MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΙατρικό ΚατεστημένοΑνατρεπτική σύσταση από ειδικούς: Καθυστερήστε τη χορήγηση αντιβιοτικών στις λοιμώξεις αναπνευστικού

Ανατρεπτική σύσταση από ειδικούς: Καθυστερήστε τη χορήγηση αντιβιοτικών στις λοιμώξεις αναπνευστικού

Ανατρεπτική σύσταση από ειδικούς: Καθυστερήστε τη χορήγηση αντιβιοτικών στις λοιμώξεις αναπνευστικού
Image by Steve Buissinne from Pixabay Ανατρεπτική σύσταση από ειδικούς: Καθυστερήστε τη χορήγηση αντιβιοτικών στις λοιμώξεις αναπνευστικού

Ανατρεπτική σύσταση από ειδικούς: Καθυστερήστε τη χορήγηση αντιβιοτικών στις λοιμώξεις αναπνευστικού

Φίλιππος Ζάχαρης, Ειδικά ρεπορτάζ – Σύλλογοι Ασθενών και ΜΚΟ

Τι κατέγραψε πρόσφατη ανασκόπηση, η οποία διερεύνησε τις επιπτώσεις πρακτικών συνταγογράφησης στην πορεία της νόσου.

Η σύσταση ενός γιατρού να καθυστερήσει την εκτέλεση μιας συνταγής για ένα αντιβιοτικό που αφορά λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού, μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση αντιβιοτικών – συχνά χωρίς μεγάλες απώλειες στην αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των ασθενών.

Αυτό προτείνεται από μια πρόσφατη ανασκόπηση από το παγκόσμιο ανεξάρτητο δίκτυο Cochrane, στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές, επαγγελματίες Υγείας, ασθενείς και φροντιστές.

Οι ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις συχνά λαμβάνουν αντιβιοτικά, παρόλο που αυτό δεν είναι (ακόμη) απαραίτητο.

Οι γιατροί θα μπορούσαν να το σταματήσουν αυτό, γράφοντας στους ασθενείς συνταγή σε δικαιολογημένες περιπτώσεις, αλλά συνιστώντας να την εκτελούν το νωρίτερο μετά από 48 ώρες – εάν τα συμπτώματα δεν έχουν βελτιωθεί από μόνα τους μέχρι τότε.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση Cochrane διερεύνησε τις επιπτώσεις τέτοιων πρακτικών συνταγογράφησης στην πορεία της νόσου και στην ικανοποίηση των ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις.

Παθήσεις, αιτίες και συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος 

Συγκρίθηκαν οι επιπτώσεις

  • της καθυστερημένης χρήσης αντιβιοτικών με
  • την άμεση χρήση ή
  • την καθόλου χρήση.

Η ανασκόπηση περιελάμβανε δώδεκα τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες με συνολικά 3750 ασθενείς. Έντεκα μελέτες συνέκριναν την άμεση και την καθυστερημένη χρήση αντιβιοτικών, πέντε συνέκριναν την καθυστερημένη και τη μη χρήση.

Αυτή είναι η τέταρτη επικαιροποίηση της ανασκόπησης (η πρώτη δημοσιεύθηκε το 2007). Προστέθηκε μια πρόσφατη μελέτη με 436 συμμετέχοντες.

Η οδηγία να εκτελείται η συνταγή μόνο μετά από δύο ημέρες σήμαινε ότι μόνο το 29% των ασθενών πήρε πράγματι το αντιβιοτικό. Αντίθετα, το 93% των ασθενών που έλαβαν τη συνταγή για άμεση χρήση πήραν το αντιβιοτικό.

Η καθυστερημένη λήψη μείωσε ελάχιστα την ικανοποίηση των ασθενών σε σύγκριση με την άμεση λήψη (88% έναντι 90%).

Η λήψη του αντιβιοτικού και η πορεία διαφόρων ασθενειών και συμπτωμάτων:

Για τον βήχα (τέσσερις μελέτες), δεν είχε καμία διαφορά αν ή πότε ελήφθη το αντιβιοτικό.

Στην περίπτωση του πονόλαιμου (έξι μελέτες), τέσσερις μελέτες έδειξαν πλεονεκτήματα της άμεσης χορήγησης σε σχέση με τον πυρετό– δύο μελέτες δεν διαπίστωσαν διαφορές μεταξύ άμεσης και καθυστερημένης χορήγησης.

Σταματήστε να ρίχνετε τον πυρετό, διαλύεται το ανοσοποιητικό σας 

Δύο μελέτες έδειξαν πλεονεκτήματα της άμεσης χορήγησης σε σχέση με τον πόνο, ενώ δύο μελέτες δεν έδειξαν καμία διαφορά μεταξύ άμεσης και καθυστερημένης χορήγησης.

Στην οξεία μέση ωτίτιδα (τέσσερις μελέτες), μία από τις δύο μελέτες έδειξε πλεονεκτήματα της άμεσης έναντι της καθυστερημένης χορήγησης όσον αφορά τον πόνο και τη δυσφορία την 3η ημέρα- μια άλλη δεν διαπίστωσε καμία διαφορά όσον αφορά τον πυρετό.

Από τις δύο μελέτες που συνέκριναν την καθυστερημένη έναντι της μη χορήγησης, η μία δεν έδειξε καμία διαφορά ως προς την ένταση του πόνου και του πυρετού την 3η ημέρα και η άλλη δεν βρήκε καμία διαφορά ως προς τον πυρετό (ελευθερία) την 3η ημέρα στα παιδιά.

Σε λοίμωξη που μοιάζει με γρίπη (δύο μελέτες), η άμεση χορήγηση δεν υπερείχε της καθυστερημένης χορήγησης. Η καθυστερημένη χορήγηση είχε ευνοϊκότερη επίδραση στον πόνο, τον πυρετό και τη διάρκεια του βήχα σε σύγκριση με τη μη χορήγηση.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι:

Οι μελέτες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες δεν έδειξαν είτε καμία είτε μη σημαντικές διαφορές μεταξύ των χρόνων χορήγησης – ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν χαμηλά.

Δεν υπήρχαν μελέτες σχετικά με την αντοχή στα αντιβιοτικά.

Το ποσοστό των επισκέψεων παρακολούθησης στο γιατρό δεν διέφερε ανάλογα με το αν και πότε οι ασθενείς είχαν λάβει το αντιβιοτικό.

Τέσσερις μελέτες σχετικά με την ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή έδειξαν ότι οι ασθενείς που έπαιρναν αμέσως αντιβιοτικό έπαιρναν λιγότερη παρακεταμόλη.

Προβληματίζει η παρακεταμόλη: Πώς και πότε μπορεί να σας βλάψει 

Πηγή: www.iatronet.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Πρόβλημα 1ο, Καταναλώνονται αντιβιοτικά, ακόμη και όταν ΔΕΝ είναι κατάλληλα για την περίπτωση, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του οργανισμού ΕΕ: Καμπανάκι για την κατάχρηση αντιβιοτικών–Τουλάχιστον οι μισοί νομίζουμε πως σκοτώνουν ιούς 

Χρήσιμο θα ήταν να γίνεται και η ειδική εξέταση/αντιβιόγραμμα, ώστε να καθορίζεται ποιό είναι απαραίτητο για την κάθε περίσταση!

Πρόβλημα 2ο, Κατάχρηση Αντιβιοτικών: Πώς σχετίζεται με την αύξηση λοιμώξεων του αναπνευστικού 

Πρόβλημα 3ο, Σχεδόν 1,3 εκατ. άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως από βακτηριακές λοιμώξεις λόγω αντοχής στα αντιβιοτικά 

Η αντιβίωση (και εν γένει φαρμακευτικά σκευάσματα) είναι χρήσιμη, αλλά ΜΌΝΟΝ σε ζητήματα που δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι διαφορετικό!

Και Στήριξη του οργανισμού μας με φυσικά μέσα, τα οποία ΔΕΝ σκοτώνουν απλώς (βακτήρια), αλλά επιδρούν στην ΑΙΤΊΑ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε (π.χ. τοξίνες, φλεγμονές, κ.λπ), ώστε να δώσουν την δυνατότητα στο ανοσοποιητικό μας, να δράσει κατάλληλα!

Διότι, ΠΡΟΣΟΧΉ! ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα)  

ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα με “αντιβιοτικές” ιδιότητες που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας, είναι:

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα και να αποκομίσει τα εκπληκτικά οφέλη τους μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ!

Όταν η αντιβίωση είναι απολύτως απαραίτητη), πέραν της ΦΥΣΙΚΗΣ ενίσχυσης του ανοσοποιητικού χρειάζεται και: Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Διαβάστε ακόμη: Αντιβιοτικά: Πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι φαντάζεστε-Νέα στοιχεία

Αντιβιοτικά: 7 αλήθειες που πρέπει όλοι να ξέρουμε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου 

Τα αντιβιοτικά στα μικρά παιδιά σχετίζονται με περισσότερες παθήσεις αργότερα 

Μικροβίωμα: Αποτελούμαστε κατά 57% από βακτήρια, ιούς και μύκητες-Η άκριτη καταπολέμησή τους έχει συμβάλλει σε σοβαρότατες ασθένειες 

Pasteur εναντίον Béchamp: Η κρίση του κοραναϊού αναβιώνει μια αντιπαράθεση 150 ετών

Καταρρίπτοντας τον μύθο της Μικροβιακής Θεωρίας ως Αιτία Ασθενειών~Τα βακτήρια είναι ΣΎΜΜΑΧΟΙ του οργανισμού  

Εάν οι μικροοργανισμοί είναι Αιτία Ασθενειών, τότε γιατί άλλοι ασθενούμε και άλλοι όχι και πως αναρρώνουμε; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια