MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΣχέση κοροναϊού και ανοσοποιητικού συστήματος

Σχέση κοροναϊού και ανοσοποιητικού συστήματος

Σχέση κοροναϊού και ανοσοποιητικού συστήματος

Σχέση κοροναϊού και ανοσοποιητικού συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου δρα με διαφορετικούς μηχανισμούς φυσικής και προσαρμοστικής ανοσίας έναντι των λοιμώξεων, όπως ο κοροναϊός, μέσω του κύκλου αντιγραφής του ιού, των μολυσμένων κυττάρων ή και των δύο. Σχέση κοροναϊού και ανοσοποιητικού συστήματος

Σε μια σειρά διεξοδικές ιστολογικές μελέτες του σπλήνα και των θωρακικών λεμφαδένων, ασθενών που είχαν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19, χρησιμοποιώντας ως μέτρο σύγκρισης τα ίδια όργανα έξι ατόμων που είχαν αντίστοιχες ηλικίες και των οποίων η αιτία θανάτου δεν είχε σχέση με τον ιό, Αμερικανοί ανοσολόγοι κατέληξαν σε μια σειρά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που δημοσίευαν στο περιοδικό «Cell».

Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι λεμφαδένες των ασθενών με Covid-19 δεν έφεραν τις χαρακτηριστικές μικροδομές που ονομάζονται βλαστικά κέντρα (germinal centers) και στις οποίες τα Β- κύτταρα του ανοσιακού συστήματος «εκπαιδεύονται» στην παραγωγή αντισωμάτων ειδικών για την αναγνώριση του εκάστοτε εισβολέα.

Με άλλα λόγια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους ασθενείς που υπέκυψαν στον ιό, ένα κομβικής σημασίας τμήμα του ανοσιακού συστήματος δεν υπήρχε.

Το εύρημα αυτό, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα αντίστοιχο, το οποίο αναφέρθηκε από Κινέζους ερευνητές λίγο νωρίτερα, εξηγεί ίσως (έστω και εν μέρει) την παρατηρούμενη ετερογένεια στις εκφάνσεις της νόσου Covid-19.

Φαίνεται λοιπόν ότι ένα ποσοστό ασθενών αδυνατεί να παράγει αντισώματα εναντίον του ιού και ως εκ τούτου μένει χωρίς τη βασική γραμμή άμυνας του οργανισμού εναντίον των παθογόνων.

Στους ασθενείς με Covid-19, οι κυτταροκίνες, χημικά μόρια τα οποία λειτουργούν ως μεταφορείς εντολών στα κύτταρα του ανοσιακού συστήματος, παίζουν σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με το άρθρο των Αμερικανών ανοσολόγων, στους λεμφαδένες των ασθενών με Covid-19 εντοπίστηκαν υπέρμετρα μεγάλες ποσότητες της κυτταροκίνης, η οποία ονομάζεται ΤNF-a (Tumor Necrosis Factor alpha), ενώ αντίθετα εξέλιπε ένας τύπος Τ- κυττάρων, η παρουσία του οποίου είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία των βλαστικών κέντρων.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι μεγάλες ποσότητες κυτταροκινών εμποδίζουν τη δημιουργία των ειδικών αυτών Τ κυττάρων και κατά συνέπεια τη δημιουργία των βλαστικών κέντρων και εν τέλει την παραγωγή αντισωμάτων.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα αναπτυσσόμενα εμβόλια θα πρέπει να διεγείρουν το ανοσιακό μας σύστημα με τρόπο που δεν προκαλεί υπέρμετρη αύξηση των κυτταροκινών.

Τι ισχύει με τα αυτοάνοσα νοσήματα

Στα αυτοάνοσα νοσήματα ο οργανισμός αναγνωρίζει ως ξένα κάποια δικά του κύτταρα -το Ανοσοποιητικό Σύστημα υπερλειτουργεί- με αποτέλεσμα να παράγει αντισώματα έναντι δικών του στοιχείων.

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος 

Το κοινό Χαρακτηριστικό των Αυτοάνοσων Νοσημάτων είναι η ύπαρξη αυτοδραστικών κλώνων λεμφοκυττάρων με αποτέλεσμα η βλάβη στους ιστούς και τα όργανα, να προκύπτει από την αντίδραση των αυτοδραστικών κλώνων, προς ίδια αντιγόνα.

Η βασική αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών είναι η χορήγηση φαρμάκων που τροποποιούν -και δεν καταστέλλουν- το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να μειωθεί η δράση του έναντι των ίδιων του των κυττάρων και γι’ αυτό τον λόγο ονομάζονται ανοσοτροποιητικά φάρμακα.

Εξάλλου, μερικά από αυτά τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, χρησιμοποιούνται στην θεραπεία της Covid -19, όπως για παράδειγμα η υδροξυχλωροκίνη.

Σίγουρα περισσότερες ανοσολογικές μελέτες απαιτούνται για την εξαγωγή πιο ασφαλών αποτελεσμάτων, για τον νέο εισβολέα του πλανήτη μας.

Πηγή: www.medinova.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ φοβόμαστε προστατευόμαστε και βοηθάμε τον οργανισμό να αντιμετωπίσει/ανταπεξέλθει! ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΣΑς, ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΈΑ!

Αν το ανοσοποιητικό δουλεύει ΣΩΣΤΆ, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. ΑΣ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. 

Γιατί ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα

ΟΙ δύο επόμενες προτάσεις προέρχονται από διδακτέα ύλη του πανεπιστημίου Αθηνών: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνωνπαραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

~~~~~~~~~~~~

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A (προαιρετικά), θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Τι αποδιοργανώνει και φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Covid-19: Σημαντική Εξέλιξη~Νέες έρευνες Δείχνουν ότι Ενεργοποιείται ΔΙΑΡΚΉΣ Ανοσία μετά από λοίμωξη κοροναϊού 

Βιταμίνη C: Προστατεύει από τον κοροναϊό COVID-19; 

Γλουταθειόνη για πρόληψη και θεραπεία του Covid-19 

Διατροφή-Ασπίδα κατά των ιώσεων και του Κοροναϊού 

Δημ.Κούβελας-Διευθυντής φαρμακολογίας ΑΠΘ: ΣΟΚ~«Τα κρούσματα δεν είναι πραγματικά. Γίνεται ΥΠΕΡΔΙΑΓΝΩΣΗ, οι θετικοί κατά 99.9% ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ τον ιό» 

Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για Πανδημία: Οι άνθρωποι-ιατροί ΜΙΛΗΣΑΝ 

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό~Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε; 

Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου 

Πώς το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά τον κοροναϊό: https://www.bbc.com/news/world-australia-51921403 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια