MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΒιταμίνεςΠότε μπορεί να είναι επικίνδυνη μία βιταμίνη;

Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη μία βιταμίνη;

Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη μία βιταμίνη;

Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη μία βιταμίνη;

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η συζήτηση περί βιταμινών, των ιδιοτήτων τους και την λήψη τους. Αρκετές φορές μάλιστα, παρουσιάζονται σαν προέκταση του οργανισμού μας καθώς επηρεάζουν την λειτουργία του, χαρίζοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά. Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη μία βιταμίνη;

Αν όμως δεν γίνεται με μέτρο η λήψη συμπληρωμάτων, τότε, κάποιες βιταμίνες μπορεί να φτάσουν στο όριο τοξικότητας και να βλάψουν τον οργανισμό σας.

Δεν ξέρω πως έχει περάσει αυτό όπου πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων έχει θεωρήσει πως οι βιταμίνες μπορούν να αντικαταστήσουν τις καραμέλες.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στους νέους που με την αιτιολογία του γυμναστήριου, της αθλητικής δραστηριότητας και φορές της δικαιολογημένης υπερκόπωσης λόγο άστατων ωραρίων.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα για θα έχουμε ένα τελείως αντίθετο αποτέλεσμα σε περίπτωση υπερβιταμίνωσης.
Οι βιταμίνες θυμίζω αρχικά είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων, απαραίτητες για την ανάπτυξη, διατήρηση και δραστηριοποίηση του ανθρώπου.

Τις βρίσκουμε στην τροφική αλυσίδα και συνθέτονται ακόμα και όταν υπάρχουν σε αυτή σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τέλος δεν έχουν καμία θερμιδική αξία.

Οι βιταμίνες χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες.

  • Τις λιποδιαλυτές που είναι η A, η D, η E, και η K που αποθηκεύονται στον οργανισμό.
  • Οι υδατοδιαλυτές που είναι η C και η Β που ο οργανισμός όταν λειτουργεί σωστά θα κρατήσει τις ποσότητες που χρειάζεται και το υπόλοιπο θα το αποβάλει.

Οι βιταμίνες ως συμπληρώματα.

Σήμερα η φαρμακοβιομηχανία διαθέτει σε αφθονία βιταμίνες σε αναβράζοντα δισκία με διαφορές γεύσεις, σε κάψουλες, σε σκόνη και σε ταμπλέτες.

Σε όλες μπόρεσε και αντέγραψε τον χημικό τους τύπο οπότε στην αγορά έχουμε τις χημικές βιταμίνες, αλλά και τις φυσικές (τις οποίες και προτιμάμε εμείς) που στηρίζονται σε τροφές συμπυκνωμένες.

Τα συμπληρώματα με βιταμίνες ολοκληρώνονται με τα πολύ-βιταμινούχα σκευάσματα που συνήθως συμπεριλαμβάνουν και άλλες θρεπτικές ουσίες.

Τι πρέπει να προσέχετε με τις λιποδιαλυτές βιταμίνες

Ο κίνδυνος/κίνδυνοι που διατρέχει αυτός που “μπέρδεψε” τα συμπληρώματα βιταμινών με τις καραμέλες είναι ο εξής:

Σε ότι αφορά τις λιποδιαλυτές η μεγάλη πυκνότητα στο αίμα πέρα από την κόπωση στο συκώτι που τις μεταβολίζει θα παρουσιάσει τις εξής παρενέργειες, καθώς και άλλα συμπτώματα, ενώ όποιος λαμβάνει πολλές υδατοδιαλυτές βιταμίνες μπορεί να προκαλέσει διάρροια και νεφρική κόπωση.

Το θετικό με την κατάχρηση υδατοδιαλυτών βιταμινών είναι ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί την ποσότητα που του χρειάζεται και αποβάλλει το περίσσευμα.

Βιταμίνη A:

Βρίσκεται στα καρότα, τα βερίκοκα, την ντομάτα, το σπανάκι και γενικά σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονο πράσινο ή πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, καθώς και στα γαλακτοκομικά, τον κρόκο του αυγού και τα λιπαρά ψάρια.

Αν το παρακάνετε με τη βιταμίνη A, είναι πιθανό να παρουσιάσετε ξηρότητα στο δέρμα, ανορεξία και να δείτε τα νύχια και τα μαλλιά σας να σπάνε. Άλλες πιθανές επιπτώσεις είναι η ουλίτιδα, η ηπατομεγαλία και η σπληνομεγαλία.
Μπορείτε να δείτε και Βιταμίνη Α: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις έλλειψης και υπερβιταμίνωσης 

Βιταμίνη D:

Η βιταμίνη D βρίσκεται στον κρόκο του αυγού, το βούτυρο, το συκώτι και τα θαλασσινά. H βιταμίνη ενεργοποιείται στον οργανισμό με την έκθεσή μας στον ήλιο. H τοξικότητα σε βιταμίνη D εκδηλώνεται με υψηλά ποσοστά ασβεστίου στο αίμα, που οδηγούν σε νεφρική βλάβη.

Η μεγάλη πυκνότητα ασβεστίου στο αίμα οδηγεί ακόμη σε, τρέμουλο των άνω άκρων και τις φωνής, αδικαιολόγητες κράμπες στα δάκτυλα των χεριών και τις γάμπες, αδιαθεσία, αδυναμία.
Αξίζει να δείτε και Βιταμίνη D. Όταν η «μόδα» επιτάσσει την λήψη συμπληρώματος 

Βιταμίνη E:

Βρίσκεται στα λάδια, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς. Η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει θολή όραση και πονοκεφάλους.
Βιταμίνη Ε: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της

Βιταμίνη K:

Βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια, τις ντομάτες, το αυγό και το συκώτι. Τα συμπτώματα τοξικότητας σε βιταμίνη K περιλαμβάνουν την αναιμία, τον ίκτερο και την ηπατομεγαλία.
Βιταμίνη Κ, που την βρίσκουμε και πως ωφελεί 

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, (C & σύμπλεγμα Β ) θεωρητικά όπως προανέφερα ο οργανισμός θα πάρει τις ποσότητες που θέλει και τα υπόλοιπα θα τα αποβάλει δια των φυσιολογικών οδών. (Ούρα, κόπρανα, ιδρώτας. )

Όμως δεν βρίσκω και τον λόγο αφενός υπερβολικής λήψης αυτών, αφού θα αποβληθούν από τον οργανισμό, αλλά και αφετέρου θα τονίσω την ύπαρξη υπερκόπωσης που προκαλούν στους νεφρούς για την αποβολή τους.

Συμπερασματικά.

Άλλο η καραμέλες και άλλο οι βιταμίνες ως συμπληρώματα.

Ζυγίζουμε τις βιταμίνες που λαμβάνουμε από την διατροφή μας, όπου είναι και το προτιμότερο και αν παραστεί ανάγκη παίρνουμε τα συμπληρώματα.

Η φύση τα πάντα προέβλεψε εκτός από την παραβίαση της από τον άνθρωπο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Διαθέτω ένα πραγματικά Δυνατό, Φυσικό Πολυβιταμινούχο (μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών), βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

ΧΩΡΙΣ τις παρενέργειες των συνθετικών βιταμινών!

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Επικίνδυνες υπερτροφές και συμπληρώματα διατροφής. Αφέλεια ή απάτη; 

Ποια προβλήματα υγείας απομακρύνει η κάθε βιταμίνη 

Ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες σε ποια πάθηση 

Γνωρίστε όλες τις βιταμίνες και τα οφέλη τους στην υγεία 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός.
bio365.blogspot.gr 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια