Το μυστικό του νερού: Υπάρχει «καλό» και «κακό» νερό

to-mystiko-tou-nerou-yparhei-kalo-kai-kako-nero

Χάουαρντ Μιούραντ: Το μυστικό του νερού – Ενυδατώστε το σώμα σας
Ο Χάουαρντ Μιούραντ (Howard Murad) ένας γνωστός δερματολόγος στο Χόλιγουντ και αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, έχει προτείνει τη δική του θεωρία αντιγήρανσης την οποία περιγράφει στο βιβλίο του Το μυστικό του Νερού (The Water Secret).

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το κλειδί για να έχει κανείς την υγεία του είναι να διατηρούν τα κύτταρά του τη σωστή ποσότητα νερού.

Σύμφωνα με τον Μιούραντ, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 75-80% κατά τη γέννησή του αλλά στην πορεία του χρόνου ελαττώνεται και φτάνει στο 50%. Η μειωμένη ενυδάτωση όμως είναι αυτή που επιταχύνει τη γήρανση: το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, η πέψη επιβραδύνεται και η ενεργητικότητα φθίνει.

Η ενυδάτωση δεν έχει σχέση με το πόσο νερό πίνουμε αλλά με το πόσο νερό συγκρατούν να κύτταρά μας.

O Μιούραντ διατύπωσε τη θεωρία ότι η ικανότητα συγκράτησης νερού από τις κυτταρικές μεμβράνες -η ικανότητα τους να κρατήσουν το νερό μέσα στο κύτταρο είναι ο βασικός δείκτης υγείας και ζωντάνιας. Οι ίδιος λέει ότι η θεωρία του βασίζεται σε παρατηρήσεις που έκανε με τους ασθενείς του αλλά και σε δημοσιευμένες μελέτες.

Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νερού, γράφει ο δερματολόγος.
“Υπάρχουν δύο τύποι νερού στο σώμα – το καλό νερό μέσα στα κύτταρα και το άχρηστο νερό ανάμεσα στα κύτταρα, αυτό που θα σας γεράσει και θα σας κάνει να νιώθετε παχουλοί και νωθροί. Τα πρησμένα μάτια, οι πρησμένοι αστράγαλοι και το φουσκωμένο στομάχι, για παράδειγμα, είναι όλα δείγματα εξωκυτταρικού άχρηστου υγρού και σημάδια ότι το σώμα δεν διαχειρίζεται το νερό αποτελεσματικά.
Δείτε και Δεν είστε χοντροί, απλώς πρησμένοι. Αιτίες και πώς να απαλλαχτείτε

Φανταστείτε ένα αγγείο που είναι γερό και ανθεκτικό σαν μια καινούργια αντλία. Φανταστείτε, τώρα, την αντλία γεμάτη τρύπες, να χάνει νερό από παντού. Το νερό χάνεται και αχρηστεύεται”.

Και προσθέτει: “Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί τη γήρανση ή τις ασθένειες ή και τις ρυτίδες ακόμα, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι υπάρχει μείωση νερού στους ιστούς μας”.

O Μιούραντ εξηγεί:

“Σκεφτείτε ότι το σώμα σας αποτελείται από δύο στοιχεία: κύτταρα και συνδετικό ιστό.
Και τα δύο περιέχουν και χρησιμοποιούν νερό για τη διατήρηση της ζωής, οπότε, από μια άποψη, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το σώμα σας αποτελείται από κύτταρα, συνδετικό ιστό και νερό.

Τα κύτταρα συνθέτουν τους μυς και τα όργανα σας, συμπεριλαμβανομέ­νου του δέρματος σας. Αν και τα κύτταρα του δέρματος δεν είναι ίδια με τα κύτταρα της καρδιάς, για παράδειγμα, έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστι­κά. Όλα τα κύτταρα έχουν μια προστατευτική μεμβράνη αποτελούμενη από λιπίδια και λεκιθίνη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και ενυδατικό στοιχείο που απαντά σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και είναι απαραίτητο για τις κυτταρικές μεμβράνες.
Δείτε και Λεκιθίνη: Ιδιότητες, Οφέλη, Χρήσεις και Παρενέργειες

Μέσα από την κυτταρική μεμβράνη βρίσκεται το κυτταρόπλασμα και μέσα στο κυτταρόπλασμα ο πυρήνας του κυττάρου. Ο πυρήνας είναι το κέντρο ελέγχου του κυττάρου, και η φθορά στην εξωτερική μεμβράνη του κυττάρου είναι τόσο θανατηφό­ρα για το κύτταρο όσο η απευθείας φθορά του πυρήνα του. Τόσο το κυττα­ρόπλασμα όσο και ο πυρήνας αποτελούνται κυρίως από νερό.
Να σημειώσουμε εδώ απαραίτητα πως τα ωμέγα 3, φροντίζουν ακριβώς για την μεμβράνη και την εξωτερική εικόνα του κυττάρου, που αντιλαμβανόμαστε τόσο πόσο σημαντική είναι να διατηρείται όσο το δυνατόν άφθαρτη!!! Γι’ αυτό και πολύ σωστά τα λέμε ω 3 «βόμβες» υγείας!

Ο συνδετικός ιστός είναι το ινώδες υλικό που κρατά τους μυς και τα όργανα στη θέση τους και που συνδέει το ένα όργανο με το άλλο. Αυτός ο ιστός έχει πολύ λίγα κύτταρα και περιλαμβάνει αυτό που αποκαλείται πλέγμα του σώματος, μια ημιστερεά ουσία αποτελούμενη από υλικά όπως υαλουρονικό οξύ, μια υδρόφιλη ουσία που μπορεί να απορροφήσει έως και χίλιες φορές το βάρος της σε νερό.
Δείτε και Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό κατά της γήρανσης

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, κρατούν τον συνδετικό ιστό σφιχτό και διατηρούν το σχήμα του. Τα εργαλεία που χρειάζονται για τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης παρέχονται από τα αμινοξέα στις τροφές. Τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα, οι τένοντες, οι αρθρώσεις και οι εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας είναι όλα συνδετικός ιστός.
Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Καθώς μεγαλώνουμε, τα κύτταρα μας και ο συνδετικός ιστός φθείρονται. Χάνουν την ικανότητα τους να προσελκύουν και να συγκρατούν όλο το νερό που χρειάζονται για να λειτουργούν ιδανικά, όπως στο σώμα ενός μωρού. Το νερό που διαρρέει αιωρείται άσκοπα ανάμεσα στα κύτταρα και τον συνδετι­κό ιστό. Το νερό αυτό, είναι το κακό νερό.

Το κακό νερό δεν είναι μόνο άχρηστο, αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα.
Μπορεί να συσσωρευτεί με τρόπους που δεν θα έπρεπε, πρήζοντας τους αστραγάλους ή τα βλέφαρα. Το σώμα μπορεί να είναι γεμάτο από αυτό το νερό και να παραμένει αφυδατωμένο, καθώς το νερό δεν φτάνει στα κύτταρα και τον συνδετικό ιστό όπου χρειάζεται περισσότερο και όπου διατηρεί την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, το ήπαρ και το δέρμα υγιή και ζωντανά”.
Δείτε και Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.

Ενυδάτωση σώματος με φρούτα και λαχανικά
O Μιούραντ πιστεύει ότι το νερό πρέπει να λαμβάνεται από τις τροφές και ιδιαίτερα από τα φρούτα και τα λαχανικά. Γιατί το νερό από φρούτα και λαχανικά είναι πιο ωφέλιμο από το σκέτο; Επειδή «το νερό των φρούτων και των λαχανικών περιβάλλεται από μόρια που διευκολύνουν την είσοδό του στο εσωτερικό των κυττάρων», απαντά. «Γι’ αυτό συνιστώ στους ασθενείς μου να τρώνε – και όχι να πίνουν – νερό».
Δείτε και Να «τρώτε»… νερό!!!

Όλα τα τρόφιμα περιέχουν νερού, αλλά τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν το περισσότερο ενώ συγχρόνως παρέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ο Μιούραντ συνιστά ωμά λαχανικά (εννοείται και τα φρούτα) διότι με το βράσιμο χάνουν μεγάλη ποσότητα από το νερό που περιέχουν.

Από την άλλη μεριά, προσθέτει ότι πρέπει από τη διατροφή να λαμβάνουμε τα απαραίτητα αμινοξέα, λεκιθίνη, αντιοξειδωτικά και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι τρώει αυγά μέρα παρά μέρα, καθώς είναι πλούσια σε λεκιθίνη. 

«Τροφή» μετά από τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα φυσικά προϊόντα, έχω την δυνατότητα και έχω εξασφαλίσει για όσους ενδιαφέρεστε:

1. Υαλουρονικό, ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να λειτουργήσει εκ των έσω και άρα να έχετε όλα τα οφέλη του.

2. Κολλαγόνο το οποίο, ΠΡΟΑΓΕΙ ΚΑΙ την παραγωγή υαλουρονικού, οπότε με ένα μόνον προϊόν υπερκαλύπτουμε τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει, σε δέρμα, αρθρώσεις, οστά, κ.α.!

3. Τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά.

4. Μία φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών με ισχυρή αντιοξειδωτική, αλλά αποτοξινωτική δράση και βέβαια

5. Εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3, διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα.

Με τα παραπάνω συμπληρώματα εξασφαλίζουμε ότι στο σώμα μας παραμένει το «καλό», ωφέλιμο νερό, σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού!

Για περισσότερα και αγορά, επικοινωνήσετε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε στα άρθρα στην συνέχεια πως και υπό ποιες προϋποθέσεις το νερό είναι 1000% και μόνον ωφέλιμο: Πως και γιατί πρέπει να κάνετε το νερό σας αλκαλικό

Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!!

www.healthyliving.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *