεστε πως διαμορφώνονται τα ποσοστά που αφορούν πλέον ΜΌΝΟΝ τον υπόλοιπο πλανήτη; Και τί σημαίνει αυτό για τον δυτικό κόσμο;

Όσο για τον ΠΟΥ, αναρωτιέμαι γιατί… ανησυχεί περισσότερο; Για την υπογεννητικότητα ή για την αύξηση του πληθυσμού που “ζημιώνει το κλίμα και το περιβάλλον”;

Εν πάση περιπτώσει στα πλαίσια της πρόληψης, αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να αυξήσεις τη γονιμότητά σου:

Περιόρισε την καφεΐνη και το αλκοόλ

Η καφεΐνη που εμπεριέχεται στον καφέ, στη σοκολάτα, στο μαύρο τσάι και στα αναψυκτικά τύπου cola, όταν καταναλώνεται συχνά βλάπτει την ποιότητα του σπέρματος. Το αλκοόλ προκαλεί προβλήματα στην κινητικότητα και στον αριθμό των σπερματοζωαρίων, ενώ βλάπτει και τη μορφή τους.

Πιες πολλά υγρά

Για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες πιες τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό ημερησίως.

8 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό 

Ακολούθησε υγιεινή διατροφή

Η καλή διατροφή θα σε απομακρύνει τόσο από το ενδεχόμενο παχυσαρκίας όσο και από την υπογονιμότητα. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, μαύρο ψωμί και λιπαρά ψάρια.

Παχυσαρκία: Δεν αφορά μόνο το ποια και πόση τροφή θα μπει στο σώμα μας 

Διατήρησε υγιές σωματικό βάρος

Η παχυσαρκία μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης, ενώ και στους άνδρες συνδέεται με μειωμένο επίπεδο τεστοστερόνης άρα αδύναμο σπέρμα.

Χαμηλή τεστοστερόνη: Αιτίες, συμπτώματα, επιπτώσεις και λύσεις 

Κόψε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μειώνει την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν υγιή ωάρια, ενώ επισπεύδει και την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, αν η γυναίκα καπνίζει κατά την εγκυμοσύνη μειώνονται τα κύτταρα του εμβρύου που θα σχηματίσουν σπερματοζωάρια στα αγόρια και ωάρια στα κορίτσια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκληθεί υπογονιμότητα αργότερα στη ζωή του μωρού που θα γεννηθεί. Στον άνδρα το κάπνισμα μειώνει την κινητικότητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, ενώ παράλληλα αυξάνει τις ανώμαλες μορφές τους. 

Το κάπνισμα των μανάδων ως αιτία υπογονιμότητας των παιδιών τους
Ποιές τοξίνες κατά την εγκυμοσύνη έχουν καταστροφικές συνέπειες για το IQ του παιδιού 

Προσοχή στα παυσίπονα και στα φάρμακα

Όταν η γυναίκα λαμβάνει παυσίπονα κατά τις μέρες της ωορρηξίας εμποδίζεται η λειτουργία των ορμονών που σχετίζονται με αυτήν, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης. Επίσης, υπάρχουν φάρμακα όπως αυτά για το θυρεοειδή, τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιεπιληπτικά, τα ψυχοτρόπα, οι ορμόνες που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα σύλληψης κατά το διάστημα λήψης τους.

και όχι μόνον! Παρακεταμόλη: Θεωρούμενο “ασφαλές” παυσίπονο για έγκυες συνδέεται με ΔΕΠΥ στο παιδί 

Τακτική σωματική άσκηση και ποιοτικός ύπνος

Η άσκηση όσο και η ξεκούραση πρέπει να  είναι επαρκής και να μπορεί να χαρίζει στο σώμα την ευεξία που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας τις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης, είναι σημαντικό όταν μείνει μια γυναίκα έγκυος να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Σεξουαλικές επαφές

Για να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη χρειάζεται το ζευγάρι να έρχεται σε επαφή καθημερινά κατά τις γόνιμες μέρες του κύκλου της γυναίκας.

Για τους άνδρες προσοχή στους όρχεις

Θα πρέπει να αποφεύγεις το πολύ ζεστό μπάνιο, το χαμάμ και οτιδήποτε αυξάνει τη θερμοκρασία στην περιοχή των όρχεων. Προτίμησε τα φαρδιά ρούχα και εσώρουχα.

Μείωσε το στρες

Το στρες είναι ανασταλτικός παράγοντας στη σύλληψη και επηρεάζει τόσο την ποιότητα του σπέρματος όσο και των ωαρίων.

Προτίμησε θρεπτικές τροφές και συμπληρώματα

Τα θρεπτικά στοιχεία που θα χρειαστείς είναι τα

  • φυλλικό οξύ,
  • η βιταμίνη Α, Β, C και Ε,
  • ο ψευδάργυρος,
  • το Q10,
  • το σελήνιο,
  • τα Ω-3 λιπαρά οξέα,
  • η L-αργινίνη και
  • η L- καρνιτίνη.

Προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να διανοηθώ ανθρώπους και ειδικά τις γυναίκες που μπαίνουν στην διαδικασία να ξοδέψουν ολόκληρες περιουσίες για μία τεχνητή εγκυμοσύνη βασισμένη σε ΧΗΜΙΚΕΣ διαδικασίες και την λήψη ένα σωρό φαρμάκων, με ΑΓΝΩΣΤΕΣ μέχρι στιγμής συνέπειες (για τα παιδιά, δυστυχώς τα πρώτα ευρήματα δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, ψάξτε το και θα καταλάβετε τι εννοώ), αλλά και με αμφίβολα συχνά αποτελέσματα, ενώ έχουμε δει ΘΑΥΜΑΤΑ με την απλή λήψη των ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων διατροφής ΌΠΩς:

Ίσως το πιο αδικημένο προσαρμογόνο βότανο είναι η ΡΊΖΑ ΜΆΚΑ-MACA από λάθος προβολή ενός εκ των ευεργετημάτων του.

Έγινε γνωστό μεν, με την υπαρκτή δράση του κατά της στυτικής δυσλειτουργίας και της αύξησης της ερωτικής επιθυμίας (ενισχύει τη λίμπιντο) και γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες, αφήνοντας στην άκρη όμως τις 55 και πλέον δραστικές του ουσίες που εξισορροπούν όλες τις εκκρίσεις σε αδένες του σώματος. (Θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια κτλ)

Το GINSENGεπίσης, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό. ενώ συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των ενδοκρινών αδένων και ιδιαίτερα της υπόφυσης, των επινεφριδίων και των γεννητικών αδένων.

Αν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΌΝΟ βότανο, μπορείτε να καταλάβετε την τεράστια αξία τους στους τομείς που έχουν δραστικότητα!

Παράλληλα διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ως συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Η τεράστια επίδραση της διατροφής στην γονιμότητα 

HPV-Γονιμότητα: Πως επηρεάζει άνδρες και γυναίκες και αντιμετώπιση 

Γονιμότητα: Τροφές που μεγιστοποιούν την πιθανότητα σύλληψης  

Ανδρική, Γυναικεία στειρότητα: Αιτίες και μία αποτελεσματική φυσική λύση

Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια