MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΒακτήριο Klebsiella-Κλεμπσιέλλα: Είδη, Μετάδοση και Αντιμετώπιση

Βακτήριο Klebsiella-Κλεμπσιέλλα: Είδη, Μετάδοση και Αντιμετώπιση

Βακτήριο Klebsiella-Κλεμπσιέλλα: Είδη, Μετάδοση και Αντιμετώπιση

Βακτήριο Klebsiella-Κλεμπσιέλλα: Είδη, Μετάδοση και Αντιμετώπιση

Οι κλεμπσιέλλες είναι Gram-αρνητικά βακτηρίδια που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το κολοβακτηρίδιο (εντεροβακτηριοειδή). Βακτήριο Klebsiella-Κλεμπσιέλλα: Είδη, Μετάδοση και Αντιμετώπιση

Τα συχνότερα είδη που προκαλούν λοιμώξεις στον άνθρωπο είναι

  • η Klebsiella pneumoniae,
  • η Klebsiella oxytoca και
  • η Klebsiella ozenae.

Τα περισσότερα στελέχη της κλεμπσιέλλας διαθέτουν ένα παχύ έλυτρο (κάψα ή περίβλημα) από πολυσακχαρίτες, το οποίο τα κάνει ιδιαίτερα λοιμογόνα και ανθεκτικά στα αμυντικά κύτταρα (φαγοκύτταρα) του ανθρώπου.

Οι Σωματοφύλακες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος 

Οι κλεμπσιέλλες βρίσκονται στο έδαφος, τα φυτά και το νερό. Αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και του βλεννογόνου του ανωτέρου αναπνευστικού σε 10% των υγιών ανθρώπων. Επίσης βρίσκεται στη φυσιολογική χλωρίδα ορισμένων ζώων (άλογα, μοσχάρια).

Στο εξωτερικό περιβάλλον επιβιώνουν για πολλές ημέρες. Κατα­στρέφονται σε υψηλή θερμοκρασία (100 βαθμοί Κελσίου για 10 λεπτά) καθώς και από τα συνήθη απολυμαντικά (υδατικό διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10%) και αντισηπτικά (οινόπνευμα 70%).

Οι κλεμπσιέλλες μεταδίδονται συχνά αερογενώς από μολυσμένες κλιματιστικές εγκαταστάσεις με υγραντικά μηχανήματα που χρησι­μοποιούν μολυσμένο νερό.

Συχνή είναι η ενδογενής μετάδοση από κλεμπσιέλλες της φυ­σιολογικής χλωρίδας.

Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι η Klebsiella pneumoniae (κλεμπσιέλα της πνευμονίας) αν αναπτυχθεί στο έντερο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Να σημειωθεί ότι Klebsiella pneumoniae έχει γίνει ανθεκτική στα αντιβιοτικά τα τελευταία χρόνια.

Μικρόβια ανθεκτικότερα ακόμη και στα ισχυρότερα αντιβιοτικά 

Σπανιότερα έχουν περιγραφεί περιστατικά μετάδοσης με φιάλες αίματος που είχαν μολυνθεί από τα χέρια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουν αναφερθεί επίσης και περιστατικά μετάδοσης κλεμπσιελλών με μολυσμένα τρόφιμα (π.χ. σαλάτες).

Ως αίτια νοσοκομειακών λοιμώξεων μεταδίδονται με άμεση επαφή (χέρια νοσοκομειακού προσωπικού) προκαλώντας, αν είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά, σοβαρές λοιμώξεις, που θεραπεύονται δύσκολα.

Νοσοκομειακές λοιμώξεις: Ποιούς αφορούν και τι πρέπει να κάνετε 

Η Klebsiella pneumoniae και η Klebsiella oxytoca είναι συχνά αίτια λοιμώξεων του κατωτέρου αναπνευστικού συστήματος. Προκαλούν εξάρσεις χρόνιας βρογχίτιδας και σοβαρότατη έως και θανατηφόρο πνευμονία.

Ως αίτια νοσοκομειακών λοιμώξεων προσβάλλουν άτομα ανοσο-κατασταλμένα (ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ογκολογι­κούς ασθενείς) και προκαλούν λοιμώξεις ανθεκτικές σε πολλά είδη αντιβιοτικών, όπως

Η Klebsiella ozenae βρίσκεται συχνά σε άτομα με χρόνια ατροφική ρινίτιδα με ιδιάζουσα πολύ δυσάρεστη μυρωδιά (όζαινα). Πρόκειται για επιλοίμωξη ήδη υπάρχουσας ρινίτιδας.

Η διάγνωση γίνεται μικροσκοπική εξέταση και καλλιέργεια.

Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος ευαισθησίας στα αντιβιοτικά (αντιβιόγραμμα). Το υλικό που εξετάζεται είναι ανάλογο με τη λοίμωξη όπως ούρα, πτύελα, αίμα κλπ.

Αντιβιόγραμμα: Τι είναι και η αξία του στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροβιακής αντοχής 

Για τη θεραπεία χορηγούνται διάφορα αντιβιοτικά με βάση τη θέση της λοίμωξης και το αντιβιόγραμμα – οι κλεμπσιέλ­λες αποκτούν εύκολα αντοχή στα αντιβιοτικά.

Το βασικότερο προληπτικό μέτρο αποφυγής μετάδοσης μικροβίων με άμεση επαφή είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών, ιδίως του ιατρονοση­λευτικού προσωπικού.

Επίσης, αυστηρότατη τήρηση των κανόνων υγιεινής εντός νοσοκομείου, όσον αφορά τους χώρους και τους χειρισμούς κατά τη νοσηλεία, ιδίως των ανοσοκατεσταλμένων αρρώστων (αποστείρωση, απο­λύμανση, αντισηψία, απομόνωση ασθενών με στελέχη ανθεκτικά στα αντιβιοτικά).

Τέλος στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις βάζει πατέντα Ελλήνων επιστημόνων 

Πηγή: www.healthyliving.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Υπάρχουν ΆΠΕΙΡΑ ΜΙΚΡΌΒΙΑ με πολλά εκ των οποίων ΣΥΜΒΙΏΝΟΥΜΕ! Αρκετά μάλιστα λειτουργούν ως σημαντικοί σύμμαχοι της υγείας μας. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ να τα κυνηγάμε να τα εξοντώσουμε. Αποτελούν ΜΈΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑΣ ΜΑΣ Μικροβίωμα: Αποτελούμαστε κατά 57% από βακτήρια, ιούς και μύκητες-Η άκριτη καταπολέμησή τους έχει συμβάλλει σε σοβαρότατες ασθένειες 

Εκείνο που είναι απαραίτητο, είναι να κρατάμε υπό έλεγχο τον πληθυσμό τους ώστε να μην καθίστανται από ωφέλιμα βλαβερά! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΌΝΟΝ υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Ταυτόχρονα, φροντίζουμε τη διατήρηση σε καλά επίπεδα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και της μικροβιακής μας χλωρίδας, καθώς ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Σκεφτείτε, γιατί άλλος ασθενεί από ένα βακτήριο και άλλος από το ίδιο βακτήριο, όχι; Τί είναι διαφορετικό όταν το παθογόνο είναι ίδιο;

Ο κάθε ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ!! Αυτόν πρέπει να θωρακίσουμε!

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Χρήσιμα, για την περίπτωση, συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας είναι:

  • Πρόπολη: Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.
  • Σκόρδο: Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα.
  • Το πρωτόγαλα, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ έχει ΚΑΙ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΈΣ επιδράσεις
  • τα φύκια A.F.A, τα οποία μας παρέχουν ΌΛΑ τα θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες -όπως η Ε- και μέταλλα/ιχνοστοιχεία -όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο κ.α., ένζυμα), ενώ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΊ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΎΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΕΡΙΚΉ ΧΛΩΡΊΔΑ.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα και παραγγελίες, μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Ανεξέλεγκτη χρήση αντιβίωσης και επιπτώσεις στο Μικροβίωμα   

Κατάχρηση Αντιβιοτικών: Πώς σχετίζεται με την αύξηση λοιμώξεων του αναπνευστικού 

Βακτηριακή λοίμωξη: Τι είναι, αιτίες, συμπτώματα και προφυλάξεις 

Καταρρίπτοντας τον μύθο της Μικροβιακής Θεωρίας ως Αιτία Ασθενειών~Τα βακτήρια είναι ΣΎΜΜΑΧΟΙ του οργανισμού   

Γιατί άλλοι αρρωσταίνουν κι άλλοι όχι από ιούς-βακτήρια-μύκητες-παράσιτα; 

Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα-Codex Alimentarius, για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια