MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/corona7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις "υπόπτους"

7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις “υπόπτους”

7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις "υπόπτους"
Image by chris s from Pixabay 7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις “υπόπτους”

7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις “υπόπτους”

Αλέξανδρος Καψύλης

Τι φέρνει την ακρίβεια που ροκανίζει τα εισοδήματα των οικονομικά ασθενεστέρων σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Αλαζονεία, ζηλοφθονία, οργή, οκνηρία, απληστία, λαιμαργία, λαγνεία. Είναι τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα από τα οποία αν δεν «καθαρθεί» ο αμαρτωλός, θα στερηθεί (κατά τον Δάντη) τη Θεία Χάρη και θα οδηγηθεί στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του.

Ποια είναι τα αμαρτήματα άραγε που πληρώνει σήμερα ο φτωχός καταναλωτής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όποτε βγαίνει για ψώνια; Πού οφείλεται η πρωτοφανής εδώ και τέσσερις δεκαετίες ακρίβεια, που αδειάζει τάχιστα τις τσέπες του και τον αναγκάζει να βιώνει μια δαντική κόλαση κάθε τέλος του μήνα;

Το BBC επιχείρησε να κωδικοποιήσει τις βασικές αιτίες που έχουν πυροδοτήσει τον πληθωρισμό παγκοσμίως. Και τις μέτρησε… επτά:

  • η εκτίναξη των τιμών ενέργειας,
  • οι ελλείψεις αγαθών,
  • οι αυξημένοι ναύλοι των πλοίων,
  • οι αυξήσεις των μισθών,
  • η κλιματική αλλαγή,
  • οι εμπορικοί πόλεμοι και τέλος
  • οι «διορθωτικές» πολιτικές στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων από την πανδημική κρίση πολιτών.

Πρόκειται βέβαια για αμαρτήματα τρίτων που, όπως συμβαίνει από την εποχή του Δάντη και ακόμα πιο παλιά, πληρώνουν παγίως και συστηματικά οι πλέον ευάλωτοι πολίτες στις ανθρώπινες κοινωνίες. Ευάλωτοι λόγω έλλειψης πόρων φυσικά…

1. Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας

Η έκρηξη της πανδημίας αρχικά βύθισε τις τιμές του πετρελαίου και της ενέργειας εν γένει. Αλλά στη συνέχεια οι τιμές εκτινάχθηκαν για διάφορους λόγους:

  • οικονομικούς,
  • χρηματιστηριακούς,
  • μετεωρολογικούς,
  • συγκυριών στις διεθνείς μεταφορές, αλλά και
  • γεωπολιτικούς.

Παράδειγμα, η τιμή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές, που εκτοξεύθηκε λόγω των διαφορών των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εργαλειοποίησε πολιτικά το φυσικό αέριο, σε αντίποινα για την εργαλειοποίηση των αντισοβιετικών συνδρόμων της πρώην Ανατολικής Ευρώπης από το ΝΑΤΟ.

Όσο για τις προθεσμιακές αγορές πετρελαίου, τα τελευταία (αρκετά) χρόνια έχουν εξελιχθεί σε προνομιακό πεδίο δράσης του κερδοσκοπικού, χρηματιστηριακού τζόγου. Η μεγάλη ενεργειακή ζήτηση από την Ασία και ο ψυχρός χειμώνας στο Βόρειο Ημισφαίριο, που επισημαίνει το BBC ως πρωταρχικές αιτίες της κούρσας των τιμών, επικουρική μόνο επίδραση έχουν στο φαινόμενο.

2. Οι ελλείψεις αγαθών

Υπέφερε (και εξακολουθεί να υποφέρει) τα πάνδεινα η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εγκλεισμοί εκτίναξαν τη ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά καθημερινής, προσωπικής και οικιακής χρήσης.

Οι μεγάλοι βιομηχανικοί κατασκευαστές της Ασίας (κυρίως οι Κινέζοι) δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για λόγους περιοριστικούς που επέβαλαν οι τοπικές αρχές και κυβερνήσεις προκειμένου να αναχαιτίσουν την επέλαση του κορωνοϊού. Αναγκαστικά μείωσαν την παραγωγή τους.

Οι ελλείψεις πρώτων υλών επίσης ώθησαν ανοδικά τις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων, ενώ οι ελλείψεις ημιαγωγών επηρέασαν κάθε «μηχανή» υψηλής τεχνολογίας, από τις μικρές οικιακές συσκευές μέχρι τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.

{“Τροφή-Φάρμακο”-Παρένθεσις: Πώς το έλεγε να δείτε πριν δύο χρόνια μερίδα συμπολιτών μας; “Τί είναι σημαντικότερο η υγεία ή οικονομία;” Θα πάρουν την απάντησή τους το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί ο χρόνος είναι ο καλλίτερος “γιατρός” και αυτός που επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητες μέχρι να πάρουν την κατάλληλη θέση.

Δυστυχώς όμως για αυτούς, θα το καταλάβουν πολύ αργά και και μαζί τους θα πάρουν στο λαιμό τους κι εμάς που κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και αντί να σταθούν να αναλογιστούν τον προβληματισμό μας, μας βάφτισαν ψεκασμένους για να ησυχάσουν τις συνειδήσεις τους. ΔΕΝ θα ησυχάσουν όμως, γιατί το τίμημα, είναι μακράν χειρότερο από ό,τι φαντάζονται και κανένα ευχολόγιο (ούτε “μαγικό” εμβόλιο) δεν θα το απαλύνει: Πώς τα lockdown στοίχισαν, και θα συνεχίσουν, ανθρώπινες ζωές}

3. Τα μεταφορικά κόστη

Η εκτίναξη της ζήτησης για πρώτες ύλες και για καταναλωτικά αγαθά ευρείας χρήσεως αύξησαν την πίεση στις μεγάλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν για λόγους αντικειμενικούς.

Η υπερευαισθησία των κινεζικών αρχών στις αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα να κλείνουν για εβδομάδες ολόκληρες κομβικά για τη διεθνή ναυσιπλοΐα και το εμπόριο λιμάνια της χώρας και να δημιουργείται μποτιλιάρισμα των φορτηγών πλοίων έξω από αυτά.

Μοιραία οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια πλήθυναν, οι ναύλοι εκτινάχθηκαν και τα αυξημένα κόστη μετακυλίστηκαν εν τέλει στις τιμές λιανικής, δηλαδή στους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος μεταφοράς ενός εμπορευματοκιβωτίου από την Ασία στην Ευρώπη εκτινάχθηκε μέσα σε ένα δωδεκάμηνο από τα 1.500 στα 17.000 δολάρια.

{“Τροφή-Φάρμακο”-Παρένθεσις: Άρα επίσης συνέπεια των εγκλεισμών/lockdown. Κι από εδώ, από την αρχή δηλαδή και την αυθαίρετη χρήση του όρου “κρούσμα”, θα έπρεπε να καταλάβει ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΜΑΣ πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Διότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί παραπλανητικά μία λέξη και διαστρεβλώνει την έννοια της, κάτι συμβαίνει στο παρασκήνιο και κάποιο αποτέλεσμα θέλει να προκαλέσει, κοινώς να χειραγωγήσει. Κρούσμα είναι ΜΌΝΟΝ ο ασθενής ΚΑΝΈΝΑΣ ΆΛΛΟΣ.

Ο ασθενής έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ΌΧΙ ΚΑΝΈΝΑ ΤΕΣΤ ΘΕΤΙΚΌ ΔΕΝ δηλοί ασθένεια εάν δεν συνοδεύεται ΜΕ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ. Το έχουμε επισημάνει από τα μέσα του ’20 ακόμη: Γουργουλιάνης-Καθηγητής Πνευμονολογίας: Η λανθασμένη χρήση του όρου «κρούσμα»

και Άλλο κρούσμα και άλλο φορέας-Ο παραλογισμός του ασυμπτωματικού… κρούσματος}

4. Οι αυξήσεις στους μισθούς

Το BBC προτάσσει το αμερικανικό, ως επί το πλείστον, παράδειγμα της Μεγάλης Παραίτησης. Του κύματος φυγής δηλαδή που προκάλεσε η πανδημία από επαγγέλματα χαμηλών εξειδικεύσεων κυρίως, όπως είναι οι οδηγοί φορτηγών ή οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Η McDonald’s και η Amazon αναγκάζονται να δίνουν μπόνους από 200 έως και 1.000 δολάρια για να προσελκύσουν υπαλλήλους σημειώνεται, ενώ έρευνα της Korn Ferry σε 50 μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 94% εξ αυτών δεν μπορούσε να βρει υπαλλήλους για να προσλάβει.

Προφανώς δεν είναι το μπόνους χιλιάρικο που θα πάρει ο φορτοεκφορτωτής της Amazon εκείνο που θα ανεβάσει τις τιμές στα ράφια. Είναι το μαύρο χρήμα που συσσωρεύουν όσοι μπορούν να το συσσωρεύσουν (εκμεταλλευόμενοι φυσικά και τον πληθωρισμό). Και συγκυριακά η αύξηση των αποταμιεύσεων που μάζεψε η μεσαία και ανώτερη εισοδηματική τάξη χάρη στους εγκλεισμούς.

ΚΑΙ πάλι τα “αγαπημένα” μας λοκ-ντάουν, που έσωσαν τόσες ζωές, γιατί λειτουργούν θεραπευτικά εκτός των άλλων, γι’ αυτό δεν λέει να κατέβει από τους 100 θανάτους ημερησίως και παρότι υπάρχουν και “θαυματουργές θεραπείες” πλέον.

Κάποιοι τα επισήμαναν νωρίς, αλλά μην δίνετε σημασία, κάτι “ψεκασμένοι” τα έλεγαν: Κούβελας: Να σταματήσει ΤΏΡΑ το lockdown, ΌΧΙ φτωχοποίηση στην «πλάτη» της επιστήμης 

5. Η κλιματική αλλαγή

Ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα προβλήματα στις διεθνείς μεταφορές και κυρίως στη ναυσιπλοΐα, συμβάλλοντας στις αυξήσεις των ναύλων και στην άνοδο του πληθωρισμού.

Τροπικές καταιγίδες πλήττουν περιοχές με κοιτάσματα υδρογονανθράκων (στον Κόλπο του Μεξικού κυρίως), στέλνοντας για λόγους… παράδοσης περισσότερο, παρά για ουσιαστικούς, στα ύψη τις τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ξηρασίες, όπως επίσης και πλημμύρες και παγετοί, πλήττουν αγροτικές παραγωγές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άνοδο των τιμών των τροφίμων.

{“Τροφή-Φάρμακο”-Παρένθεσις: Κρατήστε το αυτό, γιατί είναι η επόμενη παραμυθιάδα που θα πρέπει να αποδείξουμε ότι “δεν είναι ελέφαντας” Τί φέρνει το παραμύθι της κλιματικής κρίσης; Την ενεργειακή κρίση

Διευκρινίζω, κλιματική αλλαγή μπορεί να υπάρχει/ξει (από ό,τι μπορώ να αντιληφθώ μάλλον, κινούμαστε προς έναν μίνι παγετώνα), λόγω της ηλιακής μεταβλητότητας, αλλά ΌΧΙ της ανθρώπινης δραστηριότητας: Άλλο Κλιματική Αλλαγή κι άλλο η Σκοπίμως καλλιεργημένη Κλιματική Υστερία}

6. Εμπορικές προστριβές

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι δασμολογήσεις έχουν και πάλι εργαλειοποιηθεί πολιτικά από τις κυβερνήσεις της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου και ανεβάζουν τις τιμές στα εισαγόμενα από τις ανταγωνιστικές χώρες προϊόντα. Αλλά και το Brexit προκάλεσε μεγάλες ανατιμήσεις.

Στη Βρετανία υπολογίζεται ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι τιμές των εισαγόμενων από την ΕΕ προϊόντων αυξήθηκαν κατά 25%. Οι Βρετανοί επίσης που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ευρώπη διαπίστωσαν ότι στις κλήσεις με τα κινητά τους επιβαρύνθηκαν και πάλι με τέλη περιαγωγής.

7. Η λήξη των κυβερνητικών πακέτων

Οι κυβερνήσεις αύξησαν τον δανεισμό τους για να στηρίξουν τους χαμηλόμισθους και τις άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η τακτική αυτή όμως οδηγεί σε αυξήσεις των φόρων για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τον ισοσκελισμό, κατά το δυνατόν, των δαπανών.

Καθώς φθάνει η ημερομηνία λήξεως των «πακέτων» στήριξης και άρχισαν ήδη να ακούγονται στεντόρειες οι φωνές των τενόρων της δημοσιονομικής ευταξίας (Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας), οι κυβερνήσεις μπαίνουν σε έναν κύκλο αύξησης της φορολόγησης για τον ισοσκελισμό, κατά το δυνατόν, των δαπανών.

Πρόκειται βέβαια για έναν φαύλο κύκλο με θύματα τους συνήθεις υπόπτους: τους χαμηλόμισθους καταναλωτές.

Από www.ot.gr  

ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ, ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΏΤΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ (ή θα έπρεπε να ήμασταν…) Ο καταναλωτής και ο άνθρωπος

Μία ακόμη απόρροια των “θαυματουργών θεραπευτικών” λοκ-νταουν και των λοιπών μέτρων ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΧΤΗΚΑΝ για την αντιμετώπιση της.. πανδημίας. Και πάλι κάτι “ψεκασμένοι” προειδοποιούσαν, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ (ψεκασμένα κι αυτά, άλλο που επιβεβαιώνονται κάθε ημέρα και περισσότερο) Γιάννης Ιωαννίδης: «Το lockdown σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό, τι σώζει» 

Συμπληρώνω από Dimitris Kypriotis

Αυτήν την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ θέλουνε; ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού οι ελίτ απαγορεύουν στον πολίτη να απολαύσει έστω και έναν απλό καφέ μόνος του ή με την παρέα του αν δεν το διαθέτει, με πρόσχημα τη διαφύλαξη της υγείας του, λες και δεν θα μπορούσαν με μέτρα κατανοητά και φυσιολογικά να προστατευθεί η υγεία του.

Ας φανταστούμε τώρα στο εγγύς μέλλον ότι, με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος αυτήν τη φορά, να μας φέρουν το ενεργειακό πιστοποιητικό, που θα ακινητοποιεί τους πολίτες εάν υπερβούν το επιτρεπόμενο όριο ατομικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Σκοπός και εδώ ο ίδιος, να περιορίσουν την ελευθερία του, όπως ακριβώς περιορίστηκε αυτή των ανεμβολίαστων πολιτών. (σ.σ. βέβαια θα σου πουν ότι πρόκειται για το καλό του περιβάλλοντος, όπως μέχρι τώρα όλα έγιναν για το καλό της υγείας! Λες και όλα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Λες και μπορείς να έχεις υγεία χωρίς ελευθερία ή να απολαύσεις το περιβάλλον!)

Και πάλι όμως θα ακουστούν τα περί «τρελών και ψεκασμένων».

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο περιορισμός της ελευθερίας είναι υπεύθυνος τόσο για τη μείωση της παραγωγής και την επακόλουθη αύξηση της τιμής των τροφίμων και της ενέργειας, όσο και ο κοινωνικός αυτοματισμός, που είναι η πιο επικίνδυνη πρακτική των ελίτ, όπως αποδείχθηκε από το αμοιβαίο εμβόλιμο μίσος που αναπτύχθηκε μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Αν αυτή είναι η Επανεκκίνηση που μας προτείνουν, για να έχουμε δήθεν μια καλύτερη ζωή, να τους ευχαριστήσουμε για τη μεγαλοθυμία τους, αλλά να ξέρουν ότι δεν θα πάρουμε και θα την πολεμήσουμε όπως μπορούμε.

“Τροφή-Φάρμακο”: Το άρθρο θα ενοχλήσει, το αντιλαμβάνομαι, αλλά ΠΡΈΠΕΙ να ειπωθούν γιατί έρχονται και άλλες δοκιμασίες (όπως αυτή που περιγράφτηκε πιο πάνω ή ΔΉΘΕΝ τον “πόλεμο” Ρωσίας-Ουκρανίας, το οποίο ήδη άρχισε να εργαλειοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο) και προσπάθειες διαχωρισμού τις οποίες ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ πλέον με την μέχρι τώρα γνώση ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ!!

Δείτε ακόμη: Φόβοι για νέα επισιτιστική κρίση λόγω των περιοριστικών μέτρων 

Υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά είδη διαβίωσης, αύξηση 50% στο ρεύμα, αλλά αρκεί που “σωθήκαμε” από την πανδημία 

Οι τρεις αιτίες αύξησης του ρεύματος σύμφωνα με την συστημική «πράσινη» προπαγάνδα 

Επίκειται κατάρρευση της παγκόσμιας αλυσίδας ανεφοδιασμού ΚΑΙ τροφοδοσίας 

Bloomberg: Έρχεται πείνα~Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή με κάθε κόστος 

Εν τω μεταξύ όταν θα πεινάς και ΔΕΝ θα έχεις επιλογές, θα σου φέρουν φτηνά (ας πούμε) φαγητά, γιατί τρόφιμα ΔΕΝ πρόκειται να τα αποκαλέσω ποτέ και για κανέναν λόγο: Συνθετική καλλιέργεια κρέατος: Λύση στην επισιτιστική κρίση ή τεράστια παγίδα; 

Επανεκκίνηση και στην διατροφή με… ηθικά τρόφιμα~Από συνθετικά κρέατα μέχρι σκουλήκια 

Μήπως, λέω μήπως; Επισιτιστική κρίση: Μήπως η επιστροφή στα χωριά μας είναι επιβεβλημένη;

Εγχειρίδιο αξιοπρεπούς διαβίωσης σε εποχές οικονομικής στενότητας 7 «αμαρτήματα» πυροδοτούν τον πληθωρισμό με θύματα τους συνήθεις “υπόπτους”


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια