MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΚαλοκαιρινό και χειμερινό κρυολόγημα: Κοινά, διαφορές και αντιμετώπιση

Καλοκαιρινό και χειμερινό κρυολόγημα: Κοινά, διαφορές και αντιμετώπιση

Καλοκαιρινό και χειμερινό κρυολόγημα: Κοινά, διαφορές και αντιμετώπιση
Image by Mojca-Peter from Pixabay Καλοκαιρινό και χειμερινό κρυολόγημα: Κοινά, διαφορές και αντιμετώπιση

Καλοκαιρινό και χειμερινό κρυολόγημα: Κοινά, διαφορές και αντιμετώπιση

Τα μικρόβια που προκαλούν το καλοκαιρινό κρυολόγημα είναι διαφορετικά από τα χειμωνιάτικα;

Έξω έχει άπειρη ζέστη, ο ήλιος καίει και εσείς νιώθε μια ενόχληση στο λαιμό και πόνους στο σώμα. Ωχ, ανεβάζετε και πυρετό… Μήπως έχετε Covid; Ναι, αλλά αυτά είναι και τα συμπτώματα της γρίπης.

(“Τροφή-Φάρμακο”: Σιγά σιγά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο πυρετός ΔΕΝ είναι εχθρός, αλλά απόλυτος και απαραίτητος σύμμαχος του οργανισμού μας τον οποίον θα πρέπει να αφήνουμε να μας βοηθάει απρόσκοπτα Πυρετός~Το όπλο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και μικρόβια)

Μόνο που… είναι Ιούλιος. Πώς γίνεται να κρυώσατε;

Κι όμως, το κρυολόγημα μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα και το Καλοκαίρι ακόμη και να μας χαλάσει τις διακοπές. Απλά είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουμε, επειδή δεν είμαστε όλοι μαζεμένοι σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

(“Τροφή-Φάρμακο”: Μα γιατί; Οι εγκλεισμοί ήταν… θαυματουργοί για δύο συναπτά έτη! Και θεωρούταν και… επιστημονική προσέγγιση! Πώς οι οπαδοί των lockdown αντέστρεψαν την πραγματικότητα και φίμωσαν τους υπόλοιπους

Για να αντιμετωπίσετε όμως αποτελεσματικά τα συμπτώματα, θα πρέπει να γνωρίζετε τη βασική διαφορά ανάμεσα στο καλοκαιρινό και το χειμερινό κρυολόγημα.

Είναι ίδια τα μικρόβια που μας βασανίζουν όλο το χρόνο;

Ενώ τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος μπορεί να φαίνονται γενικά ίδια– βουλωμένη μύτη ή ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια, ερεθισμένος λαιμός, βήχας, πόνος και μερικές φορές πυρετός – υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί ιοί (για την ακρίβεια, πάνω από 200) που μπορεί να είναι η αιτία.

Πάνω από 200 ιοί προκαλούν συμπτώματα κρυολογήματος~Αντιμετωπίστε τους φυσικά 

Οι περισσότεροι μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε εποχή του έτους, αλλά μερικοί είναι πιο εποχικοί, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να καθορίσει πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ο ιός σε μια επιφάνεια.

Το καλοκαιρινό κρυολόγημα τείνει να προκαλείται από ιούς όπως ο εντεροϊός ή ο αδενοϊός. Αυτοί μπορούν να αντέξουν καλά στη ζέστη. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι πίσω από τα περισσότερα χειμερινά κρυολογήματα είναι οι ρινοϊοί.

Τι διαφορά έχει το καλοκαιρινό κρυολόγημα από το χειμερινό;

Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ ενός καλοκαιρινού και ενός χειμερινού κρυολογήματος είναι το πώς εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτό. Δηλαδή, το Χειμώνα, μας είναι πιο εύκολο να μείνουμε στο κρεβάτι και να τρώμε σούπα.

Αντίθετα, το Καλοκαίρι δεν θέλετε ένα κρύωμα να σας στερήσει τη διασκέδαση από τα πάρτι, τα μπάνια, τις αποδράσεις και τα μπάρμπεκιου.

Εάν αρρωστήσετε, οι ειδικοί λένε να αντιμετωπίσετε ένα καλοκαιρινό κρυολόγημα σχεδόν όπως θα αντιμετωπίζατε ένα χειμερινό κρυολόγημα – μείνετε στο σπίτι μέχρι να γίνετε καλά.

Ανεξάρτητα από το ποια οικογένεια ιών κυκλοφορεί, όλα τα μικρόβια που προκαλούν κρυολόγημα μεταδίδονται μέσω μολυσματικών σταγονιδίων, όπως αυτά που εκπέμπονται στον αέρα με ένα φτέρνισμα ή έναν βήχα.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος είναι η αυτοφροντίδα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για το κρυολόγημα, το σώμα σας απαιτεί ξεκούραση και ενυδάτωση για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει αυτούς τους ιούς και να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. (Τροφή-Φάρμακο”: Αυτά τα απλά που έπρεπε να έχουν γίνει βίωμα για ΌΛΟΥΣ τους ιούς!)

Πηγή: www.vita.gr 

~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Μία απαραίτητη διευκρίνιση. Οι ιοί ΔΕΝ είναι ζωντανοί οργανισμοί και έτσι ΔΕΝ συνηθίζεται να αποκαλούνται μικρό-βια καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όπως π.χ. τα βακτήρια.

Άλλωστε το κρυολόγημα μάλλον είναι απαραίτητο και “θέλει” να μας βοηθήσει περισσότερο, παρά να μας κάνει κακό Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης 

Το ζήτημα είναι σε ΤΊ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΜΑΣ, καθώς ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Έτσι, σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι η καλλίτερη λύση που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και να δώσουμε έξτρα δυνάμεις στον οργανισμό μας!

Προς αυτήν την κατεύθυνση, διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής:

  • Το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ(σε κάψουλα), ενίσχυση ανοσοποιητικού-Αντιφλεγμονώδη και προβιοτική δράση,
  • η Βιταμίνη D (ΦΥΤΙΚΉ) μαζί με Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η D αποτελεί το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα ελιάς παρέχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, δίνουν τη δυνατότητα και το χρόνο στο ανοσοποιητικό να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του,
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα,
  • Το Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιιικό, 
  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα, ήπια αποτοξίνωση,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών, (μελέτη πανεπιστημίου Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, ήπια αποτοξίνωση,
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέαΣυμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Ανοσοποιητικό Σύστημα: Οι 3 γραμμές άμυνας έναντι των λοιμώξεων 

Πώς αντιμετώπιζε τη γρίπη και το κρυολόγημα ο Ιπποκράτης 

Βοηθάμε τον οργανισμό στο έργο της αυτοθεραπείας του, χωρίς να ανακόπτουμε τους θεραπευτικούς του μηχανισμούς: Πυρετός και αντιπυρετικά: ΔΕΝ καταπολεμάμε το σύμπτωμα, αλλά την ΑΙΤΊΑ με βότανα 

Αντιμετωπίστε κρυολόγημα, συνάχι και γρίπη με βότανα 

Βότανα που προλαμβάνουν γρίπη, βήχα, κρυολογήματα, ιούς και βακτήρια   

Γιατροσόφια για κρυολόγημα, γρίπη, πυρετό, βήχα, λαιμό, μύτη   

10 τρόποι ανάκτησης των δυνάμεών μας μετά από κρυολόγημα   

και ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ και ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει μόνιμη ανοσία απέναντι σε ιούς 

Μικροβίωμα: Αποτελούμαστε κατά 57% από βακτήρια, ιούς και μύκητες-Η άκριτη καταπολέμησή τους έχει συμβάλλει σε σοβαρότατες ασθένειες  

Καταρρίπτοντας την Θεωρία των Ιών και της Μεταδοτικότητάς τους ως Αιτία Ασθενειών  

Εάν οι μικροοργανισμοί είναι Αιτία Ασθενειών γιατί άλλοι ασθενούμε και άλλοι όχι και πως αναρρώνουμε; 

Πυρετοφοβία-Αντιπυρετικά: Σταματήστε να ρίχνετε τον πυρετό, διαλύεται το ανοσοποιητικό σας 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια