MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΚοροναϊός-Ιταλία: Πότε άρχισε πραγματικά η επιδημία στη χώρα;

Κοροναϊός-Ιταλία: Πότε άρχισε πραγματικά η επιδημία στη χώρα;

Κοροναϊός-Ιταλία: Πότε άρχισε πραγματικά η επιδημία στη χώρα;
Image by Alexey Hulsov from Pixabay Κοροναϊός-Ιταλία: Πότε άρχισε πραγματικά η επιδημία στη χώρα;

Κοροναϊός-Ιταλία: Πότε άρχισε πραγματικά η επιδημία στη χώρα;

Επιλογή κειμένων: Κλεάνθης Γρίβας

Στις 26 Μαρτίου 2020, το πρακτορείο Reuters μετάδωσε ανταπόκριση του EmilioParodi και της SylviaAloisi, με τίτλο «Ιταλοί επιστήμονες διερευνούν την πιθανότητα προγενέστερης εμφάνισης του κορωνοϊού στην Ιταλία» [Italianscientistsinvestigatepossibleearlieremergenceofcoronavirus, EmilioParodi, SilviaAloisi]

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy-timing/italian-scientists-investigate-possible-earlier-emergence-of-coronavirus-idUSKBN21D2IG

«Ιταλοί επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου διερευνούν εάν η επιδημία κορωναϊού άρχισε στην Ιταλία το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και όχι το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οι πόλεις Μιλάνο και Lodi της διοικητικής περιφέρειας της Λομβαρδίας ανέφεραν μια «σημαντική» αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύθηκαν για πνευμονία και γρίπη κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Πράγμα, που εάν αποδειχθεί, θα μπορεί να σημαίνει ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να έχει εξαπλωθεί εκτός της Κίνας νωρίτερα από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως».

Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία 

Ο Adriano Decarli, καθηγητής επιδημιολογίας και ιατρικής στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, δήλωσε στο Reuters ότι:

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που νοσηλεύθηκαν για πνευμονία και γρίπη στις περιοχές Μιλάνο και Lodi μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2019.

Δεν μπορώ να δώσω ακριβή αριθμητικά στοιχεία, αλλά εκατοντάδες περισσότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2019 στις δύο αυτές περιοχές (που είναι δύο από τις πιο πληγείσες πόλεις της Λομβαρδίας) με συμπτώματα πνευμονίας και γρίπης, και πολλοί από αυτούς είχαν πεθάνει.

Κοροναϊός, αλλεργία ή γρίπη: Ξεχωρίστε τα συμπτώματα 

Ο καθηγητής Decarli και οι συνεργάτες του, εξετάζουν τα νοσοκομειακά αρχεία και άλλες κλινικές λεπτομέρειες αυτών των περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που πέθαναν αργότερα στο σπίτι τους, προκειμένου να καταλάβουν εάν η νέα επιδημία του κοροναϊού είχε ήδη εξαπλωθεί στην Ιταλία από τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019.

Όπως είπε:

«Θέλουμε να μάθουμε εάν ο ιός ήταν ήδη στην Ιταλία στα τέλη του 2019 και εάν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε για ένα σχετικά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σε περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας… Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς μας, οι τοπικές υγειονομικές αρχές θα μπορούσαν να αποφασίσουν να ζητήσουν άδεια για την εκταφή των σωμάτων ατόμων με ύποπτα συμπτώματα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι ο νέος κοροναϊός και η COVID-19, (η αναπνευστική νόσος που προκαλείται απ’ αυτόν) ήταν άγνωστοι πριν από την πρώτη εμφάνιση της επιδημίας στο Wuhan, στην κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019.

Άλλοι ειδικοί αμφισβητούν την υπόθεση ότι ο νέος ιός κυκλοφορούσε στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2019.

Ο Paul Hunter, καθηγητής Ιατρικής στο BritishUniversity της Ανατολικής Αγγλίας, που παρακολουθεί την εξελισσόμενη πανδημία, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να ήταν ο ιός παρών στην Ευρώπη πριν από τον Ιανουάριο του 2020. Εάν οι Ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν θετικά αποτελέσματα από δείγματα που έχουν ληφθεί και αποθηκευτεί εκείνη την εποχή, τότε δεν θα πρέπει να δίνεται πίστη στην υπόθεσή τους.

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πόσο μολυσματικός είναι ο ιός και το ποσοστό των ασθενών που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα σε σύγκριση με εκείνους που αρρωσταίνουν, είναι αδιανόητο να μην εκδηλώνονταν με αρκετά μεγάλη επιδημία στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα, εάν οι υποθέσεις των Ιταλών επιστημόνων αφορούσαν πράγματι την νόσο COVID-19». “.

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η Ιταλία, που τώρα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από COVID-19 στον κόσμο, κατέγραψε την πρώτη μόλυνση στις 21 Φεβρουαρίου 2020, αν και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί στη χώρα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.

Ο Massimo Galli, επικεφαλής της μονάδας μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου και καθηγητής στο τμήμα βιοϊατρικών και κλινικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, δήλωσε:

«Ο ιός ήταν ήδη εδώ στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Αλλά, η πιθανότητα να κυκλοφορεί ο ιός στην Ιταλία πριν από τον Ιανουάριο είναι ‘ισχνή’».

Ο Giuseppe Remuzzi, διευθυντής του Ινστιτούτου Φαρμακολογικών Ερευνών MarioNegri, στο Μιλάνο, δήλωσε ότι:

«Ορισμένοι οικογενειακοί γιατροί στη Λομβαρδία είχαν αναφέρει ασυνήθιστα κρούσματα πνευμονίας στα τέλη του 2019 που, εκ των υστέρων, φάνηκαν δυνητικά ύποπτα. Μεταξύ αυτών ήταν αρκετές περιπτώσεις διμερούς πνευμονίας (που σημαίνει ότι επηρεάζονται και οι δύο πνεύμονες) στις περιοχές GeraD’Adda και Crema στα τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2019, με υψηλό πυρετό, βήχα, κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή.

Καμιά από αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει τεκμηριωθεί ως COVID-19 επειδή δεν υπήρχαν ακόμη στοιχεία για την ύπαρξη της COVID-19. Αλλά, εάν επιβεβαιωθούν με αποδεικτικά στοιχεία ότι επρόκειτο για περιστατικά COVID-19 στην Ιταλία το Νοέμβριο 2019, αυτό θα σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να παραμένει μη-εντοπίσημος επί μήνες.

Ορισμένες αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά οδήγησαν και άλλους επιστήμονες να θέσουν το ερώτημα ένα ο ιός μπορεί να εμφανίστηκε στην Κίνα ήδη από τον Οκτώβριο 2019».

“Τροφή-Φάρμακο”: Ξαφνιάστηκα όταν διάβασα το παραπάνω άρθρο, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα μου είχε αναφέρει την ίδια ακριβώς διαπίστωση ο αδερφός μου ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της περιφέρειας, ότι δηλαδή τον περασμένο Νοέμβριο είχαν αρκετά περιστατικά πνευμονίας σε αριθμό ασυνήθιστα μεγαλύτερο από προηγούμενα έτη.

Ίσως να είναι χρήσιμο να γίνει μία διασταύρωση των στοιχείων..

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Όπως και να έχει, ό,τι και να συμβαίνει, όποτε και να άρχισε η ιστορία, ένα είναι σίγουρο: ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΊΣ!

ΔΕΝ φοβόμαστε, λοιπόν, αλλά προστατευόμαστε και βοηθάμε τον οργανισμό να αντιμετωπίσει/ανταπεξέλθει! Αφού όμως εγκαταλείψουμε ορισμένες από τις συνήθειες που βάλλουν το ανοσοποιητικό μας (δεν το λες και τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πωλήσεις σε γαριδάκια, παραπάκια και άλλα τινά… υγιεινά εδέσματα).

καθώς Τι αποδιοργανώνει και φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Αν το ανοσοποιητικό σου δουλεύει καλά, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. Ας ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. Στην παρούσα φάση και μαζί με τις οδηγίες των ειδικών, το ανοσοποιητικό εάν είναι γερό είναι η καλλίτερη ασπίδα που έχουμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Γιατί ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A (προαιρετικά), θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού

Κοροναϊός: Περίπου 50% των σοβαρά ασθενών έχουν νευρολογικά προβλήματα 

Κ.Γουργουλιάνης-καθηγητής πνευμονολογίας: Στον κοροναϊό «χρεώνονται» θάνατοι και άλλων παθήσεων 

Τι μυστικό κρύβει ο κοροναϊός και η πανδημία; 

Πνευμονία: 20 τρόποι να στηρίξουμε τον οργανισμό 

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό~Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε; 

Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε για να μείνει 

Κλ.Γρίβας: Οι “θάνατοι από απόγνωση” θα ξεπεράσουν τους θανάτους από τον κοροναϊό; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια