MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΜέταλλα/ΙχνοστοιχείαΨευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού

Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού

Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού
steemit.com

Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μικροστοιχείο, το οποίο σχετίζεται με εξαιρετικά σημαντικές λειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού

Αναλυτικότερα:

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Οπως και ο χαλκός και το σελήνιο, ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά μάς προστατεύουν από τις βλαβερές κυτταρικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος. Ως εκ τούτου, η πρόσληψη του ψευδαργύρου στη διατροφή είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε να κρατήσουμε τις ασθένειες μακριά μας.

Ρυθμίζει την ανάγνωση του DNA των κυττάρων μας

Στο κέντρο των κυττάρων μας υπάρχει ένας πυρήνας όπου βρίσκονται περίπου 100.000 γονίδια. Αυτά τα γονίδια παρέχουν πληροφορίες στα κύτταρά μας τις οποίες τα κύτταρα πρέπει να διαβάσουν. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για αυτή την αποκωδικοποίηση των γενετικών μας πληροφοριών.
Πώς η διατροφή προστατεύει DNA, κύτταρα και υγεία 

Προωθεί την ανάπτυξη.

Ο ψευδάργυρος προωθεί τη δραστηριότητα περισσότερων από 300 ένζυμα που το σώμα μας χρησιμοποιεί για να μεταβολίσει τα θρεπτικά συστατικά και να ενισχύσει την κυτταρική διαίρεση, που με τη σειρά της προωθεί την ανάπτυξη.
Ένζυμα-Διατροφή: Θρέφεις ή Φράζεις το Σώμα σου; 

Αυτός είναι ο λόγος που οι έγκυες γυναίκες στις οποίες η ανάπτυξη των εμβρύων αποτελείται από ταχύτατα διαιρούμενα κύτταρα, πρέπει να έχουν πάντα αρκετό ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης (ύψος, βάρος, ανάπτυξη οστών) σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Ρυθμίζει μεταβολικές λειτουργίες

Ο ψευδάργυρος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή ενέργειας στο σώμα μας, συμμετέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο στη ρύθμιση του μεταβολισμού μας.

Έλκος και έντερο

Ο ψευδάργυρος παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την επούλωση πληγών και την ταχύτερη αποκατάσταση του βλεννογόνου. Με αφορμή αυτό, πολλές μελέτες έγιναν και διαπίστωσαν πως ο ψευδάργυρος βοηθά στην ταχύτερη επούλωση στοματικού έλκους, ενώ ενισχύει σημαντικά το βλεννογόνο του εντέρου. Ωστόσο, ο ακριβής τρόπος δράσης του δεν εξακριβωθεί.

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα ιχνοστοιχείο το οποίο συμμετέχει στην δράση της ινσουλίνης, μια ορμόνη υπεύθυνη για το μεταβολισμό της γλυκόζης και των υδατανθράκων. Έρευνες έδειξαν πως η συμπληρωματική λήψη ψευδαργύρου μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη δράση της ινσουλίνης, ιδιαίτερα σε παχύσαρκα άτομα που έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή έλλειψη ψευδαργύρου. Για την αποφυγή υπογλυκαιμίας και ιδιαίτερα άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη ή φάρμακα για το διαβήτη, καλό θα ήταν να συμβουλεύονται πρώτα τον ιατρό τους, πριν τη λήψη συμπληρώματος ψευδαργύρου.
14 συμπτώματα ότι έχετε αυξημένο ζάχαρο. Ποια τρόφιμα το μειώνουν 

Συμβάλλει στην φροντίδα του δέρματος.

Ο ψευδάργυρος είναι γνωστό ότι επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, που είναι ο λόγος που οι κρέμες ψευδαργύρου συχνά χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν κοψίματα και πληγές και θεραπεία παθήσεων του δέρματος, όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Επιπλέον, ως ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας ο ψευδάργυρος μπορεί να θεραπεύσει τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως ηλιακά εγκαύματα, εξανθήματα και φουσκάλες.

Ο επιχείλιος έρπης οφείλεται στον ιό HSV -1 (HerpesSimplexVirus -1). Ο ψευδάργυρος έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που χρησιμοποιούν τοπικές κρέμες με οξείδιο του ψευδαργύρου σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν ταχύτερη επούλωση του έρπη και μείωση των συμπτωμάτων (φαγούρα, πόνο κ.α.).

Βοηθάει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης

Η γαστίνη είναι μία μικρή πρωτεΐνη, που συνδέεται άμεσα με τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ψευδάργυρο. Για αυτό άλλωστε άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη ψευδαργύρου, εμφανίζουν ασθενή όσφρηση και γεύση.

Γονιμότητα.

Ο ψευδάργυρος έχει μελετηθεί ευρέως για τις θρεπτικές ουσίες του σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη γονιμότητα, καθώς η ενίσχυσή της είναι ίσως ο πιο γνωστός του ρόλος. Στις γυναίκες ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για το σώμα ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, τις αναπαραγωγικές ορμόνες.

Στους άνδρες απαιτείται για την κατασκευή του εξωτερικού στρώματος και της ουράς του σπέρματος. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως μειωμένη πρόσληψη ψευδαργύρου στην διατροφή ενός άνδρα μειώνει επίσης και το σπέρμα του. Ο ψευδάργυρος μπορεί να βελτιώσει την γονιμότητα ανδρών που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
Γονιμότητα: Τροφές που μεγιστοποιούν την πιθανότητα σύλληψης 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Μία από τις πιο κοινές και δημοφιλείς χρήσεις του ψευδαργύρου είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα στοιχείο «κλειδί” για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Ο οργανισμός μας τονχρειάζεται για την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων (Τ-κύτταρα), ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθά στην καταστροφή των ξένων εισβολέων στο αίμα μας.

Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου θα οδηγήσουν σε μειωμένα ή αποδυναμωμένα Τ-κύτταρα, τα οποία δεν θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να επιτίθενται σ’ αυτούς τους εισβολείς, γεγονός που θα μάς κάνει επιρρεπείς σε ασθένειες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ψευδάργυρος είναι γνωστός για το ρόλο του στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, καθώς ενισχύει τα ίδια κύτταρα που εξουδετερώνουν τον ιό. Η λήψη ψευδαργύρου μπορεί να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων (καταρροή, βήχα και πονόλαιμο) αλλά ακόμη και τη διάρκεια κρυολογήματος.

Υπάρχουν ενδείξεις πως η επαρκής λήψη ψευδαργύρου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης κρυολογήματος ή ίωσης, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία πολλών κυττάρων άμυνας στο σώμα μας και ανεπάρκειά του σχετίζεται με μεγάλη ευαισθησία σε λοιμώξεις.
Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Κατάθλιψη.

Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν μικρότερα επίπεδα ψευδαργύρου ενώ άτομα με υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης, γενικά. Έρευνες έδειξαν πως η συμπληρωματική λήψη ψευδαργύρου μαζί με την αντικαταθλιπτική αγωγή μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ενημέρωση του υπεύθυνου ιατρού πριν τη λήψη συμπληρώματος.

Πού θα τον βρούμε

Ίσως η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου είναι το μοσχαρίσιο συκώτι. Επίσης σε σημαντικές ποσότητες περιέχεται στο κρέας ελαφιού, στο σπανάκι, στα σπαράγγια, στα χτένια, τις γαρίδες και τα περισσότερα θαλασσινά, στο κόκκινο κρέας, στη βρώμη, στους ηλιόσπορους και στο σουσάμι.

Ανεπάρκεια και έλλειψη

Δεδομένης της συμμετοχής του ψευδάργυρου σε πλήθος λειτουργιών του οργανισμού, η έλλειψή του μπορεί να εμφανιστεί με αντίστοιχο πλήθος συμπτωμάτων.
Η ανεπάρκεια του ψευδάργυρου συμβαίνει συνήθως μετά από κακή διατροφή ή όταν ο οργανισμός παρουσιάζει αδυναμία στην απορρόφηση ή, ακόμα, όταν το σώμα κάνει μεγάλη κατανάλωση του στοιχείου σε περιόδους ανάπτυξης.

Συμπτώματα έλλειψη του ψευδάργυρου περιλαμβάνουν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη, τριχόπτωση, διάρροια, καθυστέρηση της σεξουαλικής ωρίμανσης και ανικανότητα, δυσκολία στην επούλωση των πληγών, μειωμένη όρεξη και βλάβες σε μάτια και δέρμα.
Η έλλειψη του ψευδάργυρου επιδρά, επίσης, άμεσα και στην απόδοση του ανοσοποιητικού καθώς αποδυναμώνει την παραγωγή και την ισχύ των κυττάρων του ανοσοποιητικού, επηρεάζοντας έτσι, άμεσα, την άμυνα του οργανισμού.

Υπερβολική λήψη

Η υπερβολική λήψη ψευδάργυρου μέσω τροφών δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα, ούτε έχουν παρατηρηθεί συνέπειες από τέτοιες καταστάσεις.

Η λήψη, όμως, του στοιχείου μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, αν υπερβεί τα φυσιολογικά όρια, μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως είναι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, προβλήματα στο γαστρεντερικό, η μείωση της καλής χοληστερίνης και η πτώση των επιπέδων του χαλκού, ασβεστίου και σιδήρου στο σώμα. Άλλες παρενέργειες είναι η μεταλλική γεύση στο στόμα, οι πονοκέφαλοι και η υπνηλία.

Γι’ αυτό το λόγο μη λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής για μεγάλα χρονικά διαστήματα και καλύτερα λειτουργείτε πάντα με τις οδηγίες του γιατρού σας.
Ψευδάργυρος: Συντελεί στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Η πρότασή για την περίπτωση που θέλετε να πάρετε ένα πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής, που να είναι φυσικό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση οποιασδήποτε παρενέργειας, και να σας παρέχει ΌΛΑ τα θρεπτικά συστατικά είναι:

– είτε ένα ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ προϊόν (ΜΕΛΈΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ αΘΗΝΏΝ) βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ,
– είτε τα ΦΥΚΙΑ A.F.A

που και τα δύο, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!! 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Περί Ψευδαργύρου, κοροναϊού και Ανοσοποιητικού συστήματος 

Πως να καταλάβετε εάν έχετε έλλειψη ψευδάργυρου 

Ψευδάργυρος: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής του 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια