Γιατρός και φαρμακοποιός στηλιτεύουν πολυφαρμακία και λάθη του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου

 

giatros-kai-farmakopoios-stilitevoun-polyfarmakia-kai-lathi-tou-iatrofarmakeftikou-katestimenou

Ιατρική επιστήμη, ιατροί, ασθενείς και η εν δυνάμει πολυφαρμακία.

Η ώρα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι γιατροί πρωτίστως, ποιου είδους ιατρική θέλουν να υπηρετούν έφτασε και χωρίς να παίρνει άλλη αναβολή.
Οι γιατροί είναι που θα πουν επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους έτσι ώστε να διδαχτούν, εκπαιδευτούν οι ασθενείς και να σοβαρευτούν φαρμακοποιοί και εταιρίες.

Το έναυσμα του σημερινού μας άρθρου μου το έδωσε γεγονός που αντιμετώπισε καλός φίλος με τον δεκατριάχρονο γιο του, τον Ευάγγελο:

Μια από τις λιγοστές μανίες λοιπόν του μικρού Ευάγγελου, (Όπως πολλών ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας ) είναι το να μασά, τρώει τα νύχια του και τις παρανυχίδες που δημιουργούνται περιμετρικά αυτών.

Ως λογικό ακόλουθο, κάποια παρανυχίδα μολύνθηκε και μάζεψε λίγο πύον αναγκάζοντας έτσι τους υπερπροστατευτικούς γονείς του να απευθυνθούν σε ένα ειδικό χειρουργό που επιτόπου απλά άνοιξε το επιδερμικό απόστημα και τους συνέστησε σχολαστική καθαριότητα και ένα τοπικό αντισηπτικό για δυο τρεις μέρες.
Έως εδώ ορθά.

Κατόπιν όμως παροτρύνσεως της μητέρας του μικρού Ευάγγελου να του χορηγηθεί και αντιβίωση, (ανεξαρτήτως που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε επιστήμη υγείας.) ο γιατρός ενέδωσε και έτσι έγινε.

Αντιβίωση λοιπόν ευρέος φάσματος ακόμα και για μια παρανυχίδα, μιας και το… πρόσταξε η Ελληνίδα μάνα! 
“Τροφή”: Αυτό είναι πράγματι ένα σοβαρό ζήτημα, που πολύ φοβάμαι πως η κάθε μάνα, στην αγωνία της να φροντίσει το παιδί της, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο! 

Τα αντιβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που είναι απόλυτη  ανάγκη, ειδάλλως: ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου
Όπως και να έχει, δεν είναι τυχαία η θλιβερή τούτη… πρωτιά: Έρευνα: Ή ανατριχιαστική αλήθεια για τις αντιβιώσεις στην Ελλάδα

Και κάπως έτσι δημιουργείτε το ερώτημα: Ποιος δημιούργησε την πολυφαρμακία παγκόσμια και τα σκήπτρα μάλιστα να κατέχει η Ελλάδα;

 • Ο ασθενής που αρέσκεται να παίρνει χαπάκια με την σέσουλα, ή
 • ο γιατρός που τα δίνει με μεγάλη ευκολία;

Πάρε και κάτι για το στομάχι μην σε πειράξει η αντιβίωση… ή το αντιφλεγμονώδες μη στεροειδές πόσο σωστό είναι, μα και πόσο εύκολα αυτό συνιστάται;

Αυτό όμως είναι η μια όψη του νομίσματος που ονομάζεται πολυφαρμακία.

Από την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση όλοι να μην έχουμε δει κοφίνια, ή τσάντες σε σπίτια κύρια υπερήλικων με διάφορα φάρμακα που αν κάποιος κάνει αντιπαραβολή θα διαπιστώσει πως, το ένα προστατεύει τον λήπτη από τις παρενέργειες του άλλου, ή και αρκετές φορές το ένα να έχει ίδιο μηχανισμό δράσης, αλλά με διαφορετική εμπορική ονομασία, από το άλλο.

Φλύαρα και μάλιστα αφήνοντας στην άκρη τόσο την επιβάρυνση ήπατος και νεφρών που ως γνωστό όλα αποδεδειγμένα προκαλούν δυσλειτουργίες σε αυτά τα ζωικής σημασίας όργανα, ή ακόμα και στο τέλος, τέλος την καθολική πτώση του ανοσοποιητικού.
Πολύ σοβαρές όλες αυτές οι συνέπειες, καθώς: Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι
και Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Απλοϊκά θα σας φέρω για παράδειγμα περιστατικό ηλικιωμένου που οικογενειακοί γιατροί τριών διαφορετικών ειδικοτήτων για μια κρίση κολπικής μαρμαρυγής του παρελθόντα χρόνο, του χορηγούσαν χρόνια:

9 διαφορετικής εμπορικής ονομασίας φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα (Μερικά μάλιστα εξ αυτών της ίδιας φαρμακευτικής ουσίας) για την ρύθμιση της πίεσης, ένα αντιθρομβωτικό παράγοντα, ένα συμπτωματολογικής αγγειοδιαστολής, ένα για την ρύθμιση, πτώση των σφίξεων της καρδιάς, ένα για προστασία του στομάχου, ένα υπναγωγό, ένα ξέχωρο αμιγώς διουρητικό, ένα βρογχοδιασταλτικό και τέλος ένα υπακτικό για να μην ζορίζεται στις κενώσεις του.

Το αποτέλεσμα όπως πιθανώς φαντάζεστε ήταν ο άνθρωπος αυτός αφενός

 • να ζει κλινήρης το μεγαλύτερο διάστημα του εικοσιτετραώρου, φτάνοντας τελικά στο άλλο άκρο, εφόσον
 • έγινε υποτασικός,
 • να είναι ευάλωτος σε κάθε είδους λοίμωξη που κυκλοφορούσε έστω και μακριά της οικίας του,
 • μονίμως να αισθάνεται αδύναμος χωρίς ενέργεια
 • και με χειρότερο να παρουσιάζει σημάδια νεφρικής ανεπάρκειας από τα 67 του χρόνια.

Όταν τελικά με παρότρυνση του γαμπρού του φαρμακοποιού έφτασε στο κατώφλι ενός υπεύθυνου καρδιολόγου επιστήμονα που σαφώς σεβόταν το λειτούργημα του, του μείωσε τα φάρμακα από 17 σε 4 και σε ένα επικουρικό (Το υπακτικό) και αυτό όταν και εφόσον θα το χρειαζόταν. 

Ο 67/χρονος κλινήρης ασθενής σχεδόν μια δεκαετία, σε δεκαπέντε ημέρες δεν τον αναγνώριζε ούτε και η οικογένεια του.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή υπήρξε η καλή ισορροπημένη Ελληνική διατροφή με κάποια φυσικά συμπληρώματα διατροφής, προσαρμογόνα φυσικά ιάματα, καθώς και ελεγχόμενα με φυσικές βιταμίνες κατά διαστήματα.

Έκανε καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό που είχε ξεχάσει χρόνια πως ήταν, άσχετα αν το διέθετε για τα γεράματα του όπως έλεγε και κατέληξε μετά από 21 χρόνια σε ηλικία 88 ετών, ατυχώς από το κουνούπι του Νείλου που στο επαρχιακό νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε αρχικά δεν έγινε έγκαιρα η σωστή διάγνωση.

10 χρόνια καταδικασμένος από την φλύαρη πολυφαρμακία των οικογενειακών του γιατρών, 21 χρόνια φυσιολογικής φυσικής ζωής από τον νεαρό τότε καρδιολόγο που τόλμησε και είπε όχι στα φάρμακα με την σέσουλα.

Αυτό είναι το μεγάλο νόμισμα της πολυφαρμακίας στην Ελλάδα με τις δυο του όψεις δυστυχώς.

Ευθύνη κοντολογίς έχουν και θα πρέπει να ρίξουμε και στις δυο του πλευρές του νομίσματος.

 • Από τους ασθενείς που αποφασίζουν από μόνοι τους να λάβουν φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα από την μια,
 • αλλά και από την άλλη μερίδας ιατρών που
  – προκειμένου να μην τους δυσαρεστήσουν ασθενείς,

  – αλλά πολλές φορές και εταιρίες, αρέσκονται να γράφουν συνταγές χωρίς λόγο και νόημα.

Όμως και προκειμένου να πούμε σήμερα τα σύκα, σύκα και την σκάρφη, σκάρφη, όπως σε κάθε μεγάλο νόμισμα υπάρχουν και οι υποδιαιρέσεις αυτού, έτσι και εδώ γενάτε επίσης ένα μεγάλο θέμα που τον κύριο λόγο κατέχουν επίσης οι γιατροί που θα πρέπει επιτέλους να διαλέξουν ποιου είδους ιατρική θέλουν να ακολουθήσουν.
Δείτε και Ας ξεκαθαρίσουν οι γιατροί, ποιου είδους ιατρική θέλουν να υπηρετούν

 • Αυτή που εταιρίες με εμμέσους ή πολλές φορές και άμεσους τρόπους τους επιβάλουν,
 • ή αυτή που λογικά θα πρέπει να κάνουν αφενός και ποιος είναι αν το θέλετε ο κανόνας που θα το καθορίζει αυτό αφετέρου.

Μια λεπτή ισορροπία δηλαδή που πάνω από όλα απαιτεί ευσυνειδησία για το ευαίσθητο λειτούργημα που αποφάσισαν να ακολουθήσουν. 

“Τροφή”: Ας δούμε εδώ και ένα ακόμη περιστατικό, ιδιαίτερα εύγλωττο, όσον αφορά την στάση του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου και όχι αξιόλογων ιατρών, όπως του γράφοντα τα παρακάτω, που πραγματικά νοιάζονται για το πολύ σοβαρό λειτούργημα της ίασης των ασθενών και όχι για το πόσα θα βάλουν στην τσέπη τους!

“Είπαμε, είμαστε ΥΠΕΡ των Φαρμάκων, των Εξετάσεων και των Επεμβάσεων, όταν δε γίνονται σοβαρά λάθη και κατάχρηση.

Πρόσφατο περιστατικό:

Γυναίκα 52 ετών, λίγο παχουλή, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα και χωρίς παράγοντες κινδύνου. Σε προληπτικό έλεγχο: Χοληστερίνη 250, LDL 150, HDL 62
και για όσους απορούν με το χοληστερίνη 250 και το χωρίς κίνδυνο, ας διαβάσουν το Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης

Score κινδύνου στα guidelines: 0 (ΜΗΔΕΝ)!

1ο Λάθος: Δόθηκε στατίνη!

2ο Λάθος: Διαιτολόγος συνέστησε light γαλακτοκομικά και 5 γεύματα την ημέρα!

3ο Λάθος: Έγινε Δοκιμασία Κόπωσης (προληπτικώς)!

4ο Λάθος: Έγινε Κόπωση με σπινθηρογράφημα Θαλίου, γιατί η κόπωση χαρακτηρίστηκε (κακώς) αμφίβολη!

5ο Λάθος: Έγινε Στεφανιογραφία, γιατί το Θάλιο χαρακτηρίστηκε (κακώς) θετικό!

6ο Λάθος: Δόθηκε στο τέλος αγωγή με στατίνη, Salospir και φάρμακο γαστροπροστασίας, παρότι η στεφανιογραφία έδειξε στεφανιαία χωρίς στενώσεις, “για κάθε ενδεχόμενο”! 

Να δούμε τις περιβόητες Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη
– και γιατί να πάρει κάποιος στατίνη, όταν υπάρχει αυτό: Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!
– και γιατί να πάρει κάποιος Salospir, όταν μπορεί την ίδια ακριβώς δουλειά να κάνει με τα υπερ-πολύτιμα και απαραίτητα ΩΜΕΓΑ 3;  ω 3 «βόμβες» υγείας!
– και τέλος, γιατί να πάρει κάποιος φάρμακο γαστροπροστασίας, όταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΠΛΈΟΝ, την ίδια δουλειά (μαζί με σωρεία ακόμη ωφελειών) μπορεί να κάνει με την, επίσης υπερ-πολύτιμη ΜΑΣΤΙΧΑ της Χίου; Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε και επισήμως ως φυσικό φάρμακο

Τελικό αποτέλεσμα 6 διαδοχικών λαθών:

Υγιέστατη γυναίκα, με προσδόκιμο ζωής αιωνόβιας, να έχει πάρει για το υπόλοιπο της ζωής της: λάθος διατροφικές συμβουλές, μπόλικη ακτινοβολία, 3 φάρμακα που δε χρειάζεται και μόνιμη ανασφάλεια για την υγεία της!

Μάλλον συχνή περίπτωση στις μέρες μας….

Χρήστος Ντέλλος 
Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος-Υπεύθυνος Παιδοκαρδιολογικού και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στην εταιρεία Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

“Τροφή”: Τάδε έφη ο αξιοπρεπέστατος αυτός υπηρέτης της πραγματικής ίασης ασθενών και συνεχίζουμε με τον φαρμακοποιό, συνεργάτη και αρθρογράφο κο Κυριακού:

Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου στην ζωή.
Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, η πολυτιμότερη ανακάλυψη, υπεράσπισης της υγείας, του ανθρώπου.

 • Τι συμβαίνει όμως και τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αποτελούν σήμερα τον υπαρκτό εφιάλτη της υγείας;
 • Πότε ένα φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα θα βοηθήσει, θεραπεύσει και ποτέ θα δημιουργήσει άλλα νέα προβλήματα;
 • Ποιος είναι τελικά αυτός που θα αποφασίσει υπεύθυνα πότε θα θυσιάσει μέρος της υγείας για να προστατεύσει την ζωή;

Ερωτήματα που πολλές φορές μοιάζουν με εκείνο το γνωμικό που λέει, μήπως τελικά βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος;

-Ας αποφασίσει μια μερίδα (Ευτυχώς δεν είναι όλοι) ιατρών τελικά ποιου είδους ιατρική θέλουν να υπηρετήσουν.

-Ας ξεκαθαρίσει και τις θέσεις της επίσης μια μερίδα φαρμακοποιών που εύκολα συστήνουν φάρμακα προκειμένου να προσθέσουν άλλη μια απόδειξη είσπραξης στα έσοδα της ημέρας.

Είναι πολύ διαφορετική η ιατρική που προσπαθεί ο επιστήμονας να ελέγξει αρχικά την πίεση, τον διαβήτη, την χοληστερίνη με διατροφή (Ειδικό διαιτολόγιο) και φυσικά μέσα (Άσκηση, φυσικά ιάματα κ.α.) και άλλο αυτή που με το καλημέρα τσιμπάς την συνταγή και τρέχεις για το πιο κοντινό φαρμακείο.

Άλλο η ιατρική που κάνει ο ευσυνείδητος ιατρός επιστήμονας που παρατηρώντας συνολικά την κλινική εικόνα του ασθενούς του ακόμα και των φαρμάκων που λαμβάνει για άλλες παθήσεις και άλλο εκείνη που στο βωμό μιας ακριβής αγωγής φορτωμένης με ταξίδια πολυτελείας αδιαφορεί για το σύνολο της υγείας του ασθενούς. 

Δείτε και Η αρρωστημένη σχέση κρατών, φαρμακοβιομηχανιών και γιατρών  
Ιατρική εκπαίδευση: Η αόρατη επίδραση των χορηγιών της φαρμακοβιομηχανίας.
Δρ. Rath: Ο γιατρός που στηλιτεύει τα λόμπι των φαρμακευτικών 

Τα κάνουμε πρώτα καλά καλά μαντάρα και μόλις κοντεύουμε να αποδημήσουμε «εις κύριον», παραδεχόμαστε  Δεν σας κρύβω, κάναμε λάθος: Καρδιοχειρουργός αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των καρδιαγγειακών  

 

Δεν θα μπορούσα να μην σας αναφέρω τον 87/χρονο παππού με τα 4 δισέγγονα, που του παρουσιάστηκε καρκίνος στον πνεύμονα και κυριολεκτικά εκβιαστικά προς τους οικείους του τον οδήγησαν σε “ΘΕΡΑΠΕΙΑ” ! με χημειοθεραπείες υποσχόμενοι καλύτερη ποιότητα υπόλοιπου ζωής, όμως απεβίωσε στην δεύτερη κιόλας συνεδρία μετά από κακουχία δυο εβδομάδων από ανακοπή.. 

Άλλο τεράστιο θέμα, το οποίο έχουν αρχίσει να καταδικάζουν ακόμη και ιατροί: Η χημειοθεραπεία ΠΡΟΚΑΛΕΊ καρκίνο: Καρκινοπαθείς που την αποφεύγουν αυξάνουν την επιβίωση τους
ενώ οι υποστηρικτές της δεν δέχονται έστω να στηρίζει ο ασθενής τον οργανισμό του Χημειοθεραπεία και Φυσικά Ιάματα: Άσπονδοι Εχθροί ή Επιβεβλημένοι Σύμμαχοι Υπέρ της Υγείας

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την πολυφαρμακία.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι ο κορμός των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στηρίζεται σε δράσεις που απομονώθηκαν από φυσικά ιάματα.

Αυτό από την άλλη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δράσουμε υπέρ της υγείας με το ένα ή το άλλο άκρο.

Κατά την προσωπική μου γνώμη ο δρόμος για την υγεία βρίσκεται σαφώς κάπου στην μέση και έχοντας πάντα κατά νου ότι η φύση θεραπεύει την ρίζα του κακού ενώ η χημεία τις περισσότερες φορές απλά συγκαλύπτει το σύμπτωμα

«Τροφή»:

Κατά την γνώμη μου, όταν κάποιος φτάσει να καταστείλει μία ασθένεια, είναι ήδη αργά, καθώς ποτέ δεν ανακτά στο 100% την πρότερη υγιεία του! Επίσης, πολύ σημαντικό για μένα, είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση φαρμάκων και βέβαια, μόνο και εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο!

Γι’ αυτό και έχω στραφεί στην πρόληψη, ώστε να διατηρήσω όσο περισσότερο γίνεται την παρούσα καλή κατάσταση της υγιείας μου. Έτσι, έχω να σας προτείνω αυτό που εφαρμόζω ήδη εγώ εδώ και χρόνια με αποτελεσματικότητα!!

Πρόκειται για μία τετράδα ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία περιλαμβάνει:

– Τα φύκια A.F.A, τα οποία δίνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να είναι πλήρης, βιταμινών, μετάλλων/ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, ενζύμων, κ.α.
– Το πρωτόγαλα, το οποίο στηρίζει απόλυτα το ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε «εχθρό».
– Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, για εγκέφαλο, νευρικό σύστημα, κ.α. απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, και τέλος, 
– Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βελτιώνει το κυκλοφορικό, την υγιεία ολόκληρου του καρδιαγγειακού, καθαρίζει τις αρτηρίες και τα πνευμόνια, και ένα σωρό ακόμη λειτουργίες στον οργανισμό.
Αυτό το τελευταίο είναι προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών και περιέχει: Φλοιό πεύκου (πυκνογενόλη)-τζίνγκο μπιλόμπαεκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού (εκτός των άλλων, και τα τρία συστατικά, είναι δυνατά αντιγηραντικά).

Με αυτήν την βασική τετράδα, καλύπτουμε τα πάντα στο σώμα, όλες τις ανάγκες του και έτσι του δίνουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μόνο του το/τα πρόβλημα/τα που μπορεί να προκύψουν!!

Επίσης, πολύ σημαντικό, όλα έχουν ισχυρές αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!!

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση τους και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε άμεσα στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Ακόμη και όταν είναι ανάγκη να πάρουμε κάποιο/α φάρμακο/α, χρειάζεται να φροντίζουμε ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες: Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *