MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΑυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος

Tί είναι τα Αυτοάνοσα Νοσήματα

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από κύτταρα και συστατικά κυττάρων (που ονομάζονται μόρια). Ο φυσιολογικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό και να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια που εισβάλλουν στο σώμα. ‘

Όταν κάποιος πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του σώματός του, στοχεύοντας τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του.
Δείτε και Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, η αυτοάνοση αντίδραση στρέφεται εναντίον του εγκεφάλου στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας π.χ. εναντίον του εντέρου στη νόσο του Crohn.

Σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, οι ιστοί και τα όργανα που προσβάλλονται μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, όλοι όμως πάσχουν από την ίδια νόσο.

Ποιοί προσβάλλονται από τα Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πολλά από τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι σπάνια. Ως ομάδα νοσημάτων όμως, τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπων. Τα πιο πολλά απ’ αυτά προσβάλλουν τις γυναίκες πιο συχνά από τους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, προσβάλλουν γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία όπου μπορούν να εργαστούν και να κάνουν παιδιά.

Αιτίες Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι μεταδοτικά.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα δε μεταδίδονται σε άλλους ανθρώπους όπως οι λοιμώξεις. Δε σχετίζονται με το σύνδρομο επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), ούτε αποτελούν κάποια μορφή καρκίνου.
“Τροφή”: Βάση, όμως της παραπάνω αιτιολογίας, του τι είναι αυτοάνοσα, τότε όλοι οι καρκίνοι ΕΙΝΑΙ αυτοάνοσες ασθένειες, δεν νομίζετε;

Eίναι τα αυτοάνοσα νοσήματα κληρονομικά;

Τα γονίδια που κληρονομούν οι άνθρωποι συνεισφέρουν στην προδιάθεση για την εκδήλωση κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος. Κάποιες νόσοι, όπως η ψωρίαση, μπορούν να εμφανιστούν σε μέλη της ίδιας οικογένειας. Για να εμφανίσουν όμως δε φτάνουν τα γονίδια, χρειάζεται να δράσουν και άλλοι παράγοντες.

Επιπλέον, ορισμένα μέλη μιας οικογένειας μπορεί να κληρονομούν και να έχουν της ίδια ομάδα μη φυσιολογικών γονιδίων και όμως να εμφανίσουν διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα. Για παράδειγμα, ένας πρώτος ξάδελφος μπορεί να έχει Λύκο, ένας άλλος Δερματομυοσίτιδα και μια από τις μητέρες να έχει Ρευματοειδή αρθρίτιδα.

“Τροφή”: Εδώ θα σταθώ στην πρόταση -Για να εμφανίσουν όμως δε φτάνουν τα γονίδια, χρειάζεται να δράσουν και άλλοι παράγοντες- και εξηγώ.. Ας υποθέσουμε ότι οι κληρονομικές ασθένειες είναι κάτι σαν “σπόροι” που περνάνε από γενιά σε γενιά. Τι γίνεται λοιπόν; Εάν φυτέψουμε τους σπόρους σε άγονο έδαφος, όπως είναι φυσικό ΔΕΝ θα φυτρώσουν, ενώ εάν τους βάλουμε σε γόνιμο έδαφος, θα φυτρώσουν γρήγορα-γρήγορα..

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις εν λόγω ασθένειες, εάν το έδαφος (εμείς) είναι γόνιμο τότε θα νοσήσουμε. Και τώρα αν αναρωτιέστε τι εννοούμε γόνιμο για εμάς, μια ματιά σε αυτό, θα σας δώσει μία ιδέα: Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ποιες ασθένειες

Χωρίς βέβαια να παραλείπουμε και τους εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η κακή διατροφή: Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα.
και η καθιστική ζωή: Καθιστική ζωή και επιπτώσεις στα ζωτικά μας όργανα

Άλλοι Παράγοντες που Πιθανόν να Επηρεάσουν την Εμφάνιση ενός Αυτοάνοσου Νοσήματος.

Είναι γνωστό ότι κάποια αυτοάνοσα νοσήματα πρωτοεμφανίζονται ή επιδεινώνονται από κάποια ερεθίσματα, όπως ιογενείς λοιμώξεις. Το φως του ήλιου όχι μόνο ενεργοποιεί το Λύκο, αλλά μπορεί να επιδεινώσει την πορεία της νόσου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τους παράγοντες, των οποίων η αποφυγή βοηθά στην πρόληψη ή ελαχιστοποίηση της βλάβης που προκαλεί κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Συνήθη Αυτοάνοσα Νοσήματα

*Ρευματοειδής Αρθρίτιδα 

Στη Ρευματοειδή αρθρίτιδα, στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ο αρθρικός υμένας (ο υμένας που καλύπτει τις αρθρώσεις).
Δείτε και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά;
Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

*Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια νόσος στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Πολύ συχνά, η βλάβη στο ΚΝΣ συμβαίνει κατά περιόδους επιτρέποντας έτσι στον ασθενή να ζήσει μια σχετικά φυσιολογική ζωή.

Στο άλλο άκρο, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν συνεχή, με αποτέλεσμα μια προοδευτικά επιδεινούμενη νόσο, με πιθανή τύφλωση, παράλυση και πρόωρο θάνατο.
Δείτε και Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής
Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής!

*Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι αναπτύσσεται λόγω της αυτοάνοσης καταστροφής των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι απαραίτητη για την διατήρηση του σακχάρου του αίματος (γλυκόζη) σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης ευθύνονται για τα συμπτώματα και τις επιπλοκές της νόσου. Ωστόσο, τα περισσότερα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη καταστρέφονται πριν ο ασθενής αναπτύξει τα συμπτώματα του διαβήτη. Στα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνονται η κόπωση, η συχνοουρία, η πολυδιψία και πιθανώς η αιφνίδια σύγχυση.

Ο Διαβήτης τύπου Ι συνήθως διαγιγνώσκεται πριν την ηλικία των 30 ετών και μπορεί να διαγνωστεί ακόμη και τον πρώτο μήνα της ζωής.

*Φλεγμονώδεις Παθήσεις τον Εντέρου

Αυτός ο ιατρικός όρος χρησιμοποιείται για τη νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, δυο παθήσεις στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει το έντερο. Οι ασθενείς μπορεί να έχουν διάρροια, ναυτία, εμέτους, κοιλιακές κράμπες και πόνο που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί.

Τα προσβεβλημένα άτομα μπορεί να πάσχουν τόσο από τη φλεγμονή του εντέρου, όσο και από τις παρενέργειες των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη νόσο.
Γι` αυτό και ΔΕΝ χρειάζεται να πάρετε φάρμακα όταν υπάρχει η υπέρ-πολύτιμη ΜΑΣΤΙΧΑ της Χίου, μαζί με την πρόπολη και άλλα φυσικά ιάματα, που μπορώ να σας διαθέσω στο life@proionta-tis-fisis.com

Μην ξεχνάτε: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)
Δείτε και Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου: Συμπτώματα, διατροφή, αντιμετώπιση

*Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος

Οι ασθενείς, που πάσχουν από Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, συνήθως παραπονούνται για έντονη καταβολή και αρθραλγίες, ενώ εμφανίζουν εξανθήματα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσβάλλει όργανα όπως οι νεφροί, ο εγκέφαλος ή οι πνεύμονες.

Σε πολλούς ασθενείς τα συμπτώματα και οι διαταραχές που προκαλούνται από τη νόσο ελέγχονται με τα διαθέσιμα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Ωστόσο, αν ο ασθενής δεν παρακολουθείται στενά, οι παρενέργειες από τα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές.
Οπότε καλλίτερα Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Τι είναι; Αντιμετωπίζεται εναλλακτικά;

*Ψωρίαση

Η Ψωρίαση είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που προσβάλλει το δέρμα και συχνά τα μάτια, τα νύχια και τις αρθρώσεις. Η ψωρίαση μπορεί να αφορά μικρές περιοχές του δέρματος ή να προσβάλλει ολόκληρο το σώμα με περιοχές κόκκινων λεπιών, που ονομάζονται πλάκες.

Οι πλάκες είναι διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και σοβαρότητας και μπορεί να είναι τόσο επώδυνες, όσο και άσχημες. Βακτηριακές λοιμώξεις και πίεση ή τραυματισμός του δέρματος μπορούν να επιδεινώσουν την ψωρίαση.

Η αντιμετώπιση της νόσου βασίζεται κυρίως στην τοπική αγωγή για την ανακούφιση της φλεγμονής, του κνησμού και των λεπιών. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις δίνονται και φάρμακα από το στόμα.
Δείτε: Η ψωρίαση και ο φλοιός του πεύκου

*Σκληρόδερμα

Αυτό το αυτοάνοσο νόσημα προκαλεί πάχυνση του δέρματος και των αγγείων. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με Σκληρόδερμα παρουσιάζουν το φαινόμενο Raynaud, δηλαδή σπασμό των αγγείων στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Στις εκδηλώσεις του φαινομένου αυτού περιλαμβάνονται η αυξημένη ευαισθησία των δακτύλων των χεριών και των ποδιών στο κρύο, οι αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, ο πόνος και τα συχνά έλκη στις θηλές των δακτύλων των χεριών ή των ποδιών.

Στα άτομα με Σκληρόδερμα η πάχυνση του δέρματος και των αγγείων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της κινητικότητας και τη δύσπνοια ή σπανιότερα τη νεφρική, καρδιακή ή πνευμονική ανεπάρκεια.
Σκληρόδερμα σπάνια και σοβαρή αυτοάνοση νόσος: Κλειδί η πρώιμη διάγνωση

*Αυτοάνοσες Θυρεοειδοπάθειες

Η Θυρεοειδίτιδα του Hashimoto και η νόσος Graves προκύπτουν από την καταστροφή ή διέγερση από το ανοσοποιητικό σύστημα του Θυρεοειδούς αδένα.
Δείτε και Μήπως έχω θυρεοειδή;
Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα

Θεραπεία

Η θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι μακροχρόνια διότι πρόκειται περί χρόνιων νοσημάτων που παρουσιάζουν υφέσεις και εξάρσεις.

Η θεραπεία βασίζεται στη χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων που καταστέλλουν την αντίδραση του ανοσολογικού συστήματος και μειώνουν την φλεγμονή κορτιζόνη, μεθοτρεξάτη, κυκλοφωσφαμίδη, αζαθειοπίνη) και στην αναπλήρωση της λειτουργίας του οργάνου που έχει προσβληθεί (πχ χορήγηση ινσουλίνης στο διαβήτη).

Δείτε και Κορτιζόνη: Θαύμα ή δηλητήριο;
Λήψη κορτιζόνης και διατροφή 

“Τροφή”: Αυτή είναι η πρόταση της δυτικής ιατρικής για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και είναι μία πρόταση, που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι διαφωνούν μαζί της, καθώς ΔΕΝ θεραπεύει αλλά απλώς ασχολείται με τα συμπτώματα και την καταστολή τους, χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου η αιτία, από την μία και αφήνοντάς μας έρμαια ακόμη και στην πιο απλή ίωση, εφόσον καταστέλλει την πολύτιμη άμυνα του οργανισμού μας, τακτική που πολύ συχνά έχει τραγικές συνέπειες.

Θα σας δώσω πάλι ένα μεταφορικό παράδειγμα για να έχετε μία εικόνα του τι συμβαίνει με το ανοσοποιητικό και επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό και γιατί η καταστολή του είναι κατά την άποψή μου, εγκληματική:

Σκεφτείτε ότι το ανοσοποιητικό μας είναι ένα ποτάμι, που κάποια στιγμή για κάποιον λόγο (ανθυγιεινή, καθιστική ζωή, ψυχολογικοί παράγοντες, κ.α.), έχει φύγει από την κανονική του ροή και αντί να ευεργετεί στο διάβα του, αρχίζει και πλημμυρίζει τις γύρω περιοχές προκαλώντας ζημιές.

Τι νομίζετε ότι θα πρέπει τότε να κάνουμε για να σταματήσουμε το πρόβλημα;

Να φτιάξουμε ένα φράγμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα σπάσει; (όπως η δυτική ιατρική, που δίνει ανοσοκατασταλτικά, αφήνοντας τον οργανισμό ουσιαστικά γυμνό και ευάλωτο απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει) ή να ΞΑΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ το ποτάμι στην αρχική του πορεία ώστε να ωφελεί και πάλι; (Δηλαδή να επαναπρογραμματίσουμε το ανοσοποιητικό μας, ώστε να ξανά κάνει αυτό που είναι ορισμένο εξ αρχής να κάνει και άρα να πάψει να βλέπει λάθος εχθρούς και να επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό).

Η λύση ΥΠΑΡΧΕΙ είναι 100% φυσική και σας την παραθέτω στο τέλος του άρθρου!

Η διατροφή, η άσκηση αλλά και η καλή ψυχολογική κατάσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασθένειας σε ύφεση και κάθε κρίση έντονου στρες ή επιβαρυμένης ψυχολογίας μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των συμπτωμάτων και απορρύθμιση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς.

Βέβαια, ενώ είναι φανερό ότι

η ψυχολογική διάθεση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ασθένειας, όχι μόνο στα αυτοάνοσα αλλά και σε όλα τα χρόνια νοσήματα, στο θέμα των αυτοάνοσων, που δεν είναι ξεκάθαρη η αιτιολογία τους, δεν είναι ξεκάθαρο αν “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα”, δηλαδή αν οι άνθρωποι με επιβαρυμένη ψυχολογία είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες ασθένειες (όπως και στον καρκίνο όπου έχει μελετηθεί και η λεγόμενη “καρκινική προσωπικότητα”) ή η φύση τέτοιων ασθενειών, ακόμα και η φαρμακευτική αγωγή, κάνει τους ασθενείς καταθλιπτικούς. 

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που στηρίζουν και τις 2 θεωρίες αλλά, προφανώς η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Αυτό πάντως που έχει δείξει η μακροχρόνια εμπειρία μου στο νοσοκομείο είναι ότι οι άνθρωποι που εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, είναι αισιόδοξοι, τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και έχουν στόχους στη ζωή τους, όχι μόνο κινδυνεύουν λιγότερο από τέτοιες ασθένειες, αλλά έχουν και καλύτερη έκβαση της υγείας τους. 

Τώρα ξέρετε…;) 

“Τροφή”: Το ανοσοποιητικό μας είναι ένα ΘΑΥΜΑ της Φύσης και οφείλουμε να διατηρούμε σε “σωστή πορεία”, ώστε να αντιμετωπίζει τα ΠΑΝΤΑ!

Το κυριότερο, λοιπόν, που είναι ανάγκη να κάνουμε ενάντια στα αυτοάνοσα, μαζί με την διατροφή, είναι να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να “ξεμπερδευτεί”, να ευθυγραμμιστεί θα μπορούσα να πω με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του.

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)! Και όχι, δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι μία καλή αρχή για ό,τι μπορεί να συμπεριληφθεί για την συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση…

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας και της υψηλότερης δραστικότητας πρωτόγαλα σε ΚΆΨΟΥΛΑ (29 IgG αναγραφόμενο!), μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε 

Τρόποι για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας 

Αυτοάνοσα Νοσήματα.

Καταπολεμήστε τη φλεγμονή και το αυτοάνοσο νόσημά σας σε 30 ημέρες

antiviotiko.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια