MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΙατρικό ΚατεστημένοΑνακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

Ανακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

Ανακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις
Image by Sasin Tipchai from Pixabay Ανακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

Ανακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

Μέχρι τώρα επικρατούσε η πεποίθηση πως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις προκαλούνται από υπερ-βακτήρια. Ωστόσο, τα γενετικά δεδομένα από τα βακτήρια που προκαλούν αυτές τις λοιμώξεις δείχνουν κάτι άλλο.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι περισσότερες λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη προκαλούνται από προηγουμένως αβλαβή βακτήρια που έφεραν ήδη οι ασθενείς στο σώμα τους πριν εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Η μελέτη συνέκρινε τα βακτήρια στο μικροβίωμα -αυτά που αποικίζουν τη μύτη, το δέρμα και άλλες περιοχές του σώματος- με τα βακτήρια που προκαλούν πνευμονία, διάρροια και λοιμώξεις του αίματος.

Διαπιστώθηκε πως τα βακτήρια που ζουν αβλαβώς στο σώμα μας όταν είμαστε υγιείς, ευθύνονται συχνότερα για αυτές τις σοβαρές λοιμώξεις όταν νοσούμε.

Τί είναι το μικροβίωμα και γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει 

Τα ευρήματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science Translational Medicine» επιβεβαιώνουν τον αυξανόμενο αριθμό μελετών που υποστηρίζουν αυτήν την υπόθεση.

Οι ερευνητές δείχνουν ότι πολλές λοιμώξεις μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη προκαλούνται από μικρόβια που βρίσκονται ήδη στο δέρμα του ασθενούς.

Οι χειρουργικές λοιμώξεις είναι ένα επίμονο πρόβλημα

Μεταξύ των διαφορετικών τύπων λοιμώξεων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, εκείνες που εμφανίζονται μετά από χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα προβληματικές, καθώς αποτελούν σημαντική αιτία επανεισδοχής στο νοσοκομείο και θανάτου.

Νοσοκομειακές λοιμώξεις: Ποιούς αφορούν και τι πρέπει να κάνετε 

Οι λοιμώξεις αυτές συμβαίνουν μετά από περίπου 1 στις 30 επεμβάσεις, συνήθως χωρίς εξήγηση.

Ενώ τα ποσοστά πολλών άλλων ιατρικών επιπλοκών έχουν δείξει σταθερή βελτίωση με την πάροδο του χρόνου, δεδομένα από τον Οργανισμό Έρευνας και Ποιότητας Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν βελτιώνεται.

Επιπλέον, η παγκόσμια αύξηση της αντοχής στα αντιβιοτικά προβλέπεται να αυξήσει τα ποσοστά λοίμωξης μετά από χειρουργική επέμβαση.

Σχεδόν 1,3 εκατ. άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως από βακτηριακές λοιμώξεις λόγω αντοχής στα αντιβιοτικά 

Η διεπιστημονική ομάδα πίσω από τη νέα μελέτη, θέλησε να κατανοήσει καλύτερα πώς και γιατί οι ασθενείς εμφανίζουν λοιμώξεις παρά την τήρηση των συνιστώμενων πρωτοκόλλων για την πρόληψή τους.

Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τις χειρουργικές λοιμώξεις εστίαζαν σε ένα μόνο είδος βακτηρίων και χρησιμοποιούσαν παλαιότερες μεθόδους γενετικής ανάλυσης.

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες έχουν ανοίξει το δρόμο για τη μελέτη όλων των ειδών βακτηρίων και την ταυτόχρονη εξέταση των γονιδίων τους που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στις λοιμώξεις που προκύπτουν μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη για τρεις λόγους.

  • Πρώτον, παρόμοιος αριθμός γυναικών και ανδρών υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση σπονδυλικής στήλης για διάφορους λόγους, πράγμα που σημαίνει ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να ισχύουν για μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.
  • Δεύτερον, για τη χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης δαπανώνται περισσότεροι πόροι υγειονομικής περίθαλψης από οποιοδήποτε άλλο είδος χειρουργικής επέμβασης στις ΗΠΑ.
  • Τρίτον, η λοίμωξη μετά από χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τους ασθενείς, επειδή συχνά απαιτεί επαναληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις και μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών.

Προσοχή στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης 

Σε διάστημα ενός έτους, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα από βακτήρια που ζούσαν στη μύτη, το δέρμα και τα κόπρανα 200 ασθενών οι οποίοι επ΄ροκειτο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης.

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαν αυτά τα βακτήρια για 90 ημέρες για να συγκρίνουν τα δείγματα με τυχόν λοιμώξεις που εμφανίστηκαν αργότερα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι παρόλο που τα είδη των βακτηρίων που ζούσαν στο δέρμα της πλάτης των ασθενών διέφεραν αξιοσημείωτα μεταξύ των ανθρώπων, υπήρχαν ορισμένα σαφή μοτίβα.

Τα βακτήρια που αποικίζουν το άνω μέρος της πλάτης γύρω από τον αυχένα και τους ώμους είναι παρόμοια με εκείνα της μύτης. Τα βακτήρια που συνήθως υπάρχουν στο κάτω μέρος της πλάτης είναι παρόμοια με εκείνα του εντέρου και των κοπράνων.

Η σχετική συχνότητα της παρουσίας τους σε αυτές τις περιοχές του δέρματος δείχνει πόσο συχνά εμφανίζονται σε λοιμώξεις μετά από χειρουργική επέμβαση στις ίδιες συγκεκριμένες περιοχές της σπονδυλικής στήλης.

Το 86% των βακτηρίων που προκάλεσαν λοιμώξεις μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη ταυτίζονταν γενετικά με βακτήρια που έφερε ο ασθενής πριν από την επέμβαση.

Ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακά κοντά στις εκτιμήσεις προηγούμενων μελετών που χρησιμοποιούσαν παλαιότερες γενετικές τεχνικές οι οποίες επικεντρώνονταν στο βακτήριο Staphylococcus aureus.

Σχεδόν το 60% των λοιμώξεων ήταν επίσης ανθεκτικές στο προληπτικό αντιβιοτικό που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, στο αντισηπτικό που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό του δέρματος πριν από την τομή ή και στα δύο.

Ο ερευνητές διαπίστωσαν πως η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά δεν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο αλλά από μικρόβια με τα οποία ο ασθενής ζούσε ήδη εν αγνοία του.

Τα ευρήματα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη των λοιμώξεων και την υγειονομική φροντίδα.

Εάν η πιο πιθανή πηγή χειρουργικής λοίμωξης – το μικροβίωμα του ασθενούς – είναι γνωστή εκ των προτέρων, αυτό δίνει στις ιατρικές ομάδες την ευκαιρία να προστατευτούν από αυτήν πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Τα τρέχοντα πρωτόκολλα για την πρόληψη των λοιμώξεων, όπως τα αντιβιοτικά ή τα τοπικά αντισηπτικά, ακολουθούν ένα ενιαίο μοντέλο, αλλά η εξατομίκευση θα μπορούσε να τα κάνει πιο αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ: Science Alertwww.ertnews.gr  Ανακαλύφθηκε από πού προέρχονται οι περισσότερες νοσοκομειακές λοιμώξεις

~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Ας εξετάσουμε ορισμένα πράγματα για το πως λειτουργούν τα βακτήρια, οι μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν μέσα μας, αλλά και γενικότερα στην Φύση, για να αντιληφθούμε τί μπορεί να συμβαίνει στο σώμα μας (και όχι μόνον).

Όταν “κάτι” για κάποιον λόγο αρχίζει να υποβαθμίζεται και να υπολειτουργεί ξεκινάει η διαδικασία των “παθογόνων” (δεν είναι παθογόνα, απλώς εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί το εύρος των λειτουργιών τους και τα θεωρούμε ζημιογόνα) για επούλωση ή και αποδόμηση. 

Τα βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωτική διαδικασία της επούλωσης.

Τα μικρόβια λαμβάνουν μέρος σε όλα σχεδόν τα φαινόμενα ασθενειών που απαιτούν τη διάσπαση απορριμμάτων και τοξικών ουσιών μέσα στο σώμα, τις οποίες το σύστημα προσπαθεί να απομακρύνει. Λειτουργούν ως πτωματοφάγοι στην εκκαθάριση της προσβεβλημένης περιοχής από τον τοξικό κορεσμό. Μόλις ολοκληρωθεί ο ρόλος τους, ο αριθμός τους μειώνεται.

Για το λόγο αυτό, για άλλη μια φορά, τα βακτήρια συνδέονται με την ασθένεια, αλλά δεν είναι η αιτία της, διότι τα βακτήρια δεν προκαλούν ασθένειες, όπως οι μύγες δεν προκαλούν τα σκουπίδια. Η υπόθεση ότι, επειδή τα μικρόβια είναι παρόντα και ενεργά στις διαδικασίες αποσύνθεσης που συνδέονται με τη νεκρή οργανική ύλη, προκαλούν το θάνατό της είναι λανθασμένη.

Όταν υπάρχει τοξίνωση και απειλεί την ευημερία του οργανισμού, ο οργανισμός αντιδρά με την απομάκρυνση των τοξινών και τα συμπτώματα της νόσου

Τα βακτήρια είναι παρόντα για να αποσυνθέτουν τα μεταβολικά απόβλητα, τις τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα και τους ιστούς και ως εκ τούτου αποτελούν ένα ζωτικής σημασίας μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.

Τα βακτήρια είναι ικανά για μία μόνο δράση σε σχέση με την διαδικασία της ασθένειας:

Την επεξεργασία των νεκρών υλικών ως τροφή τους. Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται επειδή υπάρχει νεκρή οργανική ύλη για να τραφούν, όχι επειδή ξαφνικά γίνονται κακόβουλα.

Σε ένα σχετικά αποστειρωμένο περιβάλλον πεθαίνουν λόγω έλλειψης τροφής, όπως ακριβώς πεθαίνουν παρομοίως σε ένα περιβάλλον που τα ίδια δημιούργησαν -δηλαδή, παρουσία των τοξικών εκκρίσεών τους που περιλαμβάνουν γαλακτικό οξύ, οξικό οξύ, αλκοόλη, αμμωνία και πολυάριθμα άλλα υποπροϊόντα αποσύνθεσης πρωτεϊνών.

Είναι αδόκιμο να αποκαλούμε τη βακτηριακή δραστηριότητα «επίθεση» ή «εισβολή» εκ μέρους των μικροβίων, εκτός αν εννοούμε ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον των τοξινών.

Στις χειρουργικές επεμβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο, προφανώς προκύπτουν θέματα που ο οργανισμός βάση της λειτουργίας του πρέπει να επιληφθεί. Γι’ αυτό και αναλαμβάνει το μικροβίωμά μας να εξαλείψει τον κίνδυνο.

Όταν όμως ένας οργανισμός είναι αδύναμος και έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό ΔΕΝ μπορεί να ανταπεξέλθει! Άρα όλα καταλήγουν στη κατάσταση στην οποία διατηρούμε το σώμα μας με τον τρόπο ζωής μας γιατί είναι ΦΥΣΙΚΌΣ ΝΌΜΟΣ πως ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα   

Για περισσότερα Καταρρίπτοντας τον μύθο της Μικροβιακής Θεωρίας ως Αιτία Ασθενειών~Τα βακτήρια είναι ΣΎΜΜΑΧΟΙ του οργανισμού 

και Εάν οι μικροοργανισμοί είναι Αιτία Ασθενειών γιατί άλλοι ασθενούμε και άλλοι όχι και πως αναρρώνουμε; 

εν τέλει, Είναι τα αντιβιοτικά η κατάλληλη λύση ενάντια στα βακτήρια; 

Μικροβίωμα και υγιής εντερική χλωρίδα: Ο πανίσχυρος ΘΕΡΑΠΕΥΤΉΣ ΜΑΣ

Η υγεία μας εξαρτάται από τη σωστή δόμηση και συντήρηση του μικροβιώματος 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια