MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΟ κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι... έφερε για να μείνει

Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε για να μείνει

Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι... έφερε για να μείνει
Image by Gerd Altmann from Pixabay Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε για να μείνει

Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε για να μείνει

Οι κατακλυσμιαίες αλλαγές που προκαλεί η πανδημία, οι ταχύτατες μεταρρυθμίσεις, οι πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές, ο ρόλος του πολίτη

Κωβαίος Άγγελος

Με τον χρονικό ορίζοντα της ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της λήξης του παγκόσμιου συναργερμού να παραμένει δυσδιάκριτος, μια συζήτηση για τις άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του έχει ξεκινήσει.

Τα όσα θα συμβούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε οικονομικό επίπεδο θα επιφέρουν μοιραία ανατροπές και θα απαιτήσουν αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές.

Ως προς τούτο θα κριθούν όλοι, με βάση το κατά πόσον θα έχουν την αντίληψη, την ευελιξία και την ταχύτητα να αντεπεξέλθουν στη συνθήκη του «μεταπολεμικού» κόσμου. Εθνικοί και υπερεθνικοί οργανισμοί θα δοκιμαστούν, κυβερνήσεις και ηγεσίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, πολίτες και πρόσωπα θα κριθούν.

Υπό αυτό το πρίσμα, ήδη εξελίσσεται μια διερεύνηση για τις επιπτώσεις και τις αλλαγές λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, η οποία επιδρά καταλυτικά και σαρωτικά, περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο ιστορικό απρόοπτο των τελευταίων αιώνων.

Τί από όλα αυτά που έχουν αποφασιστεί και εφαρμοστεί έως σήμερα, ή θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, έχει «έλθει για να μείνει»; Τι είναι αδιαμφισβήτητα θετικό και θα πρέπει να διατηρηθεί ως πρακτική και μετά το πέρας της κρίσης; Ποιά είναι τα «γκρίζα πεδία»;

Με τι διαδικασίες θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα όταν οι συνθήκες τα επιτρέψουν; Πόσο και πώς θα ελεγχθούν τυχόν «πειρασμοί» όσων ενδεχομένως θα σκέφτονταν μια μετάβαση σε οργουελικές πρακτικές;

Οι αλλαγές στη διοίκηση

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τα όσα μέχρι στιγμής έχει επιφέρει ο κορωνοϊός σε όλους τους τομείς, πέραν αυτού της δημόσιας υγείας, είναι σαρωτικά.

Η προστασία και η διάσωση ανθρώπινων ζωών έχουν επιβάλει πρωτοφανείς ρυθμούς λήψης αποφάσεων, έχουν αναδείξει διοικητικές διαδικασίες και ικανότητες κεντρικά και περιφερειακά, έχουν επισπεύσει μεταρρυθμίσεις και έχουν διαμορφώσει μια ιστορικών διαστάσεων κοινωνική συνείδηση – έστω και με ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ταχείας προσαρμογής και μετάβασης σε διαδικασίες πρωτόγνωρες για την Ελλάδα είναι τα όσα έχουν συμβεί στο πεδίο της ψηφιακής διακυβέρνησης. Μέσα σε λίγες ημέρες προχώρησαν με ταχείες νομοθετικές ενέργειες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη συντελεστεί και ενδεχομένως να έπαιρναν χρόνια.

“Τροφή-Φάρμακο”: Αναρωτιέμαι και διατηρώ τις αμφιβολίες μου ως προς το κατά πόσο όλα αυτά έγιναν με κύριο γνώμονα την προστασία και την διάσωση ανθρωπίνων ζωών, διότι εάν ήταν έτσι δεν θα είχαμε τους γιατρούς να ωρύονται για σοβαρές παραλήψεις: Κραυγή αγωνίας των Ελλήνων ιατρών: Αντιδράστε, Σας λένε ψέμματα 

Δρόμος χωρίς επιστροφή

Στο δημοσιονομικό πεδίο, μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν ανατραπεί τα πάντα και παντού. Το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί, οι περιοριστικές πολιτικές έχουν ακυρωθεί, οι κρατικές ενισχύσεις προς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι μια επιβεβλημένη πολιτική επιλογή, η ρευστότητα αναγκαστικά θα αναζητηθεί σε νέα εργαλεία, είτε αυτά ονομαστούν «κορωνο-ομόλογα», είτε σε πιο παραδοσιακά ή και λιγότερα συμβατικά μέσα, αδιανόητα έως πολύ πρόσφατα στην ευρωζώνη.

Υπάρχει επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Φαντάζει αδύνατον και αυτοκτονικό.

Την ίδια στιγμή, άλλα οικονομικά αξιώματα τα οποία ίσχυσαν επί δεκαετίες θα χρειαστεί να αναθεωρηθούν. Για παράδειγμα και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πόσο μπορεί ή πρέπει να παραμείνουμε προσκολλημένοι στο δόγμα του τουρισμού ως «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, από τη στιγμή κατά την οποία αυτή μπορεί να διαλυθεί κυριολεκτικά εν μια νυκτί;

Το ζήτημα δημιουργίας και άλλων «βαριών βιομηχανιών» θα τεθεί και εκ των πραγμάτων μόλις περάσει η κρίση.

“Τροφή-Φάρμακο”: Ελλάδα και τουρισμός είναι σχεδόν ταυτόσημα. Όμως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στους αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα, εκτός από όσα είναι ευρέως γνωστά και να πάψουμε πια να τους χρησιμοποιούμε ως παρατημένους “σκουπιδότοπους”.

ΔΕΝ υπάρχει ευρωπαϊκό μουσείο που να μην “φιλοξενεί” αρχαία ελληνικά ευρήματα, σχεδόν στηρίζονται ΜΌΝΟ σε αυτά για να ελκύσουν τουρίστες κι εμείς επειδή τα θεωρούμε δεδομένα, αρκετές φορές ΔΕΝ δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Και βέβαια πραγματικά θα ήταν ευχής έργον να αναπτυχθούν και άλλες μορφές «βαριάς βιομηχανίας» οι οποίες, εκτός των άλλων, θα μπορούν να μας εξασφαλίσουν επάρκεια εάν χρειαστεί: Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου: Ανάχωμα κατά του διατροφικού ελέγχου 

Οι δυνατότητες της Ελλάδας στην εκτροφή αιγοπροβάτων. Μερινός-Μοχαίρ-Πειραϊκή Πατραϊκή-Βυρσοδεψία 

ΧΩΡΊΣ επιδοτήσεις/σειρήνες: Σβήνει παράδοση χιλιάδων ετών: Καταστροφή παραδοσιακών ελληνικών καϊκιών, με δόλο από την ΕΕ 

Η Αγρο-διατροφική δικτατορία στην αποικία των νέο-κολίγων

Ελλάδα: Η χώρα των εισαγωγών και των… ελληνοποιήσεων 

Οι περιορισμοί

Στο πεδίο των περιοριστικών μέτρων, εξελίσσεται μια παγκόσμια συζήτηση για την «επόμενη μέρα». Στη χώρα μας, όπως και στο σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, ό,τι μέτρο έχει ληφθεί είναι συνταγματικά προβλεπόμενο (άρθρο 5 και ερμηνευτική δήλωση).

Συνεπώς, από νομική και πολιτειακή άποψη δεν έχει επιβληθεί κάποιο έκτακτο καθεστώς. Υπό αυτή την έννοια, η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς, σε όποιον χρόνο αυτή συμβεί και όσο σταδιακά εξελιχθεί, δεν θα είναι κάτι το σύνθετο από νομοθετικής πλευράς.

Ως προς αυτά, στην Ελλάδα και διεθνώς αναδεικνύεται μια άλλη διάσταση του ζητήματος: ο ρόλος, η ευθύνη και η συμπεριφορά του πολίτη στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, έναντι του ρόλου των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των πρακτικών ελέγχου και περιορισμού των ελευθεριών, τις οποίες ούτως ή άλλως εφάρμοζαν.

Στη χώρα μας, έστω και με τα παρατράγουδα της πρώτης περιόδου, διαμορφώθηκε σε κρίσιμο χρόνο μια στάση κοινωνικής υπευθυνότητας, η οποία πιθανώς θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.

Κρίσιμο ρόλο ως προς τούτο έπαιξε η στάση της ηγεσίας, η διαφάνεια στην κεντρική και επίσημη ενημέρωση, η επιμονή των υπευθύνων σε όλα τα πεδία να απευθύνονται στους πολίτες, ακόμα και η προσαρμογή της πλειονότητας των διαύλων ενημέρωσης και των ΜΜΕ στις απαιτήσεις της κρίσης.

“Τροφή-Φάρμακο”: Μπορεί να μην είναι κάτι το σύνθετο από νομοθετικής πλευράς΄, αλλά από πρακτικής, όλο και περισσότεροι νιώθουν διάφορες… ανησυχίες:  Κλ.Γρίβας: Οι “θάνατοι από απόγνωση” θα ξεπεράσουν τους θανάτους από τον κοροναϊό; 

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό~Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε;

Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου 

Ron Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τους   

Ενίσχυση του συστήματος υγείας

Σε πρώτο επίπεδο ή, ορθότερα, στην πρώτη γραμμή του μετώπου βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με δραματικό τρόπο καταφαίνεται η υποβάθμισή του τα προηγούμενα χρόνια και επαναπροσδιορίζεται η επείγουσα ανάγκη ενίσχυσής του στο μέλλον. Αυτό αναγνωρίζεται πλέον από όλους και η νέα προσέγγιση αναπόφευκτα θα πρέπει να σημάνει μια στήριξη του ΕΣΥ.

Αυτό το ίδιο σύστημα άλλωστε και όσοι το στελεχώνουν θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι είτε για την επόμενη φάση της ίδιας πανδημίας είτε για το ξέσπασμα μιας νέας στο μέλλον. Η μεταρρύθμιση σε αυτό το πεδίο προσλαμβάνει άλλη έννοια, υπαρξιακής κρισιμότητας για τη χώρα μας.

“Τροφή-Φάρμακο”: Οι νοσοκομειακοί γιατροί μάλλον έχουν μία λίγο διαφορετική άποψη ως προς το εάν πράγματι έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας: Το κράτος, προβάλλοντας την ατομική ευθύνη σαν βασικό παράγοντα έκβασης της επιδημίας, προσπαθεί να αποσιωπήσει την κρατική ευθύνη

Πηγή: www.tovima.gr
Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε

Η καθημερινότητα μετά την πανδημία – Ο Covid-19 σε ρόλο καταλύτη

Λυγερού Νεφέλη

Η δεκαετία του 2020 αναγγέλθηκε ως δεκαετία κοινωνικού μετασχηματισμού. Ακόμα και πριν τον ερχομό της, όμως, είχαν πυκνώσει οι διακηρύξεις περί επιταχυνόμενων αλλαγών. Ο κορονοϊός (Covid-19) φαίνεται να λειτουργεί σαν καταλύτης, επισπεύδοντας τες, όπως συχνά συμβαίνει, άλλωστε, με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Παρότι η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει καταλαγιάσει, απανταχού εμπειρογνώμονες και αναλυτές προειδοποιούν για τις επικείμενες μακροχρόνιες αλλαγές που αυτή θα επιφέρει σε πολλές εκφάνσεις και τομείς της ζωής.

Πολλά από τα βραχυπρόθεσμα έκτακτα μέτρα αναμένεται να γίνουν στο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπότητας, ενώ ο ιός ενδέχεται να αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής μας, το πώς καταναλώνουμε και το πώς εργαζόμαστε. Όπως ακριβώς επαναπροσδιορίζει και τη σχέση του πολίτη με την εξουσία, με τον έξω κόσμο, ακόμη και του ενός με τον άλλον.

Κορυφαίο στη λίστα των ανατροπών είναι η παραγγελία αγαθών από το διαδίκτυο και η κατ’ οίκον παράδοσή τους.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το 20% των λιανικών πωλήσεων πραγματοποιείται πλέον στο διαδίκτυο και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα ετησίως. Πριν από δέκα χρόνια ήταν λιγότερο από 10%. Εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι στην μετά κορονοϊού εποχή, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 35%.

Κάποια από τα καταστήματα που έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας δεν θα ξανανοίξουν.

Αυτό ως ένα βαθμό θα αλλοιώσει και την εικόνα των πόλεων. Τα φυσικά καταστήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά η κύρια λειτουργία τους θα είναι η εμπειρία και η πληροφορία των πελατών. Οι συνήθεις διαδικασίες θα γίνουν όλο και πιο αυτοματοποιημένες.

Θαρρώ πως θα υπάρξει και ένα ενδιάμεσο στάδιο πριν την όποια προσαρμογή Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ 

Εργασία

Η τηλεργασία επιβλήθηκε ως αναγκαστικό μέτρο προστασίας των εργαζομένων από τη δίνη της πανδημίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, το ένα τρίτο των εταιρειών παγκοσμίως αιφνιδιάστηκε και αποδείχθηκε ανέτοιμο για μία τέτοια μετάβαση.

Παρ’ όλα αυτά, μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν ότι ακόμα και μετά το πέρας αυτής της κρίσης, η εξ αποστάσεως εργασία θα παραμείνει. Μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα δουλεύουν από το σπίτι τους, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Μία μελέτη που εκπονήθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού διαπίστωσε ότι το 43% των εργαζομένων θα εργάζονται εξ αποστάσεως με κάποια συχνότητα. Η έρευνα δείχνει ότι κατά τη διάρκεια μίας εργάσιμης εβδομάδας πέντε ημερών, η εργασία από απόσταση για δύο έως τρεις ημέρες είναι πιο παραγωγική.

Αυτό δίνει στον εργαζόμενο τη δυνατότητα να βρίσκεται στο γραφείο επί τρεις ημέρες, πραγματοποιώντας τις συναντήσεις και τις κατ’ ιδίαν υποχρεώσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, με τις επόμενες δύο ημέρες να παραμένει στην οικία του και να επικεντρώνεται στην εργασία του.

Σύμφωνα με την Global Workplace Analytics,

αυτό θα αφορά κυρίως τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, απόφοιτους πανεπιστημίου μέχρι εξήντα ετών, σε εταιρείες που απασχολούν παραπάνω από 100 υπαλλήλους.

Για να καταστεί αυτό δυνατό, όμως, θα επέλθουν θεσμικές ρυθμίσεις, αλλά και μεμονωμένες εταιρικές προσαρμογές, ώστε η κουλτούρα του γραφείου να πάρει διαδικτυακή μορφή και η μέριμνα της επιχείρησης να δημιουργήσει ένα μικρό κατ’ οίκον εργασιακό περιβάλλον.

Η μεγαλύτερη προσαρμογή, όμως, που ήδη τίθεται σε εφαρμογή, αφορά εταιρείες που ασχολούνται με ευαίσθητα δεδομένα, όπως χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού τομέα. Αυτές είναι που καλούνται να ενισχύσουν τα ιδιωτικά δίκτυά τους και την κρυπτογράφηση των συνδέσεων τους.

Επίσης αναπτύσσεται και η μεθοδολογία διαχείρισης έργου που θα κρίνει τον εργαζόμενο με βάση τη “μετρική” πρόοδο του έργου και όχι τη φυσική του παρουσία. Ο εργοδότης που τσεκάρει το γραφείο του υπαλλήλου του θα αντικατασταθεί από τα δεδομένα που θα κρίνουν την αποδοτικότητα.

Σε δύο χρόνια το αργότερο, μάλιστα, αναμένεται να είναι διαθέσιμο και το λογισμικό εικονικής πραγματικότητας. Αυτό θα επιτρέπει στους επικεφαλής εταιρειών, ή τουλάχιστον στα avatar τους, να βρίσκονται στα προσωπικά γραφεία των υπαλλήλων τους, συντονίζοντας ή δίνοντας οδηγίες. Τα βελτιωμένα λογισμικά θα επιτρέπουν στους συνεργάτες να συνεργάζονται διαδραστικά από το σπίτι.

Υπηρεσίες

Από τη στιγμή που η καθημερινότητα, περιορίστηκε στα τετραγωνικά ενός σπιτιού, όλοι αποκόπηκαν από τις συνήθειες και τις δραστηριότητες που είχαν επιλέξει για τον ελεύθερο χρόνο τους, με στόχο την προσωπική αυτοβελτίωση, υγεία και ψυχική ισορροπία.

Το γυμναστήριο, ο ψυχολόγος, το ευεργετικό χόμπι υπό καθεστώς αυτοπεριορισμού και απομόνωσης, έμοιαζε με πολυτέλεια του παρελθόντος. Αυτό διήρκησε για λίγες ημέρες, έως ότου οι περισσότεροι επαγγελματίες επιδείξουν εντυπωσιακή ευελιξία και φαντασία.

Ξαφνικά, οι ψυχολόγοι προσέφεραν συνεδρίες μέσω skype. Οι γυμναστές μετέφεραν εν μία νυκτί την ομάδα τους στο διαδίκτυο, ορίζοντας εβδομαδιαία ραντεβού άσκησης. Ποιος να το φανταζόταν ότι μπορεί να ιδρώσει στην άνεση του σαλονιού του, έχοντας live τον δάσκαλο γυμναστικής να δίνει οδηγίες και να επιτηρεί τις κινήσεις του.

Ακόμα και να συνδεθεί με άλλους παθιασμένους λάτρεις της γιόγκα, ώστε να απολαύσουν όλοι μαζί μία ώρα ψυχικής κάθαρσης και σωματικής άσκησης.

“Τροφή-Φάρμακο”: Και καλά οι λάτρεις των… ειδικών ασκήσεων/γυμναστικών, τι θα γίνει με εμάς που λατρεύουμε το κολύμπι ή προτιμούμε το περπάτημα; Περπάτημα: Τα πολύτιμα οφέλη του σε υγεία και ψυχολογία 

Μέχρι και οι λογιστές άρχισαν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με τους πελάτες τους, ενώ ούτε οι δικηγόροι δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Μία ενδιαφέρουσα μελέτη αποκαλύπτει ότι ακόμα και μετά το πέρας της κρίσης και την επαναφορά στην πολυπόθητη κανονικότητα, θα υπάρχουν πολλοί που θα επιλέξουν την ασφάλεια του σπιτιού τους για υπηρεσίες που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να έχουν, χωρίς να εγκαταλείψουν τον προσωπικό τους χώρο.

Οι επαγγελματίες θα εδραιώσουν τις διαδικτυακές αυτές υπηρεσίες, προσαρμόζοντας τις τιμές τους και αλλάζοντας έτσι τον τομέα αυτό.

Βιομηχανία της ομορφιάς

Όπως είναι φυσιολογικό, μία παγκόσμια πανδημία επιφέρει τεκτονικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά, μία γυναίκα θα συνεχίσει να αποζητά την περιποίηση των μαλλιών, των άκρων και του προσώπου της. Επί δεκαετίες, οι γυναίκες τηρούν ευλαβικά το ραντεβού στο κομμωτήριό τους. Η καραντίνα, όμως, ανάγκασε πολλές από αυτές να στηριχτούν στον εαυτό τους.

Με οικονομικά προϊόντα αισθητικής που βρίσκει κανείς στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ, επιχειρούν και εν μέσω πανδημίας να διατηρήσουν την εμφάνισή της. Αυτό –σύμφωνα τουλάχιστον με μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία συγκέντρωσης δεδομένων Poshly– οδήγησε σε μία αίσθηση αυτονομίας και αισθητής μείωσης του μπάτζετ.

Οι καταναλωτές είναι πλέον πολύ πρόθυμοι να αποκτήσουν ενημερωτικές πληροφορίες για τη χρήση διαφορετικών προϊόντων, για τον καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ τους, καθώς και να αναζητήσουν απαντήσεις οι οποίες μπορούν να τους δοθούν από γνωστές εταιρείες αισθητικής, όσο και από μεμονωμένους ειδικούς.

Επίσης, δεν εμφανίζουν καμία διάθεση να καταναλώσουν πολλά χρήματα για προϊόντα ομορφιάς. Η τάση αυτή, μάλιστα, μετά από μια τέτοια κρίση διατηρείται. Οι εταιρείες μακιγιάζ και περιποίησης θα προσαρμοστούν, παράγοντας οικονομικότερα προϊόντα.

“Τροφή-Φάρμακο”: Ας ευχηθούμε να υπάρξει και στροφή προς προϊόντα ΧΩΡΊΣ βλαβερές ουσίες και χημικά: Ποιες Διαταραχές Υγείας Προκαλούν τα Χημικά σε Καλλυντικά και Αρώματα

Εάν δεν διαβάζαμε την ετικέτα σε ένα προϊόν που το κρατάγαμε στα χέρια μας, κατά πόσο δύναται να αλλάξει αυτό εκ του μακρόθεν; Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα-σοκ στις HΠA: Kαρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά 

Ψυχαγωγία

Το ντελίβερι είναι μία εδραιωμένη τάση. Μετά τον κορονοϊό, όμως, αναμένεται να εκτιναχτεί και να διευρυνθεί. Πλέον, το ντελίβερι δεν θα αφορά φαγητό ή καφέ. Θα παραγγέλνει κανείς το γλυκό από το αγαπημένο του ζαχαροπλαστείο, αλλά και το κοκτέιλ του.

Για πολλές επιχειρήσεις που δεν ήθελαν να κλείσουν ρολά, αυτό κατέστη ζήτημα επιβίωσης και οι ειδικοί του κλάδου αξιολογούν ότι ακόμα και όταν περάσει η πανδημία η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Μπορεί πλατφόρμες όπως το Netflix να προετοίμασαν το έδαφος, αλλά ο κορονοϊός σπάει όλα τα προηγούμενα στεγανά. Η βιομηχανία του θεάματος επιχείρησε να προσαρμοστεί, ώστε να μην πληγεί ανεπανόρθωτα από τη λαίλαπα της πανδημίας. Έτσι, για πρώτη φορά καταστρατηγήθηκε μαζικά η διαφοροποίηση της κινηματογραφικής και ψηφιακής πρεμιέρας.

Η Disney έκανε την αρχή, καθώς διέθεσε ψηφιακά τις νέες ταινίες της. Ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς αυτές είναι κλειστές, έγιναν διαθέσιμες για διαδικτυακή ενοικίαση και αγορά.

Πρόκειται για μία πρακτική που θα υιοθετηθεί στο σύνολό της από τα στούντιο και τις εταιρείες παραγωγής. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει θεμελιωδώς την εμπορική σχέση μεταξύ κινηματογράφων και εταιρειών.

Πολιτική

Ο τρόπος που διαβουλεύονται, διαπραγματεύονται και αποφασίζουν οι ηγέτες διεθνώς έχει ήδη αλλάξει δραματικά εξαιτίας της πανδημίας. Η περίοδος προσαρμογής ενέχει αρκετές δοκιμασίες.

Πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι η περίοδος αυτή θα οδηγήσει στον περιορισμό των διαπροσωπικών επαφών στην πολιτική, οι οποίες αποδεικνύονται λιγότερο σημαντικές από ό,τι πίστευε κανείς. Ψηφιακές συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις, ακόμα και υπουργικά συμβούλια από απόσταση θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής ζωής και μετά την πανδημία.

Ο κορονοϊός, εκτός από τις τεράστιες υγειονομικές επιπτώσεις, είχε και μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τη διεθνή κοινότητα. Αυτή συνειδητοποίησε πόσο πολύ εξαρτάται από την Κίνα. Η κρίση –σύμφωνα με οικονομολόγους– εξανάγκασε πολλές κυβερνήσεις σε επανεξέταση της εξάρτησης τους από τα κινέζικα βιομηχανικά προϊόντα.

Η πανδημία αποκάλυψε μια «ανεύθυνη και παράλογη» οικονομική εξάρτηση από την Κίνα, τόνισε πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Πράγματι, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και έμπορος στον κόσμο. Η επιταχυνόμενη αποσύνδεση, ειδικά της Δύσης, από τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας είναι προ των πυλών προειδοποιούν ειδικοί.

Δεν το λες και κακό Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους 

Μετά το τέλος της πανδημίας είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες για να περιοριστεί η σημερινή εξάρτηση. Το αμερικανικό περιοδικό Forbes χαρακτηρίζει την πανδημία του κορονοϊού «κύκνειο άσμα της Κίνας ως τόπου παραγωγής αγαθών για ολόκληρο τον πλανήτη».

Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω πανδημίας, ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και οι ΗΠΑ, έμειναν χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια και αντισηπτικά. Από το 2011, πολλοί ιθύνοντες στον τομέα του φαρμάκου δεν έπαψαν να καταγγέλλουν τις αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και της υπερβολικής μετεγκατάστασης της παραγωγής φαρμάκων και φαρμακευτικών ειδών στην ανατολική Ασία.

Ιδιαίτερα στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη απώλεια της ανεξαρτησίας της όσον αφορά τις πηγές εφοδιασμού ενεργών φαρμακευτικών συστατικών. Οι ειδικοί της υγείας, υποστηρίζουν ότι οι χώρες πήραν το μάθημά τους και ως αποτέλεσμα θα υπάρξει επανεγκατάσταση στην Ευρώπη βιομηχανιών που παράγουν ενεργά φαρμακευτικά υλικά, τα οποία πλέον θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κοροναϊός: Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας παγκοσμίως αναγνωρισμένος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου 

Ξεσπά ο καθηγητής πνευμονολογίας Κ.Γουργουλιάνης: «Επιτέλους, τέλος στην τρομολαγνεία!» 

Κοροναϊός-Καραντίνα: Αυτό που νιώθουμε είναι ένα είδος πένθους~Πως να το διαχειριστούμε 

Το 99% των Ιταλών που πέθαναν από κοροναϊό έπασχαν και από άλλες ασθένειες 

Καταλαβαίνεις τώρα τί είναι σημαντικό και τί ασήμαντο; 

Μαζί με όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και την άλλη όψη: Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου 

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό~Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε; 

Κλ.Γρίβας: Οι “θάνατοι από απόγνωση” θα ξεπεράσουν τους θανάτους από τον κοροναϊό; 

Πηγή: slpress.gr
Ο κοροναϊός σε ρόλο καταλύτη: Τι… έφερε


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια