Επιστήμονες Ανακάλυψαν το βότανο που παλεύει την Άνοια και αυξάνει τη μνήμη κατά 75%

epistimones-anakalypsan-to-votano-pou-palevei-tin-anoia-kai-afxanei-ti-mnimi-kata-75

Επιστήμονες Ανακάλυψαν το βότανο που παλεύει την Άνοια και αυξάνει τη μνήμη κατά 75%

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το δεντρολίβανο για να γαρνίρουν τα γεύματά τους, ως μπαχαρικό ή για να κάνουν τα σπίτια τους να μυρίζουν ωραία. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το δεντρολίβανο έχει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα, κάτι που είναι μια εξαιρετική είδηση για ανθρώπους που πάσχουν από κακή μνήμη, άνοια και/ή τη νόσο του Αλτσχάιμερ!
Δείτε και Συμπληρωματικές και εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης της άνοιας

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, αυτό το δημοφιλές βότανο είναι εξαιρετικά επωφελές όσον αφορά την απώλεια μνήμης και την έναρξη της διανοητικής επιβράδυνσης που σχετίζεται με τις παραπάνω ασθένειες.

Ο Mark Moss μαζί με την επιστημονική ομάδα του επικεντρώθηκαν στην επίδραση του αρώματος που εκλύεται από τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου, στον εγκέφαλο. Η ανακάλυψη συγκλόνισε όλη την ομάδα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει μια σαφής θετική συσχέτιση μεταξύ

του αρώματος του δενδρολίβανου και τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά και τη διατήρηση της μνήμης. Τα άτομα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης παρουσίασαν ότι είναι σε θέση να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε διάφορες διεργασίες σε σχέση με την ανάκληση μνήμης και τον οραματισμό (ή τη νοερά απεικόνιση) μονάχα μυρίζοντας το δενδρολίβανο.
Το πλέον άριστο για την μνήμη και την υγιεία του εγκεφάλου είναι το Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου
Δείτε και Τι λένε οι ειδικοί για να βελτιώσετε την μνήμη σας
Οι 11 καλύτερες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη!

Ερευνητές πραγματοποίησαν άλλη μία μελέτη προκειμένου να αποδειχθεί εάν οι ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άλλα διανοητικά προβλήματα ή όχι, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μία θεραπεία με δεντρολίβανο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μυρωδιά του και μόνο, είχε μια θετική συσχέτιση με βελτιωμένη αντίληψη σε αυτούς τους ασθενείς, κάτι που βέβαια δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους ερευνητές.

Το αποτέλεσμα της μελέτης ήταν η δήλωση αυτών των συναρπαστικών νέων:

«Όλοι οι ασθενείς έδειξαν σημαντική βελτίωση στην …. γνωστική/αντιληπτική λειτουργία τους και στις δύο [δοκιμές] μετά τη θεραπεία. Ειδικότερα, οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ έδειξαν σημαντική βελτίωση στη συνολική βαθμολογία.»
Δείτε Η διατροφή «του εγκεφάλου» μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ
στην Ελλάδα ειδικά έχουμε έναν ακόμη ισχυρό σύμμαχο Τσάι του (Ἑλληνικού) βουνού, κατά τοῦ Ἀλτσχάιμερ!!

Αυτή η καταπληκτική έρευνα και τα αποτελέσματά της σημαίνουν ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα για μία φυσική θεραπεία για την άνοια και τη νόσο του Alzheimer. Όπως μπορείτε να δείτε, το δεντρολίβανο είναι πραγματικά εκπληκτικό φυτό, έτσι την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε λίγο σαν χαμένοι μην διστάσετε να πάρετε μια μεγάλη και βαθιά ανάσα/μυρωδιά από δεντρολίβανο – ο εγκέφαλός σας θα σας ευγνωμονεί για αυτό!

Πριν από χρόνια ο Σαίξπηρ έγραψε στον Άμλετ,

«Υπάρχει το δεντρολίβανο, αυτό είναι για να θυμάστε: προσευχή, αγάπη, ενθύμηση.» (Στο πρωτότυπο: “There’s rosemary, that’s for remembrance: pray, love, remember.”: Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, στην καλλίτερη απόδοση, θα είμαι ευγνώμον) Υποψιαζόμαστε ότι ίσως ήξερε μερικά από τα μαγικά οφέλη του δεντρολίβανου, ακόμη και τότε.

Βέβαια και ο Σαίξπηρ και ακόμη περισσότερο οι επιστήμονες, δεν ανακάλυψαν τίποτε περισσότερο από ότι ξέρουμε ήδη από τους προγόνους μας καθώς: Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν δώρο της Αφροδίτης. Οι μαθητές φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν είχαν εξετάσεις, γιατί βοηθούσε την συγκέντρωση και την μνήμη… 

“Τροφή”: 

Για την υγιεία του εγκεφάλου και την βελτίωση των γνωστικών του ικανοτήτων, έχω εξασφαλίσει και προτείνω μία φόρμουλα/προϊόν έρευνας του πανεπιστημίου Αθηνών:
– με τζίνγκο μπιλόμπα (με όλες τις ωφέλιμες δράσεις που περιγράφτηκαν παραπάνω για το δεντρολίβανο, συν την ενίσχυση της μικρο-κυκλοφορίας των τριχοειδών αγγείων του εγκεφάλου),
– με πυκνογενόλη (καθαρισμός των αρτηριών) και
εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό) σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία του κυκλοφορικού σας, των πνευμόνων, των αγγείων, της καρδιάς και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων!!

Ο παραπάνω συνδυασμός, σας εξασφαλίζει όλα όσα αναγράφονται παραπάνω και μάλιστα ενισχυμένα, καθώς το καθένα συστατικό συνεργεί με το άλλο και δημιουργούν μία πραγματική βόμβα υγιείας, επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ παρενέργειες!!

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη Δεντρολίβανο το εξαιρετικό! 

Οι μαγικές ιδιότητες του δεντρολίβανου. Δες πως να το χρησιμοποιήσεις! 

Ελληνική ρίγανη και δεντρολίβανο ισχυρότερα από τα αντιδιαβητικά φάρμακα 

Γιατροσόφια: Δεντρολίβανο για συκώτι, τυμπανισμό, πονοκέφαλο, μνήμη και πνευματική κόπωση! 

Και μία ακόμη εκπληκτική ιδιότητά του: Γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο!

Πηγή: healtheternally.com
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *