MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΤροφή για ΣκέψηΑπό τον άνθρωπο στον "Μετα-άνθρωπο" και την τεχνητή "Μοναδικότητα"

Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

Από τον άνθρωπο στον "Μετα-άνθρωπο" και την τεχνητή "Μοναδικότητα"
Image by 0fjd125gk87 from Pixabay Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

Από Ευφροσύνη Ηρ. Μπούτσικα 

Από το «σύμφωνα με το Θεό κάθε Ανθρώπινο Όν είναι μοναδικό» -> στην Τεχνολογική Μοναδικότητα !

Humans being->Transhumans-> Posthumans->Singularities.

Transhumans – Μετανθρωπισμός.

Ο Μετανθρωπισμός είναι ένας τρόπος σκέψης για το μέλλον που βασίζεται στην παραδοχή ότι το ανθρώπινο είδος στην παρούσα του μορφή δεν αντιπροσωπεύει το τέλος της ανάπτυξής μας, αλλά μάλλον μια συγκριτικά πρώιμη φάση.

Ο μετανθρωπισμός είναι ένα χαλαρά καθορισμένο κίνημα που αναπτύχθηκε σταδιακά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Ο μετανθρωπισμός είναι μια τάξη φιλοσοφιών της ζωής που επιδιώκουν τη συνέχιση και την επιτάχυνση της εξέλιξης της έξυπνης ζωής πέρα ​​από τη σημερινή ανθρώπινη μορφή και τους ανθρώπινους περιορισμούς μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθοδηγούμενη από αρχές και αξίες που προωθούν τη ζωή.»

– Max More (1990)

Η ανθρωπότητα + τυπικά το ορίζει βάσει του αρχικού ορισμού του Max More ως εξής:

Το πνευματικό και πολιτισμικό κίνημα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα και την επιθυμία να βελτιωθεί θεμελιωδώς η ανθρώπινη κατάσταση μέσω εφαρμοσμένων λόγων, ειδικά με την ανάπτυξη και την καθιέρωση ευρέως διαθέσιμων τεχνολογιών για την εξάλειψη της γήρανσης και την αξιοποίηση των ανθρώπινων πνευματικών, σωματικών και ψυχολογικών ικανοτήτων.

Η μελέτη των επιπτώσεων, υποσχέσεων και πιθανού κινδύνου τεχνολογιών που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τους θεμελιώδεις ανθρώπινους περιορισμούς και τη σχετική μελέτη των δεοντολογικών ζητημάτων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών.

Οι ανθρώπινοι περιορισμοί είναι εντελώς δικοί μας Μόνο οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις σου σε περιορίζουν 

Και μήπως μέχρι να τους άρουμε/διαχειριστούμε έχουμε ακόμη δρόμο για το επόμενο βήμα; Η τεχνολογία χωρίς ταυτόχρονη πνευματική ωρίμανση οδηγεί σε δυστοπία 

Ο μετανθρωπισμός μπορεί να θεωρηθεί ως επέκταση του ανθρωπισμού, από τον οποίο προέρχεται εν μέρει.

Οι ανθρωπιστές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι έχουν σημασία, ότι τα άτομα έχουν σημασία. Μπορεί να μην είμαστε τέλειοι, αλλά μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα προωθώντας την ορθολογική σκέψη, την ελευθερία, την ανοχή, τη δημοκρατία και την ανησυχία των συνανθρώπων μας.

Για δείτε μία “σύμπτωση”! Όλο στο “μετά” πάμε: Μέτρα κατά της Πανδημίας-Πολιτικοποίηση της επιστήμης-Μετάβαση στην μετα-δημοκρατία 

Οι μετανθρωπιστές συμφωνούν με αυτό, αλλά υπογραμμίζουν και αυτό που έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε. Ακριβώς όπως χρησιμοποιούμε λογικά μέσα για τη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης και του εξωτερικού κόσμου, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, τον ανθρώπινο οργανισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν περιοριζόμαστε στις παραδοσιακές ανθρωπιστικές μεθόδους, όπως η εκπαίδευση και η πολιτιστική ανάπτυξη. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογικά μέσα που τελικά θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτό που κάποιοι θα το θεωρούσαν «ανθρώπινο».

Καλές οι θεωρίες και οι προθέσεις, αλλά ουτοπικές από την στιγμή που δεν υπάρχει μία απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση! Επαναλαμβάνω: Η τεχνολογία χωρίς ταυτόχρονη πνευματική ωρίμανση οδηγεί σε δυστοπία 

Μετανθρώπινος – Posthumans 

Ηθική Τεχνολογία  Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

Πιο απλά, το μετανθρώπινο μπορεί να οριστεί ως η κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι και η ευφυής τεχνολογία γίνονται ολοένα και πιο αλληλένδετες.

Πιο συγκεκριμένα, η μεταθανάτια είναι μια κατάσταση ανθρωποκεντρικής προβολής, η οποία θα μετατοπίσει την εστίαση του ανθρώπου από την εξωτερική εμφάνισή μας σε άλλα πρότυπα, όπως αυτά των λειτουργιών και των πληροφοριών.

Έτσι, η εστίαση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία και όχι στη μορφή:

Η ανθρωπιά θα καθοριστεί από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα είδος – με άλλα λόγια, εάν επεξεργάζεται πληροφορίες όπως ο άνθρωπος, εάν είναι συναισθανόμενος, ενσυναίσθητος, έξυπνος, έχει οξυδέρκεια κ.λπ., παρά πώς φαίνεται στην όψη του.

Οι άνθρωποι και οι μηχανές θα συγχωνευθούν αποτελεσματικά, καθώς οι διαφορές στην εμφάνιση δεν θα έχουν νόημα (όπως το βάζει η Katherine Hayles στο βιβλίο της» How We Became Posthuman, τα σώματα θα γίνουν ουσιαστικά αξεσουάρ μόδας»).

Και όλο και περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα εξαλείψει επίσης τις διαφορές μεταξύ ανθρώπων και άλλων ειδών. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη, κάποιο βαθμό αλήθειας. Μια ομάδα που ονομάζεται «The Nonhuman Rights Project» έχει πρόσφατα κερδίσει δικαιώματα νομικής προσωπικότητας για ορισμένους μεγάλους πιθήκους.

Σε έναν πλανήτη που θα έπρεπε να εξυμνείται η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ, ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ το εντελώς αντίθετο, «Το κρεβάτι του Προκρούστη»: Ο παραλογισμός της ισότητας 

Έτσι, ο μετα-άνθρωπος υπονομεύει φυσικά την ανθρώπινη εξαίρεση.

Ο Μετανθρωπισμός είναι το έργο της τροποποίησης του ανθρώπινου είδους μέσω οποιασδήποτε αναδυόμενης επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της Γενετικής Μηχανικής, της Ψηφιακής Τεχνολογίας και της Βιοτεχνολογίας.

Μετά την… επιτυχία μας στις μέχρι τώρα, τροποποιήσεις, προχωράμε στις επόμενες: Οι κίνδυνοι των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που τα καθιστούν απαγορευτικά 

Οι μετανθρωπιστές χρησιμοποιούν ήδη εμφυτεύματα για να τροποποιήσουν το σώμα τους και επιδιώκουν επίσης να τροποποιήσουν την ανθρώπινη ζωή, να αυξήσουν τη μακροζωία, την δύναμη του εγκεφάλου και τις αισθήσεις.

Το επίκεντρο είναι η χρήση προσθετικών και άλλων τροποποιήσεων για την ενίσχυση, παρά την αντιστάθμιση, των φυσιολογικών ανθρώπινων λειτουργιών.

ΒΟΜΒΑ Μπουρλά (της Pfizer) για διόρθωση DNA σε ανθρώπους~Η νέα ευγονική 

Δύο σημαντικές διαφορές μεταξύ του μετανθρωπιστικού και του μετανθρώπινου είναι η εστίαση στις θεωρίες πληροφορικής και συστημάτων (κυβερνητική) και στην επακόλουθη πρωταρχική σχέση μετά την ανθρωπότητα με την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και την έμφαση που δίνει η μετανθρώπια φιλοσοφία σε συστήματα (όπως ο άνθρωπος) ως κατανεμημένες οντότητες – δηλαδή συστήματα που αποτελούνται από συστήματα και εμπλέκονται με άλλα συστήματα.

Γιουβάλ-Νοά Χαράρι: Η εποχή που θα χακάρουν ανθρώπους 

Ο μετανθρωπισμός δεν δίνει έμφαση σε κανένα από αυτά τα πράγματα.

Ο μεταχρηματισμός προέρχεται από το μεταθανάτιο, διότι ο τελευταίος αντιπροσωπεύει το θάνατο του ανθρωπιστικού θέματος:

Οι ιδιότητες που αποτελούν αυτό το θέμα εξαρτώνται από μια προνομιούχα θέση ως μια ειδική, ανεξάρτητη οντότητα που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν εξαιρετική στα χαρακτηριστικά του σύμπαντος όπως η μοναδική και ανώτερη διάνοια για όλα τα άλλα πλάσματα ή ένα φυσικό δικαίωμα σε ελευθερίες που δεν συσσωρεύονται με όμοια με άλλα ζώα.

Αν το επίκεντρο είναι η πληροφορία ως η ουσία όλων των έξυπνων συστημάτων και τα υλικά και τα σώματα είναι απλά υποστρώματα που φέρνουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες της ζωής, τότε δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ευφυών μηχανών – ή οποιουδήποτε άλλου είδους ευφυούς συστήματος , όπως τα ζώα.

Αντιμετωπίζουμε μια εποχή στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε με την αναγνώρισή μας ως συστημάτων που είναι ενσωματωμένα σε άλλα συστήματα.

Μάνος Δανέζης: Ο ανθρώπινος βιοϋπολογιστής, το μάτριξ, η μεταβατική πολιτισμική περίοδος 

Singularities- Μοναδικότητες

Οι εγκαταστάσεις του Singularity University (Πανεπιστήμιο Μοναδικότητας) δημιουργούνται στην καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας και ειδικότερα σε χώρο που παραχώρησε η ΝΑSΑ στη Σίλικον Βάλεϊ όπου διατηρεί μεγάλο ακαδημαϊκό και ερευνητικό κέντρο.

Επικεφαλής του νέου ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι ο διάσημος επιστήμονας, συγγραφέας και μελλοντολόγος Ρέι Κουρζβάιλ- Ray Kurzweil.

Μάλιστα το πανεπιστήμιο πήρε το όνομά του από το μπεστ σέλερ βιβλίο του «Τhe Singularity is Νear» στο οποίο αναφέρει ότι σύντομα οι μηχανές θα γίνουν πιο έξυπνες από τους ανθρώπους, διαθέτοντας δυνατότητες αυτοβελτίωσης και παρασύροντάς μας σε έναν νέο πολιτισμό, τον πολιτισμό του μετα-ανθρώπου όπου άνθρωποι και μηχανές θα λύσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Ο Κουρζβάιλ αναφέρει αυτό το γεγονός ως μοναδικότητα και το αποκαλεί «Singularity».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το πανεπιστήμιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το προσεχές καλοκαίρι και οι φοιτητές σε πρώτη φάση θα παρακολουθούν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης, νανοτεχνολογίας και βιοτεχνολογίας.

Θα καταργήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον Ανθρώπινο Παράγοντα; 

-Δεν είναι βέβαια εύκολο να αποδεχθείς μονομιάς κάτι τέτοιο και ίσως θυμίζει αποκύημα, επιστημονικής φαντασίας. Η πραγματικότητα όμως είναι πως η Μοναδικότητα, όσο παράλογη και αν ακούγεται, τράβηξε την προσοχή και όχι μόνο, καθώς ξοδεύονται πολλά χρήματα για την κατανόηση αυτής της σκέψης.

Το Πανεπιστήμιο της Μοναδικότητας (που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια),προσφέρει διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών για μεταπτυχιακούς φοιτητές και στελέχη, και φιλοξενείται από την NASA. Η ίδια η Google είναι βασικός χορηγός!

-Οι άνθρωποι έλκονται από την ιδέα της «Μοναδικότητας» παρά τις σοκαριστικές προβλέψεις. Και φυσικά, σε περίπτωση που αποδειχθεί πραγματικότητα, θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός που συνέβη στην ανθρώπινη εξέλιξη, μετά την «εφεύρεση» της γλώσσας.

-Οι μελέτες του φουτουριστή Kurzweil έδειξαν ότι θα έχουμε αποκωδικοποιήσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Μέχρι το τέλος εκείνης της δεκαετίας, οι υπολογιστές θα έχουν νοημοσύνη ανάλογη με αυτήν του ανθρώπου.

Ο κύριος Kurzweil τοποθετεί την ημερομηνία για την «Μοναδικότητα» το έτος 2045.

Τότε, λόγω της τεράστιας αύξησης της υπολογιστικής ισχύς και της μεγάλης μείωσης του κόστους της, η ποσότητα της «παραχθείσας» τεχνητής νοημοσύνης θα είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο φορές περισσότερη από όλη την ανθρώπινη νοημοσύνη που υπάρχει σήμερα!

-Όσοι ασπάζονται αυτές τις ιδέες έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα ανοιχτή, καθώς υπάρχει χώρος για ύπαρξη διαφορετικών απόψεων σχετικά με το τι σημαίνει Μοναδικότητα, αν, πότε, και πώς θα συμβεί.

Η ουσία είναι όμως, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονται μια κοινή κοσμοθεωρία:

Πιστεύουν στην δύναμη της τεχνολογίας ώστε να διαμορφώσει την ιστορία, έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την συμβατική σοφία γύρω μας, και αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν την ζωή τους παρακολουθώντας τηλεόραση.

Αυτό είναι το μόνο που συμφωνώ!! Γιατί είναι αυτήν ακριβώς η συνήθεια που θα επιτρέψει όλα τα παραπάνω Διανύουμε την πιο βαθιά μαζική υπνωτιστική έκσταση που μπορεί να υπάρξει 

Η Αθανασία Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

-Πέρυσι (2010), στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκε σύνοδος κορυφής στην οποία πήραν μέρος όχι μόνο επιστήμονες της πληροφορικής, αλλά και ψυχολόγοι, νευροεπιστήμονες, νανοτεχνολόγοι, μοριακοί βιολόγοι και άλλοι.

Σίγουρα ήταν ένα αλλοπρόσαλλο και ενδιαφέρον συνοθύλευμα ανθρώπων που θύμιζε πρωθυπουργικές διασκέψεις και συνάντησης μιας ομάδας για ΑΤΙΑ και υπερφυσικά φαινόμενα!

-Σε κάθε περίπτωση όμως, και για τα πάντα, υπήρχε εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση και πλήρης επιστημονική ανάλυση. Κατά την διάρκεια της συνόδου, μετά την τεχνητή νοημοσύνη, το πιο πολυσυζητημένο θέμα ήταν η επιμήκυνση της ζωής.

Το γήρας είναι μια ασθένεια όπως οποιαδήποτε άλλη. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες; Μπορούμε να τις θεραπεύσουμε.

Αν η γήρανση είναι ασθένεια, μπορεί να θεραπευτεί; 

Αυτά δηλαδή τα βιολογικά όρια που όλοι μας θεωρούμε ανυπέρβλητα, οι συμμετέχοντες στην σύνοδο και υποστηρικτές της Μοναδικότητας τα θεωρούν ως δύσκολα, αλλά επιλύσιμα προβλήματα. Ο θάνατος είναι ένα από αυτά…

-Ο Kurzweil και πολλοί της κοινότητας πιστεύουν σοβαρά ότι πολλοί άνθρωποι, που είναι ζωντανοί σήμερα, θα καταλήξουν να παραμείνουν αθάνατοι. Γι’ αυτό επιθυμούν να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι το έτος της «Μοναδικότητας» προκείμενου να παλέψουν (τότε) με την γήρανση.

Εναλλακτικά, θα μπορέσουν να μεταφέρουν τον εγκέφαλό τους σε πιο ισχυρά μέσα αποθήκευσης, όπως τα ρομπότ και οι υπολογιστές!

-Ο Aubrey de Grey είναι ένας από τα πιο γνωστούς ερευνητές του κόσμου σχετικά με την επιμήκυνση της ζωής και λέει:

Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η άποψη που λέει ότι η γήρανση είναι κάτι το αμετάβλητο – κάτι σαν τον θερμικό θάνατο του σύμπαντος – είναι απλά γελοία. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μηχάνημα που έχει δέσμη λειτουργιών, και συσσωρεύει διάφορους τύπους ζημιών ως παρενέργειες της κανονικής λειτουργίας της μηχανής.

Η ζημιά μπορεί να επισκευάζεται περιοδικά. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αυτοκίνητα ρετρό. Το σύνολο της ιατρικής αποτελείται από ασθένειες που φαίνονταν ανίατες μέχρι να καταλάβουμε πώς μπορεί και να μην είναι ανίατες.

Οι Διαφωνούντες

Ευνόητο να υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται την Μοναδικότητα σαν ανοησία, φαντασίωση, ευσεβείς πόθους. Οι περισσότεροι από τους σοβαρούς διαφωνούντες, δίνουν έμφαση στο κατά πόσο ένας υπολογιστής μπορεί πραγματικά να γίνει ευφυής.

Το σύνολο του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι αφιερωμένο σε αυτό το ερώτημα. Είναι αρκετά πιθανό ότι υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στο μυαλό μας, τα οποία δεν μπορούν να αντιγραφούν ηλεκτρονικά, ανεξαρτήτως από την υπολογιστική ισχύ που έχουμε διαθέσιμη.

Η νευροχημική αρχιτεκτονική η οποία δημιουργεί αυτό που αποκαλούμε ως ανθρώπινη συνείδηση, μπορεί ν’ αποδειχθεί διατόρως πολύπλοκη ώστε να μπορέσει αναπαραχθεί σε ψηφιακή μορφή.

-Ο βιολόγος Dennis Bray που ήταν ένας εκ των διαφωνούντων στην Σύνοδο Κορυφής, τόνισε:

Αν και τα βιολογικά μέρη λειτουργούν με τρόπους που είναι συγκρίσιμοι με αυτούς των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, εντούτοις έχουν τεράστιο αριθμό διαφορετικών καταστάσεων που μπορούν να υιοθετήσουν.

Πολλαπλές βιοχημικές διεργασίες δημιουργούν χημικές τροποποιήσεις των πρωτεϊνικών μορίων, περαιτέρω διαφοροποιημένες από την ένωση με διαφορετικές δομές σε καθορισμένες θέσεις του κυττάρου.

Ως αποτέλεσμα, διαθέτουν μια σχεδόν άπειρη ικανότητα αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με το παρελθόν και το παρόν, αλλά και μοναδική ικανότητα προετοιμασίας για μελλοντικά γεγονότα. Αυτό κάνει το μηδέν και ένα, που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές, να φαίνεται ως πολύ παρωχημένο.

Ηθικά-Φιλοσοφικά-Ρεαλιστικά ερωτήματα

Στον αντίποδα όλων αυτών των απόψεων και προκλήσεων, εύλογα προκύπτουν κάποια φιλοσοφικά ή και ηθικά ερωτήματα:

— Έστω ότι δημιουργήσαμε ένα υπολογιστή που μιλάει και ενεργεί σαν άνθρωπος:
Αυτό συνεπάγεται πως ο υπολογιστής αισθάνεται όπως ο άνθρωπος; Ή άραγε, είναι απλά και μόνο ένα εξαιρετικό σύνθετο μηχάνημα χωρίς όμως αυτήν την μυστηριώδη ικανότητα της συνείδησης;

Με ποιον τρόπο μπορούμε να το ξέρουμε αυτό;

— Εμβαθύνοντας, προκύπτουν και κάποια ακόμα θεμελιώδη ερωτήματα:

Από την στιγμή που μπορώ να μεταφέρω την συνείδησή μου σε έναν υπολογιστή, είμαι ακόμα εγώ;

Ποιός αποφασίζει ποιός θα είναι αθάνατος;

Θα υπάρχει Reset;

Ποιός διαμορφώνει την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αισθανόμενο και μη αισθανόμενο;

Καθώς θ’ αγγίζουμε την αθανασία, οι ζωές μας εξακολουθούν να έχουν νόημα;

Δείτε ακόμη: Γιουβάλ-Νοά Χαράρι: Οι ραγδαίες αλλαγές και η πιθανή μετάλλαξη της έννοιας άνθρωπος επίκεινται τα επόμενα χρόνια   

Μάνος Δανέζης: Μποζόνιο Χιγκς-Αισθήσεις-Ψευδαισθήσεις-Τέταρτη διάσταση και αλλαγή συνειδησιακού καθεστώτος 

Φαρμακοβιομηχανία-χρηματοδοτήσεις και μετα-ανθρωπιστικές τεχνολογίες: Πειραματικές γονιδιακές θεραπείες, τροποποίηση του DNA  

MIT: Αποθήκευση Ιατρικών Πληροφοριών Κάτω από το Δέρμα με Εμβόλιο

Ο κόσμος το 2030 Σύμφωνα με το WEF: Great Reset, Παγκόσμιος Έλεγχος, «Μετα-ανθρωπισμός» 

Μήπως αντικρίζουμε την είσοδο της ανθρωπότητας σε μια νέα μεταμορφωσιακή φάση;

Πηγή: effrosyniboutsika.wordpress.com Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”

• Wikipedia
• Aperopia
• http://osarena.net/news/ray-kurzweil
• Ray Kurtsweil
• tovima
• Homo Deus, Yuval Noah Harari Από τον άνθρωπο στον “Μετα-άνθρωπο” και την τεχνητή “Μοναδικότητα”


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια