MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΟυρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση

Ουρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση

Ουρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση

Ουρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση

Το ουρικό οξύ είναι μία από τις ασθένειες που ακούμε συχνά και συνήθως τα παράπονα για το ουρικό οξύ συνδέονται με την αρθρίτιδα, τον πόνο στις αρθρώσεις και τον πόνο στην πλάτη. Ουρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση

Τι ακριβώς είναι το ουρικό οξύ;

Το ουρικό οξύ είναι προϊόν του μεταβολισμού των πουρινών, δηλαδή των πρωτεϊνών στον πυρήνα των ανθρώπινων κυττάρων, και φυσιολογικά κυκλοφορεί στο αίμα.

Το ουρικό οξύ υπό φυσιολογικές συνθήκες αποβάλλεται από τον οργανισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως ο μηχανισμός αποβολής του ουρικού οξέος δε λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα επίπεδά του στο αίμα να αυξάνονται. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως υπερουριχαιμία. Η υπερουριχαιμία είναι παθολογική πρόδρομος κατάσταση της ουρικής αρθρίτιδας και ευθύνεται για το 5-10% των ουρολίθων.

Επειδή δε το ουρικό είναι δυσδιάλυτο στο νερό, η υπερουριχαιμία έχει ως αποτέλεσμα να εναποτίθενται κρύσταλλοι ουρικού νατρίου σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στις αρθρώσεις (ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα) αλλά και σε διάφορα όργανα, όπως στα νεφρά, όπου προκαλούνται νεφρικές βλάβες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπερουριχαιμία δεν οδηγεί πάντα σε ουρική αρθρίτιδα, ενώ η υπερουριχαιμία πάντα προηγείται της ουρικής αρθρίτιδας.

Τι ακριβώς είναι η ουρική αρθρίτιδα;

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων. Προσβάλλει πολύ πιο συχνά τους άνδρες από ό,τι τις γυναίκες και μάλιστα σε αναλογία 5:1, ενώ εμφανίζει τη μεγαλύτερη συχνότητά της μετά την πέμπτη δεκαετία της ηλικίας. Στη χώρα μας ο επιπολασμός, δηλ. η συχνότητα, της ουρικής αρθρίτιδας βρέθηκε στο επίπεδο του 4,7‰ των ενηλίκων σε πανελλήνια επιδημιολογική έρευνα για τις ρευματικές παθήσεις, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών. 

Η ουρική αρθρίτιδα, σε οξεία ή χρόνια μορφή, εμφανίζεται μετά την ηλικία των 35 ετών και προσβάλει κυρίως τους άνδρες. Χαρακτηρίζεται από ξαφνικό και οξύ πόνο που συνήθως εντοπίζεται στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού.

Το ουρικό οξύ είναι αβλαβές στην αρχή. Αλλά αν συνεχίσει να συσσωρεύεται θα προκαλέσει ουρική αρθρίτιδα, καθώς δεν θα μπορεί να απορριφθεί από το σώμα και τελικά θα επικεντρωθεί στις αρθρώσεις. Οι αρθρώσεις που επηρεάζονται θα πονούν, θα είναι πρησμένες, κόκκινες, ζεστοί, με πόνους ακόμη και στο δέρμα ή και πονοκέφαλο.

Εδώ είναι μερικά παραδοσιακά βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας:

Συστατικά:

  • 5 σπόροι κάρδαμο,
  • 5 γαρίφαλα,
  • 15 γραμμάρια τζίντζερ,
  • 1 ξυλάκι κανέλα,
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο,
  • 10 κόκκους πιπέρι,
  • 200 γρ γλυκοπατάτες,
  • 1 λίτρο καθαρό νερό.

Διαδικασία:

Όλα τα υλικά βρασμένα σε νερό. τα σουρώνεται (η πατάτα λιωμένη) Στη συνέχεια, στραγγίζετε το μείγμα και πίνετε 3 φορές την ημέρα από ένα μεγάλο φλιτζάνι.

Εδώ είναι μια λίστα με τροφές που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος στον οργανισμό:

1. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C στην καθημερινή διατροφή σας, για τη μείωση του ουρικού οξέος στο σώμα καθώς με αυτήν την προσθήκη διαλύεται εύκολα στο αίμα.

2. Κεράσια 

Το Κεράσι είναι μία από τις φυσικές θεραπείες για τη μείωση και την θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας φυσικά. Έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι είναι ιδανικές για τη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος.

3. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα

Τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα ή γιαούρτι, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα φυσικά.

4. Λεμόνια

Ο χυμός λεμονιών είναι επίσης καλός για την καταπολέμηση της ουρικής αρθρίτιδας. Ο χυμός ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι για μερικές εβδομάδες είναι από τα καλύτερα φυσικά μέσα για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας.

5. Νερό

Ένα από τα καλύτερα στην σπιτική αντιμετώπιση για την μείωση του ουρικού οξέος στον οργανισμό, είναι να πίνετε άφθονο νερό. Επειδή το νερό μπορεί να αφαιρέσει τις τοξίνες από το σώμα, οι οποίες περιλαμβάνουν το ουρικό οξύ.
Το νερό σας όμως επιβάλλεται να είναι καθαρό για να λειτουργήσει αποτοξινωτικά: Ξύλο, ένα από τα καλύτερα φίλτρα για πόσιμο νερό

6. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό μέσο καθαρισμού και βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας των αποβλήτων από το σώμα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ωμό, ξύδι μήλου σε ένα ποτήρι νερό και πίνετε αυτό το διάλυμα τρεις φορές την ημέρα.

Μπορεί να μην σας καλύπτει γευστικά αλλά το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολύ καλό στο να μειώνει τα επίπεδα του οξέος και να ανακουφίζει από τον πόνο. Ωστόσο θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι πρωτόλειο προϊόν, χωρίς πρόσθετα. Το ξύδι από μηλίτη μάλιστα, μπορείτε να το εφαρμόσετε και τοπικά.

6. Μούρα

Φρέσκα φρούτα, όπως οι φράουλες και τα μούρα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε το ουρικό οξύ και να βελτιώσετε τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.

7. Πατάτα

Ωμά λαχανικά και κυρίως οι πατάτες είναι αποτελεσματικά για την μείωση του ουρικού οξέος στο σώμα. Τις πατάτες μπορείτε να τις καταναλώσετε ωμές ή στον ατμό.
Καλλίτερα ωμή: Γιατροσόφια: Πατάτα για φαρυγγίτιδα, ουρικό οξύ, πονοκέφαλο, τους λειχήνες, το ηλιακό ή άλλο ελαφρύ έγκαυμα 

8. Φυτικές ίνες

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να «ξεπλύνει» τις πουρίνες, καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.

9. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, το λεγόμενο διττανθρακικό νάτριο, είναι εξαιρετικά χρήσιμη στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Βοηθά στις βασικές ρυθμίσεις προσαρμογής του σώματος και κάνει το ουρικό οξύ περισσότερο διαλυτό και ευκολότερο να αποβληθεί από τα νεφρά.

Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Πιείτε ως 4 ποτήρια καθημερινά για 2 εβδομάδες. Μπορείτε να το πίνετε κάθε 2 ως 4 ώρες.

Σημείωση: Μην εφαρμόζετε αυτή η θεραπεία συνεχώς. Επιπλέον, μην την εφαρμόσετε σε περίπτωση που πάσχετε από υπέρταση. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από 3 ποτήρια καθημερινά.

Βέβαια αν και οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν αρκετά, έχετε υπόψη σας ότι σημαντικό ρόλο παίζουν ακόμα το βάρος σας, η ιατρική σας κατάσταση, οι διατροφικές συνήθειες, το pH του οργανισμού σας, το οικογενειακό background σας κλπ.

“Τροφή”: Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το ουρικό οξύ και κατ’ επέκτασιν και τις πέτρες στα νεφρά σας, έχω να σας προτείνω 3 ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, που τα έχουμε ήδη δει να κάνουν εξαιρετικά καλή δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις.

– Το γαϊδουράγκαθο και

– Δύο φόρμουλες υγείας, εκ των οποίων

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Ουρικό Οξύ: Θεραπεύστε το φυσικά… 

Φτιάξτε τον χυμό που διαλύει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις
Ουρικό οξύ και φυσική αντιμετώπιση


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια