MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠοιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση και αντιμετώπιση

Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση και αντιμετώπιση

Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση και αντιμετώπιση
Φωτογραφία: painresource.com

Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση και αντιμετώπιση

Πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, αναφέρουν στο γιατρό τους ότι ξυπνάνε τη νύχτα ιδρωμένοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ιδρώτας μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή σε πολύ ζεστά ρούχα. Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση και αντιμετώπιση

Αν δεν ισχύει αυτό, τότε καλό θα είναι να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Με τη φυσική εξέταση, τη λήψη του ιστορικού σας και ζητώντας, αν χρειάζεται, εξετάσεις, θα μπορέσει να διαπιστώσει τυχόν ιατρικό πρόβλημα.

«Κλειδί» ο υποθάλαμος του εγκεφάλου

Εμείς κοιμόμαστε αλλά ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας, όχι. Έχοντας πάνω από 2.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες υπό τις διαταγές του για να μας κρατά δροσερούς, παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να δώσει εντολή για την έκκριση ιδρώτα σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει για οποιονδήποτε λόγο, ημέρα και νύκτα, αποτρέποντας φυσικώς το ενδεχόμενο… υπερθέρμανσης.
Υπόφυση, υποθάλαμος, ορμόνες, βλάβες, ποιότητες 

Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση

Η νυχτερινή εφίδρωση επηρεάζει περίπου το 3% των ανθρώπων και ίσως να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι κάποιας πάθησης. Αν και στην πλειονότητά τους τα αίτια της εφίδρωσης την νύχτα δεν είναι απειλητικά για την ζωή μας, θα ήταν φρόνιμο να μην αδιαφορήσουμε καθώς μπορεί «να κρύβει κάτι» –κάποια λοίμωξη, π.χ. φυματίωση, HIV ή γρίπη. Επίσης η αυξημένη εφίδρωση μπορεί να υποκρύπτει ορμονικές διαταραχές λόγω εμμηνόπαυσης, διαβήτη, θυρεοειδούς, εφηβείας ή εγκυμοσύνης.

Η αποφρακτική υπνική άπνοια, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οι αγχώδεις διαταραχές και η παχυσαρκία μπορεί να ευθύνονται κι αυτές για τα μουσκεμένα σεντόνια, όπως ενδεχομένως και ο καρκίνος, καρδιαγγειακές παθήσεις, η νόσος του Πάρκινσον αλλά και κάποια φάρμακα, ιδίως αντικαταθλιπτικά, αντιδιαβητικά, παυσίπονα και στεροειδή. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο, προσδιορισμένο αίτιο, τότε υπάρχουν τρόποι να μετριασθεί το φαινόμενο.

Αναλυτικότερα οι πιο πιθανές αιτίες του νυχτερινού ιδρώτα

Εμμηνόπαυση:

Πρόκειται για εξάψεις που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση και μπορεί να συμβούν νύχτα προκαλώντας ιδρώτα. Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη αιτία νυχτερινής εφίδρωσης στις γυναίκες. Αν όμως είστε πολύ νέα για να μπαίνετε στην εμμηνόπαυση, συζητήστε το με το γυναικολόγο σας. Μπορεί να λείπουν από τον οργανισμό σας βιταμίνες ή άλλα στοιχεία που να προκαλούν αυτό το σύμπτωμα.
Ας θυμόμαστε πως Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά 

Ιδιοπαθής υπεριδρωσία:

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία το σώμα παράγει χρόνια πάρα πολύ ιδρώτα χωρίς κάποιον συγκεκριμένο ιατρικό λόγο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ιδρώνουν επίσης οι παλάμες και τα πέλματά σας στη διάρκεια της ημέρας.

Λοιμώξεις:

Η λοίμωξη που συνδέεται συνήθως με το νυχτερινό ιδρώτα είναι η φυματίωση, αλλά αυτή η νόσος είναι σπάνια πια. Μπορεί όμως ο νυχτερινός ιδρώτας να οφείλεται και σε βακτηριακές λοιμώξεις όπως η ενδοκαρδίτιδα, η οστεομυελίτιδα ή σε κάποιο απόστημα.

Φάρμακα:

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλούν ως παρενέργεια το νυχτερινό ιδρώτα. Τα αντικαταθλιπτικά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία καθώς και ορισμένα άλλα ψυχοφάρμακα ή αντιπυρετικά. Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα κάποιο φάρμακο μπορεί να σας έχει δημιουργήσει αυτή την παρενέργεια. Συζητήστε το με το γιατρό σας μήπως μπορεί να σας το αλλάξει με κάποιο άλλο σκεύασμα.
Χρήσιμο ίσως είναι να δείτε πιο σφαιρικά τα πράγματα: Ψυχίατρος Αποκαλύπτει: “Θεραπεύουμε” Κατασκευασμένες Ψυχασθένειες με έως και Δολοφονικά Ψυχοφάρμακα 

Υπογλυκαιμία:

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση. Αν πάσχετε από διαβήτη και παίρνετε φάρμακα ή ινσουλίνη, η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να σημαίνει πως στη διάρκεια της νύχτας κάνετε υπογλυκαιμίες.
Μπορείτε να δείτε και Πάγκρεας-Ινσουλίνη-Υπογλυκαιμία-Υπερινσουλιναιμία: Δράση και συνέπειες στον οργανισμό 

Η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να συνδέεται και με ορισμένες μορφές καρκίνου όπως το λέμφωμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως εκτός από τον ιδρώτα θα έχετε και άλλα έντονα συμπτώματα, όπως ανεξήγητη απώλεια βάρους και πυρετούς.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη νυχτερινή εφίδρωση:

Εφόσον ο γιατρός σας πει ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, μπορείτε να μειώσετε τη νυχτερινή εφίδρωση με μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας:

• Φροντίστε η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας να μην είναι πολύ αυξημένη τη νύχτα, 16-18 βαθμοί Κελσίου είναι μια καλή θερμοκρασία για ευχάριστο ύπνο.

• Ο ύπνος σε δροσερό περιβάλλον με ελαφρά, μη συνθετικά κλινοσκεπάσματα που «αναπνέουν» βοηθά

• Αποφεύγετε το αλκοόλ, τη καφεΐνη και τα πικάντικα ή βαριά φαγητά πριν ξαπλώσετε και φροντίστε να έχετε φάει τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

• Αντί για ένα βαρύ πάπλωμα προτιμήστε δύο πιο ελαφριά σκεπάσματα ώστε αν ζεσταίνεστε τη νύχτα να μπορείτε να βγάλετε το ένα.

• Φοράτε πυτζάμες από βαμβάκι ή άλλο υλικό που αναπνέει και μη φοράτε κάλτσες στον ύπνο σας.

• Χρήσιμη είναι και η καθημερινή άσκηση για την διατήρηση φυσιολογικού βάρους, η κατανάλωση άφθονου νερού κατά την διάρκεια της ημέρας και –για τους πιο προχωρημένους– οι ασκήσεις χαλαρωτικών αναπνοών πριν τον ύπνο.

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Πώς ο ύπνος, μας προειδοποιεί για τα προβλήματα υγείας μας 

Στοιχεία από
www.capital.gr 
iatropedia.gr 

“Τροφή-Φάρμακο”: Εάν το πρόβλημα αφορά ορμονική ανισορροπία, οφείλουμε όλοι μας λοιπόν να γνωρίσουμε την ιδανική λύση για ορμονική ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ με ΦΥΣΙΚΌ τρόπο: Maca (μάκα): Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις 

Το μάκα είναι εξαιρετικά προσαρμογόνο και βιοδιατίθεται, που σημαίνει πως όταν το καταναλώνουμε το σώμα μας ξέρει και το διαθέτει εκεί ακριβώς που έχει τις ανάγκες του.

Μπορείτε να το καταναλώσετε ανεπιφύλακτα, καθώς είναι ασφαλέστατο σε γυναίκες και άντρες!

Μάθετε περισσότερα και πως μπορείτε να το παραλάβετε και να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας ως συμπλήρωμα διατροφής (πάντα και ΜΟΝΟΝ σε κάψουλα), ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια